Joan Laporta

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Alcantara
Director del Fútbol

2025.04.29. 21:22:30

brazilfan írta:
2025.04.29. 20:55:36
Laporta a másodszori megválasztása pillanatától német edzőt szeretett volna. Nem tudom, hogy Flick, Klopp, Nagelsmann, Tuchel, Helmut Schön közül volt-e konkrét vágyálom, mindenesetre megkapta, teljesült az álma.
Helmut Schön? Aki meghalt a kilencvenes években?
brazilfan
Entrenador del Barça

2025.04.29. 20:55:36

Laporta a másodszori megválasztása pillanatától német edzőt szeretett volna. Nem tudom, hogy Flick, Klopp, Nagelsmann, Tuchel, Helmut Schön közül volt-e konkrét vágyálom, mindenesetre megkapta, teljesült az álma.
gránit
Director del Fútbol

2025.04.29. 15:21:37

bence0330 írta:
2025.04.29. 11:00:38
Versenyez a fene, ilyet csak egy ember írt ilyet.
Semmi ilyesmit nem írtam. Amit írtam, azt sem magam miatt, ezt csak te láttad bele. Én például nem Flick-et szerződtettem volna le, a német edzőktől egyébként is mindig ódzkodtak Barcelonában, én is kétkedtem, hogy a Gegenpressinget ez az állomány képes lesz-e kivitelezni. Nem magam miatt vagy a verseny miatt, hanem Laporta miatt írtam, mert korántsem volt magtól értetődő Flick szerződtetése, sőt, Xavi kirúgása sem, így én egyáltalán nem veszem el tőle azt az érdemet, hogy remekül választott.

Versenyezni nem versenyeztem senkivel, éppen azt írtam, hogy azon a ponton nem volt verseny. Legfeljebb te akartál ebbe most utólag beszállni. Az illetővel számos humor forrása volt akkor egymás között, amikor rengetegen írtak arról, hogy mennyire Xavi mellett áll az öltöző és hogy kiállnak mellette a játékosok, hogy a vége meg az lesz, hogy páros lábbal lesz kirúgva így is. :mrgreen: Sőt, még egy olyan vitám is volt itt, hogy a vélekedés szerint Xavi mellett álltak a játékosok, én viszont ennek inkább az ellenkezőjét véltem felfedezni, egy ponton már az edzőbuktatás is megfordult a fejemben. Xavi több játékossal összerúgta a port, a szezon elején Koundé-val, Araújo is panaszkodott, amikor szélsőként játszatta, és le is sérült, utána kezdődött az eligazolásos saga a részéről (ami mindig akkor halkult el, amikor Xavi szekerének kifelé állt a rúdja, és akkor erősödött fel, amikor marasztalták), Gündogan folyamatosan kibeszélt az öltözőből és a nemtetszését fejezte ki, Lewandowski pedig megállás nélkül panaszkodott a lengyel médiában (ráadásul ő célzottan Xavi taktikáját szidta), a végén már az általában diplomatikus ter Stegen is kinyitotta a száját.
bence0330 írta:
szerintem előre is teljesen egyértelmű volt, konkrétan még alternatíva sem volt.
Hogyne lett volna. Röpködtek a nevek sorra. És még az sem volt egyértelmű még a felelősséggel nem tartozó culék között sem, hogy Xavit ki kell-e rúgni. Főleg, amikor tavaszra kezdett összeállni a kép, és marasztalták is.

A korabeli hozzászólásokat nézegetem, a legtöbb vélemény Flick-et még csak nem is említi, én magam sem gondolkodtam rajta. Nagelsmann, De Zerbi, vissza Guardiolát, Alguacil, van Bronkhorst, még Hervé Renard is felmerült, olyan névdömping volt ott. A klubvezetésen belül is, Motta, Marquez stb-stb, elképesztően sok név felmerült. A legnépszerűbb jelölt talán Michel volt, ezen a fórumon is volt támogatottsága.

Laporta részéről pedig nem csak azt méltatom, hogy jól döntött, hanem azt is, hogy bátor volt, és hozzá mert nyúlni egy klublegendához, ami azért nem volt egy rizikómentes döntés.

