A védelem hibái határozzák meg a szezont

Az AS egy cikkben szedte össze az idei kiírásban a hátsó alakzat malőrjeit, amelyek néha nem csak gólokat, hanem pontvesztést is jelentettek a katalán klub számára. A madridi újság nem finomkodik, amikor azt írja, hogy a Koeman-féle Barcelona legfőbb ismérve maguk a védelmi hibák.

A holland mester ugyan javított a szélső játékon és fejlődést ért el a támadásépítésben is, de a védelem állandó hibáival nem tud mit kezdeni, azok továbbra is jelen vannak. Eric Garcia januári érkezése ezért is kapott akkora figyelmet, de az elnökjelöltek végül nem adtak zöld utat Carles Tusquetsnek a szerződés aláírásához. Clement Lenglet Cádiz elleni, tizenegyest érő megmozdulása 2 pontjába került az FC Barcelona számára, de nem beszélhetünk egyedülálló esetről. Az idény folyamán többször is mutatott be a katalán védelem ilyen típusú bravúrt, amikor akár a semmiből is képesek voltak gólt vagy tizenegyest ajándékozni az ellenfél számára.

Barcelona vs Real Madrid

Lenglet egy buta szabálytalansága ért tizenegyest az El Clásicon, amikor lerántotta Sergio Ramost a tizenhatoson belül. A francia védő mélyrepülése ezzel kezdődött meg az idei szezonban.

Cádiz vs Barcelona

Az újonc elleni decemberi mérkőzésen kabaréba illő jelenetet hozott össze a Jordi Alba, Clement Lenglet és Marc-Andre ter Stegen trió, aminek előbb egy gól, majd a lefújást követően egy vereség lett a vége.

Barcelona – Juventus

Lenglet az egész mérkőzésen gyenge teljesítményt nyújtott, amit egy tizenhatoson belüli kezezéssel koronázott meg. Ennek a vereségnek köszönhető, hogy a nyolcaddöntőben már a PSG az ellenfél és nem a csoportmásodik csapatok valamelyike.

Alavés vs Barcelona

Ezt a helyzetet Gerard Piqué és Neto kínálta tálcán az Alavés számára, amikor a spanyol védő későn hátrapasszolt labdájára reagált rosszul a brazil hálóőr. A lehetőségre Luis Rioja csapott le és gurított a Barcelona kapujába.

Atlético Madrid vs Barcelona

Az Atlético Madrid ellen szintén Gerard Piqué volt az egyik főszereplő, amikor a középpályán vesztett el egy könnyű labdát, amit ter Stegen rossz ütemű kifutása egészített ki, így Yannick Carrasconak már csak az üres kapuba kellett lőnie.

Granada vs Barcelona

Samuel Umtiti az első gól előtt könnyelműen adta el a labdát a saját tizenhatosának sarkán, aminek közvetlen következménye lett a Granada vezető gólja.

Sevilla – Barcelona (Copa del Rey)

Ez sem Samuel Umtiti legjobb teljesítményeinek egyike: az első gólnál rosszul lépett ki Koundé elé, a második gól előtt pedig az ő helyezkedése miatt nem lett les Olivier Torres indítása.

***