A „kis” katalán derbit behúzták: 2-0

A hétvégén nem csak az első osztályban, hanem a harmadosztályban is városi derbit rendeztek, utóbbit pedig a Barça nyerte Araujo és Collado góljaival szombat kora este. A meccsel kapcsolatosan – egyebek mellett – kiemelendő Riqui Puig ismételt aktivitása és remek passzjátéka. 

A meccs összképét illetően megérdemelt hazai győzelemről lehet beszélni, noha megjegyzendő, hogy a hazaiak második találatáig az Espanyol is veszélyesen és jól futballozott, vagyis a derbi intenzív, magas iramú futballt hozott a kilátogató nézőknek.

 

 

Noha Garcia Pimienta együttese kihagyott egy büntetőt is, Araujo a kapu hosszú sarkába helyezte a játékszert egy rögzített pontrúgás után az első félidő végéhez érkezve, ezzel pedig megszerezte a vezetést a csapat. A második játékrész elején pedig Riqui Puig indított el egy támadást külsővel szenzációs módon, Akieme elfutott a bal oldalon, a visszagurítását pedig Collado vágta a kapu rövid oldalába. Remek megoldások mindegyik játékostól, Puig passzjátéka és meglátása pedig az első csapatnak is jól jönne rengeteg szituációban…

A B együttes jelenleg a harmadosztály ötödik helyén találja magát 32 egységgel, egy pontra a már rájátszást érő negyedik helytől, illetve három pontra az első helyezett Sabadell csapatától.

FC Barcelona B – RCD Espanyol B
Johan Cruyff Estadi, Barcelona
4.321 néző

Barça B: Sergi Puig, O. Mingueza, Guillem, Riqui Puig, Álex Collado, Monchu, Abel Ruiz (Sarsanedas, 89′), Hiroki (Saverio, 62′), R. Araujo, Jandro (Reis, 74′), Akieme.

Espanyol B: Adrián, Soria, Iago, Damià (Marc, 64′), Moha, Soni (Alberto, 74′), Ferran (Pau, 64′), Tugarinov, Iván Gil, Pujol, Melamed.

Gólok: 1-0, R. Araujo (33′); 2-0, Collado (56′).