Gyengélkedő

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
brazilfan
Entrenador del Barça

2025.10.14. 22:23:13

gránit írta:
2025.10.14. 20:33:15
én kapásból megszüntetném ezt az egész válogatottos marhaságot a klubszezon közben. Kiesnek a ritmusból, egyesek egy másik kontinensre repülnek oda-vissza, az egyik munkáját megszakítja, a másik néhány napot kap mindössze, mindkét félnek rossz ez az egész.
Szerintem ez akkor vált az addiginál nagyobb problémává, amikor a klubtornák és a világversenyek létszámának agyament felemelésével a klub- és a válogatott meccsek száma is megnövekedett.
Ma egy topcsapatban játszó válogatott focista a sokszorosát játssza a régiek játékidejének.
Sokkal nagyobb az igénybevétel, kevesebb a szünet, és kevesebb idő jut a regenerálódásra.

Válogatottnak lenni, a válogatottakban játszani nagyobb rang, dicsőség, presztízs, mint a klubokban. Az igaz, hogy a klubok fizetik a játékosok fizetését, de ez nem azt jelent jobbágy státuszt, a köztük lévő viszony ideiglenes, a szerződése lejártával bárki klubot válthat. Válogatott csapatot váltani viszont nem szokás. Kizártnak tartom, hogy Pedri vagy a hétvégén megsérült Mbappé az akarata ellenére játszott a válogatottban.
gránit
Director del Fútbol

2025.10.14. 20:33:15

dingdong írta:
2025.10.14. 20:11:09
A klub csapat mindennek az origoja.
A többivel egyetértek, én kapásból megszüntetném ezt az egész válogatottos marhaságot a klubszezon közben. Kiesnek a ritmusból, egyesek egy másik kontinensre repülnek oda-vissza, az egyik munkáját megszakítja, a másik néhány napot kap mindössze, mindkét félnek rossz ez az egész.

A fenti rész az, ami szerintem a lényeg, és ami véleményem szerint a félreértést okozza.

Mi a klubok szemszögéből nézzük a dolgokat, de a klub nem fontosabb a labdarúgás számára, mint a válogatott, sőt. Messi szerintem minden BL-címét elcserélte volna egy vb-címre a 2022-es vb-döntő előtt. A világbajnokság a labdarúgás legnagyobb eseménye és legfontosabb trófeája, így egy vb-selejtező fontosabb, mint egy mezei bajnoki. De la Fuente ugyanúgy mutogathatna a klubra, hogy miért kap túlhajtott játékosokat, miközben a legfontosabb hadjáratra készülne. Ő vb-címet akarna nyerni Spanyolországnak, erre a klubedző mindenféle noname Oviedo meg Levante elleni meccseken pörgeti túl a játékosait.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.10.14. 20:31:56

Azért csak be sikerült tuszkolni Pedrit a kezdőbe a pontos, csont utolsó Bulgária ellen. [-X

Miközben egy Mbappét meg az első rúgás után "biztos ami biztos" hazaküldték már az előző forduló után, valahogy kezdem én is azt érezni hogy nem egyenlően bánnak a játékosokkal.

Amúgy meg biztos hogy lehet valami ha már Flick is belekötött a múltkori Yamal-incidens miatt La Fuentébe, pedig ő nem egy Murinho-féle mindenkit mindenért hibáztatós fajta.

Persze lehet mondani a játékosoknak is hogy " ha nem tetszik ne vállald el", de ki az aki le szeretne emiatt a VB-ről maradni ?
dingdong
Capitá del Barça

2025.10.14. 20:11:09

gránit írta:
2025.10.14. 19:59:59
Mi rotáció nélkül pörgettünk számos játékost az előző szezonban. De azért a szövetségi kapitányt okoljuk, akinél ötödannyi meccset játszanak.
Abszolút nincs rendben, hogy Flick nem rakja le padra a szétnyert meccseken sem de attól még ne keverjük a szezont a fazonnal. A klub csapat mindennek az origoja. Onnan kapja a pénzt és a hírnevet/rangot egy játékos. Oda köti a felelőssége és az egész karrierje azon áll vagy bukik, hogy ott mi történtik. Nem kerül a válogatottba ha megsérül bulgária ellen 4-0nál és utána fél év mulva borzasztó formában tér vissza lásd Gavi és eleve nem is hívják be ha ott nem a legjobb formáját mutatja. Saját farkába harapó kígyó amit Flick és Fuente csinál. Ez nem a három egymásra mutató pókember mém, hogy ja igazából mindenki egyforma és egyformán felelős hanem meg kell húzni a határt valahol. Pláne idén mert elfogyott a vitorlánkból a szél a taktikát illetően. Ha játékosaink sincsenek úgy lehúzhatjuk a rolót.
gránit
Director del Fútbol

