Gyengélkedő

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
Troym
Llegenda del Barça

2025.10.14. 14:44:06

Chino írta:
2025.10.14. 14:28:41
Ez egy tipikus más... verni a csalánt. Neki annyi a lényeg, hogy pár hónap múlva újra be tudja be hívni, az, hogy addig mi lesz vele neki lényegtelen.

Ha már PSG, ők is elkezdték rosszalni ezt és erősen fontolgatják, hogy nem engedik el a kulcsjátékosaikat a csoportmeccsekre.
És nem véletlen, hogy ennyien sérülnek le a a válogatott szünetben. Kiesnek az edzésritmusból, teljesen más módszerekkel dolgoznak, sokkal kevesebb figyelmet fordítanak a regenerációra stb.
Pedig csűrhetjük, csavarhatjuk, a vb selejtezők igenis tétmeccsek és elsősorban mindenki a saját országa állampolgára, és nem xy klubcsapat rabszolgája.
Akik szerint meg egyértelmű a vb kijutás bárkinek is, javaslom példának az olaszokat, akik 12 éve nem jártak vb-n, a svédek az utolsó 4 vb-ből 1en vettek részt.

És nem a PSG-t hoztam példaként, hanem Messit a PSG-ben, akinek a PSG egy munkahely volt!
Abban meg épp te ferdítesz, hogy harmadszor is írom: Fuente elvileg cserepadra tette Pedrit a mai meccsre és nélküle kezd, mégis még itt háborognak emberek a fórumon.

on:
Lewandowski 4-6 hét kiesés, úgyhogy Gránit kedvenc kifejezését visszafordítom, középcsatár poszton nem vagyunk meg, :D
Chino
Llegenda del Barça

2025.10.14. 14:28:41

Troym írta:
2025.10.14. 13:26:42
Chino írta:
2025.10.14. 13:09:31
0 ferdítés, csak sokan nem szeretik a tényeket.

- Úgy kezdődött a téma, hogy Pedri elvileg nem fog kezdeni a mai válogatott meccsen, oké, hogy szerintetek le sem kell játszani és nyertek a spanyolok, de a sport nem ilyen.
- Úgy folytatódott, hogy minden edző a saját állását is kockára teszi, ha nem a legjobb csapatot küldi pályára, a legjobb csapat is kikaphat, minél gyengébb csapatot dob pályára, annál valószínűbb
- A kritika rész meg úgy hangzott, hogy ne mutogassunk már másokra, ameddig Flick is lecserélhette volna már 3-5 meccsen a szezonban, mert nyerésre álltunk, mégsem tette

A klubjuk, szerződésük téma kapcsán meg a szokásos a reakcióm: a mindenkori klubod a munkahelyed, a válogatott meg a hazád képviselete. Messi is volt a PSG játékosa is, mennyire érdekelte szerintetek, hogy mit gondolnak a párizsiak, ameddig az argentín csapattal volt jelenése?

