Ilyet én is tudok.
Ha Stegen nem távozik, ő lesz az új wc-s néni
@JoanLaporta
Tennék mosolygós fejet, de nem vicces, mert ilyen pletykákra teljes nézetek tudnak kialakulni
Nagyjából egy szint a kettő, annyi hogy Stegen kicsit fél a lasztitól, viszont ügyesebb lábbal a lengyelnél. Stegen fizuja viszont kétszerese a lengyelének, szóval én ezért inkább Teket tartanám meg, feleannyi pénzért hoz hasonlót...vg99 írta: ↑2025.06.19. 11:38:30Én elég kockázatosnak tartom, hogyha Garcia megsérülne, a lengyelnek kell megint védenie. Nem is volt túl jó, lassú is, buta kijövések, lassan nyert el vmi formát. Nem szeretnék még egy szezont vele. Értem, hogy TS pénz, de csere lehetett volna. Vmit így is úgyis fizetni fogunk neki..
Szinte minden félévnek megvan a maga "keresztrefeszítettje", akit valamilyen módon a szurkolók kikezdenek és elzavarnának.Subinho írta: ↑2025.06.19. 11:34:01Sosem voltam nagy TS fan, anno pl. Bravo-t tartottam volna meg a kora ellenére is, nem őt. Ennek ellenére nem értem ezt a hirtelen elzavarást, úgy, hogy nem is bizonyíthat a sérülésből visszatérése után.... Eddig mindenki istenítette itt a fórumon, most, hogy elküldik, mindenki azt taglalja, mennyire rossz kapus.... Nem igazán értem.
A La Liga felsőházában nem volt már régóta egy szezont kivéve, nemhogy top5 kapus. Idén amennyit játszott, konkrétran a Liga legrosszabbja volt, sikerült néhány meccs alatt 3-al alulvédeni a várható kapott gólt, és elbukni az ő hibájából az egyetlen BL meccsét, és az egyetlent, amit végül elbuktunk az alapszakaszban, ez annyira megmagyarázhatatlanul gyenge szint, ami már szinte teljesítmény. Főoldali cikket is nézhetsz, vagy bármilyen elemzést, TS a sérülése előtt is rossz kapus volt. Ez ilyen fejekben maradt status quo, hogy top5, mert tényleg volt idő, mikor TS elit kapus volt. De ebben az évtizedben ezt már csak egyszer láttuk. Erre nem lehet építeni, plusz közben írod is, hogy jó lehetőség, fiatalítás, 33 éves, stb, szerintem sportszakmailag nemhogy rendben van a dolog, hanem ez az egyetlen esély. Még mezőnyben sem lehet elfogadni egy ennyire sérülékeny, és ennyire hanyatló szintű játékost, SR-témáról van már szó.Andris írta: ↑2025.06.19. 10:22:36Ha a köztiszteletben álló, első számú csk, a legjobb korban lévő, hosszú távú és nem túlfizetett szerződésű, a sérülése előtti pillanatig abszolút top5 kulcsteljesítményt nyújtó játékossal meg lehet azt tenni, hogy kiebrudalják anélkül, hogy esélyt kapna a visszatérésre és a pozíciós versenyre, az már önmagában borzalmas üzenetet küld mind a jelenlegi öltözőbe, mind a jövőbeli potenciális igazolásoknak és utánpótlásból érkezőknek. De ha ráadásul ez ilyen aljas módszerekkel is társul, az végképp borzalmas szerintem.
Mindezt a mérleg másik serpenyőjébe rakva szerintem nem éri meg a bruttó kb 6 misit kereső kapuson spórolgatni kezdeni, se fiatalítást végezni ezen a poszton.
Sportszakmai szempontból továbbra is logikus fiatalítani, meg le kellett csapni egy ilyen lehetőségre (a 25m Garciáért elég nagy steal valszeg), és amúgy is ha Hansi ezt szeretné esetleg (amiről tudtommal kerek 0 hiteles információnk van), akkor az edző szava meghatározó tényező.
