Ansu Fati

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
davi10
Llegenda del Barça

2024.07.15. 07:52:42

Srácok, túlragozzátok.
Ennyi erővel Christensen is center, hiszen a PSG ellen onnnan fejelt gólt szöglet után. Őt is ott kene játszatni.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
gránit
Director del Fútbol

2024.07.15. 07:40:53

tatesz1990 írta:
2024.07.15. 07:32:51
Xavi is olyankor tette Lewa mellé/mögé, mikor égett a ház
Ez igaz. Az a baj, hogy ő már csak akkor lépett meg dolgokat, amikor már égett a ház. A barcelonai szurkolói körökben az olyan lépések, mint a három védős felállás, vagy Christensen, mint vkp, már hónapokkal korábban beszédtémák voltak. Xavi elég sok mindent későn lépett meg, amiket még laikusok is előrejeleztek. A megszokás, a kötöttségek érződtek rajta, de én minden kritikám ellenére azt mondom, még így is ő volt a legbátrabb trénerünk az utóbbi időkben.

Hogy ki hol érzi jól magát, arról Koundé is tudna mesélni. Ő a szélen nem érzi jól magát, és pörölt is Xavival, hogy de márpedig ő középen akar játszani. Aztán gondolom, el lett neki mondva, hogy azt nem ő dönti el, hogy hol játszik, hanem ott, ahol a legtöbbet tud adni a csapatnak.

A honnan lőtt gólokat dolgot meg úgy ötvenszer körbejártuk. Gyakran ott helyezkedett centerben, nem szöglet miatt keveredett oda, ahogy Bence tévesen állította, nem szélről tört be ezeknél a góloknál, hanem már eleve centerben helyezkedett. Ez tény. Ebben a szerepkörben kellett volna többször játszania.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gránit 2024.07.15. 07:53:19-kor.
tatesz1990
Jugador del Barça

2024.07.15. 07:32:51

gránit írta:
2024.07.15. 02:49:18

Biztosan balszélsőnek rajzolták fel a stúdiókban a mérkőzések előtt, ez lett leadva az edző által a hivatalos összeállításban. De a gólokat nem onnan lövi. Én végig arról írtam, hogy Fatit nem ott használtuk, ahol használni kellett volna, és ez annak a rossz szemléletnek "köszönhető", ami miatt Rivaldo távozott, ami miatt BL-győzelmeink úsztak el, és amit a klubvezetés már nagyon régóta erőltet. Én értem, amit te írsz. Biztosan a szélen játszik többször, ezt nem vitatom, de ezt is már vagy tizenkettedjére "kell" neked leírni (igazad van, nem "kell", ez nekem már móka :D ).
......
Maga a játékos is kijelentette mikor Xavi kitalálta neki, hogy legyen hamis 9es, hogy nem szeretne azon a poszton játszani, mert nem érzi jól ott magát. Ő egy befelé húzó szélső, vagy bal támadó középpályás. Ott mozog komfortosan!

Meg is nézted a meccseit, vagy csak highlights videók alapján alkottál ilyen sarkos véleményt?!?!
Ha láttad a meccseket, akkor tudnod kell, hogy hol játszott. Brightonban és Barcelonában is 1 csatáros játékrendszerben játszott, amiben NEM ő volt a center!! (Suárez, Lewandowski, Ferguson, Joao Pedro)

Xavi is olyankor tette Lewa mellé/mögé, mikor égett a ház (pl: Sociedad ellen) de ettől még nem centerből lőtt gólokat, hanem szélről befelé! INVERTED WINGER
Visca el Barca! =D>
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.07.15. 02:51:33

gránit írta:
Biztosan balszélsőnek rajzolták fel a stúdiókban a mérkőzések előtt, ez lett leadva az edző által a hivatalos összeállításban. De a gólokat nem onnan lövi.
Ez mit jelent? Honnan lövi a korrekt szélső a góljai zömét?
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
gránit
Director del Fútbol

bence0330 írta:
2024.07.15. 02:41:22
Ha balszélsőként játszatták, akkor balszélsőként lőtte a gólt.
Ezeket nem hazugságnak tartom, mint ahogy magadra vetted, hanem egyszerűen nem érted, amit a másik ember ír.

