Barça-játékosok, akik az Eb-címért hajtanak

Griezmannal a kezdőben kezdték a franciák az EB-t

A 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének legnagyobb, döntővel felérő rangadóját játszotta egymással Franciaország és Németország kedd este. Ez a mérkőzés azért is fontos nekünk, mert a francia válogatott keretében három olyan játékos is van, aki a klubszinten a Barçát képviseli.

A franciák Hummels öngóljával nyertek 1-0-ra, de ami a mi szemszögünkből fontos, az az, hogy a Barcelona játékosa, Antoine Griezmann kezdőként kapott lehetőséget Didier Deschamps-tól, míg Dembélé és Lenglet csak a kispadon ültek — előbbi az utolsó percben állt be időhúzó csereként. Griezmannak nem voltak helyzetei, de részt vett a védekezésben és a támadásokban is.

Mivel Ter Stegen a felépülése reményében lemondott az idei EB-ről, nincs a német válogatottban Barcelonához köthető futballista, viszont arra számíthatunk, hogy Griezmann biztosan sokat fog játszani még, és remélhetjük, hogy Dembélé és Lenglet is több lehetőséget kap a következő meccseken francia válogatottban.

Összesen nyolc játékos került be hazája válogatott keretébe, aki klubokat tekintve a Barcelonánál van szerződése. Őket érdemes lesz figyelni az európai kontinenstornán: Jordi Alba, Pedri, Sergio Busquets (Spanyolország), Antoine Griezmann, Clément Lenglet, Ousmane Dembélé (Franciaország), Martin Braithwaite (Dánia) és Frenkie de Jong (Hollandia).

***

A legjobb Barçás pólókat válogatottuk össze nektek – nézd meg a teljes kínálatot!

fc barcelona hivatalos szurkolói termékek eurobarca shop polo sapka kulacs parna kabát