De szerintem akármekkora jövője is van egy tavalyi szezonnyi teljesítmény alapján a srácnak, igenis vállalhatatlannal határos kockázat mindent egy lapra feltenni átmeneti időszak nélkül; szerintem nincs ember aki meg tudná mondani ezen a ponton, hogy Marc bármennyire korlátozva van-e a visszatérés utáni teljesítményében, közben minden évben a csapat egyik legjobbja volt, beleértve a tavalyit is a sérüléséig; végül pedig Hansiról sem hiszem el, hogy ha bármit szeretne is, azt nem beszéli meg nyíltan az adott játékossal, különösképp ha az első számú csapatkapitányról, és klubszinten veteránról van szó... és ezzel egyértelmű helyzetet teremt mindenki számára.
Szerintem sem szép, amit Laporta művel, de az a baj, hogy meg van kötve a keze. Itt egy játékos még X éves szerződéssel, aki nem akar távozni. Mit tehet a klub? Nincs olyan anyagi helyzetben, hogy egy 6 millió fizetésű játékost a padon hagyjon, a játékosnak meg esze ágában sincs távozni, erre jött ez a megoldás, hogy akkor valamilyen formában nyomást kell rá gyakorolni. Nem szép, nem etikus, de más fegyver nincs a klub kezében. Az a baj, hogy a játékosokat nem lehet szó nélkül eladni másik csapatba, egy ilyen új szabállyal ezek a dolgok megoldódnának.Andris írta: ↑2025.06.19. 10:22:36Olvasgatom minden nap a katalán sportsajtót nagyjából, hogy képben maradjak, de a fórumot nem olvasom, úgyhogy fogalmam sincs mik itt az álláspontok. Lehet, jobb ha nem is tudom meg. De azért a fontosabb dolgoknál mindig leírom a véleményem.
Marc esete szerintem olyan, mint amit már sokszor láttunk, a sajtóban és a közösségi médiában egyre kevésbé vállalható kvázi hadjárat folyik ellene, megpróbálnak minél több szurkolót ellene hangolni (ugye nem egyszer láttuk ezt már, nem is kétszer), és meggyőződésem hogy ez 100%ban Laporta műve. Persze, maguktól az újságírók és egyéb beszélő fejek is dönthetnének úgy, hogy mesterségesen generálnak feszültségeket, az olvasottság növelése érdekében. De ha csak erről lenne szó, akkor az tisztán önérdek, és a klub érdekeivel homlokegyenest ellentétes. Így ezeket ilyenkor egyetlen egyértelműen megfogalmazott, gyors, letisztult hivatalos közleménnyel rövidre is zárhatná a klub, ezzel minden károkozást megelőzve. Mivel ez szó szerint egy órát venne igénybe a vezetőség részéről, és mégsem érkezik meg hosszú hetek óta, szerintem egyértelmű a helyzet. Nem gondolom, hogy ezzel a gondolattal a laposföldes, chemtrailes, oltásellenes konteóhívők csoportjához sorolódnék.
És ilyen formán sajnos azt gondolom, hogy igazán kár az idei jó teljesítményekért, mert így garantáltan Laportáék maradnak a nyakunkon mint vezetőség, holott szerintem gusztustalanul, gátlástalanul, és sok tekintetben egyáltalán nem a klub érdekeit szem előtt tartva és/vagy inkompetensen viselkednek.
Ami a konkrét helyzetet illeti, úgy tűnik Laportáék ciklus végére se tudják egyértelműen kirángatni a trágyagödörből a klubot anyagi értelemben, ezért továbbra is tűnhet bizonyos szemszögből racionálisnak az, hogy hosszútávon már bizonytalan (de rövidtávon akár kulcsposztot betöltő) embereket adjanak el, cseréljenek alacsonyabb fizetésű emberekre, jövőbiztosabb megoldásokra.
Ez önmagában jól is hangozhatna, de a fent említett, már-már bevett módszertan viszont vállalhatatlan, és iszonyatosan kártékony.
