La Masia - Barça fiatalok

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
blupatrik
Jugador del Barça

2013.06.13. 14:59:19

Gareth Tello írta:Friss, ropogós top5: http://www.youtube.com/watch?v=sUD6L3qzGv8
Calvet megint rúgott egyet, jó lesz a B-ben. 8)

Dongou-t egyébként sokkal többet játszatnám jövőre, van potenciál a fiúban bőven.
Hát az 1. és 2. helyezett gól annyira pimasz, ha én lettem volna a kapus, megütöm a gólszerzőt :D
Calvet bizony hogy jó lesz, kíváncsian várom mit alkot a spanyol 2. vonalban, megfelelően tudja-e pótolni azokat,akiket a nagy csapatra tartanak már elég jónak.Ha pedig így lesz,nincs miről beszélni. Dongou-t pedig ha jól tudom Etoo ajánlotta a klubnak anno, nem? Ha nem kótyavetyéli el a klub és szépen fejlődik tovább, elég durva kis erőcsatár lehet jópár év múlva a srác.
Chino
Llegenda del Barça

2013.06.13. 14:22:52

Gareth Tello írta: Dongou-t egyébként sokkal többet játszatnám jövőre, van potenciál a fiúban bőven.
Detto. Igazi gólvágónak tűnik a srác, jövőre akár a kezdőtagságot is megkaphatná, ráadásul pofátlanul fiatal. A testfelépítése nagyon jó az U20 -as válogatottban is elég pengén tolja.
Forca Barca!!!!
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.06.13. 12:30:54

Friss, ropogós top5: http://www.youtube.com/watch?v=sUD6L3qzGv8
Calvet megint rúgott egyet, jó lesz a B-ben. 8)

Dongou-t egyébként sokkal többet játszatnám jövőre, van potenciál a fiúban bőven.
salas9
Entrenador del Barça

2013.06.11. 10:51:07

Gareth Tello írta:Sandro felhozatalának különösen örülök, láttam párszor a NextGen-ben játszani, szimpatikus játékos, remélem, még sokra viszi majd. :)
És még mindig csak 17 éves! Amúgy tavaly a Juvenil A-ban ő volt a gólkirály. Én első sorban rá illetve Sergi Samperra vagyok kíváncsi 8)

A vezetőség amúgy szeretné megszerezni a Villareal U20-as spanyol válogatott kapusát Adrian Ortolá-t.
Kép
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.06.10. 18:17:23

Erxy írta:...
1. Robert Costa (19 éves, katalán, középhátvéd)
2. Frank Bagnack (18 éves, kameruni, középhátvéd)
3. Lucas Gafarot (18 éves, katalán, balhátvéd)
4. Sergi Samper (18 éves, katalán, védekező középpályás)
5. David Babunski (19 éves, macedón, támadó középpályás, szélső)
6. Pol Calvet (19 éves, katalán, támadó középpályás)
7. Sandro Ramírez (17 éves, spanyol, középcsatár)

Sandro felhozatalának különösen örülök, láttam párszor a NextGen-ben játszani, szimpatikus játékos, remélem, még sokra viszi majd. :)
A korosztályos válogatottakban mindenesetre már alkotott:
U17: 3 meccs, 7 gól
U18: 3 meccs, 2 gól

Öt játékos viszont távozik a Juvenil A-ból: Sergi Tienda, Brian Oliver, Cristian Herrera, Fernando Quesada és Pablo Otero.
Erxy
Entrenador del Barça

2013.06.10. 17:06:04

Mivel a B csapatot elég sokan elhagyják a nyáron, a Juvenil A csapatból felkerül a másodosztályba: Costa, Bagnack, Samper, Gafarot, Babunski, Calvet és Sandro.
Bagnack és Samper nevét érdemes megjegyezni, előbbi középhátvéd, utóbbi védekező középpályás, elég nagy tehetségnek tartják mindkettőjüket. :)
katt
Kép
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.06.09. 12:35:01

Így a bajnokság végére tényleg kicsit szétestek a srácok, utolsó hat meccsükből egyet sem tudtak megnyerni. :?
A Castilla ellenben pont ebben az időszakban teljesített jól, így sajnos megérdemelten előzték meg az Eusebio-együttest.

Végeredmény: 42 meccsen 15 győzelem, 12 döntetlen, 15 vereség, 57 pont, 76-71-es gólkülönbség, 9. hely. Hazai pályán 32, idegenben 25 pontot gyűjtött a csapat.