2025.10.14. 19:59:59

Troym írta:
2025.10.14. 14:44:06
on:
Lewandowski 4-6 hét kiesés, úgyhogy Gránit kedvenc kifejezését visszafordítom, középcsatár poszton nem vagyunk meg, :D
Hehehe :mrgreen:

Tulajdonképpen még visszafordítani sem kell, a "megvagyunk"-ot én is szarkasztikusan használom. És minél többet hajtogatják szarkazmus nélkül, hogy megvagyunk, annál több emberünk sérül le. A karma mindig lecsap.

(Nyilván nem hiszek a "karmában", csak simán magától értetődő, hogy egy rövid keret esetén érzékenyebben érintik a keretet a sérülések)

Mindenhova is kellene igazolás, cserekapus, Balde posztjára, Pedri posztjára, de talán a középcsatárposzt az, amelyre leginkább koncentrálnunk kellene majd jövőre. Én Sorloth-ot megpróbálnám, az Atleti gyakorlatilag nem használja, így valószínűleg örömmel lépne le onnan. Lehet, hogy nem jönne össze, mert az árát azért mégiscsak megkérnék, de egy próbát megér.

A válogatott felelőssége a sérülésekben sokkal kisebb, mint a kluboké, mivel sokkal kevesebb időt töltenek a válogatottnál és sokkal kevesebb meccset játszanak ott, mint a klubokban. Nem látom értelmét a válogatottra hárítani a felelősséget addig, amíg mi magunk is széthajtjuk a játékosokat. Mi hányszor nem cseréltük le Yamalt, Raphinhát, Lewandowskit, Koundé-t, eldőlt meccseken sem? Képmutatás ezek után a szövetségi kapitányra kenni mindent. Ő ugyanazt csinálja, mint mi, csak neki van annyi mentsége, hogy neki sokkal kevesebb idő áll rendelkezésére ahhoz, hogy összeszoktassa a csapatát, így minden percet ki akar használni erre a célra.

Mi rotáció nélkül pörgettünk számos játékost az előző szezonban. De azért a szövetségi kapitányt okoljuk, akinél ötödannyi meccset játszanak.
kmb
Jugador d'estrella

2025.10.14. 18:34:03

Igen hazaengedte,pénteken miután lesérült.Milyrn rendes hogy nem injekciozta be...
A Barca is tájékoztatta hogy izomfaradtsag van nála,mégis edzette,Huijsent meg már másnap küldte is haza.
Troym
Llegenda del Barça

2025.10.14. 18:29:35

kmb írta:
2025.10.14. 18:28:53
Keresd meg ****.Nehogy már én keresgesek neked.Marca vagy Mundo esetleg As.nem tudom.Amugy meg tajekozodj Spanyol forrásokból ez ügyben,és világos lesz számodra is.
Tehát nincs ilyen cikk.

Forrásmegjelölés más topikban is elvárás, akkor ez mendemonda. Ha van ilyen cikk, akkor mea culpa, elolvasom és elhiszem, de csak mert írsz egy ilyet, attól még nem.
kmb
Jugador d'estrella

2025.10.14. 18:28:53

Keresd meg ****.Nehogy már én keresgesek neked.Marca vagy Mundo esetleg As.nem tudom.Amugy meg tajekozodj Spanyol forrásokból ez ügyben,és világos lesz számodra is.
Troym
Llegenda del Barça

2025.10.14. 18:24:17

kmb írta:
2025.10.14. 18:19:06
Nemrég(pár hónapja) volt egy spanyol cikk abban írtak erről.Attol hogy Bilbaói legenda nem lehet Real szurkoló vagy mi?Egyébként is a Baszkok többsége 100-99 inkább Reál mint Barca.Mindenki hülye Spanyolországban mert szinte köztudott,de te megmagyarazod hogy nem így van.Lehet a szíve csücske a Bilbao,de Reál Madrid szurkoló.
Úgy látom az írásom első fele az nem érdekes,de a második részre egyből reagálást ha kritika éri a kopasz maistrot.
Kérlek mutasd meg a cikket, szívesen elolvasom, ez az infó nekem nagyon új, de akkor nyilván mindenki tudta, csak én nem, akkor javítom tudatlanságom, ha elolvashatom.

