Messi dilemmája

A válogatottbeli folytatáson gondolkozik | Átgondolt döntést akar hozni

Az argentin válogatott világbajnokságon nyújtott rossz teljesítménye és kilátástalanul gyenge játéka arra késztette Lionel Messit, hogy egy időre szüneteltesse a nemzeti csapatban való szereplését. A klasszis át akarja gondolni a jövőjét, és megfontolt döntést akar hozni a nemzeti csapatot illetően. 

Az ‘Albiceleste’ csúnyán leszerepelt az idei világbajnokságon. Nem is feltétlen az elért eredmény, hanem sokkal inkább a mutatott játék miatt. A 11 pályán lévő játékosból nem volt kettő, aki egyértelműen vezér szerepet töltött volna be a mérkőzéseken, Messi klasszisa pedig kevésnek bizonyult arra hogy egy ennyire tanácstalan csapatot összefogjon. Sampaoli nem tudott olyan taktikát kialakítani, ami egyszerre aknázza ki Messi tehetségét, illetve rejti el a körülötte levők képességbeli hiányait. Sampaoli elbocsájtását követően Lionel Scaloni vette át ideiglenesen a válogatott irányítását, amíg ki nem nevezik a végleges utódot, noha arra is mutatkozik esély, hogy Scaloni megkapja majd a stafétát hosszabb időre is.

 

 

A leszereplés után Messi időt szeretne, hogy megfontoltan átgondolhassa a válogatottal kapcsolatos jövőjét. Jelenleg senki, még maga a játékos sem tudja, mit kezd majd a kialakult helyzettel. Messi nem lesz tagja a keretnek a következő barátságos meccseken, miután beszélt Scalonival, és egyelőre nem tudni, mikor tér vissza, ha visszatér majd egyáltalán. Egy biztos: a játékos ezúttal nem akar kapkodni.

Amint az ismeretes, a 2016-ban elveszített Copa América-döntő mélyen érintette a játékost, aminek következtében akkor bejelentette a visszavonulását, de végül meggondolta magát, és később a következő kvalifikáció során már a csapat rendelkezésére állt. A madridi ‘Marca’ a klubhoz közeli forrásaira hivatkozva állítja, hogy a 31 éves támadó úgy érzi, hogy akkor elkapkodta döntését, és most annál jóval körültekintőbben szeretne eljárni. Messi célja egyértelműen az volt idáig, hogy aranyéremhez segítse Argentínát, ám ez eddig az ‘A’ válogatottat tekintve nem sikerült neki, aminek köszönhetően sok szempontot mérlegel a világklasszis támadó.

A következő megmérettetés a Copa America lesz az argentin válogatott számára 2019 nyarán, ám egybehangzó hírek szerint Messi egy fél éves gondolkodási időben állapodott meg Scaloni szövetségi kapitánnyal, vagyis a téli hónapokban kiderül, mire is jutott a dél-amerikai csatár.

Mióta az eszed tudod, már igazi culé vagy, és a Barçának szurkolsz? Hiányzik egy közösség, ahol ezt a rajongásodat kiélheted? Akkor az első hivatalos magyar szurkolói klub, a Penya Blaugrana Budapest a te helyed! A belépés előtti teendőkről, valamint információ a penyáról az alábbi képre kattintva!