Inkább volt Flick egy valószínűtlen választás, főleg annak tudatában, hogy Barcelonában egy Flick-hez hasonlóan sikeres van Gaal azért is lett kikezdve, kiutálva, mert nem beszélt spanyolul vagy katalánul (persze nem csak ezért, de ezért is). Már csak ez is bökkenő volt Flick szerződtetése felé, nem kis merészség kellett Laportától ahhoz, hogy egy teljesen más futballkultúrából igazolt edzőt.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

Troym írta:
2025.04.29. 07:43:22
Most azon versenyeztek, hogy ki mikor küldte volna el Xavit és ki mennyire hozta volna Flicket? :D :D

A fórum nem felejt, nézzétek vissza, ha ez fontos, de ez akkor is ütődött érvelés mind Laporta mellett, mind ellene.
Flick jó szezont fut, de ha a következő szezonban lesz egy hosszabb shitty november, akkor jönni fog a mantra, hogy na tessék Xavinak is volt 1,5 jó szezonja, Flicknek is, nincs itt semmi látnivaló.

Amúgy bárki mondhatja utólag, hogy Flick volt az evidens legjobb stb megoldás, topedző stb, de azért a 6 kupás szezonja ellenére szerződtettünk egy 60 éves edzőt 3-4 év vezetőedzői tapasztalattal, ez simán elsülhetett volna másik irányba is...bejött, nem kérdés, örüljünk neki, meg Laporta is, így megnyerheti a választást.
Versenyez a fene, ilyet csak egy ember írt ilyet. :D Szerintem pont ez a lényege, hogy elég értelmetlen ezen versengeni. Az úgy biztos, hogy nem korrekt, hogy ketten jósolták meg egyedül helyesen a jövőt Xavi marasztalásának idején.

Top edző, 6 kupás szezon, jönni akart minden áron, olcsón, és még stílusban is legalább félig Barca volt. Én ezért írtam, hogy szerintem előre is teljesen egyértelmű volt, konkrétan még alternatíva sem volt. Ha most Pep, Xabi, Klopp, Tuchel, és közüle kellett volna választani, megint más kérdés. De igazából ő volt vagy senki. Marquezzel ne hasonlítsuk össze.
Meg valóban az is igaz, amit írsz, hogy egyébként becsődölhet a legjobb opció is és végig lehet mindent nyerni egy random névvel, erről az elnök annyira nem tehet, de azért a százalékok jobbak egy Flick-kel, mint egy Marquezzel. Lehetett volna vele is gond, Marquezzel meg triplázhattunk volna, ezt nem lehet megmondani előre, max kicsit esélyeket növelni. De nem nagyon volt valósan harmadik név a B edzőjén kívül, pláne nem az általunk betartható feltételek mellett, ezért én azt gondolom, hogy egy harmadosztályú edző és egy BL győztes edző közül választani egy no brainer volt. Mondom, lehet, hogy tévedek, de én se akkor, se utólag nem láttam konkrétan alternatívát, ami miatt azt gondoljam, hogy itt nagy mérlegelést kellett volna végezni. Mintha még Conceicao neve merült volna fel, de hát ő egyrészt nem BL győztes, másrészt meg ő kb a modern Mourinho stílusra, szerintem elképzelhetetlen volt, hogy őt idehozzuk, ha bármi más rendesebb alternatíva lett volna, annyira nem volt Barcelonával összeegyeztethető, amit ő játszik. De asszem ő volt még elméleti lehetőség. De hát közte, és az elmúlt 10 év legdominánsabban BLt nyerő edzője közül választani azért szintén nem egy óriási dolog.