A hsz első része újságírók véleménye, akik most épp Madridban a bírók, Barcelonában a válogatott ellen hergelnek, szerintem FT-t is hazaengedte izomfáradtság miatt a kapitány, ahogy Huijsent is.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Troym 2025.10.14. 18:29:19-kor.
kmb
Jugador d'estrella

2025.10.14. 18:19:06

Nemrég(pár hónapja) volt egy spanyol cikk abban írtak erről.Attol hogy Bilbaói legenda nem lehet Real szurkoló vagy mi?Egyébként is a Baszkok többsége 100-99 inkább Reál mint Barca.Mindenki hülye Spanyolországban mert szinte köztudott,de te megmagyarazod hogy nem így van.Lehet a szíve csücske a Bilbao,de Reál Madrid szurkoló.
Úgy látom az írásom első fele az nem érdekes,de a második részre egyből reagálsz ha kritika éri a kopasz maistrot,vagy a Realt.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kmb 2025.10.14. 18:24:39-kor.
Troym
Llegenda del Barça

2025.10.14. 18:04:26

kmb írta:
2025.10.14. 17:56:54
Koztudottan hatalmas Reál Madrid drukker edző,és akármennyire nem tetszik egyeseknek,de nem egyenlően méri a klubok játékosait.Pont
off: A bilbaoi baszk legenda De La Fuente, aki 10+ évet játszott a Bilbaoban és edzősködött egy Real drukker? Ez hogy jött ki?
Mert nem hívja be a legtöbb spanyolt a Madridból?
Mert gyengék.
Carreras, Asencio, Ceballos nem válogatott szint, Carvajal egészsége meg évek óta nem teszi lehetővé, hogy menjen.
kmb
Jugador d'estrella

2025.10.14. 17:56:54

Yamalt most is behívta,és mindenféle orvosi jelentéseket kellett bemutatni a Barcanak.Tudta hogy sérült,és a Sevilla ellenit ki kellett hagynia,de behívta.Lehet egy újabb gerinc injekció segített volna,vagy mire gondolhatott?Huijsent azonnal hazareptette ahogy jelezték hogy fáradt szegény,Olmonal ez nem számított,edzette,csak már befejezni nem tudta.Koztudottan hatalmas Reál Madrid drukker edző,és akármennyire nem tetszik egyeseknek,de nem egyenlően méri a klubok játékosait.Pont
Troym
Llegenda del Barça

2025.10.14. 15:56:10

Chino írta:
2025.10.14. 15:20:51
Még egyszer leírom negyedjére is:
Így indult a téma eleve, hogy nem is kezdő a mai vb selejtező meccsen várhatóan Pedri, mégis még mindig háborogsz többed-magaddal... mennyit kéne pihennie? A padon sem ülhet egy vb selejtezőn? Mi az elvárásotok pontosan, amit a szövetségi kapitány nem tesz meg, de Flick igen? Küldje haza a meccs előtt?

Yamal meg nincs is ott a válogatottnál, megint belekeversz mindenfélét egy adott témába, mi köze ennek ahhoz, hogy Pedri a cserepadon kezd?
Általános jellegű morcogásnak érzem, csak szerintem felesleges több héttel, hónappal ezelőtti vélt / valós sérelmekre felhozni 1324. alkalommal.

Én merem állítani, hogy Fuente nem felelőtlenebb edző, mint bármilyen más győzelmi kényszerben lévő edző/kapitány.

Az meg, hogy Messi mondta-e le a válogatottságot, 1000%, hogy nem a meccsterhelés volt az oka, hanem a döntők elbukása okozta frusztráció miatt. Természetesen minden játékos megteheti, hogy nem megy a válogatotthoz, csak ne legyen már fekete pont annak, aki megy és aki nem mondja le és szükséges a válogatottnak, azzal meg számolhasson egy kapitány. Egész biztos, hogy kamu húzódással Pedri is maradhatott volna otthon, ha úgy dönt.

