Frenkie de Jong

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
gránit
Director del Fútbol

2024.07.23. 16:50:19

Szerintem semmi különöset nem kellene csinálni, csak simán nem játszatni. A klubnak meg ehhez van meg a joga. Anyagilag sokkal jobban jár, ha most távozik, és még rengeteg éve lenne más klubokat lehúzni. Ha viszont két évig nem játszik, 2026 nyarán senkinek nem fog kelleni, összességében rosszabbul jár. Én nem hiszek abban, hogy máshol húzónév lenne, a holland válogatott is tökéletesen megvolt nélküle. A hájp viszont óriási körülötte, amit ki lehet használni.

Christensen-Gündogan simán működhet a helyén. Nincs kétségem afelől, hogy Frenkie egy ideig elvigyorogna a kispadon, lobogtatva a szerződését, de abban is biztos vagyok, hogy tavaszra már kezdene kétségbe esni. Meg abban is, hogy a klub nem fog ilyesmit tenni, hiszen mi a Máltai Szeretetszolgálat megtestesülése vagyunk a labdarúgásban. Játszani fog, amikor egészséges, és sok köszönet ezentúl sem lesz benne.

A hosszabbításnak, bérszéthúzásnak nem látom értelmét, eladnánk a jövőt, és a 2026 utáni szezonokat is feleslegesen terhelnénk. Minél rövidebbre kell ezt szerintem vágni.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.07.23. 15:38:41

Szerintem stimmelnie kell nagyságrendileg amit a nagyobb nevű újságírók, capology, stb lehoz.

Az viszont szerintem egyértelmű nála, és senki nem kérdőjelezi meg, hogy neki kéne leghamarabb távoznia a klubtól, kb minden létező ok miatt. Nem igazán illik ide (Flicknél lehet, ki tudja), legmagasabb fizetés és jó összeget lehetne kaszálni vele még nyomott áron is, 40-50 szerintem nagyon alsó hangon a sérülésével egybevéve is bejönne.

És az a durva, hogy sportszakmailag neki is kb minden a váltás mellett szólna. Máshol akár húzóember is lehetne, MU-nál akár holland különítmény is létrejöhetne.
Anyagilag tuti tudnánk találni olyan kárpótlási módot, amivel nem veszítene sokat, vagy kb semmit, ez sem lehet ok.
Meg szomorú, hogy ha egy klub nem akarja a soraiban tudni a játékost, és ezt a játékos tudja is, akkor sem hajlandó távozni, mert neki itt jó. Jogilag ezzel nyilván semmi gond nincs, szerződése van, de azért a legtöbb helyen a legtöbb játékos ért a szóból. Valahogy hétköznapi átlagember fejével nehéz kicsit megérteni, borzasztó érzés lenne nekem, hogy évek óta próbálnak eladni, a csapat akarata ellenére vagyok ott nélkülözhető teljesítménnyel, legjobban kereső játékosként. Nekem ennél többet érne a saját önbecslésem. De persze közben értem, miért nem hajlandó menni.

Kár, hogy ilyen szép város Barcelona, tökéletes klímával és lehetőségekkel, családbarát hangulattal.

El lehet még adni Araujot meg Raphinhát, de ők vezéráldozatok lennének. Frenkiénél észre sem vennénk, hogy már nincs, mint ahogy tavaly sem vettük észre. A másik kettő hiányzását nagyon megéreztük.

Remélem, hogy augusztus végéig történik valami csoda. Ha más nem, hosszabbítás erős csökkentéssel, de a MU eléggé akarja, hátha egyszer megtörik ten Hag és de Ligt hívására.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Chino
Llegenda del Barça

2024.07.23. 15:26:43

Umbrella írta:
2024.07.23. 13:33:53
bence0330 írta:
2024.07.23. 13:18:39
Szerintem itt nettó-bruttó különbségről van szó a hírekben, úgy kb egyezik a dolog, az utolsó éves 18 milliód kb korrelál a 37-es hírekkel, amit bruttóban írnak. 1-2 misi különbség nyilván lehet, de ezek a tippek azért nagyságrendileg mindig stimmelnek.
Szerintem bruttó összegek voltak a cikkben.
Eszerint is ilyen bruttó 16 milla az alapfizuja:
https://www.fcbarcelonanoticias.com/en/ ... 6_102.html
A 18/19-es szezonig mondott le a fizetése egy részéről, ami utána folyamatosan emelkedett. Az összes oldalon a jelenlegire 600 000 font körül írnak (Capology, AiScore,TT...), ami kb. megfelel ennek a az összegnek. Gondolom ha elmenne kellene visszamenőleg fizetni valamit (vagy folyamatosan tovább az elmaradt összeget) viszont a regisztrációkkal már nem lennénk olyan bajban, plusz pénz is állna a házhoz.
Forca Barca!!!!
Umbrella
Barça C