Biztosan balszélsőnek rajzolták fel a stúdiókban a mérkőzések előtt, ez lett leadva az edző által a hivatalos összeállításban. De a gólokat nem onnan lövi. Én végig arról írtam, hogy Fatit nem ott használtuk, ahol használni kellett volna, és ez annak a rossz szemléletnek "köszönhető", ami miatt Rivaldo távozott, ami miatt BL-győzelmeink úsztak el, és amit a klubvezetés már nagyon régóta erőltet. Én értem, amit te írsz. Biztosan a szélen játszik többször, ezt nem vitatom, de ezt is már vagy tizenkettedjére "kell" neked leírni (igazad van, nem "kell", ez nekem már móka :D ).

A de zerbis nyilatkozatokkal kapcsolatban sem csodálom, hogy nem érted, amit írok, mert nem érted, amit a másik ember ír. Kijelentetted, hogy de Zerbi szerint nem a szintje volt a gond. Ez nem igaz, de Zerbi volt, hogy kijelentette, hogy gond van azzal, amit nyújt, mert amit nyújt, az nem elég. Konkrét nyilatkozatot tett erről. Majd elkezded csűrni-csavarni, és futsz harminchat kört a megcáfolt írásod megmagyarázásáért.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gránit 2024.07.15. 03:31:53-kor.
bence0330

2024.07.15. 02:41:22

gránit írta:
2024.07.15. 02:34:00
bence0330 írta:
2024.07.15. 01:42:11
Bal oldalon focizott Dembélé lecserélése után, a gól idején is.
Egy pillanatra nem vitattam, hogy hol játszatják. Én nem erről írtam.
De ha balszélsőként játszatják (ha ezt nem vitatod hogy ott), akkor hogy lőne mindig centerből gólt? Ha ott játszatják, akkor mégiscsak szélsőként lövi a gólokat. Különben ellentmondásos a dolog. Ha balszélsőként játszatták, akkor balszélsőként lőtte a gólt. Szélsőként, csak belépve, ami egy inverted winger (egyik) célja amúgy, a kaput támadni.

A másikra nem is tudok mit mondani, azt írtam, hogy a fizikai állapota volt az oka, és egy interjú alatt négyszer használta ezt a kifejezést, a végén kijelentve, hogy amint rendben lesz a fizikai kondíciója, örülnek majd a játékának. Ebből hogy jön ki, hogy nem igaz, amit írok, dunsztom nincs, ennél konkrétabban már nem egyezhetnek a szavai a kijelentésemmel. Folytatva a másikkal amikor "ennek is hasonló igazságtartalma van", mikor konkrétan objektíve balszélen tolta a meccs negyed óráját végig, amikor a gólt is lőtte. Kérlek, kicsit óvatosabban bánj az ilyen kijelentésekkel a jövőben. A trollozással, meg hasonlókkal is, kétlem, hogy az ehhez hasonló kicsit már-már támadó jellegű megjegyzéseknek bármi értelme is lenne.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2024.07.15. 02:49:43-kor.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
gránit
Director del Fútbol

2024.07.15. 02:34:00

bence0330 írta:
Bal oldalon focizott Dembélé lecserélése után, a gól idején is.
Egy pillanatra nem vitattam, hogy hol játszatják. Én nem erről írtam.
bence0330 írta:
Mostanság rendre lehazugozol
Egyszer nem írtam, hogy hazug lennél, azt viszont gondolom, hogy sok dolgot írsz, nem csak ebben a témában, ami nagyon messze áll a valóságtól.