update: Lewandowski belsőcombizom-szakadást szenvedett
Bőven van ferdítés, nem is kicsi. Te azt állítod, hogy ha nem Pedri vagy Yamalk játszik veszélyben lehet a továbbjutás. Erre írtam, hogy szinte 0% kockázat volt akár egy döntetlenre is bármely meccsen, ha mondjuk Yamal fájdalomcsillapítókkal nem jön már ki a második félidőre, de még csak nem is padozott, hogy ha esetleg rezeg a léc be tudja küldeni és egy szintén nem kutyaütő játékost kezdet de la Fuente.
És akkor sem történt volna semmi, ha Pedri a két meccsen 90-100 percet játszik és nem 150-et. Nem tudom, hogy láttad-e a spanyolok meccseit, ha igen szerintem érted, hogy olyan játék és eredménybeli fölénynél egy kettős kiállítás sem változtatott volna semmin, ha mondjuk Lamine-t egy félidőre egy pihent Ferran vagy de Frutos, Pedrit meg mondjuk egy szintén friss Barrios vagy Aleix Garcia pótolja. Sőt talán jobban is járnak.
Itt nem 0:0 vagy szűkös 1:0 volt egy topcsapat ellen, hanem sokgólos vezetés, úgy hogy a pályán olyan játékbeli különbség volt, mint a mi gálakezdőnk meg egy Barbastro között.
Flick pihentetéséről meg annyit, hogy egy kupameccre valami harmadosztályú csapat ellen nem is kezdetné , Yamalt, Pedrit vagy Raphinhát, főleg nerm hagyná fent 70-90 percig amikor már 3-6:0-ra vezetünk, pedig ő nem olyan cserékkel rendelkezik, mint Barrios, Aleix Garcia, Pino stb. Ha még hozzávesszük, hogy előbbi nem is egészséges pláne.
És kinek nagyobb a kockázata? Ha kiesünk esetleg a kupából, leszakadunk a Reáltól vagy ha egy csoda folytán pontot veszt, de még így is lazán első lesz a csoportban.
Ez egy tipikus más... verni a csalánt. Neki annyi a lényeg, hogy pár hónap múlva újra be tudja be hívni, az, hogy addig mi lesz vele neki lényegtelen.

Ha már PSG, ők is elkezdték rosszalni ezt és erősen fontolgatják, hogy nem engedik el a kulcsjátékosaikat a csoportmeccsekre.
És nem véletlen, hogy ennyien sérülnek le a a válogatott szünetben. Kiesnek az edzésritmusból, teljesen más módszerekkel dolgoznak, sokkal kevesebb figyelmet fordítanak a regenerációra stb.
Forca Barca!!!!
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2025.10.14. 14:23:08

Ez nem normális mennyi sérültünk van, nagy szerencse Yamal, Raphinha és Fermin visszatérőben van, de ennyi tapaszosunk szerintem elég rég volt, jó lenne azért tudni a valódi okát, tavaly ezt elég szépen tudtuk menedzselni Flick féle változtatásokkal.

Lewa is kidőlt bő egy hónapra, bár a formáját látva, vele idén már nem vagyunk beljebb, talán jobb is ha nem látjuk a szenvedését.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Saviola
Júdás 2, az áruló

2025.10.14. 14:21:24

Nem nagyon kell nyerni idén semmit, full kerettel is akadozott, de lassan már C keret sem lesz.

Átpihent nyár után.
,,Azt hitted, hogy mi történt."
soadroli
Llegenda del Barça

2025.10.14. 13:51:15

Lewandowski is megsérült, kb 1 hónapra off.
Kép
Troym
Llegenda del Barça

2025.10.14. 13:26:42

Chino írta:
0 ferdítés, csak sokan nem szeretik a tényeket.

- Úgy kezdődött a téma, hogy Pedri elvileg nem fog kezdeni a mai válogatott meccsen, oké, hogy szerintetek le sem kell játszani és nyertek a spanyolok, de a sport nem ilyen.
- Úgy folytatódott, hogy minden edző a saját állását is kockára teszi, ha nem a legjobb csapatot küldi pályára, a legjobb csapat is kikaphat, minél gyengébb csapatot dob pályára, annál valószínűbb
- A kritika rész meg úgy hangzott, hogy ne mutogassunk már másokra, ameddig Flick is lecserélhette volna már 3-5 meccsen a szezonban, mert nyerésre álltunk, mégsem tette

A klubjuk, szerződésük téma kapcsán meg a szokásos a reakcióm: a mindenkori klubod a munkahelyed, a válogatott meg a hazád képviselete. Messi is volt a PSG játékosa is, mennyire érdekelte szerintetek, hogy mit gondolnak a párizsiak, ameddig az argentín csapattal volt jelenése?

