Messi: sokszínű gólokból nincs hiány

Széles a repertoár | Számtalan típusú gól

Sok legenda méltatta már Messit az elmúlt évtizedben a labdarúgás világából, mint minden idők egyik legjobb focistáját, de az argentin támadó a 31. életévében is képes még meglepő gólokat szerezni bármilyen játékszituációban. Összeszedtünk néhányat, melyek méltán pályázhatnak a legemlékezetesebb találatok közé.

Már lassan 15 éve, hogy debütált a csapatban, ez idő alatt emelkedett a katalán klub a segítségével olyan magasságokba, ahol talán még sosem járt előtte. Sokféle gólt rúgott már Messi a Barcelona színeiben, ezt a repertoárt bővítette újabb találattal a Girona ellen, amikor a sorfal alatt talált a hálóba egy szabadrúgást követően.

Szóló a Zaragoza otthonában

Egy látványos gól 2010-ből a Zaragoza ellen. Habár a védők mindent megtettek, hogy leütközzék Messit, nem tudtak vele mit kezdeni, így három embert lerázva talált be a kapuba.

Elképesztő esernyő

Egy csodálatos megmozdulás után sikerült betalálnia Almunia hálójába az Arsenal ellen.

Kupát érő gól mellkassal

A 2009-es Klubvilágbajnokság döntőjében Pedro késői góljával hosszabbításra mentette a találkozót a Barcelona, majd érkezett Messi, aki Alves beadását követően a mellkasával szerzett gólt, amivel megnyerte a csapatnak a kupát.

Emlékezetes fejesgól a BL-döntőben

A 2009-es római Bajnokok Ligája döntőjében fejelt Vidic és Ferdinand mellett Edwin van der Sar kapujába. Nagy ugrás egy kis embertől.

Szlalom a madridi védők között

A 2011-es Bajnokok Ligája-elődöntő odavágóján ment keresztül az egész madridi védelmen, majd passzolt a hosszú alsóba.

A Maradona-féle gól

Maradona 1986-ban Angliának lőtt találatát másolta le a 19 éves Messi a Getafe ellen.

Boatenget hagyta faképnél

Ezúttal Boateng volt esélytelen Messi ellen, méghozzá a 2015-ös Bajnokok Ligába-elődöntő odavágóján, amikor is az argentin könnyedén csapta be a német védőt, majd ültette le a földre, mielőtt átemelte a labdát Neuer kezei fölött. A „könnyedén csapta be a német védőt” kifejezés megtévesztő, Boateng ugyanis a világ legjobb védői közé tartozik, világbajnok, BL-győztes és többszörös német bajnok.

Tökéletes egyéni akció a kupadöntőben

Alves passzolt neki a félpálya előtt, de Messinek ez a távolság sem akadály, hogy gólt szerezzen, miután tisztára játszotta magát a tizenhatosig, megannyi védőn átverekedve magán.

Az argentin zseninek nem csak a játéka, hanem a góljai is sokoldalúak, legyen az szóló, fejes, átemelés, esernyő, vagy mellel szerzett találat. Érdemes tehát megfigyelni, hogy mennyi fajta gólt szerzett már a barcelonai pályafutása alatt, és talán a sor még bővülhet is a következő években.