De Zerbi nyilatkozatai megint teljes vakvágány. Egy pillanatra nem állítottam, ami Fati sérüléseivel kapcsolatos. Azt viszont fekete-fehéren mondta de Zerbi, hogy nem elég, amit csinál. Konkrétan nem volt igaz, amit írtál. De Zerbi adott egy teljesen világos nyilatkozatot, de te még huszonhatszor körbejárod, olyan nyilatkozatokkal, amik nem cáfolják azt a nyilatkozatot, amit én linkeltem be. Biztos az is igaz, amit te belinkeltél, csak semmi köze ahhoz, amit én írtam.
bence0330

gránit írta:
2024.07.15. 00:04:13
bence0330 írta:
2024.07.14. 22:58:11
elolvastam De Zerbi nyilatkozatait is, többször elmondta, hogy Fati a több hónapos sérülése után fizikálisan nem volt elég, ez volt az ok, ami miatt nem játszatta, nem a szintje volt a gond.
Ez szintén konkrétan nem igaz, feketén-fehéren elmondta, hogy nem elég az, amit csinál.

https://www.espn.com/soccer/story/_/id/ ... m-de-zerbi

A többinek is hasonló igazságtartama van, amit írtál. A góljainak óriási többségét centerből lövi. Nem kavarodások után, nem máshonnan indul be centerbe, hanem eleve ott helyezkedett, az egész támadás során, mint klasszikus center. Teljesen értelmetlen volt részedről a "párhuzam" azzal, hogy egy középhátvéd is fejelhet gólt center pozícióból. Fati a góljainál nem oda keveredik, hanem eleve ott van. Hogy játszatták máshol is, nem vitatom. Csak értelme nincs.
Az edzői, az összes futballal foglalkozó oldal, az eddigi összes megszólaló fórumozó, és ő maga is téved?

Kérlek, nézd meg, hogy lőtte még a Lewys gólt is. A meccset magát. Bal oldalon focizott Dembélé lecserélése után, a gól idején is. De egy balszélső nem egész meccsen a vonalon futkározik, csak a baloldali területet játssza be, a vonaltól a kapuig. A gólt nyilván a kapu előtt lövi.
Ha nincs kedved a teljes meccset megnézni, akkor még a highlightsból is látszik, pedig ott ugye elsősorban a helyzeteket mutatják, ahol már általában befelé húzott.
https://www.youtube.com/watch?v=Gx8DK5goYpw
1:56-nál már lehozták Dembélét. Nézd meg hol van Fati, amíg megy a támadás: balszélen. Mint úgy általában mindig.
A góljánál Raphinha támad jobboldalról, ő cselezi be magát és adja le a kulcspasszt Lewynek. A védők emiatt jobboldalra tolódnak, így Fati be tud lépni, azért van beljebb, mert a balszélsőnek ott kell lennie középtájt, ha a támadás a jobboldalon zajlik, nem fog malmozni egyedül a partvonalnál. Ha a jobboldalon megy végig a támadás, akkor a balszélső akár a saját tizenhatosától kezdve is középen követi a támadást, ha így van. Fura is lenne, ha mindenki a túloldalon van, ő meg a túloldalon oson egyedül a vonal mellett.
De megnézheted azt a negyed órát, Fatit mindig a baloldalon fogod látni, kivéve, mikor a jobboldalon zajlanak az események, pont így csinál helyet egyik szélső a másiknak, közvetve.

Mostanság rendre lehazugozol, mikor objektív tényeket írok, fél perc lett volna utánanézned, mielőtt lejáratod magad ezzel. Egy interjún belül négyszer is kihangsúlyozta. Légyszi, egy picikét óvatosabban fogalmazz ezen túl, mert az nem baj, hogy nem értünk egyet, de az ilyen kijelentéseid nagyon meredekek.
A végén még azt is konkrétan kijelenti, hogy ha jó állapotba kerül, nyilván számítanak rá.

Ansu Fati was left out of Brighton's squad to face Brentford to work on his "physical condition."

