Real Betis – FC Barcelona: 1-2 | Videó

Egy utolsó másodpercekben esett Jordi Alba bomba góllal győzött a Barcelona a Benito Villamarínban a Betis ellen szombaton este 2-1-re, ezzel egy újabb lépést tett a bajnoki második hely megszerzése felé. A siker azt is jelenti, hogy a Bajnokok Ligája indulást is sikerült bebiztosítania a Barcelonának.

A Betis elleni mérkőzésen sokáig mindkét csapat csak helyzeteket tudott kialakítani, és az első gólt Ansu Fati szerezte csereként beállva a 76. percben egy furcsán eltalált és egy váratlanul helyezett lövéssel. A Betis azonnal válaszolni tudott Marc Bartra fej helyett vállal kapuba juttatott berobbanásával, majd a találkozó utolsó helyzete döntött. A 94. percben Dani Alves beívelése pontos volt Jordi Albának, aki tökéletes kapáslövéssel megszerezte a Barcelona győztes gólját.

A meccs korábbi szakaszában és még 1-1 után is alakulhatott volna egészen másként a mérkőzés, hiszen mindkét csapat előtt adódtak nagyon nagy lehetőségek, ám ezek vagy a kapusok teljesítménye vagy pontatlanságok miatt kimaradtak.

Íme a mérkőzés összefoglalója