2024.07.23. 13:33:53

bence0330 írta:
Szerintem itt nettó-bruttó különbségről van szó a hírekben, úgy kb egyezik a dolog, az utolsó éves 18 milliód kb korrelál a 37-es hírekkel, amit bruttóban írnak. 1-2 misi különbség nyilván lehet, de ezek a tippek azért nagyságrendileg mindig stimmelnek.
Szerintem bruttó összegek voltak a cikkben.
Eszerint is ilyen bruttó 16 milla az alapfizuja:
https://www.fcbarcelonanoticias.com/en/ ... 6_102.html
bence0330

ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Umbrella
Barça C

2024.07.23. 13:15:27

bence0330 írta:
2024.07.23. 11:54:26
soadroli írta:
2024.07.23. 11:45:58
Frenkie De Jong's salary next season will be €30M — the highest in the team. @diarioas
Ez most mi? Fizetéscsökkentés történt? Eddig 37-40 körülretippelték.
Az ilyen 37-40 milliós éves fizukat sosem támasztották alá.
Én amit találtam, abban sokkal kisebb összegek voltak mindig.
https://m.allfootballapp.com/news/La-Li ... ed/2859065
(Máshol is megtaláltam ugyanezt amúgy.)
Eredetileg szerződés utolsó 4 évében 88 millió EUR összesen.
2019-20 szezonban mindössze 3 millió EUR volt a fizetése (lemondott egy részéről, gondolom úgy. hogy később visszakapja), 2020-21-ben volt 9 millió, 2021-22-ben 18 millió.
2023-24 szezonban 18 mlilla + 9.7 milla hűségbónusz.
Ez alapján az elmúlt években jóval kevesebbet keresett, mint amiről sokan beszéltek. Nem tartom kizártnak, a vezetőség kamuzott, hogy rossz hírét keltse de Jong-nak, ezzel rábírva a távozásra...

Azt gondolom, ha el is küldenénk / szerződést bontanánk, egy jókora összeget kéne utalni neki (elmaradt bérek meg elmaradt hűségpénz), ami egyből belerondítana az FFP-be.
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2024.07.23. 12:55:29

Egészen döbbenetes a 37 de Lewa 33,5 misije sem józanító. Ilyen számok tarthatatlanok, ha bármire is akarunk jutni 1:1-hez.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
bence0330

2024.07.23. 11:54:26

soadroli írta:
Frenkie De Jong's salary next season will be €30M — the highest in the team. @diarioas
Ez most mi? Fizetéscsökkentés történt? Eddig 37-40 körülretippelték.
soadroli
Llegenda del Barça

Kép
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.07.10. 13:46:41

A hollandoknak (is)szurkolok 26 éve, ezért valamennyire úgy érzem, képben vagyok a válogatottjukkal.
Különbséget kellene tenni De Jong mint játékos, és munkavállaló között. Többször írtam, hogy a fizetése miatt eladnám.
Teljesítmény alapján viszont évek óta a jobbak között van, mind a Barcaban, mind a válogatottban. Hogy ez mire elég? A La Ligában jóval kevesebb pénzért, hasonló teljesítményt le tudott hozni mondjuk Merino, vagy Aleix Garcia is, de statisztikák alapján jobban teljesített, mint az agyonsztárolt Tchuameni és Camavinga, egy gyengébb csapatban. Ezzel nem lesz középszerű játékos, de annyira kiemelkedő sem.
A csapat játéka viszont nagyban befolyásolja az egyéni teljesítményeket, ahol az oldalpasszolgatáshoz nem illik a stílusa. Arról vitatkozhatunk napestig, hogy az eredeti stílusunk a tiki-taka, vagy a holland iskola.
Az, hogy De Jong gyenge volt Van Gaál alatt a VB-n, szerintem nem igaz. 5 meccs 1 gól, 1 gólpassz, 2* lett a meccs embere. (Senegal, Ecuador, Katar, USA, Argentína) A későbbi győztes argentinok ejtették ki őket, amelyik meccsen tényleg nem alkotott maradandót.
Most az EB-n a hollandoknak csoportharmadikként egy Románia, Törökország volt az ellenfél a 4 közé.
Elfogadom mások szubjektív véleményét, de az nem lesz igazabb, mint mások ellentétes véleménye.
Máshogyan látjuk a focit, de ha a szakmára, edzőire és a statisztikákra hagyatkozom, de Jong egy jó játékos, de a kiemelt fizetését a teljesítménye alapján nem érdemli meg, még ha arról ő nem is tehet, hiszen a legnehezebb helyzetben mondott le róla, mikor más klubikonok nem.
bence0330

