Megérdemelték!
UN DIA DE PARTIT! ❤️ pic.twitter.com/ugs41n0m1T
— FC Barcelona (@FCBarcelona) May 16, 2025
Dembélének mondjuk úgy ez a legjobb éve. Xavi alatt azért nagyon formába jött már tavaly, nem emlékeztet a korábbi önmagára.bence0330 írta: ↑2023.03.07. 15:27:32
Igen, az előző meccsen előzött percekben, nyilván Dembélé sérülése miatt. Ennek megfelelően több gólpontja is van. 8/9, Dembélénél ez 8/7. Raphinha fél éve van itt, és lövésekben még biztos, hogy sokkal jobb lesz, nagyon alulrúgja az xG-jét, 0 átlövéses gólja van, míg az előző két szezonjában csak 16-oson kívül volt 12. Dembélé 5 éve van itt, és ez a legjobb fél éve volt eddig.
Nem annyira féltékenységre gondoltam, mint inkább arra, hogy ez zavaróbbá teszi neki a szitut, és csak még görcsösebben próbálkozik, hogy bizonyítson. És igen, pont ezek a szerelései azok, amik az 1-0-ás meccseinken pontokat érnek még a góljai mellett is, csak a kutya se veszi észre. Ezért mondtam nemrég azt, hogy egyelőre MI nem érdemeljük meg Raphinhát, mert messze nincs eléggé érékelve, elismerve a szintjéhez, meg más játékosokhoz képest, és főleg, hogy talán az egész csapatunkban ő dolgozik a legtöbbet minden meccsen.
Mostanában volt néhány meccsen MOM, mikor hiányoztak azok a játékosok akik ott szoktak lenni.bence0330 írta: ↑2023.03.07. 15:27:32Csaba: Azért mégiscsak vezetjük 9 ponttal a bajnokságot a világverő Real előtt, egy az övékénél szerintem egy árnyalatnyival gyengébb kerettel, rettenetes mélységekből indulva szóval nem olyan vészes az a valóság sem, még ha nyilván van is játékos, akinek felhúzzuk/ák a teljesítményét. A saját kedvenceinket meg amúgy is nézhetjük rózsaszínebben.Amúgy nyilván én sem ömlengenék itt róla, csak kicsit durvának tartom a másik oldalt, mikor játszik 6 meccsből 3 MOM vagy épp nem MOM szintet, döntögeti el a meccseket, és annyit lehet olvasni, hogy már megint belevezette a lasztit párszor az ellenfélbe, meg volt pár rossz passza. Ez szerintem durvább lehúzás még annál is, mint amennyire én felhúzom.
![]()
Arról nem is írtam, hogy vezetjük-e a ligát vagy sem.bence0330 írta: ↑2023.03.07. 15:27:32
Csaba: Azért mégiscsak vezetjük 9 ponttal a bajnokságot a világverő Real előtt, egy az övékénél szerintem egy árnyalatnyival gyengébb kerettel, rettenetes mélységekből indulva szóval nem olyan vészes az a valóság sem, még ha nyilván van is játékos, akinek felhúzzuk/ák a teljesítményét. A saját kedvenceinket meg amúgy is nézhetjük rózsaszínebben.Amúgy nyilván én sem ömlengenék itt róla, csak kicsit durvának tartom a másik oldalt, mikor játszik 6 meccsből 3 MOM vagy épp nem MOM szintet, döntögeti el a meccseket, és annyit lehet olvasni, hogy már megint belevezette a lasztit párszor az ellenfélbe, meg volt pár rossz passza. Ez szerintem durvább lehúzás még annál is, mint amennyire én felhúzom.