Szerintem akkor kritizáljunk szövetségi kapitányt, ha már kijutottak a vb-re, mégis az alapemberek játszanak végig minden meccset, addig ezek igenis tétmeccsek.
Érdekelne a közhangulat, ha mondjuk Slot azt mondaná, hogy Szoboszlai és Kerkez menjen szépen haza, az örmények gyengébbek a magyaroknál, vagy minek játszanak a portugálok ellen, úgyis kikapnak a magyarok. Gondolom vezércikkekben és fórumok százain hordanák el mindennek a Liverpool edzőjét.

update: Lewandowski belsőcombizom-szakadást szenvedett
Chino
Llegenda del Barça

Troym írta:
2025.10.14. 10:59:49
bence0330 írta:
2025.10.14. 10:36:56
Ja, én más felfogású vagyok, nálam a 100%-os játékos játszana csak, mert hiába lecserélhetetlen Pedri, ha nincs energiája, akkor Casadó is jobb lesz nála, plusz a sérülésveszély is növekszik. És ha kikapunk egyszer a cseréje miatt, akkor is pihentetném pármeccsenként. Amit csinálunk vele (és Yamallal) az nálam a gyertya két végén égetése.
Másik topikban ment az összevissza aggódás, hogy akár 100+ pont is kelleni fog a bajnoki címhez, ami továbbra is első számú célunk. Könnyedén dobálgatod el a képzeletbeli pontokat, de egyszerűen nincs ilyen opció, nem fogunk 5 pontot kapni egy 5 gólos győzelemért, azért is 3 jár, amit 5el nyerünk, vagy 1-el kiszenvedünk, így nem engedhetünk el meccseket, ez nem az a csapat.
Minden meccsen nyerni kell, úgy kell kiállni. Vagy kezdjen Pedri, vagy legyen olyan megoldás, hogy tudunk nyerni nélküle.
hajnesz írta:
2025.10.14. 10:43:30
Spanyolok Bulgária ellen játszanak, még pontot sem gyűjtöttek. Ez lenne a minimum, hogy ilyen meccseken tudjanak pihenni a legjobbak. Ráadásul a cserék sem kutyaütők... Legalább 3 klasszissal jobbak, mint az ellenfél
A spanyolok dominálnak és 9 pontjuk van, de a törököknek 6, a spanyoloknak egy váratlan vereség a bolgároktól (mondjuk emberhátrányba kerülnek) és mehetnek ki-ki meccsre a törökökkel, hogy ki fog pótselejtezni, ahol nyilván szintén a spanyolok az esélyesek, de ezt kockáztatni senki nem szereti. A spanyoloknál nem lesz Huijsen, Yamal, Ferran, Fermin, Moreno, Carvajal, Olmo, Gavi.
Ez durván el van ferdítve. Akkor szerintem nem lettek volna ilyen hangok, ha Yamalt a bolgárok ellen nem a 80. percben cseréli le, amikor már rég 3-góllal mennek és az ellenfélnek momentuma sincs, vagy a törökök ellen fájdalmakkal játszva a második félidőre nem küldi ki 3:0-ás állásnál, hanem vár a 75.percig, míg 6:0 nem lesz.
Pedri is végigjátszotta a bolgárok elleni meccset, a törökök ellen szintén megvárta a 6:0-át. Nem tudom ki látta a grúzok elleni meccset, de a leghalványabb esélyük sem volt gólt lőni, mégis fent volt kezdőként 75 percig. Azt ne mond már, hogy ha mondjuk egy Barrios van a helyén kicsit is veszélyben lett volna a győzelem.
És a helyükre sem valami kétballábas 17 éves B-csapatos játékos van, hanem többszörös spanyol válogatott focisták. Nem Yamal vagy Pedri szint, de nagyon jó játékosok, akik féllábbal is csúnyán elverik ezeket a csapatokat.
Amellett a szövetségi kapitányok "kölcsön kapják" ezeket a játékosokat. A klubok nyilván fel vannak háborodva, hogy a focistáikat, akiket vagyonokért vesznek, sokmilliós fizetéssel akiken a sikereik múlnak, azokra nem vigyáznak kellőképp.
És lehet azt mondani, hogy bezzeg a klubjukban többet játszanak és sokszor lesérülnek, de egyrészt a szerződésük ehhez köti őket, másrészt valami érthetetlen módon arányaiban sokkal sűrűbben sérülnek le a válogatottban pedig csak 2 meccset játszanak egyszerre. A játékosok persze mondhatnák, hogy inkább nem mennek vagy nem játszanak, de 10-ből 9 nem fog ilyet tenni. Ez a dolog emberi oldala, illetve a szurkolók, a hazája sem nézne rájuk túl jó szemmel.
Forca Barca!!!!
Troym
Llegenda del Barça