Persze ettől még ide kellett hozni, de szerntem 10 elnökből 9 a jelenlegi helyzetben így döntött volna, alsó hangon.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Director del Fútbol

2025.04.29. 07:43:22

Most azon versenyeztek, hogy ki mikor küldte volna el Xavit és ki mennyire hozta volna Flicket? :D :D

A fórum nem felejt, nézzétek vissza, ha ez fontos, de ez akkor is ütődött érvelés mind Laporta mellett, mind ellene.
Flick jó szezont fut, de ha a következő szezonban lesz egy hosszabb shitty november, akkor jönni fog a mantra, hogy na tessék Xavinak is volt 1,5 jó szezonja, Flicknek is, nincs itt semmi látnivaló.

De Laportát az edzői munka minősége nem hiszem, hogy értékeli, a Xavi szappanoperánál sem az volt visszás, hogy ment vagy maradt, ügyes volt, vagy sem, hanem a fejetlenség a stratégiában, hogy vele képzelik-e el a jövőt, vagy nem.
Ha Xavi kell, akkor egy nem kimondottan durva nyilatkozat ne legyen oka a kirúgásnak, ha nem Xavi kell, akkor meg ne győzködjék, hogy maradjon miután felmondott.

Amúgy bárki mondhatja utólag, hogy Flick volt az evidens legjobb stb megoldás, topedző stb, de azért a 6 kupás szezonja ellenére szerződtettünk egy 60 éves edzőt 3-4 év vezetőedzői tapasztalattal, ez simán elsülhetett volna másik irányba is...bejött, nem kérdés, örüljünk neki, meg Laporta is, így megnyerheti a választást.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.04.29. 06:26:59

bence0330 írta:
2025.04.29. 00:24:34
Én azt olvastam, Rafa Yuste alelnök ragaszkodott hozzá. A vezetőség megosztott volt. Nagy esélye volt Marquez, Motta vagy egyéb spanyol edzőnek, mint Emery, Arteta stb. Persze ott az FFP miatt még nehezebb lett volna a kivásárlásuk.
Deco és Bojan beszélt Flickkel, és Deco ragaszkodott a váltáshoz és Flick kinevezéséhez.
Tegnap utóbbit Laporta is lenyilatkozta.
Szerk: linkeltem, Ragnick győzte meg Laportat a német vonalról
bence0330

2025.04.29. 00:24:34

gránit írta:
2025.04.28. 14:40:58
Ezen a fórumon Peter meg én mondtuk még a marasztalása után is, hogy de márpedig repülnie kell, de sokkal inkább az volt az általános vélemény, hogy Xavi marad. Laporta el mert mozdítani egy klublegendát, pedig tudta, hogy ha a következő edző nem válik be, azok után, hogy ő Xavit lapátra tette, akkor megfeszítik Barcelonában.
Ne már, bőven több, mint a fél fórum elküldte volna már korábban is annál, a közvélemény is teljesen Xavi ellen fordult már. Szerintem pont, hogy védője alig maradt már akkorra.

Amúgy persze, ettől még el kellett küldeni, de őszintén szólva szerintem ez nem volt egy nehéz döntés. Nem az eredmények miatt, egyszerűen elvesztette az öltözút és a fonalat, ilyen esetben mindig mindenhonnan repül az edző, klublegendák is, Pirlók, Inzaghik, Lampardok, akárkik. Ha csak épp lecsúsztunk volna az eredményekről, maradhatott volna (mármint én nem támogattam volna úgy, hogy Flick ott állt sorba, csakakkor megértem a maradása melletti döntést is), de így szerintem mindenhol mindenki elküldte volna.

És mondom ezt úgy, hogy szerintem Laporta kifejezetten jó elnök, örülök, hogy ő van itt, de szerintem ez a része pont nem valami nagy tett. Az elküldés és Flick is nagyon-nagyon-nagyon adta magát, nagyon nem láttam semmi más utat. Az elküldés részét részletezem, miért, ha valaki elveszti az öltözőt, ott nincs kérdés, ha meg komolyan Flick és Marquez között kell dönteni, akkor nehogy már ne legyen egyértelmű a dolog. Én így látom. Én sokkal jobban kedvelem őt a manőverjei miatt, ami nélkül most lehet, hogy EL-ben sem lennénk, vagy max ott. Én ebben látom az ő nagy szerepét, mint sikeres elnök. Nyilván a mostani relatív a régihez képest, de a lehetőségek is teljesen mások voltak.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.04.28. 14:44:30