Brighton boss Roberto De Zerbi confirmed Irish striker Evan Ferguson was missing due to an injury but Fati was not injured.

"Fati and Valentin Barco, I didn't decide to play with them in the squad for this game," said De Zerbi.

"I wanted them to work alone to improve their physical condition."

Fati has scored four goals for Brighton since joining on loan from Barcelona. But he has not scored since returning in February from a hamstring injury which kept him out for three months.

De Zerbi added: "Fati is working very well but from him I have different expectations.

"I haven't changed my opinion about Ansu Fati. He is one of the best talents in the world for his age.

"He needs to improve his performances, to improve his physical condition, to improve his mentality because to play in the Premier League you have to be stronger in mentality, stronger physically.

"When he shows us the right condition, he will be ready to play for us and I will be happy."

Forrás: https://www.bbc.com/sport/articles/clwe0qd599jo
Andrsika
Jugador del Barça

2024.07.15. 00:23:05

Azta, h belementetek ebbe a centeres témába..
szerintem Fati bal oldalo támadó ilyen fél-területen érzi otthonosan magát.
gránit
Director del Fútbol

2024.07.15. 00:04:13

bence0330 írta:
elolvastam De Zerbi nyilatkozatait is, többször elmondta, hogy Fati a több hónapos sérülése után fizikálisan nem volt elég, ez volt az ok, ami miatt nem játszatta, nem a szintje volt a gond.
Ez szintén konkrétan nem igaz, feketén-fehéren elmondta, hogy nem elég az, amit csinál.

https://www.espn.com/soccer/story/_/id/ ... m-de-zerbi

A többinek is hasonló igazságtartama van, amit írtál. A góljainak óriási többségét centerből lövi. Nem kavarodások után, nem máshonnan indul be centerbe, hanem eleve ott helyezkedett, az egész támadás során, mint klasszikus center. Teljesen értelmetlen volt részedről a "párhuzam" azzal, hogy egy középhátvéd is fejelhet gólt center pozícióból. Fati a góljainál nem oda keveredik, hanem eleve ott van. Hogy játszatták máshol is, nem vitatom. Csak értelme nincs.
bence0330

gránit írta:
2024.07.14. 19:47:47
Konkrétan több példa volt arra (bizonyíték lent), milyen jól oldottak meg csiki-csuki helyzeteket Lewandowskival, ketten centerben (nem máshonnan érkezve, ahogy Bence állítja, hanem már eleve ott helyezkedve, klasszikus centerként). Például a 20. és a 21. gólok. Lewandowskinak is hatalmas segítség lett volna, ha többször lett volna mellette egy olyan veszélyes társ, aki elvonja róla a védők figyelmét és jelenlétét, ez hatalmas terhet vett volna le róla. Végig erről panaszkodott a lengyel médiában, és maximálisan igaza is volt.
Nem állítom, hogy minden gólt onnan lőtt, hisz játszott vagy 20 meccset máshol a 80 mellett. Így nyilván lesz olyan, amikor centerből lőtt gólt, mert párszor ott is volt, visszavontabban. Zömében balról indult, ott még jobb arányban lőtt gólokat is. Ami egyértelmű jele, hogy ő vérbeli szélső.

Most végignéztem az összes gólt, amit linkeltél, gyakorlatilag mindegyiket szélsőként rúgta, 1-2 volt, amit nem, ilyen szögletes kavarodásoknál, bár ott is lehet, hogy az volt, csak ott nyilván nem lehet megállapítani, mert mindenki össze.vissza van olyankor. Abszolút nem értem, mire gondolsz. Vagy ha arra, hogy aki 16-oson belül és/vagy középről lövi az center, akkor tényleg Araujo meg Fermín meg Christensen meg Gündogan meg Raphinha is mind center. Egyszerűen onnan lehet leginkább gólt lőni, oda kell megérkezni. Amikor szinte pont középről lőtte, az akkor volt, mikor jobboldalon vezették a támadást, akkor a túloldali szélső behúzódva próbál érkezni. Ő egy befelé húzó balszélső.

