Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Nem volt ilyen szándékom, csak talán rajtad érződik egy konstans mondjuk úgy "bizalom" a fiatal tehetséges játékosok felé.
Eléggé a számba adod a szavakat, mert sem Bernalról sem másról, nem írtam, hogy egyből ő a megoldás. Mindenkivel óvatosan fogalmaztam Bernalt említve sem azt mondtam, hogy azért nem kell oda igazolni, mert ő jó lesz első számú cserének ne adj' Isten kezdőnek, hanem még ott van Casado, De Jong és ha beválik, akkor hosszú távon lehet megoldás, mert a tehetsége megvan hozzá. (mellesleg Flick sem látta nagyon rosszul)Troym írta: ↑2025.06.05. 13:21:16Bárki mástól érteném a rutintalanság kritikát, de tőled fura, amikor más témában Bernalban látod a megoldást 4 meccs és ACL sérülés után, vagy dobálod be azon fiatal srácok nevét, akik felnőtt meccset még nem játszottak, mások jószerével a nevüket nem hallották.
Garcia azért végignyomta a szezont Laligában, több játékosunknak nincs ennyi tapasztalata több év alatt, mint neki.
Cubarsi kb ugyanennyi meccsel alapember, Ferminnek kb 10-el több Laliga meccse van, Casadonak 25 meccse van, a cserék egy részenek meg 20 alatti.
Másik serpenyőben ott van Tek, aki sokszáz meccsel a háta mögött kifut és az ember nem mer odanézni, hogy 11-es lett-e ismét.
Flick azért egészen racionális az esetek 95%ban, így ha Garcia nem válik be, gondolom padra kerül, de az elmúlt 2 év 3 kapusteljesítményét látva, szerintem nem lesz ilyen probléma.
TS is vastagon benne van abban hogy 10 eve nem nyertunk BL-t. Tokeletesen latszodik, hogy mennyit er egy Curtois, Donnarumma, Allison, Sommer kaliber. Siman kihuztak a kozepes/rossz teljesitmenyu mezonyjatekosaikat a sarból. TS viszont ugyanugy osszeesett a csapattal egyutt.Cseri írta: ↑2025.06.04. 11:24:12Stegen szerintem az egyik legjobb kapus a jelenlegi futball mezőnyben. Ha ő megremegett,-bár én nem emlékszem olyan hú de nagy bakira tőle- akkor egy nemzetközi színtéren teljesen tapasztalatlan kapus mit fog csinálni? Itt olyan nyomás lesz rajta egy sima bajnokin is-a fórumról nem is beszélve-,amiben neki még nem volt része. Értem én,hogy végre talán igazolunk pénzért,ennek üzenet értéke van,és az új mindig izgalamasabb,de én csodálkoznék,ha ez a fiú bevállna.
Ezzel egyetértek. Teljesen felesleges itt BL rutinra hivatkozni, ha csak az egy meccsen beszedett gólok számát (8:2 és 4:0) nem nevezzük tapasztalatszerzésnek. Volt valami spanyol kapus régebben, aki 17-18 évesen kezdőbe került egy sokszoros német válogatott ellenében, aztán a sors úgy hozta, hogy tizenvalahány évig senki nem tudott elé kerülni. Talán világ-és európabajnok is lett. Cassillasnak hívták. Teljesen mindegy mit rakott le eddig, a jövő csapatát építjük, ennyi sérüléssel nem lehet biztosra számolni vele. Évközben csak ilyen TEK féle vészmegoldást lehet találni.Troym írta: ↑2025.06.05. 13:21:16Bárki mástól érteném a rutintalanság kritikát, de tőled fura, amikor más témában Bernalban látod a megoldást 4 meccs és ACL sérülés után, vagy dobálod be azon fiatal srácok nevét, akik felnőtt meccset még nem játszottak, mások jószerével a nevüket nem hallották.
Garcia azért végignyomta a szezont Laligában, több játékosunknak nincs ennyi tapasztalata több év alatt, mint neki.
Cubarsi kb ugyanennyi meccsel alapember, Ferminnek kb 10-el több Laliga meccse van, Casadonak 25 meccse van, a cserék egy részenek meg 20 alatti.
Másik serpenyőben ott van Tek, aki sokszáz meccsel a háta mögött kifut és az ember nem mer odanézni, hogy 11-es lett-e ismét.
Flick azért egészen racionális az esetek 95%ban, így ha Garcia nem válik be, gondolom padra kerül, de az elmúlt 2 év 3 kapusteljesítményét látva, szerintem nem lesz ilyen probléma.