Nem leszek népszerű :)
Az ilyen gazdasági karok, FFP, "társadalmi madridizmus" témákba bele sem akarok menni, úgy sem fogunk egyetérteni.
Azt nem értem, mi ez a Laporta választásra nagy nevekkel kampányol sok pénzért téma, és az, hogy az első érájában nem a saját nevelésekre építettünk.
Az utóbbiról többször írtam, linkeltem, nem mennék bele.
https://www.marca.com/en/football/barce ... b4607.html
Itt vannak az első éra igazolásai.
Az utolsó télnyleg elfuserált lett, de addig szerintem bejött, ahogy a mostani 2. éra igazilásai is.

Legnagyobb hibájának a szentimentális természetét tartom, de mindig meghozta a nehéz döntéseket sportszakmai és gazdasági téren is.
Szerintem nemhiába terjedt el rólunk a "club de amigos kifejezés" amin neki is köszönhetően túlléptünk.
Abba, hogy Martino miért jött, Valverde miért maradt olyan sokáig bele sem mennék, de valószínűleg szorosan összefügg az előbbivel és a kialakult gazdasági helyzetünkkel is, amit Bartóéktól kapott.
gránit
Director del Fútbol

2025.04.28. 14:40:58

Nem volt magától értetődő, hogy Xavi távozzon. Most persze szinte mindenki azt állítja, hogy az volt, de nem volt az. Világszerte elképesztően sokan kardoskodtak Xavi mellett, ezen a fórumon Peter meg én mondtuk még a marasztalása után is, hogy de márpedig repülnie kell, de sokkal inkább az volt az általános vélemény, hogy Xavi marad. Laporta el mert mozdítani egy klublegendát, pedig tudta, hogy ha a következő edző nem válik be, azok után, hogy ő Xavit lapátra tette, akkor megfeszítik Barcelonában. Nagyon is bátor tett volt. Ahogy az sem volt magától értetődő, hogy Flick jön. Röpködtek a nevek össze-vissza, és bizony voltak bőven olyan vélemények, hogy a német stílus tőlünk távol áll, nem fog beválni. Én magam nem foglaltam állást vele kapcsolatban, én Scalonit hoztam volna az argentin válogatottból, ha bevállalta volna a két állást. Flick korábbi eredményei önmagukért beszélnek, főleg a hatkupás év, de nem lehetett tudni, hogy itt beválik-e, és bőven voltak olyan vélemények, hogy a válogatottnál megbukott, nem ide való stb. Ez Barcelonában fokozottan így volt, azért nem sok német kötődése van a klubnak, nem is véletlen, hogy ritka a német edző a spanyol bajnokságban, más futballkultúra. Laporta mégis húzott egy merészet, és abszolút bevált. Nagyon nem volt magától értetődő, hogy Flick jöjjön, én magam sem annyira tudtam mire vélni, sokan pedig egyenesen ellenezték, még a culék között is, nemhogy a katalánok között.

Setiénről annyit, hogy azért hozták ide, mert érte voltak megőrülve, hogy ő a cruyffizmus továbbvivője. Sokan bizony egy újabb neocruyffistát igazoltak volna Laporta helyében, lehet, hogy egy ilyen is bevált volna, de hogy sokak számára nem Flick lett volna a befutó Laporta helyében, az biztos.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gránit 2025.04.28. 14:44:47-kor.
Atlantis
Capitá del Barça

2025.04.28. 13:49:43

Ezt a külsős edző dolgot nem igazán értem.
Gerardo Martino se spanyol, se Barcelona játékos nem volt, nem is olyan rég volt itt edző. Quique Setién szintén nem volt Barca játékos. Meg azért a történelem során voltak még páran... :?

Laporta pedig szerintem pont nem annyira a La Masia legfőbb támogatója. Minden alkalommal nagy nevekkel, nagy igazolásokkal próbálja megvenni a szurkolókat, akkor is ha a klubb nem úgy áll anyagilag.