2025.10.14. 10:59:49

bence0330 írta:
Ja, én más felfogású vagyok, nálam a 100%-os játékos játszana csak, mert hiába lecserélhetetlen Pedri, ha nincs energiája, akkor Casadó is jobb lesz nála, plusz a sérülésveszély is növekszik. És ha kikapunk egyszer a cseréje miatt, akkor is pihentetném pármeccsenként. Amit csinálunk vele (és Yamallal) az nálam a gyertya két végén égetése.
Másik topikban ment az összevissza aggódás, hogy akár 100+ pont is kelleni fog a bajnoki címhez, ami továbbra is első számú célunk. Könnyedén dobálgatod el a képzeletbeli pontokat, de egyszerűen nincs ilyen opció, nem fogunk 5 pontot kapni egy 5 gólos győzelemért, azért is 3 jár, amit 5el nyerünk, vagy 1-el kiszenvedünk, így nem engedhetünk el meccseket, ez nem az a csapat.
Minden meccsen nyerni kell, úgy kell kiállni. Vagy kezdjen Pedri, vagy legyen olyan megoldás, hogy tudunk nyerni nélküle.
hajnesz írta:
Spanyolok Bulgária ellen játszanak, még pontot sem gyűjtöttek. Ez lenne a minimum, hogy ilyen meccseken tudjanak pihenni a legjobbak. Ráadásul a cserék sem kutyaütők... Legalább 3 klasszissal jobbak, mint az ellenfél
A spanyolok dominálnak és 9 pontjuk van, de a törököknek 6, a spanyoloknak egy váratlan vereség a bolgároktól (mondjuk emberhátrányba kerülnek) és mehetnek ki-ki meccsre a törökökkel, hogy ki fog pótselejtezni, ahol nyilván szintén a spanyolok az esélyesek, de ezt kockáztatni senki nem szereti. A spanyoloknál nem lesz Huijsen, Yamal, Ferran, Fermin, Moreno, Carvajal, Olmo, Gavi.
hajnesz
Entrenador del Barça

Troym írta:
2025.10.14. 09:53:56
Pedig nem ártana, mert most ez egy komoly Flick kritikám lesz, hogy ha ezt meglépi Fuente, akkor Flick felelősségét veszi át a saját eredményességét kockáztatva!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

Troym írta:
bence0330 írta:
2025.10.14. 09:49:42
Nem fogom megköszönni neki, hogy végre egyszer nem játszat egy játékost fájdalmakkal Gavi Yamal stb után. :D :D Még csak az kéne. De azért örülök, ha lesz egy hete regenerálódni, akkor az kicsit más kérdés a Girona elleni meccset illetően.

Olmót persze, hogy hülyeség volt leigazolni, kevés igazolásról lehet előre elmondani, hogy az, erről lehetett. Viszont őt eladni... Hát, nem tudom, kinek lehetne. Max gombokért, vagy ingyen.
Pedig nem ártana, mert most ez egy komoly Flick kritikám lesz, hogy ha ezt meglépi Fuente, akkor Flick felelősségét veszi át a saját eredményességét kockáztatva!
Félreértés elkerülése végett, sajnos Pedri pihentetését én sem tudom hogy lehet hatékonyan megtenni (nálam is kezdene, írtam is hogy nincs cseréje), de én nem is vagyok a csapattal 0-24, nem látom milyen lehetőségek látszanak az edzéseken, az se zavarna, ha felállást váltanánk, mert jelenleg csak FdJ és Casado cserélhetőek.

