Dembélé szinte biztosan kihagyja a március 19-i El Clásicót, Pedri visszatérése viszont egyre közelebb

Hírek az orvosi szobából

Ousmane Dembélé minden bizonnyal kihagyja a március 19-i El Clásicót. Az orvosi stáb a legnagyobb óvatossággal és elővigyázatossággal kezeli a felépülését, így a Real Madrid elleni mérkőzésen való jelenléte most a korábbiaknál is bizonytalanabb. A klubnál csütörtök reggel az orvosok és maga a játékos közötti megbeszélést követően úgy döntöttek, hogy a legjobb lenne még két héttel elhalasztani a visszatérését, hogy ezzel elkerüljék a visszaesést, és visszalépés nélkül fejezze be a felépülését. Pedri viszont egyre közelebb a visszatéréshez.

Dembélé távolmaradása a bajnoki Clásicótól egyben azt is jelenti, hogy a francia válogatottba való behívásának esélye is elszállt, mivel legalább a válogatott szünet utánig egészen biztosan nem léphet pályára. A mostani cél az, hogy a francia szélső 100%-os állapotban legyen a Real Madrid elleni Copa del Rey elődöntő visszavágóján, április 5-én a Camp Nouban.

Dembélé tehát több mint két hónapot lehet majd kénytelen kihagyni: január végén még a Girona vendégeként sérült meg a bal elülső combizma. Eleinte öt-hét kihagyást jósoltak neki az orvosok, de mivel az ő esetét nagyon óvatosan szerették volna kezelni a korábbi sérüléshullámai miatt, ez majdnem kilenc hétre fog tolódni.

Pedri viszont Dembélével ellentétben egyre közelebb a visszatéréshez. A kanári-szigeteki középpályás játéka vasárnap, az Athletic Club vendégeként nem kizárt, bár erre nagyon kevés az esélye. A héten eldől ez a kérdés, amennyiben jól fogja magát érezni, akkor játszhat, még ha csak néhány percig is. Ahol elvileg garantált helye van a kezdőcsapatban, az a tíz nap múlva esedékes El Clásico.

***