Egy szezont leszámítva, minden évben bedurrantott legalább egy 50+ millás igazolást, a legtöbbször nem hiánypozícióra. Sokakban megszépülnek az emlékek az évek alatt, de Ferran Torres a piaci ára felett érkezett egy olyan pozícióba, ahol pont nem volt akkora baj. Az idei szezonban jól tolja, de 2 évig átkozva volt itt a fórumon. Olmo is sok pénzért jött nem arra a pozícióra, ahol a legnagyobb rés tátongott.
Flick zseni munkát végez, és mindenkiből erőn felüli teljesítményt hoz ki, amitől megszépül most sok olyan dolog, ami sokáig elég nagy értetlenséget vagy felháborodást váltott ki régen.

Szerintem pont ebben a leggyengébb Laporta, hogy hátralépni és megfelelően delegálni a feladatokat. Meg lehet nézni, hogy például hányan távoztak a Barcelona vezetőségéből az elmúlt években, páran nyíltan Laporta miatt.
Félreértés ne essék, nem Ő az ördög, és amit nem lehet elvenni tőle, hogy imádja a klubbot és minden tőle telhetőt megtesz. Kiáll a klubbért (még ha nekem nem is szimpatikusan sokszor), és ez az élete.
Viszont ha most Flick nem alkotott volna csodát, konkrétan a télen bukott volna egy bizalmatlanságin. Csak hát az emberek egyszerűek, és a jó eredmények hatására gyorsan elfelejtenek dolgokat. Amikor a leginkább égett a hátország, a csapat ugye épp akkor menetelt a BL-ben és a bajnokságban is nagyon keményen. :D
culinho
Capitá del Barça

2025.04.28. 10:37:02

Sansz, nincs fekete vagy fehér. Van bőven hibája Laportának, de 1-1 játékos leigazolásához az ő ámene is kell, az edző leigazolása pedig nagyban az ő döntése. Jó edzőket választott, többször bejött már neki (mondjuk háromszor). Biztos van nála jobb elnök itt-ott, de azt gondolom, hogy kihúzott minket a kakiból és újra van remény a következő évekre.
Jöjjön jobb elnökjelölt jövőre, nem tiltja semmi és akkor lehet még fényesebb a közeljövő.
bence0330

2025.04.28. 10:34:36

Andrsika írta:
2025.04.28. 06:15:47
bence0330 írta:
2025.04.27. 20:01:43
Érdekes, én örülök, hogy ő az elnök - még ha néha a populista megnyilvánulásai nem is szimpatikusak, de mindegyik mögött látok egy nekünk fontos célt, és ami még fontosabb, szerintem kb megkérdőjelezhetetlen a hűsége és a szeretete a klub iránt.

Viszont az edzőkérdést pont nem annyira tudom az ő számlájára írni pozitívan vagy legalábbis extraként semmiképp. Flick minden áron ide akart jönni, 6 kupás szezonnal, BL győzelemmel, kis fizetést elfogadva, szerintem 10/10 elnök 1 mp gondolkodás után azt mondta volna, hogy "gyere".
Más elnök kb sose hozott volna külsős edzőt. Ezt igenis neki köszönhetjük, mert hiába akart idejönni Flick..
Oké, én elfogadom, ha így gondoljátok, többen is írtátok. Nekem valahogy annyira csak ő volt, mint lehetőség, hogy kb el sem tudom képzelni, ki jöhetett volna a fenti körülmények között (viszonylag Cruyuffista, még ha német is, BL-győztes, edző, olcsón, minden áron ide akart jönni, nem zavarta, hogy nem tudunk játékost hozni), de aztán könnyen lehet, hogy igazatok van. :) De nekem Flick ilyen minden út Rómába vezet téma volt.
sansz
Entrenador del Barça

2025.04.28. 09:59:14

Fecooo írta:
2025.04.28. 09:34:20
Nézzük a száraz tényeket:

Lehet fanyalogni nyugodtan, de ő az, aki alatt mindig jobbra fordult a csapat sorsa!
A száraz tények, hogy Laporta egy simlis és egyáltalán nem lepődnék meg, ha a nyugdíjas éveire börtönben is ülne, hacsak ki nem vásárolja magát. Az amikor nyíltan, sajtón kreszetűl fenyegeti a játékosait ez nem csak morálisan, de jogi értelemben is elfogadhatatlan.