Az meg ne Fuente gondja legyen már, hogy a Barcában hány éves, milyen tapasztalatú, minőségű Pedri, Yamal, akárki cseréje, arra kap nem kevés fizetést Deco.
Chino
Llegenda del Barça

2025.10.14. 15:20:51

Troym írta:
Chino írta:
2025.10.14. 14:28:41
Ez egy tipikus más... verni a csalánt. Neki annyi a lényeg, hogy pár hónap múlva újra be tudja be hívni, az, hogy addig mi lesz vele neki lényegtelen.

Ha már PSG, ők is elkezdték rosszalni ezt és erősen fontolgatják, hogy nem engedik el a kulcsjátékosaikat a csoportmeccsekre.
És nem véletlen, hogy ennyien sérülnek le a a válogatott szünetben. Kiesnek az edzésritmusból, teljesen más módszerekkel dolgoznak, sokkal kevesebb figyelmet fordítanak a regenerációra stb.
Pedig csűrhetjük, csavarhatjuk, a vb selejtezők igenis tétmeccsek és elsősorban mindenki a saját országa állampolgára, és nem xy klubcsapat rabszolgája.
Akik szerint meg egyértelmű a vb kijutás bárkinek is, javaslom példának az olaszokat, akik 12 éve nem jártak vb-n, a svédek az utolsó 4 vb-ből 1en vettek részt.

És nem a PSG-t hoztam példaként, hanem Messit a PSG-ben, akinek a PSG egy munkahely volt!
Abban meg épp te ferdítesz, hogy harmadszor is írom: Fuente elvileg cserepadra tette Pedrit a mai meccsre és nélküle kezd, mégis még itt háborognak emberek a fórumon.
Kiemeltél a hsz lényegéből egy mondatot. Egy szóval sem írtam, hogy miért válogatták be a keretbe vagy lépett egyáltalán pályára, ami tény, hogy teljesen feleslegesen játszatta ennyit pl. Pedrit ezeken a mérkőzéseken, figyelmen kívül hagyva a klubja, sőt a játékos érdekeit is. Amikor már szinte 0% esély volt a pontvesztésre és minőségi játékossal pótolhatná. Vagy azt ne mondd már, hogy Aleix Garcia, Barrios akkora visszalépés lenne, hogy az ilyen edzőmeccsé silányult mérkőzéseken kozkázatot jelentene, ha mondjuk Pedri csak egy félidőt játszana.

De leginkább Yamal esete az ami mind a szurkolóknál, mind a klubnál kiverte a biztosítékot. Ha egy játékos távolról sem 100%-os, fájdalmai vannak, három nappal előtte húzott le 80 percet, akkor egy klubedző sem hagyja fent, mikor már félidőben hárommal mennek egy szétnyert meccsen és pláne nem 75 perc után, utolsó csereként hozza le, mikor már rég 6:0 az állás. Aztán persze huzamosabb időre le is sérült. Főleg úgy, hogy nem egy 18-19 éves kölyökkel pótolhatja, aki még alig látta a nagycsapatot, hanem minőségi játékossal.

Messit ne keverjük már ide, mert ő amúgy is más kávéház, főleg ebben az esetben. Nem mellesleg ő is lemondta egy időre a válogatottságot.
És a PSG azért lett "idekeverve", mert ők, talán méginkább kezdnek fellépni ez ellen, nekik se esett azért túl jól, hogy Douét és Dembelét is elvesztették a BL-rangadóra.

És a mondandóm lényege végig az volt, ki is fejtettem, hogy jelen esetben de la Fuente nem tartja kellően szem előtt a klubok és ezzel a játékosok érdekeit, sok esetben teljesen felelőtlenül cselekszik.
Forca Barca!!!!
Troym
Llegenda del Barça

Chino írta:
Ez egy tipikus más... verni a csalánt. Neki annyi a lényeg, hogy pár hónap múlva újra be tudja be hívni, az, hogy addig mi lesz vele neki lényegtelen.

