Barcaman1993 írta: ↑2025.10.17. 09:26:43
bence0330 írta: ↑2025.10.17. 00:38:40
Mondjuk az vicces, hogy alapvetően Ferrán sem kezdhetne overload miatt, Lewy meg sérült, szóval hirtelen nem is tudom, ki lehetne a támadósorban, Rashford oké, esetleg Dro mögötte, Roony jobbszél, de hogy ki a 4, megtippelni sem merem. Nagy húzás lenne felrakni Araujót vagy Garciát.

Viccet félretéve tényleg nem tudnék mondani senkit, ha Ferrán tényleg nem játszhat túlterhelés miatt.
Toni Fernandez egy meglepő, de lehet logikus húzás lenne.
Ha Olmo egészséges lenne simán lehetne egy Rashford-Roony szél középen pedig ss-ben Olmo. Csak a sérülések miatt ez is kuka. Biztos vagyok benne, hogy ebből egy Rashford-Ferran-Roony kezdő lesz elől és az utolsó fél órára beáll Yamal. Dro kezdetése is nagyon valószínűnek tűnik, habár sok fog múlni azon, hogy Fermin valójában milyen állapotban is van, mert rengeteg egymásnak ellentmondó hír terjeng. Egyes médiumokban már 100%-osnak tartják, mivel már közel egy hete a csapattal edz, máshol leghamarabb az Olimpiaokosra jósolják.
Talán eredményfüggővé válhat is a dolog, ha egy lightossabb kezdő megy fel a pályára és az első félidőben sikerül legalább egy egygólos vezetést szerezni a kezdőjátékosok (Fermin, Yamal, de akár Baldé ) beállhatnak fél órára, hogy lezárják a meccset és mozogjanak, felvegyék a ritmust a Clasicó előtt.
Hiába nagyon óvatos Flick a sérültekkel és az utolsó percig ki szokott várni a visszatérőkkel egy újabb pontvesztést nem engedhetünk meg egyik sorozatban sem, főleg így zsinórban. Szerencse, hogy a Girona lesz az ellenfél, de félvállról sem szabad venni, mert az előző szezonban is felküldtünk egy gyengébb kezdőt és belefutottunk egy csúnya pofonba az Osasuna ellen. Ha pontot vesztünk és a Clasicót bukjuk úgy elhúzhat a Real, hogy komoly csoda lenne beérni őket. A Bl-ben is egy bukó egy győzelem volt a kezdés (bár a Monaco ellen persze a kiállítás is hozzájárult, ugyanakkor mégsem egy PSG szint volt)
Én azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy 4-3-3-ban állunk fel Bernallal egyedüli vkp-ként.
Dro-val kapcsolatban én egy kicsit szkeptikus vagyok. Bár nem láttam sokat játszani, az előszezonig a nevéről sem nagyon hallottam, Toni Fernandeznek viszont végigkísértem a szezonját és több mint meggyőző volt, az Atletic top1 húzóembere volt Unai távozásáig. Főleg, mikor 10-es posztra húzták be. Azt hittem kérdés nélkül ő lesz a jelenlegi Dro helyén. Nem tudom, hogyan kaparta őt elő Flick, mert biztos nem Belletti ajánlotta és a Juvenilben is alig kapott lehetőséget, az Atleticben a keretbe sem került be.
Csak remélni tudom, hogy ez is olyan húzása Flicknek, ami váratlan, senki sem gondol rá, de mégis nagyon bejön.
Én pont a fentiek miatt nem hasonlítanám össze a tavalyi szezonkezdettel. Egyedül Bernatlt és a még nem top szintű de Jongot kellett pótolni, ami azért Casadóval elég jól sikerült., idén viszont az első 2-3 forduló óta a kezdőnek szinte fele folyamatosan hiányzik. (a válogatott szüneteket is sikerült átvészelni, ellenben az idei évvel) Én pont emiatt nem aggódom annyira jelenleg, ha huzamosabban visszatér pár játékos és a "gálakezdőnkből" is csak 1-2 játékos hiányozna szerintem egész más lenne a leányzó fekvése. Nem mindegy, hogy egy Yamal-Raphinha széllel játszunk, középen pedig a Lewy/Torres/Rashford trióval vagy egy Roony-Ferran-Rasford sorral, illetve GM-et kell Baldé helyett nyomatni vagy Dro tűnik a legjobb variációnak 10-es poszton.