2024.07.10. 12:54:36

tatesz1990 írta:
2024.07.10. 12:42:31
Christensen akkor tűnt igazán jónak, mikor párban játszottak, mert olyankor ő egy hátvéd volt a középpályán. Csak odaadta a megszerzett labdát de Jongnak, aki nagyon magabiztosan hozta ki a labdákat. Pontosan a holland volt a kapocs a feltolt Gündogan/Pedri és a védők között. Szerintem a csapat gyengesége pont ez a két 6os és egy 10es középpálya rendszer volt. Túl nagy hely maradt, ami miatt nem lehetett gördülékeny a játék.
Abban viszont igazat adok Neked, hogy a bértömege gondokat okoz. De nem hiszem, hogy az eladás az egyetlen járható út.
Christensen nem nagyon játszott együtt DJ-al a középpályán. Talán még az elején, ott február körül 3-4 meccsen? Kb felváltva voltak sérültek. De azon a pár meccsen az működött, igen. De ott is Christensen volt a változás, a kulcs. Vele utána még sok hétig, DJ nélkül is atomstabilak voltunk, amíg le nem sérült, sőt még jobbak is, mikor Pedri vagy Gündogan volt mellette, és nem DJ.
Plusz az is sokat elmond DJ-ról, hogy be kell tenni mellé valakit. Pont ez a gond, egyedül nem jó hátul. Az első 2-3 meccsünkön is jó volt, amíg Romeu legalább egy közepes szintet hozott. Kell mellette egy társ, aki beton, ez az egyetlen posztja. Nem lehet vele túl rugalmas így taktikailag az edző. 4-2-3-1-nél ez nyilván adott.
Meg az is sokat elmond, hogy amikor Chris kiesett, azt nagyon megéreztük, amikor DJ, azt finoman szólva sem, sőt. Egy játékos hiánya szerintem mindig a legárulkodóbb, mennyire fontos valójában.
Az a baj, hogy ha még bele is menne egy féláras hosszabbításba (de eddig sem tette, kétlem...), még az sem a szintjének megfelelő fizetés. Nála fontosabb játékosok keresnek kevesebbet. De persze, azon el lehetne akkor már gondolkodni.
Plusz a sérülései ugyebár.
gránit
Director del Fútbol

2024.07.10. 12:49:51

Christensen szerintem nem csak mellette nyújtott klasszis teljesítményt. Az edzők meg nem tudom, hogy jönnek ide. De Jong szerintem egy edzőnél sem mutatott maradandó teljesítményt, a holland válogatott teljesítménye meg csak megerősít ebben. Ugyanaz a mag játszik tornáról tornára, és nélküle tovább mennek, mint vele bármikor, úgy, hogy a mag szinte ugyanaz, de ezúttal nélküle. Van Gaalra meg nem lehet azt mondani, hogy ne lenne remek edző, de az ő kapitánysága alatt éppúgy súlytalan volt, mint bármely más edző kezei alatt.
tatesz1990
Jugador del Barça

2024.07.10. 12:42:31

bence0330 írta:
2024.07.10. 12:34:18

Kicsit igen, szerintem nagyon lassú fejben a döntéseknél, idén pl. Raphinha meccsenként vagy 8-10-szer indult be a védelem mögé, de amikor feljebb volt tolva, Güdogannal sem volt ritka.
Bellingham szerintem nem volt gyengébb a Dortmundban, mint a Reálban, főleg egész szezont nézve, nem csak az őszét. Az egész csapat nyilván gyengébb volt, kisebb volt a reflektorfény, meg annyival több lehetősége is volt, plusz egy évet öregedett, az ő korában az is számít, ezzel a 2-3%-al lett szerintem jobb.