![]()
Igen, az előző meccsen előzött percekben, nyilván Dembélé sérülése miatt. Ennek megfelelően több gólpontja is van. 8/9, Dembélénél ez 8/7. Raphinha fél éve van itt, és lövésekben még biztos, hogy sokkal jobb lesz, nagyon alulrúgja az xG-jét, 0 átlövéses gólja van, míg az előző két szezonjában csak 16-oson kívül volt 12. Dembélé 5 éve van itt, és ez a legjobb fél éve volt eddig.Chino írta: ↑2023.03.07. 15:04:54Csak egy kis kiegészítés. A brazilnak több perce és meccse volt mint Dembélének. A bajnokságban és en bloc is.brazilfan írta: ↑2023.03.07. 14:58:49Szerintem nincs benne féltékenység vagy irigység, nem azért dolgozza végig a meccseket, hogy bevágódjon az edzőnél és a szurkolóknál, hanem alapból ilyen. Ő nemcsak ímmel-ámmal megy vissza, hanem jól is védekezik, azt hiszem legutóbb a Real elleni kupameccsen volt egy patyolat tiszta szerelése a 16-oson belül.
Szerintem, ha Raphinha ugyanannyi lehetőséget kapna és ugyanannyi ideig lenne a pályán, mint Dembélé, több gólja és gólpassza lenne, és a játékban sem maradna el mögötte.
Ezért is írtam többször is, ha csak és kizárólag az itteni értékelők (nem a hivatalos, hanem a fórumozók által megfogalmazottak) írásaira hagyatkoznék, illetve a játékosok topikjában lévő ömlengésekre (ezekre nincs jobb szó, amit sokan művelnek néhány játékossal), az rajzolódna ki, hogy itt a Pep-team legszebb időszakainak játéka, és legalább kétszer különb hatékonyság és eredmények köszönnek vissza.Peter írta: ↑2023.03.07. 15:01:56Te is azt szoktad írni, hogy a statokon kívül nem árt nézni és látni a meccset....csababarca írta: ↑2023.03.07. 13:58:17Nem tudom, a számok azt mutatják, hogy Raphinha marha jó, Gavi marha jó, Pedri marha jó, Busquets isten, DeJong marha jó, TS marha jó, Araujo top 5 védő, stb...aztán mégis ami a valóság, hogy gyenge a játék,![]()
Csak egy kis kiegészítés. A brazilnak több perce és meccse volt mint Dembélének. A bajnokságban és en bloc is.brazilfan írta: ↑2023.03.07. 14:58:49Szerintem nincs benne féltékenység vagy irigység, nem azért dolgozza végig a meccseket, hogy bevágódjon az edzőnél és a szurkolóknál, hanem alapból ilyen. Ő nemcsak ímmel-ámmal megy vissza, hanem jól is védekezik, azt hiszem legutóbb a Real elleni kupameccsen volt egy patyolat tiszta szerelése a 16-oson belül.bence0330 írta: ↑2023.03.07. 14:28:12A másik, hogy ha én a brazil lennék, iszonyúan idegesítene, hogy van egy posztriválisom, aki hasonló számokat hoz elöl, mint én, csak cserébe végigsétálja a meccseket, nem hajlandó melózni, én meg kilehelem a lelkemet a pályán, és ő az egekbe van emelve, én meg szót sem érdemlek.
Szerintem, ha Raphinha ugyanannyi lehetőséget kapna és ugyanannyi ideig lenne a pályán, mint Dembélé, több gólja és gólpassza lenne, és a játékban sem maradna el mögötte.
Te is azt szoktad írni, hogy a statokon kívül nem árt nézni és látni a meccset....csababarca írta: ↑2023.03.07. 13:58:17Nem tudom, a számok azt mutatják, hogy Raphinha marha jó, Gavi marha jó, Pedri marha jó, Busquets isten, DeJong marha jó, TS marha jó, Araujo top 5 védő, stb...aztán mégis ami a valóság, hogy gyenge a játék,
Szerintem nincs benne féltékenység vagy irigység, nem azért dolgozza végig a meccseket, hogy bevágódjon az edzőnél és a szurkolóknál, hanem alapból ilyen. Ő nemcsak ímmel-ámmal megy vissza, hanem jól is védekezik, azt hiszem legutóbb a Real elleni kupameccsen volt egy patyolat tiszta szerelése a 16-oson belül.bence0330 írta: ↑2023.03.07. 14:28:12A másik, hogy ha én a brazil lennék, iszonyúan idegesítene, hogy van egy posztriválisom, aki hasonló számokat hoz elöl, mint én, csak cserébe végigsétálja a meccseket, nem hajlandó melózni, én meg kilehelem a lelkemet a pályán, és ő az egekbe van emelve, én meg szót sem érdemlek.