Ha már PSG, ők is elkezdték rosszalni ezt és erősen fontolgatják, hogy nem engedik el a kulcsjátékosaikat a csoportmeccsekre.
És nem véletlen, hogy ennyien sérülnek le a a válogatott szünetben. Kiesnek az edzésritmusból, teljesen más módszerekkel dolgoznak, sokkal kevesebb figyelmet fordítanak a regenerációra stb.
Pedig csűrhetjük, csavarhatjuk, a vb selejtezők igenis tétmeccsek és elsősorban mindenki a saját országa állampolgára, és nem xy klubcsapat rabszolgája.
Akik szerint meg egyértelmű a vb kijutás bárkinek is, javaslom példának az olaszokat, akik 12 éve nem jártak vb-n, a svédek az utolsó 4 vb-ből 1en vettek részt.

És nem a PSG-t hoztam példaként, hanem Messit a PSG-ben, akinek a PSG egy munkahely volt!
Abban meg épp te ferdítesz, hogy harmadszor is írom: Fuente elvileg cserepadra tette Pedrit a mai meccsre és nélküle kezd, mégis még itt háborognak emberek a fórumon.

on:
Lewandowski 4-6 hét kiesés, úgyhogy Gránit kedvenc kifejezését visszafordítom, középcsatár poszton nem vagyunk meg, :D
Chino
Llegenda del Barça

Troym írta:
2025.10.14. 13:26:42
Chino írta:
2025.10.14. 13:09:31
0 ferdítés, csak sokan nem szeretik a tényeket.

- Úgy kezdődött a téma, hogy Pedri elvileg nem fog kezdeni a mai válogatott meccsen, oké, hogy szerintetek le sem kell játszani és nyertek a spanyolok, de a sport nem ilyen.
- Úgy folytatódott, hogy minden edző a saját állását is kockára teszi, ha nem a legjobb csapatot küldi pályára, a legjobb csapat is kikaphat, minél gyengébb csapatot dob pályára, annál valószínűbb
- A kritika rész meg úgy hangzott, hogy ne mutogassunk már másokra, ameddig Flick is lecserélhette volna már 3-5 meccsen a szezonban, mert nyerésre álltunk, mégsem tette

A klubjuk, szerződésük téma kapcsán meg a szokásos a reakcióm: a mindenkori klubod a munkahelyed, a válogatott meg a hazád képviselete. Messi is volt a PSG játékosa is, mennyire érdekelte szerintetek, hogy mit gondolnak a párizsiak, ameddig az argentín csapattal volt jelenése?

update: Lewandowski belsőcombizom-szakadást szenvedett
Bőven van ferdítés, nem is kicsi. Te azt állítod, hogy ha nem Pedri vagy Yamalk játszik veszélyben lehet a továbbjutás. Erre írtam, hogy szinte 0% kockázat volt akár egy döntetlenre is bármely meccsen, ha mondjuk Yamal fájdalomcsillapítókkal nem jön már ki a második félidőre, de még csak nem is padozott, hogy ha esetleg rezeg a léc be tudja küldeni és egy szintén nem kutyaütő játékost kezdet de la Fuente.
És akkor sem történt volna semmi, ha Pedri a két meccsen 90-100 percet játszik és nem 150-et. Nem tudom, hogy láttad-e a spanyolok meccseit, ha igen szerintem érted, hogy olyan játék és eredménybeli fölénynél egy kettős kiállítás sem változtatott volna semmin, ha mondjuk Lamine-t egy félidőre egy pihent Ferran vagy de Frutos, Pedrit meg mondjuk egy szintén friss Barrios vagy Aleix Garcia pótolja. Sőt talán jobban is járnak.
Itt nem 0:0 vagy szűkös 1:0 volt egy topcsapat ellen, hanem sokgólos vezetés, úgy hogy a pályán olyan játékbeli különbség volt, mint a mi gálakezdőnk meg egy Barbastro között.
Flick pihentetéséről meg annyit, hogy egy kupameccre valami harmadosztályú csapat ellen nem is kezdetné , Yamalt, Pedrit vagy Raphinhát, főleg nerm hagyná fent 70-90 percig amikor már 3-6:0-ra vezetünk, pedig ő nem olyan cserékkel rendelkezik, mint Barrios, Aleix Garcia, Pino stb. Ha még hozzávesszük, hogy előbbi nem is egészséges pláne.
És kinek nagyobb a kockázata? Ha kiesünk esetleg a kupából, leszakadunk a Reáltól vagy ha egy csoda folytán pontot veszt, de még így is lazán első lesz a csoportban.

