Meccsre utaznál és nem tudod, hogyan fogj hozzá? Hol vásárolj jegyet, mivel utazz, hol szállj meg?

A legjobb helyen jársz – olvass tovább és segítünk! 

1. Meccs időpont kiválasztása

Az első teendő minden esetben az, hogy kiválaszd, melyik mérkőzésre akarsz kiutazni. Ehhez segítséget nyújt a Versenynaptár menüpontunk, illetve a klub hivatalos oldala (https://www.fcbarcelona.com/football/first-team/schedule) és a La Liga naptára (http://www.laliga.es/calendario-horario), ahol megtalálhatod, melyik héten hol játszik a csapat.

A spanyol bajnoki mérkőzések sorsolása megtörténik augusztusban, azonban a meccsek konkrét kezdési időpontjai csak 4-5 héttel a kezdő sípszó előtt derül ki! Fontos ehhez még hozzátenni, hogy amíg nincs konkrét időpontja a meccseknek, addig az összes vasárnap 16.00-ra van kiírva. Ez azt is jelenti, hogy ha április utolsó hétvégéjére néztél ki magadnak egy meccset, akkor március végéig csak azt fogod biztosan tudni, hogy otthon játszik-e a Barcelona, azt nem, hogy szombat vagy vasárnap hány órától – erre tehát ne alapozz előre. Jegyet pedig emiatt pláne nem fogsz tudni venni, de ez egyáltalán nem lesz gond. 

Azt kell tehát figyelembe venned az utazásod tervezésénél, ha a kinézett meccsnek még nincs konkrét kezdési időpontja, hogy szombaton reggeltől vasárnap késő estig mindenképpen a városban kell lenned, így biztosan nem késel le a meccsről.

2. Utazás

Második pont: repülőjegy foglalás. Általánosságban igaz, hogy a repülőjegyet minél előbb foglaljuk, annál olcsóbb tud lenni. Barcelonába közvetlen járattal megy a Wizzair és a Ryanair is, néha ráadásul egészen olcsó árakon lehet retúr jegyet kifogni.

Ha a meccs időpontja már konkrét, akkor nyilván ahhoz érdemes igazítani az utazást. Ha viszont nincs meg, akkor mi azt javasoljuk, hogy péntek esti – szombat reggeli érkezéssel és hétfői visszaúttal számoljatok, így bármikorra is teszik a kezdést, biztosan ott lesztek a meccsen.

Repjegyet a két légitársaság honlapján érdemes nézni, de árösszehasonlító oldalakat is használhattok, mint a https://www.skyscanner.hu/ vagy a https://www.momondo.com/, amik abban nyújthatnak segítséget, hogy ha oda és vissza más-más társasággal érné meg utazni a legjobban.

Jó hír, hogy néhány éve meghosszabbították  a metrót az El Prat reptérig, így tömegközlekedve is gyorsan, egyszerűen el lehet jutni a reptérre a belvárosból és fordítva. A repülőtéren szép, nagy jelzésekkel mutatják, merre kell a metró felé menni – kb. 10 perc sétát jelent ez. Jegyet automatákból tudunk venni, ez is viszonylag egyszerű mutatvány 4,60€-ért. Ha négyen utazunk, akkor már megérheti a taxi is vagy valamelyik reptéri transzferszolgáltatás. 

3. Szállás

Ha megterveztük mikor utazunk, nyomás szállást foglalni! Ebben milliónyi lehetőséget adnak a különböző honlapok: nekünk jó tapasztalatunk van a Bookinggal (https://www.booking.com/) és az AirBnb-vel is (https://www.airbnb.hu/), így a választás csak személyes preferencia kérdése. A Booking talán jobb, ha párosban utazunk vagy a hotelek szolgáltatásait akarjuk igénybe venni, illetve itt a legtöbb szállás ingyen lemondható/módosítható. Ha viszont csoportosan utazunk, jobban megérheti kivenni egy lakást Airbnb-vel.

Ezen kívül személyes tapasztalatunk van még ide: http://www.barcelonaszallas.net , amit szintén csak ajánlani tudunk. Itt a szállás foglalásán kívül még vannak érdekességek és infók a városnézéshez is.

4. Meccsjegy

Hogyan tudsz legkönnyebben jegyhez jutni?
Lépj be a Penyába és 10% kedvezménnyel tudunk neked jegyet vásárolni, akár idegenbeli mérkőzésekre is! 

Ha pedig magadnak intézed: jegyvásárlásnál pont fordítva érdemes eljárni, mint a repjegynél – minél később veszed, annál egyszerűbb. Sokan azt látják, hogy a meccs előtt 1-2 hónappal alig van jegy a Camp Nou-ban, még egy Levante elleni bajnokira is. Ez azért van, mert az egész jegyértékesítés rendszere a Barcánál a következőképpen működik.

A stadionban minden hely bérletes, tehát alapjában véve foglalt. A Barcelonánál van egy Seient Lliure nevezetű program, ami a bérleteseknek nyújt lehetőséget arra, hogy ha nem tudnak, vagy nem akarnak kimenni a meccsre, akkor visszakapjanak valamennyi pénzt. Ez úgy néz ki, hogy emberünk jelzi a klubnak, hogy nem fog kimenni a meccsre, így a Barca az Ő jegyét elkezdi árulni, az illető pedig a jegyének bizonyos százalékát visszakapja, így Ő is jól jár, és ha valaki megveszi azt a belépőt, akkor a klub is. Ezért van az, hogy a meccs előtt 1-2 hónappal még alig van szabad hely a stadionban, majd 1 héttel előtte hirtelen több ezer, kis meccseknél 10-20 ezer jegy is elérhető. Úgyhogy itt bármilyen hihetetlenül hangzik, érdemes várni a meccs előtti 1-2 hétig és a stadionnál személyesen vagy interneten, a hivatalos oldalon keresztül megvenni a jegyet.

A hivatalos oldalon (https://www.fcbarcelona.com/tickets/football/football-tickets) keresztül egyszerűen meg lehet vásárolni dombornyomott bankkártyával a meccsjegyeket, amiket e-mailben, PDF formátumban elküldenek a megadott email címünkre. Ezt elég kinyomtatni vagy mobilon bemutatni a beléptetésnél.

A jegyek ára 2 tényező függvénye: ki ellen játszik a csapat, illetve a stadionba hova akraunk ülni. Ezek kapcsán nem meglepetés, minél nagyobb csapat ellen játszik a Barcelona, illetve minél közelebb ülünk a pályához, annál drágább a jegy. A konkrét jegyárakat, szektorbeosztást a klub hivatalos honlapján lehet megtalálni.

Emellett azt is érdemes figyelembe venni, hogy a BL egyenes kieséses szakaszára, a Real Madrid elleni El Clásicóra, illetve idegenbeli mérkőzésekre és pl. a Király Kupa döntőjére viszont a hivatalos úton biztosan nem fogunk tudni jegyet venni.

Ezen különleges meccsek nagy részére az FC Barcelona egyetlen hivatalos magyar szurkolói klubján, a Penya Blaugrana Budapesten keresztül lesz lehetőség hamarosan, még 2018 folyamán.

***

Kérdésed van? Írj az elérhetőségeink egyikén és igyekszünk válaszolni vagy kérdezz a fórumban: Utazás Barcelonába