Baldéval ez 4-4-3 vagy 4-4-2 bármikor átváltható három védős rendszerre. Sőt ég szélsőnek is fel lehet tolni, mögötte 4 kp-val.bence0330 írta: ↑2023.03.07. 14:28:12Sajna szerintem van értelme versenyeztetni, mert ugyanaz a poszt, még ha Dembélé simán játszhatna is baloldalt, rikán volt ez az eset. Nekem a megítélésük a fő bajom, hogy ha pl. Xavi nyilatkozataiból indulunk ki, akkor Dembélé még akkor is az isten, amikor sérült, Raphinháról meg azt sem tudnánk, hogy az FC Barcelona játékosa, egy meccsdöntő gól plusz rengeteg kulcspassz után sem kerül szóba, nemhogy máskor. A másik, hogy ha én a brazil lennék, iszonyúan idegesítene, hogy van egy posztriválisom, aki hasonló számokat hoz elöl, mint én, csak cserébe végigsétálja a meccseket, nem hajlandó melózni, én meg kilehelem a lelkemet a pályán, és ő az egekbe van emelve, én meg szót sem érdemlek. Azt gondolnám, hogy oké, ha edzőbának ez megfelel, mostantól sétálgatok én is, akkor alighanem több gólt szerzek, mert több energiám marad rá (lásd Gavi, amikor nem pitbullnak küldik fel, veszélyes a kapura, ha meg végig harap, akkor csak azt csinálja. Raphinhának szerencsére hihetetlen állóképessége van, bírja mindkettőt, de nyilván még jobb statjai lennének elöl, ha csak arra figyelne). Nagyon igazságtalannak tartom a szitut, főleg a mi csapatunk letámadásos játékában, ami Raphinhával nyilván sokkal hatékonyabb.
Amúgy igen, egyértelműen 3 támadóval kellene játszanunk, pláne ilyen szűk kp-val. A 442-nek is az lett a vége, hogy folyamat minden kp-sunk játszott, ki is dőltek ketten. A 3 támadót közül meg lehet a két F betűssel rotálni adott napi forma és eredmény szerinti cserékkel, néha meg kezdetni is őket, hátha.
Az 5-3-2 is jó. Ez gyakorlatilag képlékeny, mert a két szélső befutná a két szélt, így ez hol 5-3-2 lenne, hol 3-5-2 stb, különböző helyzetekben különböző formákat öltene. A lényege ugyanaz, a két szélsőt ne előre toljuk, mert nem elég gólerősek, inkább kellene még egy gólvágó Lewandowski mellé, a két szélső pedig őket támogatná, miközben a mezőnyben, a középpályán is sokkal sűrűbbek, masszívabbak lennénk.Nagybarcelona írta: ↑2023.03.07. 14:14:32Nálam is 532 lennegránit írta: ↑2023.03.07. 13:50:16Persze, mélyebb statok is vannak, csak ezek sem adják vissza igazán az adott szituációkat. Be lehet vésni egy sikeres cselt egy játékosnak, csak lehet, hogy csel helyett a csapat többre ment volna egy passzal, míg a cselezgetés közben visszazárt az ellenfél. Vagy visszafelé cselezett, és nem mentünk vele semmire. Egyes szituációkat érdemes elemezni.