A helyezések alakulása: http://www.marca.com/deporte/futbol/equ ... toria.html

Deulofeu végül a góllövőlista negyedik helyén végzett 18 találattal, az almeríás Charles (27 gól), Jesé (22) és a Ponferradina támadója, Yuri (20) mögött.

Deu így értelemszerűen házi gólkirály lett, őt Luis Alberto követi a barcelonai mesterlövészek listáján.
18: Gerard Deulofeu
11: Luis Alberto
10: Rafinha
7: Sergio Araujo, Cristian Lobato
5: Javier Espinosa
4: Jean Marie Dongou
3: David Lombán
2: Joan Ángel Román, Sergi Gómez
1: Kiko Femenía, Sergi Roberto, Carles Planas

A legtöbb lehetőséget Rafinha kapta, aki idén kulcsemberré nőtte ki magát a B-ben: összesen 3156 percet játszott, ezalatt 10 góllal és 8 gólpasszal segítette a csapatot.
csabi1216
Barça B

2013.06.09. 11:39:02

A "B" csapat helyezése engem speciel csak annyira érdekel, hogy ne essenek ki a másodosztályból. A fő feladatuk, nálam annyiban kimerül, hogy a fiatalok lehetőséget kapjanak, bizonyítsanak, megmutassa, hogy ki az aki az első csapatban is szóba jöhet.

Mivel azok, akik szóba jöhetnek az A csapatnál egyből nem kapják meg illetve nem olyan mértékben kapják meg a lehetőséget, hogy rendszeres játéklehetőséghez jussanak, ezért én a kölcsönadás híve vagyok. Deleuf biztos jobban fog fejlődni, ha kölcsön adjuk egy első osztályú csapatnak, és rendszeres játéklehetőséghez jut, mint ül a kispadon, esetleg játszik a B csapatban, néha a nagyoknál.

Az évente a B-ből kinövő, kiemelkedő tudású játékosoknak adnék egy 4-5 éves szerződést, kölcsönadnám őket 1-2 évre az első osztályba, lenne a részükre még egy rosta, aki bizonyít bekerülhetne az A csapatba, aki nem őket pedig lehetne értékesíteni, mert aki jól teljesít, de nem tud bekerülni a nagyokhoz, arra lenne kereslet. Az ő esetükbe az eladásnál lehetne belevenni a szerződésbe egy visszavásárlási opciót, ha kell egy bizonyos összegért jöhetne-nének vissza.
shutterisland
Director del Fútbol

2013.06.08. 22:39:26

teljesen széthullott a végére a csapat, de mindegy.
ahogy nézem, 4 cserénk volt, jó, hogy ki bírtunk állni.

no nem baj, ez a helyezés még mindig nem rossz, mindig figyelembe kell venni egy ilyen csapatnál, hogy a bizonyítási kényszer (nagycsapat vagy új klub meggyőzése) mellett itt nincs meg a plusz motiváció (feljutás) ami a többi erős középcsapatnak és élcsapatnak megvan a ligában.

a castilla beelőzött a végére, ez mondjuk picit ciki, viszont nálam az utánpótlás fokmérője még mindig az, hogy a játékosok mire viszik, és mennyit lehet felhasználni a nagycsapatban.
ebben pedig még bőven jók vagyunk. :)
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.06.08. 19:56:33

Félidő, 1-1, a gyors Xerez-gólra Dongou válaszolt a 31. percben.

A jelenlegi állás szerint
- feljut: Elche, Villarreal
- a rájátszásba kerül: Almería, Alcorcón, Girona, Las Palmas
- kiesik: Xerez, Racing (...), Murcia, Guadalajara

A stream nekem is elment valamiért, másikat meg még nem találtam. :?
Wolfy11
Jugador del Barça

2013.06.08. 19:10:40

Csak nekem szórakozik minden live :-k ?
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.06.08. 18:55:54

Link a meccshez: http://www.firstrow1.eu/watch/190391/1/ ... ona-b.html
Visca el Barça!
Chino írta:http://barcanoticias.blog.hu/2013/06/07 ... lona_b-tol

Luis Alberto-t nagyon sajnálom, hogy távozik, az egyik legjobbja volt a csapatnak a szezonban.
Én azt nem értem, Balliuhoz miért nem ragaszkodtak, amikor láttam játszani, nagyon tetszett, ráadásul mindkét szélen bevethető (szélsőhátvéd a srác), sokoldalú játékosról van szó. :?
Luís Gustavót és Lobatót is bírtam, kár, hogy távoznak.
Luis Alberto meg Player of the Season Deulofeu mellett.

