kristop írta:
sergi robertoról még anno megjósoltam, hogy hiába a JDS hype, szerintem ő hamarabb fog bekerülni a felnőtt csapathoz. na, ez a keretre nem lett igaz, mert dos santos már az első keret tagja, de játékpercre igen. most továbbmegyek, sergi roberto szerintem meg is fog ragadni az első csapatban, dos santosnak meg max a nyárig marad.
Gondolkodtam magamban tegnap amikor valaki Touré visszahívását írta valamelyik topikba, nem is akartam leírni, de most mégis megteszem.
Ha nem fejlődik nagyot, akkor remélem nem ragad meg nálunk ez a játékos, hiszen a középpálya a legfontosabb elem szerintem, és talán nem is kell magyaráznom, hogy bejátsza az egész pályát, összeköti a védelmet a támadósorral, minden feladatból kiveszi maximálisan a részét, és még sorolhatnám. Ha azt vesszük, hogy van egy ilyen alapunk, hogy Busquets-Song-Xavi-Cesc-Iniesta ez szerintem és még sokan másik szerint a világ legerősebb, legtechnikásabb középpályás sora, így már csak arra kellene ügyelnünk, hogy pótoljuk a tagjait. Xaviban még nem egy év van, max hátrébb fog helyezkedni, de nem egy év van benne, így Thiago-nak jóindulattal is van 2 év, hogy feljöjjön ezek közé a játékosok közé, Xavi után Ini jön a sorban, szerintem ha kor meggyengíti egy-két erényét, még akkor is képes a mostani xavi és a mostani önmaga közötti területre visszalépni, és onnan osztogatni a zsugákat, így benne ha minden jól megy még 5 világviszonylatban kiemelkedő év van legalább. Ez idő alatt kellene egy nagy tehetséget beilleszteni a felnőtt csapatba, és játszatni, de nem szabad semmit elhamarkodni, ne hogy elvesztegessünk egy korán felhozott tehetséget. Akár még arra is van időnk, hogy valaki akiben látjuk az ő pótlását, ne váltsa be az elvárásokat, és mást keressünk.
Én el tudok képzelni egy olyat, hogy ha Thiago fejlődik továbbra is, akkor ő átveheti Ini helyét, Ini hátrébb léphet, és akkor a fiatalok között keresgélésre több időt nyerhetünk.
És azt még nem is vettem számításba, hogy Xavi és Ini visszavonulása előtt még le fog tolni egy két visszafogottabb mérkőzésszámú szezont.
Az biztos, hogy a középpályára a játékosokat az akadémiáról kell felhozni, jelenleg nem sok játékost tudok elképzelni a mi középpályánkra, azok is mind spanyol válogatott játékosok.