Ha a köztiszteletben álló, első számú csk, a legjobb korban lévő, hosszú távú és nem túlfizetett szerződésű, a sérülése előtti pillanatig abszolút top5 kulcsteljesítményt nyújtó játékossal meg lehet azt tenni, hogy kiebrudalják anélkül, hogy esélyt kapna a visszatérésre és a pozíciós versenyre, az már önmagában borzalmas üzenetet küld mind a jelenlegi öltözőbe, mind a jövőbeli potenciális igazolásoknak és utánpótlásból érkezőknek. De ha ráadásul ez ilyen aljas módszerekkel is társul, az végképp borzalmas szerintem.
Mindezt a mérleg másik serpenyőjébe rakva szerintem nem éri meg a bruttó kb 6 misit kereső kapuson spórolgatni kezdeni, se fiatalítást végezni ezen a poszton.
Sportszakmai szempontból továbbra is logikus fiatalítani, meg le kellett csapni egy ilyen lehetőségre (a 25m Garciáért elég nagy steal valszeg), és amúgy is ha Hansi ezt szeretné esetleg (amiről tudtommal kerek 0 hiteles információnk van), akkor az edző szava meghatározó tényező.
De szerintem akármekkora jövője is van egy tavalyi szezonnyi teljesítmény alapján a srácnak, igenis vállalhatatlannal határos kockázat mindent egy lapra feltenni átmeneti időszak nélkül; szerintem nincs ember aki meg tudná mondani ezen a ponton, hogy Marc bármennyire korlátozva van-e a visszatérés utáni teljesítményében, közben minden évben a csapat egyik legjobbja volt, beleértve a tavalyit is a sérüléséig; végül pedig Hansiról sem hiszem el, hogy ha bármit szeretne is, azt nem beszéli meg nyíltan az adott játékossal, különösképp ha az első számú csapatkapitányról, és klubszinten veteránról van szó... és ezzel egyértelmű helyzetet teremt mindenki számára.
Szóval nagyon aggasztó számomra figyelni ezt az egész szituációt, különösen a tágabb értelemben vett következményeit és a kontextust illetően. De ezen felül is remélem, hogy Marc marad és harcolhat a helyéért, és végre berekeszti már valaki ezt az egész ostoba helyzetet.
PS: Javítsatok ki, de tudtommal az egész helyzetben az egyetlen, nem túl régi, de egyértelműen hiteles információnk az, hogy Marc nyilatkozott. Mégpedig azt, hogy a klub részéről senki nem jelezte felé bármiféle változtatásnak a szándékát. Innentől kezdve szerintem aki felül erre a (nevezzük naívan így:) pletykavonatra, az magára vessen.
Akit sikerült ellene hangolni, az kicsit befelé keresgéljen szerintem, aki meg már elfelejtette, hogy mennyire jó is volt sérülése előtt ez a srác, az kezdje újra nézni a meccseket.
Nem mondom, hogy garantáltan ugyanolyan jó lesz, azt se, hogy Garcia nem tudja kiszorítani, de úgy teljes egészében nézve ezt az egész szituációt bennem továbbra is bugyog a szekunder szégyenérzet a szeretett klubom miatt, és jó lenne ha ennek ennyi év után végre vége szakadna valahogy.
Ezt nem lehet ilyen egyszerűen lerendezni.Barcaforever írta: ↑2025.06.17. 13:32:17Miben mutatkozott meg pontosan a történelmi verés jelei? (sztem egyáltalán nem) Ezek az emberek profik, 2-8 megvolt, kövi hónapban ugyanúgy megkapta azt a havi 100-130 M Ft-ját és szerintem tudott aludni könnyedén, ezek csak ilyen szurkolói túlgondolások.
Már csak a személyiségből fakadóan is logikus: Tek már azzal hogy egy Barca edzésen részt vesz vigyorog mint a tejbetök, Stegen meg nem tűri fejben ha nem ő az első. Pena szintén bomlaszt/elégedetlenkedik amiért padra lett rakva miután késett.