Rafinhához annyit, hogy talán nem játszana olyan sokat a Sociedadban, mint a Celtában, de előbbinél szerepelhetne és tapasztalatot szerezhetne a Bajnokok Ligájában vagy az Európa-ligában, ami azért nem kis dolog egy ilyen fiatal játékos számára, aki előző szezonban még a spanyol másodosztályban játszott. :) Ezért én azt támogatom, hogy Griezmannékhoz menjen Rafinha, de akkor sem leszek csalódott, ha végül a Vigóban köt majd ki.

Deulofeunak meg jó lenne a Sevilla, csak ha odaadjuk nekik, akkor írjuk bele a szerződésbe, hogy nem játszhat majd ellenünk, nem szeretném, hogy miatta veszítsünk majd esetleg pontokat a Sevilla ellen. :D
Erxy
Entrenador del Barça

2013.06.08. 18:22:13

shutterisland írta:más : valakinek kezdőcsapat a xerez elleni meccshez ?
azon ritka alkalmak egyike, mikor megnézni nem fogom.
Bañuz, Balliu, S. Gómez, Lombán, Ilie, Gustavo Ledes, Espinosa, Sergi Roberto, Joan Román, Luis Alberto, Dongou.

Pad: Oier, Masip, Kiko, Joel Huertas, Xavi Quintillà
shutterisland írta:mondjuk én még mindig a messi,neymar,sanchez,tello,deu ötöst csipáznám legjobban, de így, hogy jött a brazil, és pedro biztosan marad, úgy látom, ez a kölcsönadás jó lehetne.
Jól hangzik a messi, neymar, alexis, tello, deulofeu névsor, az összes támadónk olyan stílusú lenne, aki egymaga is képes bontani a védelmet, meghúzni a váratlant, de két fiatallal a cserepadon rizikós neki menni egy szezonnak, pláne úgy hogy Neymarban azért van kockázat rendesen, és kitudja hogy Sánchez mit fog hozni jövőre..
Kép
shutterisland
Director del Fútbol

2013.06.08. 18:08:03

nem hiszem el, hogy ha vannak játékosaink, akik nem elég jók a nagyokhoz, azokat ingyen vagy zsebpénzért kell mindig elherdálni.

a legfrissebb ahogy nézem, az muniesa lesz, de ezeregy példa van,volt,lesz, nolito is ilyen volt, de jds is tuti, hogy ilyen lesz.

az utánpótlásnevelésnek az lenne a célja, hogy elsősorban játékosokat adjon a nagyoknak, másodsorban pedig pénzt termeljen.
örülnék, ha az utóbbi faktor is ki lenne használva...

mind rafinha (socieadad vagy vigo) mind pedig deu (sevilla) kölcsönadásával egyet tudnék érteni.
rafinha inkább a vigoba, a sociban nem lenne alapember szvsz.
deu pedig jó helyen lenne, jó csapat a sevilla, navas távozásával pedig kell nekik egy jó szélső.

mind a kettő közel lenne, szem előtt, és így többet fejlődhetnének, mint az A és B közötti liftezéssel.

mondjuk én még mindig a messi,neymar,sanchez,tello,deu ötöst csipáznám legjobban, de így, hogy jött a brazil, és pedro biztosan marad, úgy látom, ez a kölcsönadás jó lehetne.
a dortmundba szerintem felesleges, ott van reus,blaszczykowski,bittencourt,grosskreutz,stb.

más : valakinek kezdőcsapat a xerez elleni meccshez ?
azon ritka alkalmak egyike, mikor megnézni nem fogom.
Chino
Llegenda del Barça

2013.06.08. 17:55:21

http://barcanoticias.blog.hu/2013/06/07 ... lona_b-tol

Luis Alberto-t nagyon sajnálom, hogy távozik, az egyik legjobbja volt a csapatnak a szezonban.
Forca Barca!!!!
salas9
Entrenador del Barça

2013.06.07. 10:53:00

Chino írta:Mennyi igazság lehet abban, hogy a Sociedad vinné kölcsönbe Rafinhat?
Sok! Rajtuk kívül a Celta Vigo is szeretné, de sokat nyomhat az, hogy a Sociedad BL selejtezős és így akár nemzetközi tapasztalatokat is tudna szerezni, már ha kölcsönadjuk nekik :wink:
Erxy írta:Muniesa-nak ugye lejárt a szerződése, Twitteren már el is búcsúzott.. Nagyon úgy néz ki, hogy megy a Sociedad-hoz.
Nála is még képben van az Ajax, de örülnék ha Sociedad lenne belőle, mert jó kis csapat van ott. Szimpatikusak nagyon :!:
Gareth Tello írta:1. Ilie Sánchez hosszabbított
Ennek örülök! Most már csak "pár" fontos játékos szerződése van hátra :D
Kép
Chino
Llegenda del Barça

2013.06.06. 21:40:37

Mennyi igazság lehet abban, hogy a Sociedad vinné kölcsönbe Rafinhat?