Flick-kel bizonyára jobb lesz, nem kételkedem benne, de akkor is 3-4 játékos elöl fogja foglalni a bérkeretet, amivel sokkal előrébb vagyunk, és ha még jobb is lesz, annyival nem, hogy ezt igazolja.

Lewyvel ugyanez a gond, csak más topik, és ő legalább marketingben visszahozza az ára jó részét, meg ott benne van, hogy jól használva megint klasszis center lesz, mondjuk még egy évre.
Szerintem viszont Bellingham igenis szintet lépett a Madridban.
Christensen akkor tűnt igazán jónak, mikor párban játszottak, mert olyankor ő egy hátvéd volt a középpályán. Csak odaadta a megszerzett labdát de Jongnak, aki nagyon magabiztosan hozta ki a labdákat. Pontosan a holland volt a kapocs a feltolt Gündogan/Pedri és a védők között. Szerintem a csapat gyengesége pont ez a két 6os és egy 10es középpálya rendszer volt. Túl nagy hely maradt, ami miatt nem lehetett gördülékeny a játék.
Abban viszont igazat adok Neked, hogy a bértömege gondokat okoz. De nem hiszem, hogy az eladás az egyetlen járható út.
Visca el Barca! =D>
bence0330

2024.07.10. 12:34:18

tatesz1990 írta:
2024.07.10. 12:28:54
Vajon az Ő hibája-e, hogy egy felcipelt lábánál nincs beinduló ember a védelem mögé?!
Ezek, amiket leírtál edzői döntések, felelősségek. A jó csapat és stratégia jobbá teszi a benne játszókat, nem fordítva. Ne a játékos emelje fel az edzőjét és a stratégiát.
Ott van ellenpéldaként Ancelotti Realja. Középcsatár nélkül, átalakította a csapatát helyet csinálva Bellinghamnek, akit új szintre emelt!
Kicsit igen, szerintem nagyon lassú fejben a döntéseknél. Hátul is ezzel van a gond sokszor, fejlődött benne, de még mindig rástresszel, ha szűk a terület, rácsavarodik a labdára. Pl. egy Pedri mindig egyérintővel dobja ki ilyen szituban a szélre, annyival is gyorsabb a támadásépítés és annyival is nagyon biztonságban vagyunk.
Bellingham szerintem nem volt gyengébb a Dortmundban, mint a Reálban, főleg egész szezont nézve, nem csak az őszét. Az egész csapat nyilván gyengébb volt, kisebb volt a reflektorfény, meg annyival több lehetősége is volt, plusz egy évet öregedett, az ő korában az is számít, ezzel a 2-3%-al lett szerintem jobb. Sőt, tovább megyek, Musiala mintha többet fejlődött volna, majdem egy poszt, egy kor, egy bajnokságból jó összehasonlítási alap, Dortmundban még egyértelműen Bellinghamet tartották jobbnak, most már nem nagyon. Aranylabda nyilván más, ott az eredmények számítanak.

Flick-kel bizonyára jobb lesz, nem kételkedem benne, de akkor is 3-4 játékos elöl fogja foglalni a bérkeretet, amivel sokkal előrébb lennénk, és ha még jobb is lesz, annyival nem, hogy ezt igazolja.

Lewyvel ugyanez a gond, csak más topik, és ő legalább marketingben visszahozza az ára jó részét.
tatesz1990
Jugador del Barça

2024.07.10. 12:28:54

bence0330 írta:
2024.07.10. 12:15:29
Közutálat tárgya, ha ilyen van, szerintem csak a fizetése és az ahhoz képest betöltött szerepe miatt van, és hogy nem hajlandó távozni, pedig évek óta szeretné a vezetőség is. Igen, érthető az ő fele, de attól még mindenki a Barcának szurkol, és nem neki. Ha távozna, lehetne csapatot építeni, még akkor is, ha DJ tényleg nagyon jó játékos lenne, és ennek az ő akarata az akadálya.
Plusz benne köszön még vissza Bartó. Ez nyilván nem az ő hibája, de tuti sok ilyen asszociáció is van.

Lewy meg pár oldal szerint a legjobb játékosunk volt. Közben meg a meccsek zömén kb a legrosszabb mezőnyjátékos a pályán, nem csak a csapatból, hónapjai voltak, mikor egy egyenes passz túl magas szint volt neki.

