Igen, ők az utánpótlásban elért eredmények kapcsán voltak nagy(obb) tehetségnek elkönyvelve, míg Fati igazából a felnőtt csapatban történt debütálásával vívta ki a komolyabb figyelmet, mert senki sem várt ilyen fantasztikus érkezést tőle a felnőtt mezőnyben.
Mindenki ráugrott a Messi párhuzamra

, pedig nem a kvalitásokra, stílusra céloztam, hanem a hasonló "aha" élményre, amit a bemutatkozásuk kiváltott.
Fati teljesen más karakter, viszont mindkettő fiatalon nagyon bátor és jó döntéseket hoz(ott) a pályán és merészen játszik, ami eddig eredménnyel is párosult.
Szerintem Fatiban megvan az a plusz, hogy nagyon jó játékos legyen, talán a mentális oldal az, ami majd megadja a kérdésekre a választ, azaz huzamosabban, folyamatosan fejlődve el tud-e jutni a képességeinek totális kiaknázásához, illetve kérdéses még az, hogy mennyire kell beleerősödnie a mezőnybe, ami még nem megy a koordinációjának a kárára. Messinél egyértelmű volt, hogy a vézna fiúból egy fajta alacsony izomgolyóvá fejlődve nem hátráltatta a teljesítményét, sőt ..., míg Fatinál például ez nem biztos, hogy egyenesen arányos folyamat.
quote=LG post_id=1161543 time=1599467383 user_id=290]
Gaillard írta: ↑2020.09.07. 05:14:21
Szerintem utoljára Messinél lehetett hasonlót látni, mert ennek a srácnak a góljai, megoldásai élményszámba mennek a felnőtt mezőnyben és nem egy 17 éves srácra vallanak.
Nála szerintem a fizikális paraméterek (bele erősödik a mezőnybe) és a mentális tényezők lesznek a döntőek, hogy milyen magasra emelkedik, de sokkal többet látni elsőre benne, mint az általad felsorolt korábbi tehetségeknél.
Nero. írta: ↑2020.09.07. 00:02:39
Komolyan nyomta, lehet belőle valami, de azért nagyon nagyon óvatos lennék a jelzőkkel, pláne az elvárásokkal...
Az utóbbi 15 évbe egy tucat ilyen kölyköt láttunk akik jól kezdtek, megindult a hype vonat aztán pár év múlva beszürkültek egy közép csapatba.
Bojan, dos Santos, Valiente, Muniesa, Tello, Munir stb.
Szerintem azért G. dos Santos és főleg Bojan hasonló szintű tehetségek voltak. Aztán mindkettő kipukkadt más-más dolgok miatt. Bojannál azt érzem, hogy egy kicsit Pep keze is benne volt a dologban. Rijkaardnál kicsattant az önbizalomtól srác, vérbeli csatárként támadta a kaput, a helyzeteit is jól használta ki. Aztán jött Pep és a mellőzés, a fiú önbizalma pedig olyan mélyre lett ásva, hogy többé nem is találta meg. Nem akarom persze az egészet Guardiola nyakába varrni, mert Bojan mentális gyengesége is kellett hozzá, hogy ennyire összetörjön, de ha marad Rijkaard, van egy olyan edző jön, aki számol vele, el tudom képzelni, hogy egészen máshogy alakul a pályafutása.
Ezért sem mindegy, hogy Fatit hogyan építi fel a klub. A játékoson is nagyon sok múlik természetesen, de főleg az ilyen fiataloknál a klubon is. Rijkaard nem volt egy taktikai zseni, de a fiatalok be- és felépítését remekül csinálta, nem hiába mondta el Iniesta és Messi is, hogy mennyit köszönhetnek neki. Az előzetes várakozások szerint Koeaman is jól bánik fiatalokkal, szóval reménykedhetünk. De azért félek, hogy innen-onnan jönni fog rá a nyomás, hogy nagy öregeket és 100+ milliós sztárokat erőltesse be a csapatba.
De nem Messi, nem (brazil) Ronaldo, nem Neymar stb. Amúgy elég élénken él bennem Ronaldo, nem csak a Barcelonából és szerintem Ő Messinél is jobb volt, de mindegy, összehasonlítani úgysem lehet. A lényeg, hogy nem ehhez a 3-4 emberhez kell hasonlítani, rajtuk kívül azért vannak még csatárok
Szerintem Neymart sem kéne Messivel és Ronaldoval (sem a brazillal, sem a portugállal) egy lapon említeni. Hype-ban és marketingben felér ugyan hozzájuk, a pályán mutatott teljesítményben mindig alattuk maradt. Az ő szintje nem is gondolom, hogy elérhetetlen lenne Fatinak, a kapu előtt pl. már most sokkal tökösebbnek tűnik.
[/quote]