Én vagyok általában a legnagyobb ellenzője a kölcsönadásoknak, főleg ha egy ilyen képességű játékosról van szó, de ez akár még jól is elsülhet.
Forca Barca!!!!
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.06.06. 19:51:34

Két hír a Barça B-vel kapcsolatban:

1. Ilie Sánchez hosszabbított
2. Eusebio marad a B edzője
Erxy
Entrenador del Barça

2013.06.05. 21:56:56

Loren (sports director Real Sociedad): "Muniesa is our first option at his position. He told us were 'a club he's interested in." [ladtp]

Muniesa-nak ugye lejárt a szerződése, Twitteren már el is búcsúzott.. Nagyon úgy néz ki, hogy megy a Sociedad-hoz. Remélem meg tudja vetni a lábát ott és a sérülések is elkerülik, mert egy tehetséges gyerek. :)
Kép
salas9
Entrenador del Barça

2013.06.03. 13:18:14

Gerard Deulofeu nyilatkozott a tegnapi mérkőzés után:

Az első csapat:
"A következő szezonban szeretnék az első csapathoz tartozni, de tudjuk, hogy ez egy kicsit bonyolult, mert nagyon jó játékosok vannak ott."

Kölcsönadás:
"Meglátjuk mi történik a nyáron, de még nem beszéltem senkivel. A klubbal majd kitaláljuk mi a legjobb döntés, de ez is egy lehetőség."
REMY írta:Amúgy nektek nincs C csapatotok? Ha van, akkor hányadik liga?
Nálunk nincs. A "Juvenil A" csapatából jönnek fel hozzánk a játékosok. De ez látható is, mivel nálatok a C csapatban 18-19 éves játékosok vannak, a Castillába pedig 10-en is 22 év felett vannak. Nálunk a B-ben 4 játékos van 22 felett a többiek 19-21 évesek. Mondjuk úgy mi ezt a lépcsőt kihagytuk, de szerintem nem is baj. Fiatalon már a másodosztályban erősödhetnek a játékosok. Ez meg ugye nem hátrány.
Kép
REMY
Madridista

2013.06.03. 12:18:12

salas9 írta:
Ha jól láttam, nálatok is lesz munka a Castillával, mert 17 játékosnak is lejár a szerződése, ergó 9 ember marad akinek jelenleg is él :shock:
Igen ez nagy gond, mert teljesen újjá kell építeni a csapatot. A C csapatunk a 3. osztályban az 5. helyen végzett, ami nagyon jó, így onnan fel lehet hozni embereket, de kérdés, hogy őket tudják-e pótolni.

Jó lenne továbbra is bennmaradni a 2. ligában, mert fejlődés tekintetében nem egy utolsó dolog. Kíváncsi vagyok mi lesz, de bízok Torilban, hogy folytatja a jó munkáját.

Amúgy nektek nincs C csapatotok? Ha van, akkor hányadik liga?
salas9
Entrenador del Barça

2013.06.03. 12:14:59

REMY írta:Amúgy a Barca B-re nézve ez a Luis Alberto elég jónak tűnik. sok gólpassz és elég szép góltermés is. Amúgy milyen poszton tolja?
Szélső támadóban nyomatja mint Deulofeu vagy Jesé. Annyi a baj, hogy ő a Sevilla kölcsönjátékosa, és több mint valószínű megy vissza az Andalúzokhoz :(

Ha jól láttam, nálatok is lesz munka a Castillával, mert 17 játékosnak is lejár a szerződése, ergó 9 ember marad akinek jelenleg is él :shock:
Kép
REMY
Madridista

2013.06.03. 12:10:06

Barcaman1993 írta: Most meg már a Castilla van előrébb, pedig aztán ők is szorgosan bukták folyamatosan meccseiket...
Hazain utoljára 2012. Dec. 32.-én kaptunk ki. Azóta 11 meccset játszottunk és 2 döntetlen, a többi győzelem. Hazain brutálisan jó a Castilla, és ezt kihasználva jöttünk így fel. Idegenben viszont gyengék vagyunk.
Hazain: 13-2-6 54 lőtt és 27 kapott gól.