Még a Lewys utolsó előttit sem tudom eldönteni, melyik posztról lőhette, többet kéne látnom előtte, Lehet, hogy ott pont valami second strikert játszott. De abban nem vagyok biztos. Van 4-5 ilyen, amire nem lehet ennyiből megmondani, honnan érkezett oda, eleve középen focizott, vagy szélről húzódott be a tolódások miatt.
Szerk: Na, ezt most direkt megnéztem bővített highlightsban, Fati 10 perccel korábban jött be, mint ahogy Dembélé lement, addig Dembélé baloson bolt, Fati középen, majd Dembélé cseréje után Fati kihúzódott, a gólja is akkor érkezett, amikor már szélen focizott (nézd meg a meccset a 63. perctől, aztán Dembélé lecserélése után). Középről viszont adott egy nagy gólpasszt Dembélének. Ott sem center volt persze, hanem Lewy mögött érkezett, de ott tényleg középen volt 10 percig. A gólja szélről jött, végig a szélen látod majd focizni, kivéve, mikor úgy tolódik a csapat, és jön befelé, Lewyék helyet csinálnak neki. Az egyik ilyenből lőtt gólt a szép Lewy passz után.

Amúgy jó volt nézni, olyan rég láttuk már, hogy kicsit el is felejtődött, milyen zseniális a srác sok aspektusban, remélem még megvan a lábában az a jellegzetes könnyedség, amivel focizott, ha helyre kerülne véletlen fizikálisan.

Most elolvastam De Zerbi nyilatkozatait is, többször elmondta, hogy Fati a több hónapos sérülése után fizikálisan nem volt elég, ez volt az ok, ami miatt nem játszatta, nem a szintje volt a gond. Bízzunk Flick és csapata fizikai felkészítésében.
tatesz1990
Jugador del Barça

2024.07.14. 19:58:50

gránit írta:

Ezeket nem tudom, hogy trollkodásként írod, vagy komolyan :D Tényleg, nem tudom eldönteni. Ha csak trollkodásként, akkor nagyon jól csinálod, elnézést, ha nekem nem esik le.

Konkrétan több példa volt arra (bizonyíték lent), milyen jól oldottak meg csiki-csuki helyzeteket Lewandowskival, ketten centerben (nem máshonnan érkezve, ahogy Bence állítja, hanem már eleve ott helyezkedve, klasszikus centerként). Például a 20. és a 21. gólok. Lewandowskinak is hatalmas segítség lett volna, ha többször lett volna mellette egy olyan veszélyes társ, aki elvonja róla a védők figyelmét és jelenlétét, ez hatalmas terhet vett volna le róla. Végig erről panaszkodott a lengyel médiában, és maximálisan igaza is volt.

https://www.eurobarca.hu/hirek/labdarug ... igaza-van/
Szerinted azokon a meccseken ki volt a bal szélső? Mit csinálnak a Barca szélsők? Befelé húzódnak helyet adva a szélsőhátvédeknek. Inverted winger!!
Pedro gyanazt játszotta bal és jobb szélről a Barcában, mint Fati.
Visca el Barca! =D>
gránit
Director del Fútbol

tatesz1990 írta:
2024.07.14. 19:39:22
a valóságban sem játszott dupla ékes felállásban
Ezeket nem tudom, hogy trollkodásként írod, vagy komolyan :D Tényleg, nem tudom eldönteni. Ha csak trollkodásként, akkor nagyon jól csinálod, elnézést, ha nekem nem esik le.

https://www.eurobarca.hu/hirek/labdarug ... igaza-van/

A rivaldós dologról annyit, hogy pont azért lépett le, mert van Gaal a szélen erőltette. Annak sem volt a világon semmi értelme.

https://www.goal.com/en/lists/football- ... 9e93ef9609
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gránit 2024.07.14. 20:02:49-kor.
bence0330

2024.07.14. 19:46:41

https://www.youtube.com/watch?v=lXEeVJDx_fo

christensen, 3:15-nél a két 2023-as Barcás gólja, csak ilyet találtam, de a többi is ilyen. 6 méterről, középről lőtte őket, tehát center?