Nem Laportától fordult jobbra a csapat, max Laporta miatt csak most kezd jobbra fordulni. Van különbség. Nem gazdálkodott jól a pénzzel, mindenkinek nyíltan hazudozik, rombolja a klub renoméját, ez akkor látszik, ha a csapat sikerei nem takarják el. Az egész fórum évek óta könyörög Flick, vagy hasonló edzőért, ilyen alapon miattunk fordult jobbra minden?
Laporta két simlis ügylete mellett próbál népszerű maradni. Ezért rángatta ide a totál ide nem való és felkészületlen Xavit és igazándiból Flick is azért jött, mert ettől remélt szimpátiát.
Az, hogy itt vagyunk, az első sorban Flick érdeme és hogy azért akadtak használható játékosaink.

@culinho: Ronaldinhot azért vihettük el, mert a Real bár fontolgatta, de végül nem kellett nekik, nem illett Perez reklámfiguráihoz. Ne gondoljuk túl Laporta szerepét ebben...
culinho
Capitá del Barça

2025.04.28. 09:51:49

Nem vitatom a hülyeségeit, de Laporta hozta el a Klub aranykorát első elnöksége idején. Neki köszönhettük Rijkaard§Ronaldinho féle 2. BL-t nyert csapatunkat, majd miután az a kapcsolat megfáradt, bevállalta a tapasztalatlan Pep-t. A többi közismert.

Átvette most megint romokban a Klubot, mostanra biztosra állíthatjuk, hogy egy fiatal, hosszú évekre versenyképes csapatot hoztak össze, mindezt megint a La Masiára alapozva. Kiszórták a megfáradt, drága öregeket (sokszor nem szép módon). Elindította a stadion felújítást, ami a világ legnagyobb ilyen jellegű projektje, amit nem lehet összevetni a Bernabeuval, mert sokkal széleskörűbb ez. És nem állnak rosszul. Szeptemberben minden bizonnyal már ott lesznek a meccsek, persze még kb. 60%-os kapacitással, de ezt így is tervezték. Az elmúlt években a túlélés és a középmezőnybe való visszacsúszás (lásd Milan) volt a tét, amit elkerültünk.

Emellett a legendáinkkal nem szépen bántak el és sokszor ő maga is keveri a kakit, valamint pénzügyileg nehezen átlátható, ami zajlik. Utóbbi lehet akár önvédelem is a Ligaval szemben, mert azt szerintem kijelenthetjük, hogy nincs egyenlő bánásmód, trükközések nélkül lehet sehol nem lennénk (számára felfoghatatlan, hogy saját nevelésű játékosokat nem engedtek regisztrálni az első csapathoz..).
Fecooo
Llegenda del Barça

2025.04.28. 09:34:20

Nézzük a száraz tényeket:

kétszer kapta meg az elnöki széket, mindkétszer a béka feneke alatt volt a Barca (nah jó, akkoriban még rosszabb volt a helyzet sportszakmailag!).
Mindkét alkalommal iszonyatosan látványosan változott a csapat előnyére, visszatért a szerethetőség és lehet mondani, hogy egy szurkoló nem való elnöknek, de a csapat iránti szenvedélye átragad és meg is mutatkozik a pályán és azon kívül is!
Lehet, hogy véletlen, de mindkét alkalommal a La Masia gyémántjai futtatták fel a csapatot, de mégis csak ő az elnök, biztos vagyok benne, hogy az akadémián is rendszeresen megfordul, ez pedig csak lehet plusz motiváció a fiataloknak!

Én örülök, hogy ő az elnök, mert nem az ő dolga rendberakni a csapatot, neki egyetlen felelőssége van: a megfelelő embereket rakni a megfelelő pozícióba! Ezen kívül ő képviseli a klubot és ebben sem vallott kudarcot eddig! Messit sajnos ő sem tudta "megmenteni", de ezért egyértelműen az előző vezetés a felelős!

