Vissel Kobe – Barça: 0-2 – VIDEÓ

Az első siker az előszezonban | Carles Pérez duplázott

Az FC Barcelona együttese megnyerte a második felkészülési találkozóját az idei előszezonban, miután 2-0-ra legyőzte a Vissel Kobe együttesét. A japán csapatban pályára lépett Andrés Iniesta, David Villa és Sergi Samper is. 

A találkozó góljait nem a sztárigazolás Antoine Griezmann vagy a kezdőtagságért harcoló Ousmane Dembélé szerezték, hanem a saját nevelésnek mondható Carles Pérez. Az 1998-ban született labdarúgó 14 évesen csatlakozott a Barçához, az első csapatban pedig egyszer kapott lehetőséget eddig, méghozzá az Eibar elleni találkozón májusban (2-2). Az első gólnál Malcom készített elő nagyon ügyesen, a másodiknál pedig Pérez a tizenhatos sarkánál vette át a játékszert, majd lőtte ki laposan a hosszú sarkot.

A mérkőzésen a korábbi barcelonai klublegenda, Andrés Iniesta is kezdett – csakúgy, mint David Villa és Sergi Samper. A katalánok felkészülése Barcelonában folytatódik, augusztus 4-én következik az Arsenal elleni meccs, 5-én pedig irány az Egyesült Államok, ahol a Napoli ellen fog két barátságos mérkőzést játszani a gárda.

A klublegenda Iniestát a Barcelona ellen látni… különös volt, mindenesetre a klasszisát ismételten megmutatta Don Andrés Iniesta.