Megérdemelték!
UN DIA DE PARTIT! ❤️ pic.twitter.com/ugs41n0m1T
— FC Barcelona (@FCBarcelona) May 16, 2025
Igen, ki lehetett volna próbálni, én is kíváncsi lennék rá. És tudom, olvasom, hogy miket mondanak róla, de azt is hozzáteszik, hogy érdemes várni még egy-két évet a felnőtt csapattal. Nem a képességei miatt.Chino írta: ↑2024.02.20. 17:19:30Cubarsítól nem sokkal fiatalabb és ami a tapasztalatot illeti több is van neki, mint amikor kh-nak felhozták a srácot, rutinra, felelősségre még több is kell belső védőként, mint vkp-kkp-ként. Ráadásul pont azt mondják róla, hogy a korához képest nagyon érett játékos. Romeu helyett mondjuk a kupában ki lehetett volna próbálni.
Cubarsítól nem sokkal fiatalabb és ami a tapasztalatot illeti több is van neki, mint amikor kh-nak felhozták a srácot, rutinra, felelősségre még több is kell belső védőként, mint vkp-kkp-ként. Ráadásul pont azt mondják róla, hogy a korához képest nagyon érett játékos. Romeu helyett mondjuk a kupában ki lehetett volna próbálni. Testfelépítésre is elég komoly (190 cm/78-80 kg) és tényleg hasonlók a skilljei mint Businak, csak a sebessége jobb és többet operál hosszú labdákkal.
Még nagyon fiatal, 16 éves. Igaz, hogy Yamal is ennyi, de Bernal posztjához szerintem sokkal több tapasztalatra, meccsrutinra van szükség, mint a támadókéhoz.
Az biztos, hogy nagyon gólérzékeny a srác, az idénybeli 14 meccsen, 421 perc alatt 5 gólt szerzett, ami a 90 perces átlag alatt van.bence0330 írta: ↑2024.02.20. 00:06:54Ez a srác egy kincs, főleg, ha azt nézzük, mennyire nem tudtunk kilencest kinevelni soha. Benne minden megvan, erő, gyorsaság, magasság, gólérzékenység. Csak rajtunk múlik, mi lesz belőle. A gól tényleg Ibrás volt.Chino írta: ↑2024.02.19. 01:47:29A kicsik újra győztek, már a negyedikek a tabellán.
Ezt a Guiu-gólt Ibra is mefirigyelhette volna![]()
![]()
https://www.youtube.com/watch?v=XLZbmd1lwHQ
https://www.youtube.com/watch?v=XLZbmd1lwHQ (1:50-től)![]()
Pazar gól, nemcsak a kivitelezés, hanem az is, hogy Guiu honnan indult és hogyan előzte meg a védőt.
Szalaisbence0330 írta: ↑2024.02.20. 00:06:54Ez a srác egy kincs, főleg, ha azt nézzük, mennyire nem tudtunk kilencest kinevelni soha. Benne minden megvan, erő, gyorsaság, magasság, gólérzékenység. Csak rajtunk múlik, mi lesz belőle. A gól tényleg Ibrás volt.Chino írta: ↑2024.02.19. 01:47:29A kicsik újra győztek, már a negyedikek a tabellán.
![]()
https://www.youtube.com/watch?v=XLZbmd1lwHQ (1:50-től)![]()
Ez a srác egy kincs, főleg, ha azt nézzük, mennyire nem tudtunk kilencest kinevelni soha. Benne minden megvan, erő, gyorsaság, magasság, gólérzékenység. Csak rajtunk múlik, mi lesz belőle. A gól tényleg Ibrás volt.Chino írta: ↑2024.02.19. 01:47:29A kicsik újra győztek, már a negyedikek a tabellán.
![]()
https://www.youtube.com/watch?v=XLZbmd1lwHQ (1:50-től)
Ő is még egy U19-es játékos, ősszel töltötte be a 18-at, sok fiatal mutatkozott be, de nem lehet mindenkit folyamatosan felhívogatni, akármilyen szűk is a keret. Szép lassan jönnek felfelé.mvik írta: ↑2024.02.01. 23:54:53Ja én nem látom új Messinek, csak ezek a finom labdatologatások és a ügyes passzok Messit juttatták róla eszembe ennyiElBartimaeus írta: ↑2024.02.01. 22:22:54Mert ezek korosztályos csapatok ellen bemutatott megmozdulások voltak, azokból is egy összeállítás. Nem edzésmunka, nem felnőtt meccsek 90%-a, hanem néhány kiragadott pillanat.