Én 3-5-2-t játszatnék. Hátul Alonso, Christensen, Araújo. Többre megyünk három jó középhátvéddel, mint kettővel, és másik két, védekezni nem tudó, csenevész szélsővel. Így pedig két legyet ütünk egy csapásra, mert plusz még egy embert be lehet tolni egy másik csapatrészbe. Dembelé, Raphinha együtt nem rossz, de nem elől, mert nem elég gólerősek. Három belső középpályás, két szervező, és egy klasszikus vkp. Kanté például jól jönne. Mellé két oldalt két szervező, és két szélső. Bent pedig két csatár. Nem Lewandowski egyedül, a nyakán három védővel. Xavi is hajlik a kétcsatáros játékra, csak Lewandowski mellett nincs még egy másik ilyen csatárunk.
Szóval kellenek itt az új igazolások nyáron. A védelem most rendben van. Szervező, vkp, befejező csatár, minimum három ember kell.
Szerintem is. Sokkal több èrtelme lenne Dembelèt átvinni a bal szèlre ha már 433, ez a 343 vagy fèloldalas 442 nekem szemèly szerint nagyon nem tetszik. A csapat stabilabb lett, de a La Ligában nem sok jelentősège van, Európában láthattuk mire volt elèg, cserèbe a támadó játèkunk gyenge.Troym írta: ↑2023.03.07. 14:11:50Csak én nem értem, minek versenyeztetni őket? Ha egészséges lenne mindenki, akkor pályán lenne mindkettő, mert akkor a szakadék utánuk, hogy kérdés nem lenne.
A jó kérdés úgy hangzik mi a franc lett volna velünk január-februárban ha Dembele sérült, Raphinha meg nem lett volna itt? Szerintem már nem lennénk első helyen.
FT szerintem mentálisan és technikailag sem elég jó ide, Fati meg mentálisan, ami már kihat rá fizikálisan is, Lewy meg egyre jobban szürkül be gondolom a terhelés, elvárások, fizikai korlátok miatt. Több támadó meg nincs is.
Dembele ha felépül szerintem visszaállunk 3 támadóra (legalábbis remélem) mert egyre esetlegesebb a támadójátékunk, ezt gondolom Xaviék is látják.
Nálam is 532 lenne, de ilyen formában:gránit írta: ↑2023.03.07. 13:50:16Persze, mélyebb statok is vannak, csak ezek sem adják vissza igazán az adott szituációkat. Be lehet vésni egy sikeres cselt egy játékosnak, csak lehet, hogy csel helyett a csapat többre ment volna egy passzal, míg a cselezgetés közben visszazárt az ellenfél. Vagy visszafelé cselezett, és nem mentünk vele semmire. Egyes szituációkat érdemes elemezni.
Én 3-5-2-t játszatnék. Hátul Alonso, Christensen, Araújo. Többre megyünk három jó középhátvéddel, mint kettővel, és másik két, védekezni nem tudó, csenevész szélsővel. Így pedig két legyet ütünk egy csapásra, mert plusz még egy embert be lehet tolni egy másik csapatrészbe. Dembelé, Raphinha együtt nem rossz, de nem elől, mert nem elég gólerősek. Három belső középpályás, két szervező, és egy klasszikus vkp. Kanté például jól jönne. Mellé két oldalt két szervező, és két szélső. Bent pedig két csatár. Nem Lewandowski egyedül, a nyakán három védővel. Xavi is hajlik a kétcsatáros játékra, csak Lewandowski mellett nincs még egy másik ilyen csatárunk.
Szóval kellenek itt az új igazolások nyáron. A védelem most rendben van. Szervező, vkp, befejező csatár, minimum három ember kell.
Viszonyítás kèrdèse mi a jó. A jelenlegi szintünkön elèg jó. Pár ève a padra, ha befèrt volna. Dembele szerintem is jobb, de mások a 2 játèkos erènyei, ezt kellene kihasználni.csababarca írta: ↑2023.03.07. 13:58:17Nem tudom, a számok azt mutatják, hogy Raphinha marha jó, Gavi marha jó, Pedri marha jó, Busquets isten, DeJong marha jó, TS marha jó, Araujo top 5 védő, stb...aztán mégis ami a valóság, hogy gyenge a játék, több játékos produkál meccseken belül is baromi nagy hullámzásokat, de persze meccsről meccsre is.