Forca Barca!!!!
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2025.10.14. 14:23:08

Ez nem normális mennyi sérültünk van, nagy szerencse Yamal, Raphinha és Fermin visszatérőben van, de ennyi tapaszosunk szerintem elég rég volt, jó lenne azért tudni a valódi okát, tavaly ezt elég szépen tudtuk menedzselni Flick féle változtatásokkal.

Lewa is kidőlt bő egy hónapra, bár a formáját látva, vele idén már nem vagyunk beljebb, talán jobb is ha nem látjuk a szenvedését.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Saviola
Júdás 2, az áruló

2025.10.14. 14:21:24

Nem nagyon kell nyerni idén semmit, full kerettel is akadozott, de lassan már C keret sem lesz.

Átpihent nyár után.
,,Azt hitted, hogy mi történt."
soadroli
Llegenda del Barça

2025.10.14. 13:51:15

Lewandowski is megsérült, kb 1 hónapra off.
Kép
Troym
Llegenda del Barça

2025.10.14. 13:26:42

Chino írta:
0 ferdítés, csak sokan nem szeretik a tényeket.

- Úgy kezdődött a téma, hogy Pedri elvileg nem fog kezdeni a mai válogatott meccsen, oké, hogy szerintetek le sem kell játszani és nyertek a spanyolok, de a sport nem ilyen.
- Úgy folytatódott, hogy minden edző a saját állását is kockára teszi, ha nem a legjobb csapatot küldi pályára, a legjobb csapat is kikaphat, minél gyengébb csapatot dob pályára, annál valószínűbb
- A kritika rész meg úgy hangzott, hogy ne mutogassunk már másokra, ameddig Flick is lecserélhette volna már 3-5 meccsen a szezonban, mert nyerésre álltunk, mégsem tette

A klubjuk, szerződésük téma kapcsán meg a szokásos a reakcióm: a mindenkori klubod a munkahelyed, a válogatott meg a hazád képviselete. Messi is volt a PSG játékosa is, mennyire érdekelte szerintetek, hogy mit gondolnak a párizsiak, ameddig az argentín csapattal volt jelenése?

Szerintem akkor kritizáljunk szövetségi kapitányt, ha már kijutottak a vb-re, mégis az alapemberek játszanak végig minden meccset, addig ezek igenis tétmeccsek.
Érdekelne a közhangulat, ha mondjuk Slot azt mondaná, hogy Szoboszlai és Kerkez menjen szépen haza, az örmények gyengébbek a magyaroknál, vagy minek játszanak a portugálok ellen, úgyis kikapnak a magyarok. Gondolom vezércikkekben és fórumok százain hordanák el mindennek a Liverpool edzőjét.

