Messi a 33. trófeáját nyerheti meg a hétvégén

Cristiano Ronaldo (16) és Di Stéfano (17) együttes mérlegét állíthatja be a Sevilla ellen

Lionel Messi egészen szenzációs mérföldkő előtt áll a hétvégén rendezendő, Sevilla elleni Spanyol Szuperkupa-fináléra készülve: az argentin ugyanis a 33. trófeáját gyűjtheti be a katalán gárdával a pályafutása során. 

Mielőtt rátérnénk a konkrét adatokra, fontos hangsúlyozni, hogy a lenti összehasonlítás alapja nem az ősi rivális két legendájának a lebecsülése, hanem éppen ellenkezőleg: az ő számaik tükrében magaslik ki még jobban az, amit Messi csinál már évek óta, és amilyen sikeres Messi már évek óta a katalán egyesülettel.

Az argentin, aki Andrés Iniesta nyári távozása után az első címét gyűjtheti be első számú csapatkapitányként, ugyanis a 33. trófeáját gyűjtheti be a Barçával a pályafutása során. Az eddigi 32 elsőség között található kilenc bajnoki cím, hat Király-Kupa elsőség, négy Bajnokok Ligája-siker, három klubvilágbajnoki győzelem, hét Spanyol Szuperkupa, valamint három Európai Szuperkupa.

 

 

Amennyiben Messi, aki nagy valószínűség szerint kezdeni is fog, hiszen már két hét edzésmunka áll majd mögötte, győzedelmeskedik a csapattal a Sevilla ellen, és elhódítja a Spanyol Szuperkupát, úgy pontosan annyi elsőséggel bír majd a gránátvörös-kék mezben, mint amennyi Cristiano Ronaldónak (16) és Alfrédo di Stéfanónak (17) volt a Real Madridban összesen.

Ami a portugált illeti, a luzitán gólgép 2009 és 2018 között két bajnoki címmel, két Copa del Rey-sikerrel, kettő Spanyol Szuperkupával, négy Bajnokok Ligája-győzelemmel,három Európai Szuperkupával, illetve három klubvilágbajnoki címmel gazdagította a fővárosi klub történelmét. Mindeközben a legendás Di Stéfano nyolc Ligával, egy Király Kupával, öt BEK-kel, egy Világkupával és kettő Latin Kupával zárta az 1953 és 1964 között húzódó madridi pályafutását.

Mióta az eszed tudod, már igazi culé vagy, és a Barçának szurkolsz? Hiányzik egy közösség, ahol ezt a rajongásodat kiélheted? Akkor az első hivatalos magyar szurkolói klub, a Penya Blaugrana Budapest a te helyed! A belépés előtti teendőkről, valamint információ a penyáról az alábbi képre kattintva!