És persze, létezik két centeres felállás, ezt a topcsapatok közül jelenleg az Inter csinálja csak tudtommal.

A center egy poszt, nem az a kérdés, honnan lövi a gólt, Lewy is lőhet a 16-oson kívülről második hullámban. Sok olyan feladattal jár a poszt, ami Fatinak nem feküdne. Birkózás, sok elmozgással helyteremtés, hasonlók. Ez nem az ő világa, ezért nem volt kb soha center. Ha ráraksz egy nagy, erős védőt, eltűnik. Ha Lewyre ráraksz egy ilyet, lehet eltűnik, lehet nem, birkózhat is vele, túl is ugorhatja, ha egy Agüerot (remélhetőleg Roquét) odateszel, nekik ahhoz van érzékük, hogy bújjanak ki szinte a lábak mellől. Fatiban ez sincs meg. Ő balról indulva lőtte a Barcás góljai közül szinte az összeset, vagy arról az oldalról érkezve, ha a túloldalon/középről jött a támadás.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2024.07.14. 19:47:55-kor.
tatesz1990
Jugador del Barça

2024.07.14. 19:39:22

gránit írta:
2024.07.14. 19:27:03

A lenti videó arra bizonyíték, hogy centerben a leghatékonyabb.

Egy center mellett nem lehet egy másik center? Ez új. Egy center nem érkezhet a hosszú kapufához? Ez új. Raúl szélső volt, mert mellette volt Morientes? Kluivert szélső volt, amikor mellette volt Rivaldo? Fura dolgok ezek.
Az volt a felvetésed, hogy Fati centerben a leghatékonyabb. Érkeztek rá cáfolatok, hogy nem játszott centert, vagy ha igen, akkor gyengébben, mint szélsőt.
Most az a felvetés, hogy lehetne center két csatáros felállásoknál?! Lehetne, de a videóidon sem, és a valóságban sem játszott dupla ékes felállásban. Csak az eddigi karrierje alapján tudjuk megítélni, hogy hol volt leghatékonyabb és az nem a center poszt volt!

Egyébként Rivaldo se volt center!! :D
Visca el Barca! =D>
gránit
Director del Fútbol

2024.07.14. 19:27:03

tatesz1990 írta:
2024.07.14. 19:24:35
gránit írta:
2024.07.14. 19:18:48

Szinte egy gólt sem a szélről lőtt (bizonyíték lent). A szélről valóban nehezebb gólt lőni, ezért értelmetlen mindenkit oda kipakolászni. Amennyire csak lehet, a kapu felé kell húzni. Minden másnak csak akkor van értelme, ha annyi jó góllövőnk van, hogy centerben már egymást akadályoznák. Hogy hol játszott sokat, nem vitatom. Hogy hol kellett volna játszania, arról írtam én.
Ez a lenti videód is arra bizonyíték, hogy bal szélső volt. Center volt mellette mindig.
Jobb oldali támadásnál merre tolódik egy csapat? Ki érkezik a hosszú kapufához? Kiugratásnál merre indulsz a védők mögé?
A lenti videó arra bizonyíték, hogy centerben a leghatékonyabb.