Lehet fanyalogni nyugodtan, de ő az, aki alatt mindig jobbra fordult a csapat sorsa!
vg99
Capitá del Barça

2025.04.28. 08:36:30

Hülyét kapok a trükközéseitől és kamujától, és Decotól is,
de Flickkel és a La Masia aktuális generációjával megütötte a főnyereményt.
És így mi is.
Ha melléteszem, hogy hamarosan új stadion van,
és talán a pénzügyi káoszból is kievickélünk lassan,
akkor az összkép, eredmény azért nem rossz..
Troym
Director del Fútbol

2025.04.28. 08:22:47

Andrsika írta:
Más elnök kb sose hozott volna külsős edzőt. Ezt igenis neki köszönhetjük, mert hiába akart idejönni Flick..
Ha az összehasonlítás megint a két bukott félig meddig, akármeddig bűnöző Rosell és Bartomeu, akkor az állítás helytálló, de Nunez, aki 20+ évig volt elnök hozta azért Robsont, Venablest, Menottit, Van Gaalt és pár exbarcást is, pl Cruyff, Rexach, nála nem volt ez kőbe vésve.

Frissebb összehasonlítás meg nehéz, mert az elmúlt 22 évből Laporta volt az elnök már 12-t, Bartomeu meg 8at. Rosellnek meg kb dolga sem nagyon volt a témában, "megörökelte" Guardiolát, aztán meg evidens volt Tito, utána meg emlékeim szerint Martinot hozta Argentínából.
Andrsika
Jugador del Barça

bence0330 írta:
Érdekes, én örülök, hogy ő az elnök - még ha néha a populista megnyilvánulásai nem is szimpatikusak, de mindegyik mögött látok egy nekünk fontos célt, és ami még fontosabb, szerintem kb megkérdőjelezhetetlen a hűsége és a szeretete a klub iránt.

Viszont az edzőkérdést pont nem annyira tudom az ő számlájára írni pozitívan vagy legalábbis extraként semmiképp. Flick minden áron ide akart jönni, 6 kupás szezonnal, BL győzelemmel, kis fizetést elfogadva, szerintem 10/10 elnök 1 mp gondolkodás után azt mondta volna, hogy "gyere".
bence0330

2025.04.28. 00:40:10

Azért nagyon sajnálom, hogy ezt a döbbenetes állapotot kapta örökségül+az elmebeteg helyi ffp-t. A két dolog kombója eléggé ellehetetlenítette a munkásságát. Ha nem folyamatosan kiskapuzni kellene, hogy víz felett maradjunk egyáltalán, el sem tudom képzelni, milyen keretünk lenne amúgy, vagy hol tartanánk. Még így is elég korrekt megoldásokat húzott elő a kalapból. Jó lett volna, ha normál körülmények között jöhetett volna, és aszerint lehetne megítélni, mert így nagyon-nagyon nehéz.
Troym
Director del Fútbol

2025.04.27. 21:16:07

Ki lehetne helyette? Alemany.

Jók-e a víziói? Nem tudom, az edzőkérdésben jól döntött ez tény.
Nekem az edző sikeressége nincs a top5 értékelési szempont között egy elnök kapcsán, mert az egy oroszrulett, még a legnagyobb edzőket is rúgják ki, van, hogy az elejétől nem klappol valami, az elnök kirúghat és hozhat mást a rendelkezésre álló pénzből, de nem tud edzeni, meccset nyerni az edzővel, ez a játékosok dolga.

Nálam a sportigazgató munkája jobban mutatja az elnök működését. Amikor jött Laporta 10/10 volt, hogy hozta Alemanyt, de Deco 3/10. Itt átlagolva is 6,5 /10

A másik a stadionkérdés, na azért abban van felelősség és 1 évet csúszik alsóhangon, 100 milliós veszteséget okozva, de még a kötbért sem kapjuk meg. Nyilván nem Laporta rakja a téglát, de ez a török beszállító akkor is egy rossz döntés volt, de legyen 4/10.