Griezmann is remek játékos volt, sokkal jobb, mint FDJ, mégsem volt jó a rendszerünkben, nem illett ide. Tök jó, hogy pl, DJ a világ egyik legjobb középpályása progresszív labdacipelésben, és van, ahol ez egy óriási fegyvertény, de megeszem a kalapom, ha ebből kettőnél többször történik bármi egy egész szezonban. Rendszerint az a vége, hogy megáll, vár egy sort, visszafordul, a többiek sosem értették, mit csinál, és ő sem értette soha, hogy a többiek mit csinálnak. Egyszerűen 1-1 jó perióduson kívül nincs összhang közte és az összes többi játékos között. Kicsit mintha bedobnál egy baromi jól képzett operaénekest vagy szaxofonost egy rockbandába. Egyszerűen mások.

FDJ egy pozícióban nagyon jó, mi meg olyat talán sosem játszottunk vele. Hiába jó egyénileg, ha nincs posztja, parttalan amit csinál, gólokra, gólpasszokra képtelen, hátra meg nem ad stabilitást. Gondolom úgy jön ki a magas pont szám, hogy úgy mindkét irányban csinál nagyon jó dolgokat, de közben meg egyikhez sem elég egyedül. Nem tudom, Chris milyen pontszámmal rendelkezhet, de ég és föld vkp-sként. Lehet nem tudja közben progresszíven felvinni úgy a labdát, vagy olyan százalékkal passzolni (hasamra ütöttem), de ami a konkrét dolga és szerepe, azt összehasonlíthatatlanul jobban csinálja, és ezt az eredmények is megmutatták. Más meg majd megoldja a támadásépítést, arra ott voltak olyan játékosok, mint Yamal, Raphinha, Gündogan.

Én DJ-ot két esetben láttam remek focistának: Koeman alatt, illetve Xavi első fél éve alatt (mikor szétdomináltunk mindenkit 2-3 hónapig). Első esetben Feküdt neki Koeman direktebb focija, és ott jól érkezett pl. második hullámban. Xavi alatt remekül játszott, amíg nem kellett védekezni a meccseken, annyira jó volt a csapat.
Vajon az Ő hibája-e, hogy egy felcipelt lábánál nincs beinduló ember a védelem mögé?!
Ezek, amiket leírtál edzői döntések, felelősségek. A jó csapat és stratégia jobbá teszi a benne játszókat, nem fordítva. Ne a játékos emelje fel az edzőjét és a stratégiát.
Ott van ellenpéldaként Ancelotti Realja. Középcsatár nélkül, átalakította a csapatát helyet csinálva Bellinghamnek, akit új szintre emelt!
Visca el Barca! =D>
gránit
Director del Fútbol

2024.07.10. 12:21:53

Lehet, hogy a mérkőzéseket érdemesebb nézni, mint a statisztikai adatokat. Belassítja a játékunkat, ő az egyik oka annak, ami most a téma az EB/VB topikban. Hogy mi miért nem tudunk úgy játszani, mint a spanyol válogatott. Például azért, mert de Jongnak megalszik a tej a szájában. Ehhez képest a spanyol válogatott tényleg pörög most. Ráadásul olyan középpályásokkal játszanak, akik a kapura is veszélyesek. Ki kell lépni rájuk, ami ki is mozdítja az ellenfél védelmét a kényelmes védelmi alakzatból, amivel rögtön be is tud omlani a védekezés, lásd a tegnapi Olmo-Tchouaméni-csörtét. Ehhez képest nálunk de Jong jókora fék, de ha csak a statisztikai adatokat nézzük, Veermannak és Schoutennek is magasabb pontszáma volt de Jongnál az előző szezonban a whoscored-on, és ez csak Hollandia.
bence0330

2024.07.10. 12:15:29

Közutálat tárgya, ha ilyen van, szerintem csak a fizetése és az ahhoz képest betöltött szerepe miatt van, és hogy nem hajlandó távozni, pedig évek óta szeretné a vezetőség is. Igen, érthető az ő fele, de attól még mindenki a Barcának szurkol, és nem neki. Ha távozna, lehetne csapatot építeni, még akkor is, ha DJ tényleg nagyon jó játékos lenne, és ennek az ő akarata az akadálya.
Plusz benne köszön még vissza Bartó. Ez nyilván nem az ő hibája, de tuti sok ilyen asszociáció is van.