Egy center mellett nem lehet egy másik center? Ez új. Egy center nem érkezhet a hosszú kapufához? Ez új. Raúl szélső volt, mert mellette volt Morientes? Kluivert szélső volt, amikor mellette volt Rivaldo? Fura dolgok ezek.
tatesz1990
Jugador del Barça

2024.07.14. 19:24:35

gránit írta:

Szinte egy gólt sem a szélről lőtt (bizonyíték lent). A szélről valóban nehezebb gólt lőni, ezért értelmetlen mindenkit oda kipakolászni. Amennyire csak lehet, a kapu felé kell húzni. Minden másnak csak akkor van értelme, ha annyi jó góllövőnk van, hogy centerben már egymást akadályoznák. Hogy hol játszott sokat, nem vitatom. Hogy hol kellett volna játszania, arról írtam én.
Ez a lenti videód is arra bizonyíték, hogy bal szélső volt. Center volt mellette mindig.
Jobb oldali támadásnál merre tolódik egy csapat? Ki érkezik a hosszú kapufához? Kiugratásnál merre indulsz a védők mögé?
Visca el Barca! =D>
gránit
Director del Fútbol

bence0330 írta:
2024.07.14. 19:04:40
sok gólt szerezve, szinte mind balszélről.
Szinte egy gólt sem a szélről lőtt (bizonyíték lent). A szélről valóban nehezebb gólt lőni, ezért értelmetlen mindenkit oda kipakolászni. Amennyire csak lehet, a kapu felé kell húzni. Minden másnak csak akkor van értelme, ha annyi jó góllövőnk van, hogy centerben már egymást akadályoznák. Így lett nálunk Henry "szélső", de volt értelme, mert még onnan is lőtt egy bajnokságban 19-et. Hogy hol játszott sokat Fati, nem vitatom. Hogy hol kellett volna játszania, arról írtam én.
bence0330

2024.07.14. 19:04:40

gránit írta:
2024.07.14. 19:02:01
Nem, az egész támadás folyamán végig centerben helyezkedett Fati (ettől még lehet a csapatban egy másik center is, semmi nem tiltja). Nem is azt állítom, hogy nem játszatták a szélen. Sokat játszatták ott, csak sok értelme nem volt. Mindig középen volt a leghatékonyabb.
Tegyük fel, hogy igen (bár a balszélen csak perceket tolta, úgy nehéz onnan gólt lőni). És akkor elfogadom hogy a center mögötti poszt még téged igazol, mert egyértelműen az volt, nem center, de középen, ez igaz.
Barcelonában ez abszolút nem így volt, mégiscsak inkább az a kiindulási pont, ahol közel 100 misis marketingértékre tett szert, és sok évig játszott, sok gólt szerezve, szinte mind balszélről.
gránit
Director del Fútbol

2024.07.14. 19:02:01

Nem, az egész támadás folyamán végig centerben helyezkedett Fati (ettől még lehet a csapatban egy másik center is, semmi nem tiltja). Nem is azt állítom, hogy nem játszatták a szélen. Sokat játszatták ott, csak sok értelme nem volt. Mindig középen volt a leghatékonyabb.
tatesz1990
Jugador del Barça

2024.07.14. 18:29:39

gránit írta:
2024.07.14. 18:14:18

Ha te még a videó megtekintése után is azt mondod, hogy "bal támadó középpályásként" lőtte a góljait, akkor nem csodálkozok a "statisztikai adataidon". :D Erre még Columbo is azt mondaná, hogy "nincs több kérdésem".

Ezért érdemes inkább megnézni a meccseket, mint "statisztikai adatokra" hagyatkozni, amiket bármilyen dilettáns felpakolhat a netre.
Pont a videód mutatja, hogy nem volt center soha!! Az első gólnál a center (Joao Pedro) mozgott ki, tőle jött a visszapassz oldalról. Nem minden ember csatár, csak mert a góljánál a 16-oson belül volt.
Rogério Céni is csatár volt? Vagy ő volt Brazília legjobb 10ese?! :D
Visca el Barca! =D>
gránit
Director del Fútbol

2024.07.14. 18:27:06

bence0330 írta:
2024.07.14. 18:15:57
pontrúgások utáni kavarodás
Ezek nem kavarodások, hanem tudatosan oda helyezkedik, vagy ott helyezkedik.

