Fati megpróbáltatásai nem értek véget: csütörtökön eltávolítják a belső meniszkuszát

A harmadik műtét sem oldotta meg Fati problémáit...

A Mundo Deportivo információira hivatkozva egybehangzó spanyol lapértesülések szerint csütörtökön Ansu Fati egy újabb műtéten fog átesni. A bal térdéből fogják eltávolítani a belső meniszkuszát, és másfél hónap múlva lehet majd ismét játékra alkalmas állapotban.

A fiatal tehetség úgy döntött, hogy véget vet annak az igazi pokolnak, amelyet azóta él, amióta tavaly november 7-én megsérült egy Real Betis elleni bajnoki mérkőzésen. Miután három sikertelen bevatkozással próbálták megmenteni a meniszkuszát, Fati úgy döntött, hogy megfogadja néhány külső szakértő véleményét, akik a meniszkusz végleges eltávolítását javasolták, mint az egyetlen megoldást a felépülési problémáira.

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, a támadó minden lehetőséget ki akart meríteni, ezért március végén egy újabb műtéten esett át, annak érdekében, hogy felülvizsgálják a varratot és megtisztítsák a meniszkuszt. Ez volt a harmadik műtétje: először november 9-én operálták meg, amikor a meniszkuszát varrták össze, majd január 4-én, amikor ismét egy orvosi beavatkozásra került sor, mivel az állapota továbbra sem javult. A Dr. Ramon Cugat sebész által elvégzett beavatkozások egyike sem vetett azonban véget Fati térdproblémáinak, sőt, a varrat még el is fertőződött.

A fő cél az volt, hogy a játékos sérült meniszkuszát megmentsék, mivel tisztában voltak azzal, hogy a meniszkusz eltávolítása hosszú távon veszélyeztetné a karrierjét. Egy hónapos konzultáció után az orvosok Bernard Cottet Lyonban, és Antonio Maestro Gijonban, úgy döntöttek, hogy harmadszor is megműtik a játékost.

Miután megállapították, hogy a problémák továbbra is fennállnak, az orvosok a játékos beleegyezésével úgy döntöttek, hogy eltávolítják a belső meniszkuszt, minden baj okozóját. A Mundo Deportivo szerint beavatkozásra most csütörtökön kerül majd sor, amelyet a portugál válogatott orvosa, Antonio Maestro végez majd el. Fatinak várhatóan 6-8 hetet kell majd ezután kihagynia, így a csapattársával együtt kezdheti meg a július közepére tervezett előszezont.

A belső meniszkusz eltávolítására vonatkozó döntés azonban azt jelenti, hogy a játékosnak hosszú távon komoly ízületi degenerációs problémái lehetnek a pályafutása során, ezért a karrierje veszélyeztetésének elkerülése érdekében olyan munkát kell majd végeznie a térdén, amely megelőzi, hogy még rosszabb legyen a helyzet.

***

Otthonra, munkába, sportoláshoz, hidegben, melegben – mindenre gondoltunk, hogy bárhol tudj egyet frissíteni a Barçás kulacsodból!

fc barcelona hivatalos szurkolói termékek eurobarca shop polo sapka kulacs parna kabát