Lewy meg pár oldal szerint a legjobb játékosunk volt. Közben meg a meccsek zömén kb a legrosszabb mezőnyjátékos a pályán, nem csak a csapatból, hónapjai voltak, mikor egy egyenes passz túl magas szint volt neki.

Griezmann is remek játékos volt, sokkal jobb, mint FDJ, mégsem volt jó a rendszerünkben, nem illett ide. Tök jó, hogy pl, DJ a világ egyik legjobb középpályása progresszív labdacipelésben, és van, ahol ez egy óriási fegyvertény, de megeszem a kalapom, ha ebből kettőnél többször történik bármi egy egész szezonban. Rendszerint az a vége, hogy megáll, vár egy sort, visszafordul, a többiek sosem értették, mit csinál, és ő sem értette soha, hogy a többiek mit csinálnak. Egyszerűen 1-1 jó perióduson kívül nincs összhang közte és az összes többi játékos között. Kicsit mintha bedobnál egy baromi jól képzett operaénekest vagy szaxofonost egy rockbandába. Egyszerűen mások.

FDJ egy pozícióban nagyon jó, mi meg olyat talán sosem játszottunk vele. Hiába jó egyénileg, ha nincs posztja, parttalan amit csinál, gólokra, gólpasszokra képtelen, hátra meg nem ad stabilitást. Gondolom úgy jön ki a magas pont szám, hogy úgy mindkét irányban csinál nagyon jó dolgokat, de közben meg egyikhez sem elég egyedül. Nem tudom, Chris milyen pontszámmal rendelkezhet, de ég és föld vkp-sként. Lehet nem tudja közben progresszíven felvinni úgy a labdát, vagy olyan százalékkal passzolni (hasamra ütöttem), de ami a konkrét dolga és szerepe, azt összehasonlíthatatlanul jobban csinálja, és ezt az eredmények is megmutatták. Más meg majd megoldja a támadásépítést, arra ott voltak olyan játékosok, mint Yamal, Raphinha, Gündogan.

Én DJ-ot két esetben láttam remek focistának: Koeman alatt, illetve Xavi első fél éve alatt (mikor szétdomináltunk mindenkit 2-3 hónapig). Első esetben Feküdt neki Koeman direktebb focija, és ott jól érkezett pl. második hullámban. Xavi alatt remekül játszott, amíg nem kellett védekezni a meccseken, annyira jó volt a csapat.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2024.07.10. 12:22:18-kor.
tatesz1990
Jugador del Barça

2024.07.10. 11:58:43

Őszintén szólva nem értem miért lett ő közutálat tárgya. Valaki itt elkezdte őt lesajnálani és ez ragályossá vált?!
Minden statisztikai, értékelő cég szerint a teljesítménye évek óta top 3-5 a csapatban, és európai szinten is a jobb középpályások közé tartozik.
Valamiért itt mindenki kerékkötőként ábrázolja!
Visca el Barca! =D>
gránit
Director del Fútbol

2024.07.10. 10:58:30

Véleményem szerint nagyot lendít a holland válogatott teljesítményén és szereplésén, hogy ő nincs a csapatban. A Barcelona is erősebb volt tavasszal nélküle, mint vele. A hollandok is sokkal ígéretesebbek most nélküle, mint szinte teljesen ugyanezzel a maggal három évvel ezelőtt. Schouten határozottan hatékonyabb nála a mélységi középpályán (én őt le is igazolnám), Reijnders-ben már nem vagyok biztos, de azokat a hibákat ő sem követi el, mint de Jong. Gördülékenyebb a játékuk nélküle.
Peter
Director del Fútbol

2024.07.09. 14:52:20

La Masia1 írta:
2024.07.09. 13:05:52
Mindenkinek az lenne az érdeke, hogy Flick jól használja ki az erősségeit és visszahozza a játékkedvét.
Ha valaki, akkor én biztosan örültem az érkezésének, sőt mi több, Busit már sokkal előbb láttam volna szívesen amerikában és néztem volna egy mozgékony, dinamikus középpályát, de sajnos nem látom azt , amit látni szeretnék.
Nem látom benne azt a biztos húzóerőt vagy akár csak azt a biztos stabilitást a középpályán, ami még egy mai Barcelonában is megfelelő kellene, hogy legyen.