Szerintem el lehet adni Olmot, neki nem féléves kihagyásai, hanem több 2-4 hetes kidőlései vannak, azok sem belépők, inkább izomsérülések, szerintem egy nagyobb keretű Cityben elférne, ott a kapott 15-25 percek alatt tudna hozzáadni és az alapterhelést bírná. A City ideális lenne neki, KdB lelépett, BS kiöregedett, Grealish sincs, ott az 1-1 váratlan húzása jó lehetne és nem kellene 90 perceket lenyomnia.

A Citynek sem fog szerintem kelleni, nem hülye Pep. Oké, hogy komoly sérülése sosem volt, de szerintem ez még rosszabb, amikor párhetente garanáltan lesérül valaki 1-2-3 hétre. Ott van nála Reijnders, aki ráadásul életében nem volt sérült, a skilljei meg hasonlóak, és mellette jobban is melózik. De remélem, hogy igazad lesz, ha úgy fordítom meg, ki az egyetlen csapat, akinek ez beleférhetne, akkor az lehet, hogy ők, de szerintem nekik se. Szerintem őt szotyiért lehetne elküldeni, már ha ő maga hajlandó lenne rá egyáltalán.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Llegenda del Barça

bence0330 írta:
Nem fogom megköszönni neki, hogy végre egyszer nem játszat egy játékost fájdalmakkal Gavi Yamal stb után. :D :D Még csak az kéne. De azért örülök, ha lesz egy hete regenerálódni, akkor az kicsit más kérdés a Girona elleni meccset illetően.

Olmót persze, hogy hülyeség volt leigazolni, kevés igazolásról lehet előre elmondani, hogy az, erről lehetett. Viszont őt eladni... Hát, nem tudom, kinek lehetne. Max gombokért, vagy ingyen.
Félreértés elkerülése végett, sajnos Pedri pihentetését én sem tudom hogy lehet hatékonyan megtenni (nálam is kezdene, írtam is hogy nincs cseréje), de én nem is vagyok a csapattal 0-24, nem látom milyen lehetőségek látszanak az edzéseken, az se zavarna, ha felállást váltanánk, mert jelenleg csak FdJ és Casado cserélhetőek.

Szerintem el lehet adni Olmot, neki nem féléves kihagyásai, hanem több 2-4 hetes kidőlései vannak, azok sem belépők, inkább izomsérülések, szerintem egy nagyobb keretű Cityben elférne, ott a kapott 15-25 percek alatt tudna hozzáadni és az alapterhelést bírná. A City ideális lenne neki, KdB lelépett, BS kiöregedett, Grealish sincs, ott az 1-1 váratlan húzása jó lehetne és nem kellene 90 perceket lenyomnia.
bence0330

ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Llegenda del Barça

2025.10.14. 09:24:56

Injury Update at FC Barcelona:

Fermín — Girona
Lamine Yamal — Girona
Raphinha — out for 1–2 weeks
Dani Olmo — out for 3 weeks
Joan García — out for 1 month
Ter Stegen — out for 3 months
Gavi — out for 5 months

Mindegy kinek a hibája (lehet senkié), de szerintem a 6-7. sérülése után Olmot el kell adni, egy ilyen játékossal nem lehet kalkulálni és vagy sérült, vagy épp visszatér sérülésből. Meg sem kellett volna venni, semmi olyan nem történik vele, ami nem volt köztudott azelőtt, hogy érkezett. A képességei még talán vannak is elég jók ide, de sem fizikailag és sajnos a hullámzó játéka alapján mentálisan ez nem az ő szintje.
bence0330 írta:
2025.10.13. 16:08:30
Troym írta:
2025.10.13. 15:30:25
Pedri nélkül viszont meghal a mutatvány...
Pont ezért pihentetném, kimerültségre panaszkodott a minap amúgy is. Ha ő kulcsfontosságú, akkor ne gyilkoljuk le.
Pedri is expected to start from the bench for Spain tonight.
marca

Úgy tűnik a folyton kritizált szövetségi kapitány megteszi azt, amit a saját szakvezetéstől kérsz.
bence0330

