Araújo csütörtökön a csapattal edzett, bekerült a Sevilla elleni keretbe

Ronald Araújo a csütörtöki nap folyamán a sérülését követően megjelent a Barcelona edzőközpontjában és a csapattal edzett. A fiatal uruguayi középhátvéd be is került a szombat délutáni Sevilla elleni mérkőzés keretébe, ugyanakkor a legvalószínűbb forgatókönyv az, hogy nem kezdőként fog majd pályára lépni a hétvégén, de szerdán a Copa del Rey elődöntőjében már erről is lehet majd szó.

Araújo nagyszerűen kezdte a 2020/21-es idényt és nem túlzás kijelenteni, hogy ő volt a csapat legjobb formában lévő középhátvédje a sérülését megelőzően. A játékos február 7-én sérült meg egy Real Betis elleni bajnoki mérkőzésen, egy szerencsétlen mozdulat következtében ugyanis megrándult a bal bokája. Ekkor a klub orvosi stábja előzetesen három hetes kihagyást jósolt a védőnek, aki már a Paris Saint-Germain elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntőn is hajlandó lett volna arra, hogy megkockáztassa a játékát – de ekkor a klub ezt egyértelműen egy elhamarkodott döntésnek tartotta, mivel nagy volt annak az esélye, hogy ebben az esetben Araújo ismét megsérüljön.

A 21 esztendős játékos most már azonban teljesen felépült a sérüléséből és a Sevilla elleni bajnoki előtt meg is kapta a játékengedélyt az orvosoktól, mindenképpen érdemes lesz majd megfigyelni, hogy Koeman a kezdőcsapatba fogja-e nevezni a játékost azokat a tényeket figyelembe véve, hogy Araújo 18 napig távol volt a csapattól és csupán két edzés van a lábában a találkozó előtt.

Araújo visszatérése kétségtelenül egy jó hír a Barcelona számára, a következő időszakban nagyon nagy szükség lesz rá, hiszen kulcsfontosságú mérkőzések várnak a csapatra. Hétvégén a Sevilla esetleges legyőzésével ismét versenyben lehetne Koeman csapata a bajnoki trófea megnyeréséért folytatott harcban, szerdán pedig a Copa del Rey elődöntőjének visszavágója fog majd következni a Camp Nouban kétgólos hátrányból, szintén az andalúzok ellen.

***