Nem pozitív előjel évek óta minden szezont úgy kezdeni, hogy na most már valóban eljött az ő ideje.
Szerintem ez az ő ideje úgy jött el, hogy időközben sajnos le is járt..... :mrgreen:
vg99
Capitá del Barça

2024.07.09. 14:49:08

Valahogy vele kapcsolatban is azt érzem, hogy itt lesz a szerződése végéig a legjobban fizetett játékosként, közepes teljesítménnyel, aztán majd szépen lepattan végül ingyen.
Ha Flicknél nem hoz jobb teljesítményt, akkor télen legkésőbb, de eladnám.
bence0330

2024.07.09. 13:58:29

Ha nem adjuk el, persze, hogy nem fog összeállni olyan keret. De az esetlegesen felszabaduló bérketetébe 3-4 remek játékos illeszthető be. Nyilván ez nem így működik egyenesen arányosan, de egy Merino plusz egy csere középpályás mindenképp beleférne pusztán a posztjára, és még így is csökkenne a bérkeret, és javulna a mélység, a minőség meg szubjektív, szerintem javul, szerinted talán nem. Ha nincs elég játékosunk - aminek az ő jelenléte is az egyik oka, a fiatalok borzasztó menedzselésén kívül - akkor persze, hogy játszani fog, hisz nem vagyunk elegen. Ha eladnánk, alighanem többen lennénk. Már csak ezért is el kéne adni mindenképp, hisz akkor kevésbé lenne problémás Gavi-Pedri távolléte. Főleg, hogy DJ is sérülékeny éett. Ergo egy sérülékeny játékos helyére hozott kettővel szemben... az én szememben nem egy nagy dilemma.

Az első mondat nagyon fontos, de az szerintem továbbra is a legrosszabb forgatókönyv, ha ebben kell reménykedni, mert jól abból sehogy sem jövünk ki ahhoz képest, hogy hozunk helyette két ideillőbb játékos, de ha már itt ragad, persze, akkor az lesz a lényeg, hogy minél többet hozzunk ki belőle, és részemről biztos vagyok benne, hogy az ő és Lewy esetében ez a Xavi érához képest így is lesz, várhatóan a rendszer e kettő játékost jobban fogja támogatni, DJ mellett egy Chris/mr x stabil vkp-val, neki erre sajna nagy szüksége van, egyedül nem boldogul (ez a legfőbb baj vele, ilyen téren rugalmatlan, nem lehet nagyon variálni vele, nyolcasnak kevés, egyedüli hatosnak is).

Nagyon remélem, hogy valami furmánnyal megoldjuk a helyzetet, és ezzel építhetjük a keret mélységét is, de ha piaczárás után itt van, nyilván máshogy állok hozzá, és nagyon fogok szurkolni, hogy Flick maximalizálja a potenciálját.
La Masia1
Jugador d'estrella

2024.07.09. 13:05:52

Mindenkinek az lenne az érdeke, hogy Flick jól használja ki az erősségeit és visszahozza a játékkedvét.

Pedri és Gavi sérülésével, és az eleve erősen kétséges jövőbeli állapotukat is nézve, meglepő lenne, ha olyan erős keret állna össze a közeljövőben, amiben neki nem lenne fix helye.

De ha meg igen, akkor az egy hálás probléma lenne, hogy olyan erős a keret, hogy egy FDJ csak a padra fér be. Akkor Flick gondolom szó nélkül padoztatja majd. És akkor majd FDJ eldönti, hogy mit szeretne. De "nevelési céllal" senki nem fogja padoztatni.
Jelenleg szerintem Flick inkább az számolja, hogy mikor lesz játékra alkalmas állapotban.
bence0330

2024.07.09. 01:04:04

Persze, teljesen igazad van az ő oldalát nézve. Itt neki most minden remek. (Bár ha elfogadom, hogy nem volt valami jó a fizikai felkészítés, és az orvosi stáb, és olyan eszement döntéseket hoztak, mint hogy a sérülés után első (!) meccse a PSG ellen legyen kezdőként(!), akkor bizony nem kizárt, hogy az ő karrierjének is elég rendesen keresztbe tettünk, és krónikussá válhat a sérülése..