Mindezzel együtt ügyesnek tűnik és kíváncsi vagyok rá, de nem kell az új Messit látni benne egy 7 perces videó alapján, ami az elmúlt 3+ év meccseiből készült.Én csak azért kérdeztem hogy miért nem láttuk még a nagyok között, mert pont ez a stílusú játék hiányzik most onnan, nekem időnként az az érzésem hogy túl nagy a távolság a támadó sor és a középpályások között és ezért is szerzünk kevesebb gólt, középpályásaink ritkábban tudják csellel egy az egyben megverni a védőiket és ez által előnyt kialakítani középen, Pedri szokott néha-néha megverni valakit, de ha ő nincs akkor gáz van, Fermin ugyan lelkes, de nem képes ilyenekre, Gündo meg már túl lassú ehhez.
Ja én nem látom új Messinek, csak ezek a finom labdatologatások és a ügyes passzok Messit juttatták róla eszembe ennyiElBartimaeus írta: ↑2024.02.01. 22:22:54Mert ezek korosztályos csapatok ellen bemutatott megmozdulások voltak, azokból is egy összeállítás. Nem edzésmunka, nem felnőtt meccsek 90%-a, hanem néhány kiragadott pillanat.
Mindezzel együtt ügyesnek tűnik és kíváncsi vagyok rá, de nem kell az új Messit látni benne egy 7 perces videó alapján, ami az elmúlt 3+ év meccseiből készült.
Álmodozásból is egy érdekes fajta. Ha eladjuk a fél keretet miközbe így is 19-en vagyunk honnan szerzünk ugyanennyi játékost aki bizonyítottan jobb mint a fenti sor és nem kerül ötször annyiba?
Cubarsí a Betis ellen is legalább ennyire jó volt. Én valamiért még Guiuban látok sokat, eddig 3 meccsen cserélték be, 2-n gólt lőtt szinte azonnal, és tegnap is rögtön gólhelyzetbe tudott kerülni, sajnos védte a kapus.ab1daL írta: ↑2024.01.25. 10:57:35A Betis elleni meccset nem láttam, szóval nem igazán tudtam véleményt formálni Cubarsí-ról. De amit tegnap láttam tőle (én személy szerint először) az lenyűgözött.
Éppen csak 17 évesen, ennyire magabiztos, labdabiztos, tényleg mintha ő legalább már 21 lenne (az se sok), és min 1-2 szezon lenne a lábában az első osztályban. Azok az előrepasszai pedig félelmetesek voltak, ennyire pontosan, és sokszor felrúgta, le a kalappal előtte is. Hosszú út van még előttük, de ez a Fort, Cubarsí, Lamine 3-as (hogy többet ne is említsek még..) nagyon ígéretes, erre lehet építeni. Most kéne lehet, egy picit hátrébb lépni, és elkezdeni építkezni, de tudom, hogy erre az elvárások miatt nincs lehetőség, pedig lehet ezt kéne tenni, pénz úgy sincs..
![]()
Maximálisan így van, ahogy írod.brazilfan írta: ↑2024.01.08. 16:16:34De ennek is volt értelme, funkciója, mert így egyben lehetett tartani a korosztályokat, hosszú ideig rendszeresen együtt játszhattak, kialakulhatott egy olyan mag, gerinc, amelyik köré, az elképzelés szerint, később a felnőtt csapatot is fel lehetett építeni.
Ilyen volt a Pimienta-féle B is, ez lehetett az elv, csak ők végül nem kaptak esélyt arra, sem csapat, sem egyéni szinten, hogy egyszer majd átvehessék a nagyok helyét.
És a mai ellenpélda, hogy nézem az Atlétic meccseit, és közben próbálok utánanézni, hogy kik is vannak a pályán, mert teljesen ismeretlen nevűek is vannak közöttük. A tavaly, tavalyelőtt megtanult neveket meg már hiába keresem.
De ennek is volt értelme, funkciója, mert így egyben lehetett tartani a korosztályokat, hosszú ideig rendszeresen együtt játszhattak, kialakulhatott egy olyan mag, gerinc, amelyik köré, az elképzelés szerint, később a felnőtt csapatot is fel lehetett építeni.
Nagyon-nagyon leegyszerűsítve azt, hogy a korábbi, szintén erősen szélsőséges felfogást, hogy mindenki nagyon szigorúan csak a saját csapatában edz és játszik, nincsen semmilyen feljebb edzés/játszás, nincsen kivétel (ezért ment el pl. Xavi Simons, Iker Bravo), stb., felváltotta a másik szélsőség. Most vannak, akik úgy játszanak a B-ben, hogy kb. alig van/volt meccsük a juvenil korosztályokban (U17-19). Össze-vissza pakolgatják/játszatják a gyerekeket, látszólag elég ad hoc módon.