Suárez a jobb vádlijában szenvedett sérülést

Kérdéses, mennyi időt fog kihagyni | A nyár végén is ezen a testrészen sérült meg

Luis Suárezen elvégezték a részletesebb vizsgálatokat az orvosok, a diagnózis pedig vádlisérülésről szól. Azt, hogy mikor térhet vissza a játéktérre az uruguayi csatár, nem közölte a klub. 

Suárezt a meccs 40. percében váltotta Carles Pérez, miután a dél-amerikai egy Clerc-kel vívott párharc során rúgást kapott a bokája körüli részre. Sokan azt gondolhatták, hogy csak elővigyázatosságból cserélte le őt Valverde, nehogy komolyabb kihagyás legyen a rúgásból.

A diagnózis azonban arról árulkodik, hogy nem a boka sérült, hanem a jobb vádlijában szenvedett sérülést az uruguayi. Ez ugyanaz a testrész, ami miatt a nyár végén már kihagyott pár hetet a labdarúgó, vagyis nyilvánvalóan visszatérő problémáról van szó. A csatár ennek szellemében eléggé frusztráltan vette tudomásul az újabb sérülés tényét, amikor leült a kispadra a csere végrehajtása után.

Az egyesület orvosi részlege – a legutóbbi idők gyakorlatát követve – nem közölt pontos felépülési időt, ám a madridi ‘Marca’ szerint Suárez nem csak a Slavia Praha elleni BL-meccset, valamint a Celta Vigo elleni, jövő heti bajnoki mérkőzést fogja kihagyni, de a válogatottjának az összetartására sem fog elutazni.

Ennek következtében Valverde edző rendelkezésére jelen pillanatban Messi, Dembélé, Griezmann, Carles Pérez, valamint Ansu Fati állnak a támadósorban.