2025.10.13. 16:08:30

Troym írta:
Pedri nélkül viszont meghal a mutatvány...
Pont ezért pihentetném, kimerültségre panaszkodott a minap amúgy is. Ha ő kulcsfontosságú, akkor ne gyilkoljuk le. A félhulla Pedrinél meg amúgy is jobb egy friss cserejátékos is, láttuk, milyen a Sevilla ellen, amikor nem bírja, és lehetett látni a PSG meccs után már előre, hogy nem fogja bírni. És ugye egy fullos támadósor mellett még ellenne néha egy kisebb csapat ellen félgőzzel is, feleakkora nyomás nehezedne rá, de így, hogy nem működik a letámadás a hiányzók miatt, iszonyatosat kell melóznia, nem csak eldugni kell a lasztit a hollanddal.

Lehet mondani bárkire, hogy "ja, hát nélküle gyengék vagyunk", legyen a másik példa Yamal. És? Akkor az jobb, ha hülyére hajtjuk, aztán hetekre dől ki ahelyett, mintha néha kihagynánk egy meccsen, hogy regenerálódjon? Szerintem ez nagyon rövidtávú gondolkodásmód. Tinédzsernél pláne, akinek jelenleg jó, ha minden második meccsen szabadna kezdenie. Pedri is most kezd prime évekbe érni.

Ferrán meg amúgy csak-csak gólt lőtt még a PSG ellen is, Roonyval egy poszton talán csereszabatos, centerként viszont iszonyúan kell.
Troym
Llegenda del Barça

Azért ez egy bajnoki versenyfutás a Reallal, pihentetni ott lehet, ahol van megfelelő helyettes, győzni kell a Girona ellen.
A jelen Ferran csereszabatos Roonyval, de Pedrire nincs hasonló minőségű ember, esetleg DJ <> Casado megoldható.

Hétvégére Tek, Balde, Chris, Cubarsi, EG, Casado, Pedri, Roony, Dro, Rashford, Lewa kezdőt dobnék fel.

Araujo azért sokat utazik a válogatott meccsekhez, talán Chris és Cubarsi árnyalatnyit fittebb, Kounde pihenhetne, Pedri nélkül viszont meghal a mutatvány, Yamal meg ha vissza is tér, nem kezdőként kéne bedobni.

Így pihenhetne Ara, Kounde, DJ, FT, talán ennyi belefér.
brazilfan
Entrenador del Barça

2025.10.13. 13:17:51

Szerintem elképzelhető, hogy nem mindegyik válogatottbeli sérülés valós, nyilván nem a súlyosakra értem, Gaviéra vagy Pedriére, hanem azokra, amelyek nem meccs közben, élőben következnek be, hanem csak a hivatalos közleményt olvassuk róluk, XY kellemetlenséget érzett az edzésen, ezért kimarad vagy már haza is küldték. Ellenőrizhetetlen, ha akarom elhiszem, ha nem, nem.
Elképzelhetőnek tartom, hogy a klubok és a válogatott stábok kapcsolata nem annyira hűvös, mint amilyennek hisszük, hanem léteznek megállapodások, például a szombati meccsen játszhat, de a keddin inkább ne, vagy az egyiken lehet kezdő, de a másikon, ha lehet, csak csere legyen stb.
Tegnap megnéztem a podcastet, és nem tetszett a Fuentével szembeni ellenszenv, szerintem a válogatottakban elszenvedett sérülésekért elsősorban a klubfocit kellene elővenni, felülvizsgálni, nem pedig a válogatottakban való szereplést.
bence0330

2025.10.13. 13:06:57

Halványodott, mert két ember helyett sprintelte végig az elmúlt két meccset, nem bírta. De ha nincs baja, nagyon fog kelleni, félidőkre beraknám, váltsák egymást Lewyvel. Könnyen lehet, hogy se Rapha, se Fermín, se Yamal nem tér vissza a hétvégén, így nagyon kéne, de tényleg center posztra, nem szélre. A Rashford-Ferrán/Lewy-Roony még liga szinten akár rendben is lehetne.