79 lőtt góllal meg már mi állunk az első helyen a gólok tekintetében. A Castilla középpályája lőtte a legtöbb gólt a ligában. Tehát most összeállt ez a csapat, kivéve a védelem. Ott gyengék, mert Nacho fel-le mászkált a nagycsapat és a Castilla között + a maradék Fabinhon kívül nem igazán jó.

Jesé klubcsúcsot döntött a Castillában. 22 gól és jelenleg 10 gólpassza van.

Amúgy a barca b-re nézve ez a Luis Alberto elég jónak tűnik. sok gólpassz és elég szép góltermés is. Amúgy milyen poszton tolja?

Deu meg hullámvölgybe is került + neki sem vált előnyére a fel-le mászkálás a csapatok között. De a 18 gól elég szép.
salas9
Entrenador del Barça

2013.06.03. 11:52:22

Egy kicsit összegezve a fiatalok szezonját (noha egy mérkőzés még hátra van). Több mérkőzésüket is sikerült nyomon követnem a szezonban, és sokszor remek teljesítményt nyújtottak a srácok. A jelenlegi 9. hely nem rossz főleg úgy, hogy miénk a legfiatalabb átlagéletkorú (20,9) csapat és szinte minden mérkőzésen más kezdővel álltunk fel, ám kicsit gáz, hogy a Castilla előttünk van. Őket még megelőzhetjük az utolsó fordulóban, hiszen mi a kiesett Xerez csapatához látogatunk, míg ők a feljutásért küzdő Gironához mennek.

Hazai pályán 8 győzelem mellett 8 döntetlen és 5 vereség van, 43-35-ös gólaránnyal, míg az idegenbeli mutatónk 7 győzelem 4 döntetlen és 9 vereség 32-34-es gólaránnyal. A góllövőlistán 4. helyen áll Gerard Deulofeu 18 góllal, mellette 6 gólpasszt is számlál 33 mérkőzés alatt. A gólpassz listát biztosan nyeri Luis Alberto, aki 18 asszisztot osztott ki 37 mérkőzésen (és 11 gólt is termelt).

Az egész csapatot nézve kiemelkedő teljesítményt nyújtott a szezonban Rafinha, Deulofeu, Luis Alberto és Espinosa. Jó teljesítményt hozott még Ilie, S.Roberto, Lombán, Planas, míg felvillanásokat leginkább Araujotól láttam.

A vezetőségnek lesz dolga jövőre, hiszen 12 játékosnak (köztük Ilie, Espinosa, Dongou, Lobato) is lejár a szerződése. Érkezők oldalára a visszatérő játékosok (Rodri-Zaragoza, Maza-Betis B, Ayala-Alavés, Quintilla-Badalona) mellett eddig a Betis játékosa Sergio Rodriguez neve írható fel.
Barcaman1993 írta:Ez gáz úgy, ahogy van. Az első csapat védelme is pocsék, a második csapaté is. Nem valami biztató a jövőre nézve.
:arrow:
Ahogy GT írta, mi lőttük a második legtöbb gólt (75-öt, a Castilla a legtöbbet 79) de mi is kaptuk a második legtöbbet (69-et, a Xerez 73-nál van). Itt megemlíteném, hogy sokszor a legvégén buktunk mérkőzést (ezt lehet a tapasztalatlanság számlájára is írni). Kicsit utánanézve 16 gólt is kaptunk a 80. perc után, amik mérkőzéseket döntöttek el...

Egy kis statisztika:
Kép
Bocsánat a hosszú hozzászólás miatt :!:
Kép
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.06.03. 11:02:31

Gareth Tello írta: 8. Real Madrid Castilla 58
9. Barça B 57

Vicces, hogy a Barça B lőtte (75) és kapta (69) a ligában a második legtöbb gólt. :D

Az utolsó fordulóban a biztos kieső, utolsó helyezett Xerezhez látogatunk, a Castilla viszont a negyedik helyen álló Girona vendége lesz, szóval van esély a visszaelőzésre.
Ez gáz úgy, ahogy van. Az első csapat védelme is pocsék, a második csapaté is. Nem vmi biztató a jövőre nézve. Ez meg, hogy a Castilla előzött. Jó pár fordulóval ezelőtt, ha jól emlékszem 9 pont előnye volt a Barca B-nek. Most meg már a Castilla van előrébb, pedig aztán ők is szorgosan bukták folyamatosan meccseiket... Az utóbbi pár hónapban nem bővelkedtünk a győzelmekben.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Válasz küldése