update: Lewandowski belsőcombizom-szakadást szenvedett
Chino
Llegenda del Barça

Troym írta:
2025.10.14. 10:59:49
bence0330 írta:
2025.10.14. 10:36:56
Ja, én más felfogású vagyok, nálam a 100%-os játékos játszana csak, mert hiába lecserélhetetlen Pedri, ha nincs energiája, akkor Casadó is jobb lesz nála, plusz a sérülésveszély is növekszik. És ha kikapunk egyszer a cseréje miatt, akkor is pihentetném pármeccsenként. Amit csinálunk vele (és Yamallal) az nálam a gyertya két végén égetése.
Másik topikban ment az összevissza aggódás, hogy akár 100+ pont is kelleni fog a bajnoki címhez, ami továbbra is első számú célunk. Könnyedén dobálgatod el a képzeletbeli pontokat, de egyszerűen nincs ilyen opció, nem fogunk 5 pontot kapni egy 5 gólos győzelemért, azért is 3 jár, amit 5el nyerünk, vagy 1-el kiszenvedünk, így nem engedhetünk el meccseket, ez nem az a csapat.
Minden meccsen nyerni kell, úgy kell kiállni. Vagy kezdjen Pedri, vagy legyen olyan megoldás, hogy tudunk nyerni nélküle.
hajnesz írta:
2025.10.14. 10:43:30
Spanyolok Bulgária ellen játszanak, még pontot sem gyűjtöttek. Ez lenne a minimum, hogy ilyen meccseken tudjanak pihenni a legjobbak. Ráadásul a cserék sem kutyaütők... Legalább 3 klasszissal jobbak, mint az ellenfél
A spanyolok dominálnak és 9 pontjuk van, de a törököknek 6, a spanyoloknak egy váratlan vereség a bolgároktól (mondjuk emberhátrányba kerülnek) és mehetnek ki-ki meccsre a törökökkel, hogy ki fog pótselejtezni, ahol nyilván szintén a spanyolok az esélyesek, de ezt kockáztatni senki nem szereti. A spanyoloknál nem lesz Huijsen, Yamal, Ferran, Fermin, Moreno, Carvajal, Olmo, Gavi.
Ez durván el van ferdítve. Akkor szerintem nem lettek volna ilyen hangok, ha Yamalt a bolgárok ellen nem a 80. percben cseréli le, amikor már rég 3-góllal mennek és az ellenfélnek momentuma sincs, vagy a törökök ellen fájdalmakkal játszva a második félidőre nem küldi ki 3:0-ás állásnál, hanem vár a 75.percig, míg 6:0 nem lesz.
Pedri is végigjátszotta a bolgárok elleni meccset, a törökök ellen szintén megvárta a 6:0-át. Nem tudom ki látta a grúzok elleni meccset, de a leghalványabb esélyük sem volt gólt lőni, mégis fent volt kezdőként 75 percig. Azt ne mond már, hogy ha mondjuk egy Barrios van a helyén kicsit is veszélyben lett volna a győzelem.
És a helyükre sem valami kétballábas 17 éves B-csapatos játékos van, hanem többszörös spanyol válogatott focisták. Nem Yamal vagy Pedri szint, de nagyon jó játékosok, akik féllábbal is csúnyán elverik ezeket a csapatokat.
Amellett a szövetségi kapitányok "kölcsön kapják" ezeket a játékosokat. A klubok nyilván fel vannak háborodva, hogy a focistáikat, akiket vagyonokért vesznek, sokmilliós fizetéssel akiken a sikereik múlnak, azokra nem vigyáznak kellőképp.
És lehet azt mondani, hogy bezzeg a klubjukban többet játszanak és sokszor lesérülnek, de egyrészt a szerződésük ehhez köti őket, másrészt valami érthetetlen módon arányaiban sokkal sűrűbben sérülnek le a válogatottban pedig csak 2 meccset játszanak egyszerre. A játékosok persze mondhatnák, hogy inkább nem mennek vagy nem játszanak, de 10-ből 9 nem fog ilyet tenni. Ez a dolog emberi oldala, illetve a szurkolók, a hazája sem nézne rájuk túl jó szemmel.
Forca Barca!!!!
Troym
Llegenda del Barça

2025.10.14. 10:59:49

bence0330 írta:
Ja, én más felfogású vagyok, nálam a 100%-os játékos játszana csak, mert hiába lecserélhetetlen Pedri, ha nincs energiája, akkor Casadó is jobb lesz nála, plusz a sérülésveszély is növekszik. És ha kikapunk egyszer a cseréje miatt, akkor is pihentetném pármeccsenként. Amit csinálunk vele (és Yamallal) az nálam a gyertya két végén égetése.
Másik topikban ment az összevissza aggódás, hogy akár 100+ pont is kelleni fog a bajnoki címhez, ami továbbra is első számú célunk. Könnyedén dobálgatod el a képzeletbeli pontokat, de egyszerűen nincs ilyen opció, nem fogunk 5 pontot kapni egy 5 gólos győzelemért, azért is 3 jár, amit 5el nyerünk, vagy 1-el kiszenvedünk, így nem engedhetünk el meccseket, ez nem az a csapat.
Minden meccsen nyerni kell, úgy kell kiállni. Vagy kezdjen Pedri, vagy legyen olyan megoldás, hogy tudunk nyerni nélküle.
hajnesz írta:
Spanyolok Bulgária ellen játszanak, még pontot sem gyűjtöttek. Ez lenne a minimum, hogy ilyen meccseken tudjanak pihenni a legjobbak. Ráadásul a cserék sem kutyaütők... Legalább 3 klasszissal jobbak, mint az ellenfél
A spanyolok dominálnak és 9 pontjuk van, de a törököknek 6, a spanyoloknak egy váratlan vereség a bolgároktól (mondjuk emberhátrányba kerülnek) és mehetnek ki-ki meccsre a törökökkel, hogy ki fog pótselejtezni, ahol nyilván szintén a spanyolok az esélyesek, de ezt kockáztatni senki nem szereti. A spanyoloknál nem lesz Huijsen, Yamal, Ferran, Fermin, Moreno, Carvajal, Olmo, Gavi.
hajnesz
Entrenador del Barça