Miben mutatkozott meg pontosan a történelmi verés jelei? (sztem egyáltalán nem) Ezek az emberek profik, 2-8 megvolt, kövi hónapban ugyanúgy megkapta azt a havi 100-130 M Ft-ját és szerintem tudott aludni könnyedén, ezek csak ilyen szurkolói túlgondolások.
menczel írta: ↑2025.06.16. 14:50:36A fele cikk nyilván kacsa, de gusztustalan amit a kapitányiankkal művelünk, ha annak a fele is igaz ami megjelenik.
Elég sokszor megemlíttették már távozó játékosok, ohgy a legzavaróbb volt a tisza víz hiánya a pohárban. Állítom le lehetne ülni felnőttek módjára megértenék, hogy kedvelünk (Araujo, Stegen), de van más alternatívánk a posztodra, ráadásul olcsóbban, ráadásul a könyvelést is rendbe kell rakni, így ha jön egy jó ajánlat, akkor mi el akarunk adni.
Nem te vagy az első aki ennyire bunkónak nézi a stábot!menczel írta: ↑2025.06.16. 14:50:36A fele cikk nyilván kacsa, de gusztustalan amit a kapitányiankkal művelünk, ha annak a fele is igaz ami megjelenik.
Elég sokszor megemlíttették már távozó játékosok, ohgy a legzavaróbb volt a tisza víz hiánya a pohárban. Állítom le lehetne ülni felnőttek módjára megértenék, hogy kedvelünk (Araujo, Stegen), de van más alternatívánk a posztodra, ráadásul olcsóbban, ráadásul a könyvelést is rendbe kell rakni, így ha jön egy jó ajánlat, akkor mi el akarunk adni.
Ja, őt látszólag nemigen hatja ez meg, TS szerintem is elfogyott. 2-8 körülig (meg azóta egy szezonban) tényleg elit kapus volt, bár addig sem tudom, hogy a hiányosságai nem kerültek-e 1-2 kupába. Szerintem nagyobbak voltak ezekel a hiányok, mint egy átlag top csapat top kapusánál.Troym írta: ↑2025.06.16. 10:29:41Azért viselte meg TS-t jobban a 2-8, mert érdekelte mi van a csapattal, ezt igazán sosem éreztem Frenkienél. Amikor 9.-ek voltunk Frenkie kb hasonló arccal jött-ment, mint előtte, vagy utána. Nyilván szeret nyerni, biztos szereti valamennyire a csapatot is, de nem dől a karjába egy kudarc, fiaskó miatt, ezért nem szeretem pl amikor ő a kapitány. Kb tényleg olyan, mint random ember a random munkahelyén.bence0330 írta: ↑2025.06.16. 10:19:07Jajj, tényleg. Na ő még mehetne, de sajna nem fog. Azt viszont tartom, hogy szerintem TS-t viselte meg a legjobban, azóta árnyéka önmagának. Félsérülten szedegetni ki a lasztikat a hálóból, úgy, hogy ott sem kéne lenned a kapuban, és így nem is nagyon tehetsz semmiről... elég megalázó lehetett.
TS szerintem évekig tartotta a frontot hátul a hullagyenge védelmek mögött, de elfogyott szerintem fizikálisan a sérülések miatt és lélekben is valamennyire.
Azért viselte meg TS-t jobban a 2-8, mert érdekelte mi van a csapattal, ezt igazán sosem éreztem Frenkienél. Amikor 9.-ek voltunk Frenkie kb hasonló arccal jött-ment, mint előtte, vagy utána. Nyilván szeret nyerni, biztos szereti valamennyire a csapatot is, de nem dől a karjába egy kudarc, fiaskó miatt, ezért nem szeretem pl amikor ő a kapitány. Kb tényleg olyan, mint random ember a random munkahelyén.bence0330 írta: ↑2025.06.16. 10:19:07Jajj, tényleg. Na ő még mehetne, de sajna nem fog. Azt viszont tartom, hogy szerintem TS-t viselte meg a legjobban, azóta árnyéka önmagának. Félsérülten szedegetni ki a lasztikat a hálóból, úgy, hogy ott sem kéne lenned a kapuban, és így nem is nagyon tehetsz semmiről... elég megalázó lehetett.