Nézzük a nálunk szerzett góljait.

https://www.youtube.com/watch?v=-s9SrfSG7wY

1) centerből, a 11-es pontjáról (nem oda mozog be a szélről, nem szögletgól, hanem eleve ott van)

2) abszolút centerből érkezik

3) abszolút centerként ereszt el egy szép lövést

4) Összekötő posztjáról befelé húz, mint egy klasszikus kétcsatáros rendszerben

5) Szintén, erre még rá is lehet fogni, hogy egy háromcsatáros modellben is működik

6) Centerből

7) Ezt tényleg a szélről szerezte

8. Klasszikus center

9) Klasszikus center

10) Összekötő posztból, klasszikus kétcsatáros rendszer egyik előnye

11) Klasszikus center

12) Ezt a szélről beindulva szerezte

13) Klasszikus center

14) Klasszikus center

15) Erre lehet mondani, hogy "bal támadó középpályás"

16) Klasszikus center

17) Ezt a szélről lőtte

18) Klasszikus center

19) Klasszikus center

20) A klasszikus centergól klasszikus centergólja

21) Centergól, a kétcsatáros modell nagy előnye (az előző is)

22) Klasszikus centergólok klasszikus centergólja
bence0330

2024.07.14. 18:20:40

davi10 írta:
2024.07.14. 18:19:07
gránit írta:
2024.07.14. 17:55:55
Teljesen mindegy, hova rajzolgatják olyan emberek, akik többször lesik a "statisztikai adatokat", mint a mérkőzéseket.
Te lested a Brighton meccseket vagy csak a Fati gólösszefoglalókat? Attól, hogy a balosról bemozog néha középre még nem jelenti, hogy egész meccsen centert játszott.
Abszolút, annyi, hogy a Brightonban tényleg second striker-félét játszott jellemzően, szóval pont ennél tényleg kb igaz. De ez csak a brightonra igaz Mitoma miatt, nálunk nyilván nem, nálunk is lőtt rengeteg gólt befelé mozogva, de egy Güdogan, meg Raphinha is center ennyi erővel, meg Chris is, a góljaik 90%-át kapu elé érkezve lőtték.

De még a brighton összefoglalókban sem center, csak ilyen második hullámban érkező játékos, tkp, ss, aminek akarjuk hívni. De nem balos, az tény.
davi10
Llegenda del Barça

2024.07.14. 18:19:07

gránit írta:
2024.07.14. 17:55:55
Teljesen mindegy, hova rajzolgatják olyan emberek, akik többször lesik a "statisztikai adatokat", mint a mérkőzéseket.
Te lested a Brighton meccseket vagy csak a Fati gólösszefoglalókat? Attól, hogy a balosról bemozog néha középre még nem jelenti, hogy egész meccsen centert játszott.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
bence0330

2024.07.14. 18:15:57

Egyrészt ez a Brighton, ahol nem tudott balszélsőt játszani, mert ott a legjobb játékosuk. Másrészt ha szélső vagy, akkor is sok gólt lősz középről. Becselezed magad, érkezel, pontrúgások utáni kavarodás, bármi Ha kapu elől lőtt gólt linkelsz, attól még lehetne a játékos középhátvéd, szélső, vkp-s, bármi. A legjellemzőbb nálunk úgy nézett ki, hogy 1-2 csellel elment a 16-os sarkáig, és onnan lőtt egy váratlant, vagy ütemtelent. Sokszor persze a kapu elé érkezve. A szélsők is megtehetik ezt, lőhetnek a mértani középről 6 méterről gólt, de attól még szélsők. Ha ilyen alapon néznénk, hogy aki a góljai jó részét középről lőtte, akkor az center, akkor minden játékos center lenne a pályán, aki gólokat lő néha. És ugye ez pályafutásának kb fél éve. Előtte 4 évig válogatottban meg nálunk is balról indult és sok gólt lőtt.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2024.07.14. 18:19:18-kor.
Válasz küldése