Bárki mástól érteném a rutintalanság kritikát, de tőled fura, amikor más témában Bernalban látod a megoldást 4 meccs és ACL sérülés után, vagy dobálod be azon fiatal srácok nevét, akik felnőtt meccset még nem játszottak, mások jószerével a nevüket nem hallották.
A kapustéma szerintem leginkább Garcia miatt jött fel. A szezon végére kapott egy jó nagy hype-ot és a záradék miatt a klubjával sem kell harcolni, emiatt jött fel a Villanál és a Newcastle-nél is az év végén, addig a kutyát sem érdekelte. Kb. olyan mintha felbukkan egy addig relatíve ismeretlen játékos és egyből több klubot is elkezdi érdekelni, főleg, hogy fixen aránylag olcsón hozható.Zozzy 5 írta: ↑2025.06.04. 21:38:06szerintem is ilyesmi lehet. el tudom képzelni, hogy ilyenkor kikérik az orvosok meg erőnléti szakemberek véleményét, hogy mondjanak valami valószínűséget a játékos jövőbeli elérhetőségéről az adott sérülések fényében, és mérlegelnek.Troym írta: ↑2025.06.04. 11:53:37Azért látják edzéseken, vannak adataik és az edzői stáb megfigyelései.
Gondolom sem a gerincműtét, sem az ACL nem múlik el nyomtalanul, de utóbbi egész biztos.
Mivel nem volt kapustéma 2 hónapja, ameddig TS sérült volt, majd hetek óta viszont van, ezért arra tippelek, hogy felépülése óta látják, hogy gond van Stegen térdével, az nekem nem indok, hogy Garcia piaci lehetőség, mert 3 hónapja is az volt, de kb áprilisig senki egyszer nem említette kapus igazolását.
Még a bajnoki arany megszerzése után is volt, hogy Tek védett...
Remélem nem lesznek megint a klub által fizetett lejárató kampányok a játékosaink ellen.
szerintem is ilyesmi lehet. el tudom képzelni, hogy ilyenkor kikérik az orvosok meg erőnléti szakemberek véleményét, hogy mondjanak valami valószínűséget a játékos jövőbeli elérhetőségéről az adott sérülések fényében, és mérlegelnek.Troym írta: ↑2025.06.04. 11:53:37Azért látják edzéseken, vannak adataik és az edzői stáb megfigyelései.
Gondolom sem a gerincműtét, sem az ACL nem múlik el nyomtalanul, de utóbbi egész biztos.
Mivel nem volt kapustéma 2 hónapja, ameddig TS sérült volt, majd hetek óta viszont van, ezért arra tippelek, hogy felépülése óta látják, hogy gond van Stegen térdével, az nekem nem indok, hogy Garcia piaci lehetőség, mert 3 hónapja is az volt, de kb áprilisig senki egyszer nem említette kapus igazolását.
Még a bajnoki arany megszerzése után is volt, hogy Tek védett...
Csak arra tudok gondolni, nem bíznak abban hogy sérülés nélkül kibírja. Sokat nem keres az fix (6.5m). Sérülésénél anno az ég világon semmi nem történt, és mégis leserult egy évre. Torghelle jutott eszembe róla, mikor öltözés közben megserult. Most lett 33,lehet hogy nem gyógyult meg tökéletesen
Túlságosan túl van lőve ez a rengeteg kapott gól téma, nagyon berögződött az az Inter téma, de ha a többi 58 meccset nézzük, már más a kép. Az utóbbi 5-6 évben talán abban a 20 gólos szezon volt, ami kilóg a sorból, de azt nem tudom, hogy meg tudjuk-e még egyszer ismételni. Amúgy mindig megvolt a 38-39 gól, még ha MAtS egész szezonokat hozott is. Persze számított a kapusposzt, nem is kicsit (lásd pl. Inter) a némettel biztosan megúsztuk volna en bloc kevesebbel, de nem biztos, hogy annyira szignifikáns különbséggel. Emiatt nem mondanám, hogy a védelmünk gáz és nyeljük a gólokat.Barcaman1993 írta: ↑2025.06.04. 11:35:03Az a baj Ter Stegennel, hogy kiszámíthatatlan az elérhetősége. 8 évig egy jó szintet hozott, most kihagyott egy évet, előtte meg egy felet. Gondolom akarunk egy megbízható kapust aki elérhető és akár növelni is tud a szinten. Ez szerintem bőven támogatható, mert a kapusposzton tényleg gyengébbek voltunk ebben a két évben, de azt nem hiszem, hogy a védekezés problémáit ez oldaná meg, max. egy kicsit enyhítene rajta. A fő munka ott van, hogy az egyéni kapitális hibákat leredukáljuk.