Troym írta:
2025.10.14. 09:53:56
Pedig nem ártana, mert most ez egy komoly Flick kritikám lesz, hogy ha ezt meglépi Fuente, akkor Flick felelősségét veszi át a saját eredményességét kockáztatva!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

Troym írta:
bence0330 írta:
2025.10.14. 09:49:42
Nem fogom megköszönni neki, hogy végre egyszer nem játszat egy játékost fájdalmakkal Gavi Yamal stb után. :D :D Még csak az kéne. De azért örülök, ha lesz egy hete regenerálódni, akkor az kicsit más kérdés a Girona elleni meccset illetően.

Olmót persze, hogy hülyeség volt leigazolni, kevés igazolásról lehet előre elmondani, hogy az, erről lehetett. Viszont őt eladni... Hát, nem tudom, kinek lehetne. Max gombokért, vagy ingyen.
Pedig nem ártana, mert most ez egy komoly Flick kritikám lesz, hogy ha ezt meglépi Fuente, akkor Flick felelősségét veszi át a saját eredményességét kockáztatva!
Félreértés elkerülése végett, sajnos Pedri pihentetését én sem tudom hogy lehet hatékonyan megtenni (nálam is kezdene, írtam is hogy nincs cseréje), de én nem is vagyok a csapattal 0-24, nem látom milyen lehetőségek látszanak az edzéseken, az se zavarna, ha felállást váltanánk, mert jelenleg csak FdJ és Casado cserélhetőek.

Szerintem el lehet adni Olmot, neki nem féléves kihagyásai, hanem több 2-4 hetes kidőlései vannak, azok sem belépők, inkább izomsérülések, szerintem egy nagyobb keretű Cityben elférne, ott a kapott 15-25 percek alatt tudna hozzáadni és az alapterhelést bírná. A City ideális lenne neki, KdB lelépett, BS kiöregedett, Grealish sincs, ott az 1-1 váratlan húzása jó lehetne és nem kellene 90 perceket lenyomnia.

A Citynek sem fog szerintem kelleni, nem hülye Pep. Oké, hogy komoly sérülése sosem volt, de szerintem ez még rosszabb, amikor párhetente garanáltan lesérül valaki 1-2-3 hétre. Ott van nála Reijnders, aki ráadásul életében nem volt sérült, a skilljei meg hasonlóak, és mellette jobban is melózik. De remélem, hogy igazad lesz, ha úgy fordítom meg, ki az egyetlen csapat, akinek ez beleférhetne, akkor az lehet, hogy ők, de szerintem nekik se. Szerintem őt szotyiért lehetne elküldeni, már ha ő maga hajlandó lenne rá egyáltalán.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Llegenda del Barça

bence0330 írta:
2025.10.14. 09:49:42
Nem fogom megköszönni neki, hogy végre egyszer nem játszat egy játékost fájdalmakkal Gavi Yamal stb után. :D :D Még csak az kéne. De azért örülök, ha lesz egy hete regenerálódni, akkor az kicsit más kérdés a Girona elleni meccset illetően.

Olmót persze, hogy hülyeség volt leigazolni, kevés igazolásról lehet előre elmondani, hogy az, erről lehetett. Viszont őt eladni... Hát, nem tudom, kinek lehetne. Max gombokért, vagy ingyen.
Félreértés elkerülése végett, sajnos Pedri pihentetését én sem tudom hogy lehet hatékonyan megtenni (nálam is kezdene, írtam is hogy nincs cseréje), de én nem is vagyok a csapattal 0-24, nem látom milyen lehetőségek látszanak az edzéseken, az se zavarna, ha felállást váltanánk, mert jelenleg csak FdJ és Casado cserélhetőek.

Szerintem el lehet adni Olmot, neki nem féléves kihagyásai, hanem több 2-4 hetes kidőlései vannak, azok sem belépők, inkább izomsérülések, szerintem egy nagyobb keretű Cityben elférne, ott a kapott 15-25 percek alatt tudna hozzáadni és az alapterhelést bírná. A City ideális lenne neki, KdB lelépett, BS kiöregedett, Grealish sincs, ott az 1-1 váratlan húzása jó lehetne és nem kellene 90 perceket lenyomnia.
Válasz küldése