De a klub szempontjából akkor sem szabad ezt így harc nélkül annyiban hagyni, akármilyen jól érzik itt magukat az asszonnyal (tudom, hogy nem erre érveltél). Nekünk minden energiánkkal arra kell törekedni, hogy minél jobb keretünk legyen. És egy olyan játékost, akit kivéve rendre jobban játszottunk és jobb eredményeket értünk el kicserélni 3-4 játékosra bér szempontjából, asszem nem kérdés, mennyire lenne fontos. Szóval én nagyon remélem, hogy Laportáék minden létező követ megmozgatnak az ügy érdekében. Nyilván a gyeplő sajna az ő kezében van.

Persze, hogy mindenkinél alapember volt. Xavinál a végén teljesen nonszensz módon, az utolsó idényben nagyon látszott, mennyivel jobbak nála a helyettesek. Nem hagysz 40 milliót csak úgy ücsörögni a padon. Ékes példája ennek a fenti, amikor sérülés után iszonyat gyenge állapotban berakták kezdőnek a sorsdöntő BL-meccsekre. Senki nem fogja bemagyarázni nekem, egy ez bármilyen szinten is teljesítmény alapon történt. Lewynél is ugyanez van. Elvileg nem kéne figyelembe venni, de a gyakorlatban ez mégsem így megy. Ez a baj az ilyen nyakunkon maradt nagy nevekkel. Ha City lennénk, elücsörögne a padon, kit érdekelne, de nálunk ez nem működik, mikor darabra is alig vagyunk meg, és egymaga elfoglalja a keret majdnem ötödét. Nagyon kevés ember merné csereként használni, őt is, meg Lewyt is, akkor is, ha a teljesítményük azt indokolná, vagy legalábbis ha vannak náluk jobbak. Ha meg hozunk egy Merino kalibert, akkor lesznek egyértelműen jobbak, mint ő, ő és Chris, vagy ha úgy van, Gündogan az egyik langaléta mellett. És akkor Flick vagy berakja, mert túl drága ahhoz, hogy ne tegye, vagy 40 millió nézelődik a padon, nincs jó forgatókönyv. Kivéve, ha Flick rendszerében egyszer csak megtáltosodik és tényleg Barca-kompatibilis és szintű játékos lesz. Ez sem lehetetlen 4-2-3-1-ben. Már ha a sérülése nem lesz krónikus.
La Masia1
Jugador d'estrella

2024.07.09. 00:45:33

bence0330 írta:
2024.07.08. 21:19:06

Kíváncsi vagyok, mivel lehetne még sakkozni, Laportáéknál tuti megy a zsugázás, mert egyértelműen a legfőbb jelölt a nagy eladásra, legalábbis ha rajtunk múlna, mert anyagi okokból egyértelmű, sportszakmaiból meg messze ő a legnélkülözhetőbb a piacképesek közül. Elpasszolni csak 10-30 misiért, és ezért cserébe az új klubjától kapna egy busás aláírási pénzt mondjuk? Vagy mi fizetnénk neki valami komoly lelépési díjat, kb ami+az új fizuja kiadná azt, amit itt keresne még két évig. Már ha ezt az ffp kikerülésével meg lehetne oldani.
Sokkal nagyobb súllyal kell figyelembe venni az emberi oldalát egy játékos döntésének.
Egy 27 éves ember, aki a gyerekkori szerelmével él, 2 hónapja házas, egy 8 hónapos bébi gyerekkel. Egy focista feleségnek, pláne egy csecsemővel, egymilliószor jobb hely Barcelona, mint kb. bármi más, ami az ő esetében reálisan szóba jöhetne.

Persze, az anyagi/szakmai(?) oldaláról lehet erősen elgondolkoznának egy United-es ajánlaton, ahol a Barca fizet a szerződés felbontásáért, kap egy aláírási pénzt, giga fizetést, a volt holland edzőjével lehet, ott lenne az egyik legjobb barátja (De Ligt) és a PL-ben játszana.

De mit mondana az asszony erre...? :lol:
(nem, továbbra sem a feleségének az érdekeit nézem - a hétköznapi realitásról beszélek)

De Jong és az egész család nagyon jól érzi magát, egy top csapatban játszik, álmai csapatában, az összes edzőnél alap ember volt (jelenleg nem látom ez mitől változna), reálisan nincsen jobb szakmai alternatívája (az ő szintjén reálisan hova mész a Barcából, ha jobb helyre akarsz menni...?), nyilván a család is maradni akar.

Vajon elmenne bárhova több pénzért...? Meglepő lenne...
Válasz küldése