bence0330 írta: ↑2024.11.29. 15:57:04
Nekem meggyőződésem, hogy TS-el nem kaptunk volna kevesebb gólt. Pena annyira sok lehetőséget fojt el csírájában ezekkel a kijöveteleivel, hogy szerintem az simán kiegyensúlyozza a gyengébb védési képességeit. Lábbal is jó, de szerencsére annyira nem jó, mint TS, és a képességeinek a határaival is tisztában van, szintén a némettel ellentétben, egyfelelől nem próbálkozik meg lehetetlen passzal, másrészt ha szorult helyzetben van, nem akarja onnan kifinomkoni magát, hanem mindig hezitálás nélkül elküldi a francba, ahogy azt egy kapusnak kell. Nagy meccsen nekem olyan, mintha nem rettenne meg, a kijövetelei is ugyanolyan jók, nem is véd rosszabbul, a saját szintjét tartja.
Mint söprögető, szerintem teljesen 10/10-es, az egész szezonban jó ha 1-2 alkalommal jött ki egyáltalán neccesen, de még azokat is elérte rendre. Önhibát talán még nem is követett el. A natúr védése egy közepes, de igazából egyre jobbnak tűnik, volt már több meccse, ahol kivédte az ellen szemét.
Nem tudom, én annyira találom meggyőzőnek a kijöveteleit. Nagyon sokszor elindul, aztán habozik és inkább visszamegy. Ugyanakkor azon változtathatna, hogy ha kiszalad tisztázni, akkor ne rendszeresen a lelátóra küldje fel, mert ha a labdaszedők adnak egy másikat egy gyors bedobással könnyen jöhet az ellenfél, a kapu pedig üres. Sok precedens volt már rá, csak nem tudták gyorsan megjátszani. Ha átküldi ívesen a támadóharmadba sokkal kisebb a kockázat.
Ugyanakkor MAtS-nak emlékszünk egy-két ilyen hibájára, de ő kismilliószor passzol lábbal, így persze, hogy benne van nagy ritkán ilyen, ahogy minden kapus kap ilyen-olyan potyát. Amit viszont ezzel adni tud az sokkal értékesebb, mintha csak lövöldözné vaktában. Ennyi erővel kihajíthatjuk a lestaktikát is a francba vagy a feljebb tolt védelmet és húzódjunk be a 16-os elé, mert abban még nagyobb kockázat van, sokkal rizikósabb mert könnyebben meglóghat az ellenfél. Ugyanakkor nem tudnánk annyira megfojtani, ellehetetleníteni az ellenfél játékát, alig szereznénk labdát, amivel számos helyzetet alakítunk ki. De megéri, mert jól tudjuk csinálni, egyszer-egyszer még így sem sikerül, beragad egy védőnk, amiből ziccer van. Ter Stegennél ugyanez, van mikor nem sikerül, de ezt ő is, de kivételesen ért hozzá, ezért megéri.
Nem azt mondom, hogy Pena is ezt csinálja, mert nem az erőssége, olyat ne csináljon, amiben nem igazán jó, csak annyit, hogy ebben az aspeektusban a nemet megoldásaival előrébb vagyunk. (bár lehezt, hogy Te is hasonlóra céloztál)
szbsz írta: ↑2024.11.25. 14:10:26
Én tavaly alig néztem bajnokit (sejthető mért

), szal nem tudom mit művelt, de nekem egyáltalán nem tűnik annyira borzasztónak mint ahogy itt egyesek vélekednek róla.. Lehet még a végén Flick belőle is kihozza a maxot és kiderül, hogy egészen vállalaható kapus?!
Az első 2-3 meccse kifejezetten jó volt, kicsit fel is lehetett lélegezni, amikor azt a hatalmas potyát kapta, azután indult a lejtmenet, méghozzá nagyon látványosan. De elég ha a statokat megnézzük, szó szerint ég és föld volt a különbség.
Most is még aránylag az elején vagyunk, majd ha január körül is nagyjából ezt hozza akkor lélegzek fel. Mindenesetre nyugodtabb vagyok, hogy itt van még egy Szczęsny, hiába nem láttuk még.