Ha mindenki a valóságban is úgy teljesítene, amiket a statokból ki lehet olvasni, itt világverő, mindenki ellen domináló és brillírozó csapatot kéne látnunk meccsről meccsre.
De valójában nem ezt látjuk.
Én is úgy látom mint Andris (ritka, hogy vele egyetértek, az mondjuk sűrű, hogy Bencével nem), nálam is Dembelé érzésre ezerszer veszélyesebbnek tűnik mint Raphinha.
De el tudom fogadni a statokat, másrészt Dembelé megint kihullott, szóval most jelenleg nincs is jelentősége, hogy melyik játszon.
Hát persze, csak egyrészt azoknak a modellezéseknek az alapjai figyelembeveszi a lehető legnagyobb komplexitást, szuperszámítógépekkel dolgoznak rajtuk évekig, ha nem évtizedekig, és még így is nyilvánvalóan hibásak. Maximum egy jó közelítést adnak, már amikor ki nem derül, hogy valamit mégsem vettek figyelembe, és mehet az egész a kukába.menczel írta: ↑2023.03.07. 11:53:54Ha azt le lehet írni számokkal hogy a világító gömbök az égbolton hogyan és merre haladnak 4D-ben, akkor talán elegek lesznek a számok a foci leírására is. Ha belemész a mély adatokba: helyzetkialakítás, sorok közti progresszív passz stb... igen is le lehet írni a hasznosságát a játékosnak.
Amit te pl két 100% os ziccernek hívsz azok közel sem azok, van kapus, vannak védők, van h lecsúszik a labda. Ennyit erővel a 11-esek is 100%os ziccerek lennének. Ferrannak bekerült ott a statba a helyzetkialakításért a pont.
Ha azt le lehet írni számokkal hogy a világító gömbök az égbolton hogyan és merre haladnak 4D-ben, akkor talán elegek lesznek a számok a foci leírására is. Ha belemész a mély adatokba: helyzetkialakítás, sorok közti progresszív passz stb... igen is le lehet írni a hasznosságát a játékosnak.
Igyekszem, de sajnos én ezt nem érzem túlzásnak. Szerintem más szint a két játékos. Talán bizonyos helyzetekben nem, de nagy általánosságban igen.bence0330 írta: ↑2023.03.07. 10:47:11Oké, de akkor te sem azzal, hogy egész más szint, mert az nyilván minimum túlzás.
Mit veszel nagy meccsnek? Ha nem kezdhet mindkettő, egy RM, MU ellen én is őt kezdetném, egyszerűen sokkal jobb kontrában, itt nincs kérdés. Egyébként meg tudod mutatni, hány fontos meccsen volt döntő aktor Dembélé 5 év(!) alatt? Mert nekem nem rémlik annyira. Ebben a brazil is gyenge eddig, de bő fél éve van itt, és pl a United elleni odavágón is MOM volt (mázlis)gól+gólpasszal, de amúgy is, sőt, az Inter visszavágón is óriásit játszott.
Minden leírható már számadatokkal. De a statoknak nem az a lényege, hogy azt böngészd a meccs helyett, hanem hogy elég jó érv. Ha én látok valamit x módon, te meg y módon, és a statok mellettem szólnak, az egy remek és valid érv. Ha te messziről azt tippeled egy emberre, hogy 185 centi, én meg ahogy 175, és az adatiban megtaláljuk, hogy 182, akkor te jártál közelebb az igazsághoz, hiába volt szemre mindkettőnk biztos a dolgában. A statok azt jegyzik le, ami egy meccsen történik. Gólok, gólpasszok, kulcspasszok. Megtörténnek a valóságban, nem csak úgy odaírják. Ha szerinted a statok csalókák, akkor egy sokszor elfogult szurkoló szeme nem az?
Nálam kb úgy néz ki a dolog szemre is, mint a statokban, kb egál a támadásban, csak más style, és óriási, több gólban mérhető különbség a védekezésben, munkában, ami nálam nem csak a szimpátiát dönti el, hanem azt is, ki a hasznosabb játékos.