Én a nagyobb gondot továbbra is a két kezdő pivotunknál érzem, na nekik már a Sevilla ellen pihenőt adtam volna, de most utolsó utáni pillanatban pláne.
Troym
Llegenda del Barça

2025.10.13. 11:51:02

OFFICIAL: Ferran Torres has left the Spanish national team camp due to discomfort.

Elvileg izomtúlterhelés. Mondjuk neki sérülés nélkül is adnék 2 hét kimenőt, az utolsó 3 bajnokin egyre gyengébb volt, ezt a szintet Roony is hozza.
gránit
Director del Fútbol

2025.10.12. 13:59:45

brazilfan írta:
2025.10.11. 09:21:08
Ráadásul a válogatott meccsek a bajnoki és a kupameccseknél nem kevésbé fontosak, azokon is a lehető legjobb összeállításban kell játszani, azoknak a meccseknek is van tétjük.
Ez most is bebizonyosodott. Szinte hihetetlen, hogy a válogatottmeccsek mennyivel nagyobb érdeklődést váltanak ki. Mi hajlamosak vagyunk a klubfocis burokból ítélkezni, a valóság ezzel szemben az, hogy az emberek többségét egyáltalán nem érdekli a klubfoci, a válogatottfoci sokkal nagyobb tömegeket mozgat meg. Elképesztő, hogy olyan országokban is, ahol a bajnokikon néhány száz ember lézeng, a válogatottmeccseken csordultig megtelnek a 60 ezres arénák is. Sokkal nagyobb érdeklődést vált ki a válogatottfoci. Semmivel nem kevésbé fontos, csak a válogatottban sokkal kevesebb meccset játszanak, mint a klubokban, már csak ezért is értelmetlen a terhelés terén a válogatottakra mutogatni.

Emellett a válogatottaknak sokkal kevesebb idejük és lehetőségük van az összeszokásra, így nem csoda, ha a szövetségi kapitányok minden lehetőséget igyekeznek kihasználni. Ezért sincs értelme a jelenlegi rendszernek, egyszerre futtatni a klubszezont és a válogatottszezont, mert a septiben összeverődött válogatottaknak minden percet ki kell használniuk arra, hogy a különböző klubokból érkező kulcsjátékosokat összeszoktassák. Ha elválasztanánk a két szezont, akkor a válogatottak is sokkal higgadtabban tudnának készülni, nem lenne szükség arra a megfeszített tempóra, amelyet egyesek kifogásolnak. De erre a többi sportág már rájött, csak a futball nem.
soadroli
Llegenda del Barça

2025.10.11. 13:55:10

Raphinha and Fermín are practically ruled out to face Girona. @mundodeportivo

Pedri is also suffering from significant fatigue. Barça have requested that Spain should take care of him and manage his workload. @diarioas
Kép
PR42
Jugador d'estrella

2025.10.11. 11:02:41

brazilfan írta:
PR42 írta:
2025.10.11. 08:23:26
Még ki se hűlt a kommentem amiben De La Fuentét szidom, de biztos ez is Laporta meg Flick hibája :D
(És amúgy valamennyire igen, mert kifejtettem hogy fel lehetne lépni a játékosok elengedése ellen klub szinten.)
Szerintem nem jó irány egy-egy válogatott szünetre fogni a sérüléseket, hiszen a játékosok felkészítése és karbantartása a kluboknál történik. Ráadásul a válogatott meccsek a bajnoki és a kupameccseknél nem kevésbé fontosak, azokon is a lehető legjobb összeállításban kell játszani, azoknak a meccseknek is van tétjük.
A válogatott szünetek adva vannak, a szezonkezdetkor is tudni lehet, hogy a válogatott focisták mikor fognak játszani. Akár előre meg is lehetne tervezni a kimagaslóan játszó, de sérülékeny játékosok naptárát, hogy a klubjaikban ne legyenek agyonjátszatva. Ehelyett megy a felelősséghárítás a válogatottra.
Figyelj, általánosságban tök igazad van, de se Yamal, se most Olmo esetén nem igaz az általánosság. Olmo estén hogy tervezed be a naptárját ha sérült mindkettő pótlására szánt ember? És abból 1 szintén válogatottnál sérült meg. Olmo az év elején 45 perceket játszott max, mert még volt Fermin...