Én pont azt gondolom(lehet tévesen), hogy sportszakmai érvek állnak emögött. Egyszerűen úgy érzem, hogy elfáradt ez a kapcsolat, és kell a frissesség a kezdő kapus poszton. Nem beszélve arról, hogy nagy meccseken rendre megremegett a lába az elmúlt pár évben, bár tény, hogy nem ez az első számú hiányposzt a csapatban.bence0330 írta: ↑2025.06.04. 01:00:36
Szerintem semmiképp nem sportszakmai okok miatt akarjuk elküldeni, és abban sem kételkedem, hogy ha maradna, akkor Garciával meccselne a kezdőért, nem harmadik lenne Tek mögötött. Viszont a fizetése elvileg nem kevés, bár erről elég eltérő hírek vannak, a Capologyn nem túl régen jelentősen visszavették, csak bruttó 6 körül jár, ami nem sok, de vannak források, amik ennek legalább a kétszeresét írják, én azt tippelném igaznak. Szerintem úgy sakkozunk, hogy ha jönne Garcia mondjuk TS fele fizetéséért, és Tek cserekapusnak mindenképp jó, akkor így tudunk helyet keríteni az ffp keretbe valahol máshol.
De kétlem, hogy TS menne.
Szerintem semmiképp nem sportszakmai okok miatt akarjuk elküldeni, és abban sem kételkedem, hogy ha maradna, akkor Garciával meccselne a kezdőért, nem harmadik lenne Tek mögötött. Viszont a fizetése elvileg nem kevés, bár erről elég eltérő hírek vannak, a Capologyn nem túl régen jelentősen visszavették, csak bruttó 6 körül jár, ami nem sok, de vannak források, amik ennek legalább a kétszeresét írják, én azt tippelném igaznak. Szerintem úgy sakkozunk, hogy ha jönne Garcia mondjuk TS fele fizetéséért, és Tek cserekapusnak mindenképp jó, akkor így tudunk helyet keríteni az ffp keretbe valahol máshol.NewNagyatyesz írta: ↑2025.06.04. 00:42:02Én nem követtem az Espanol meccseit, így nem tudom milyen kapus Garcia. Az hogy kapust igazolunk jó dolog, bár szerintem vannak fontosabb posztok.
Viszont! Bár bírom Tek-et, de hiba őt itt tartani Stegennel szemben. A német jó kapus, kapusként még jó korban van. A lengyel már kevésbé. Én őt engedném el, maradna Stegen és Garcia. Azért Garcia most jön egy nagy csapathoz, ahol nagyobb nevek is besültek már. Kívánom hogy ne így legyen, de nyugodtabb lennék ha nem Tek lenne az alternatívája
Ha a stáb döntött (márpedig a hírek arról szólnak), akkor Stegának komolyan el kellene gondolkodnia a távozáson, mert a kispadon ülve, harmadik számú kapusként bukja a válogatottságát is. Természetesen jogában áll a tartalék tartaléka státuszt és a magas jövedelmet választani, és ezért nem is hibáztatnám.Asensi írta: ↑2025.06.03. 16:45:25Kb. annyira jók ezek a statisztikák, hogy biztos el lehet velük adni valamit. (hirdetést, újságot stb)
Segítségükkel a krumplit és az almát is össze lehet hasonlítani.
Egész más az Espanolban játszani, mint a Barcelonában. Más a pálya, más a közönség, más a két csapat múltja, mások az elvárások. Más csapattársak, más taktika, más meccs-szám. időnként még az ellenfelek is mások, vagy azért mert nem a La Ligából vannak, vagy azért mert a Barca ellen az élete meccsét akarja játszani, az Espanol ellen meg nem. Előny, hogy legalább ugyanabban a városban él.
Ahogy ter Stegen mondta, jöhet bárki és mutassa meg mit tud. Addig viszont felelőtlenség az elsőszámú kapus posztot ajánlani bárkinek statisztika alapján. És ez a hosszú sérülés után lévő ter Stegenre is igaz.
Kb. annyira jók ezek a statisztikák, hogy biztos el lehet velük adni valamit. (hirdetést, újságot stb)
Szerintem is amúgy! Vagy az Atleticohoz Oblak utódjának, jobban is illene oda imo!
Ugyanaz az ügynöke, mint Olmonak, én bízom benne, hogy ide lehet hozni. Ha nem akar költözni, otthagyni a családját, de továbblépne, akkor belemehet.