Valverde első éve számokban

Veretlenségi sorozat és szakaszonként tetszetős játék | A római kudarc a másik oldalon

Ernesto Valverde első szezonját illetően ambivalens érzései támadhatnak a katalán szurkolóknak, amit a számok is alátámasztanak. Egy biztos: a duplázás történelmi, a játék képe pedig nem volt olyan rossz, mint amilyennek sokan beállítják, de kétségkívül bőven van még hova fejlődni. 

Elsőként megjegyzendő, hogy a Barcelona 43 meccses bajnoki veretlenségi szériát állított fel, a legutóbbi rekordot a Real Sociedad tartotta 38 mérkőzéssel. A sorozat eleje még Luis Enrique nevéhez fűződik, de a Barça imponálóan magabiztos volt a Ligában a mögöttünk hagyott szezonban, és már négy fordulóval a bajnokság vége előtt bebiztosította a trófeát. Továbbá nagyon sokáig minden sorozatot figyelembe véve veretlen maradt a csapat, ezt végül 29 meccs után az Espanyol szakította meg a Király Kupa negyeddöntőjének odavágóján még januárban.

A legnagyobb arányú győzelem, amit a Barcelona elkönyvelhetett magának, a Girona és az Eibar elleni 6-1 volt, ám a római 3-0-ás kudarc alapvetően határozta meg a katalán szurkolók hangulatát a szezon értékelését illetően. Mindezek ellenére Valverde igazi erőddé varázsolta a Camp Nout, melyben mind a bajnokságban, mind a Bajnokok Ligájában és mind a Király Kupában veretlen maradt. 29 meccsen 25 győzelem, 3 döntetlen és 1 vereség fűződik a nevéhez, melyet még a Madrid ellen szenvedett el a tréner a Spanyol Szuperkupa első felvonásán.

Valverde egyébként 30 játékoshoz nyúlt a szezon során, 5-en közülük a B csapatból kaptak lehetőséget. A tréner összmérlege 59 meccsen 41 győzelem, 13 döntetlen és 5 vereség.

Emlékezz limitált kiadású pólókkal a Barcelona történetének 25. bajnoki címére és a 22 év után távozó Andrés Iniestára. Rendeld meg a pólókat a linkekre kattintva az EuroBarça Shopban.