Yamal esetét ismerjük, most Olmot is tárgyalhatjuk de a hírek szerint jelezte a problémát, de erőltették, és megsérült...
Nico koppra ugyanez.

Flick lecserélte amikor lehetett, és nem a mi edzésünkön sérült meg, sokat játszott, de újfent nem itt sérült meg, nem az itteni munkavégzés miatt sérült meg.

hát kit vegyünk elő ha nem a szakmai stábot a válogatottnál?
brazilfan
Entrenador del Barça

PR42 írta:
Még ki se hűlt a kommentem amiben De La Fuentét szidom, de biztos ez is Laporta meg Flick hibája :D
(És amúgy valamennyire igen, mert kifejtettem hogy fel lehetne lépni a játékosok elengedése ellen klub szinten.)
Szerintem nem jó irány egy-egy válogatott szünetre fogni a sérüléseket, hiszen a játékosok felkészítése és karbantartása a kluboknál történik. Ráadásul a válogatott meccsek a bajnoki és a kupameccseknél nem kevésbé fontosak, azokon is a lehető legjobb összeállításban kell játszani, azoknak a meccseknek is van tétjük.
A válogatott szünetek adva vannak, a szezonkezdetkor is tudni lehet, hogy a válogatott focisták mikor fognak játszani. Akár előre meg is lehetne tervezni a kimagaslóan játszó, de sérülékeny játékosok naptárát, hogy a klubjaikban ne legyenek agyonjátszatva. Ehelyett megy a felelősséghárítás a válogatottra.
PR42
Jugador d'estrella

Okoska írta:
2025.10.11. 08:09:10
Pedig Olmo közel sem játszott olyan hű de sokat.
Hihetetlen ez a sok sérült.
Máshol is ez van?
https://www.transfermarkt.com/dani-olmo ... ler/293385

Eddig minden meccsen játszott, a totál játékidő 68%-ban pályán volt, plusz játszogatott a nemzetek ligája döntőben és a vb selejtezőben is, ami nem csak játékpercek, de utazás is.
Plusz külön edzésterven van, hogy ellenállóságot kapjon, ami kb működött is, mert régen nem volt sérült, most viszont Rapha és Fermin sérülése miatt nem lehetett pihentettni, így túlterhelődött.

Még egy játékos aki a válogatottnál sérül le.

Teszem hozzá, Dro játszhatott volna többet Olmo helyett, legalább 10-20 perceket, főleg az Oveido és a Getafe ellen, de Olmo így is le lett hozva pl a PSG és a Sociedad ellen is.

Igen, máshol is sok a sérült. Nem tudom ismerős-e, ezért megmutatom hogy: mindenhol, bármelyik meccset megnézheted, a kis GY/D/V betükre kattintva lenyitod a meccset, ott összeállítások, és legörgetsz megnézni a hiányzókat.
https://www.eredmenyek.com/foci/europa/ ... szesitett/
Okoska
Capitá del Barça

2025.10.11. 08:09:10

Pedig Olmo közel sem játszott olyan hű de sokat.
Hihetetlen ez a sok sérült.
Máshol is ez van?
kmb
Jugador d'estrella

2025.10.10. 20:18:30

Nem tudom hogy mi igaz meg hogy történt,de állítólag jelezte hogy kellemetlenséget érez a vadlijaban.Ennek ellenére azért az edzést letolatta vele Fuente,csak Olmo már nem tudta befejezni.Bezzeg egy másik játékos jelezte neki hogy fáradt, másnap edzenie se kellett,aztán irány vissza a klubjához.Akarki akármit mond,ez az ember nem egyenlő mércével áll a különböző klubok játékosaihoz.
Válasz küldése