Végül a konstans cicaharc a ligával és szövetséggel. Értem a szűkös mozgásteret, de fantomcégekkel tulajdonrészeket vásároltatni akkor sem elfogadható. Plusz mondhatjuk, hogy mit ugrál bárki végülis regisztrálva van Olmo a szezonra, de ezek a sztorik szerintem már több játékost elriasztottak, hogy idejöjjenek, most ezt ellensúlyozza a Flick féle szakmai munka. Nem véletlen adják a könyvvizsgálók, pénzügyi igazgatók egymásnak a kilincset, mert 4 év után is teljes zűrzavar van a pénzügyi részen FFP mizérián túl is. Erre azt mondom 4/10 működésben és ha minden összesítek is, akkor is 5/10 körül van a munkássága az elnöknek szerintem, a jó döntések mellé pont ugyanannyi rossz is tartozik.
Azt elengedem, hogy összevissza beszél, mert sima politikus, többet nem nagyon lehet tőle várni.

Szerintem közepes elnök, csak épp Bartomeu 1/10, Rosell 2/10 az elődjei.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.04.27. 20:43:02

bence0330 írta:
Szerintem 10/9 hozott volna megint egy mi kutyánk kölykét. Vagy egy hollandot.
Nemrég olvastam a nyilatkozatát, hogy Koeman alatt Flicket figyelték de a német válogatottat irányította.
'When I arrived [in 2021], I thought about hiring [Hans-Dieter] Flick, but he signed with Germany's national team and I didn't want to break his commitment to the national team," Joan Laporta has said.

"[...] The German school has produced great managers,"
Másik cikkben ott van aki ajánlotta Flicket és a német edzőket, már nem emlékszem, gondolom rá lehet keresni
Szerk:
https://barcauniversal.com/how-a-former ... pointment/
vidra
Capitá del Barça

2025.04.27. 20:02:18

Hát jó, de aztán majd jön egy BL vereség és toljuk a Flick out, Laporta out szöveget! :D
bence0330

Alcantara
Director del Fútbol

2025.04.27. 19:00:43

Egyetértek. Szkeptikus voltam vele kapcsolatban. Így vagy úgy megoldást talált sok esetben. Flick idehozatala telitalálat volt. Nekem ez elég referencia vele kapcsolatban.
davi10
Llegenda del Barça

2025.04.27. 17:51:50

vidra írta:
2025.04.27. 01:31:48
Na, kérdés: tehát akkor jók-e a víziói az öregnek, vagy nem jók? :D
Hát most figyu, ki lenne helyette? Rosell, Bartomeu börtöntöltelék, Victor Font pedig inkább tűnik egy idealistának, mint egy kompetens elnöknek. Ráadásul az egyik fő kampányponját (Xavi) elhozta már Laporta.

Szerintem senki nem tagadhatja, hogy elég nagy ellenszélben dolgozik az öreg, az egész ligának tele van a töke Tebas-szal és a Liga teljesen következetlen szabályozgatásával. Arra viszont szerintem senki nem számított, hogy ilyen rövid időn belül reális esélyünk lehet a triplára.
A stadionos huzavona nem tudom mennyire varrható az Ő nyakába, de elég csúnya ez a folyamatos halasztgatás. Az Alemany - Deco csere egy hatalmas visszalépés. Xavi elküldésével egyetértettem, de ennél szinte csak elegánsabban lehetett volna. Azt is el tudom képzelni, hogy a sociok között nem lehetett túl népszerű döntés, amikor a sokadik mi kutyánk kölyke után idehozta Flick-et.

Én mindenesetre nyugodtabb vagyok, amíg Ő az elnök. Nekem is unalmas már a folyamatos huzavona a regisztrációkkal, de eddig valahogy mindig megoldotta.
Azt nem lehet elvenni tőle, hogy él-hal a klubért. Van benne egy jó adag szereplésvágy, de akkor is jó látni, ahogy a játékosokkal is jó a viszony és velük együtt ünnepel.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Válasz küldése