La Masia - Barça fiatalok

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
Sanama
Llegenda del Barça

2012.11.30. 18:32:19

tello 1500 perc körül kapott már a nagyoknál, deulofeu 90-et sem szerintem a kis cafatokból összedobva, szóval ezt hagyjuk még.
arról nem is beszélve, hogy pár meccset leszámítva tello vagy átlagosnál gyengébb, vagy kifejezetten flop volt.
Most komolyan direkt csinálod? Mondom 1.meccsén, első perceiben. Ezután meg jössz azzal,hogy 1500 vs 90 perc, mind1 :)

Miihii postjának végét teljesen adom!
Chino
Llegenda del Barça

2012.11.30. 18:25:17

Az, hogy Deulofeu nincs sz..rá dícséve+kevesebbet játszik a felnőtteknél több oka is lehet. Látni a játékán, hogy nem az az igazán alázatos focista, és érzi hogy 18 évesen mekkora sztár, ezt valahogy kezelni kell. Ha most Tito felhozza és bedobja a mély vízbe és agyon dícséri az olaj a tűzre. Szvsz tudatos ez a tőlük, könnyen visszanyalhat a fagyi. Hagyni kell még hogy fejlődjön, leginkább fejben (tito is ezt hangsúlyozta, nem véletlenül). A tehetsége, képességei megvannak, hogy nagy játékos legyen, de ha elszáll magától, folyamatosan megsértődik, legyen bármekkora spíler, nem lesz itt nagy jövője. Nagyon jó lenne látni, hogyan játszik rendre az A-csapatban, ennek ellenére én a köv. szezonig csak egy-egy meccsen akarom a pályán látni. A spanyol másodosztály sem kutyaütőkből áll, elég kihívás az is.

Azért elég érdekes, hogy a kicsik így is a hatodik helyen állnak (a rengeteg bekapott gól ellenére) pedig a komplett védelmük elment tavaly óta.

Rafinha-ra leszek még nagyon kíváncsi. Imádom a játékát, remélem őt viszont látni fogom egyszer-kétszer a kupában.
Forca Barca!!!!
lui1698
Llegenda del Barça

2012.11.30. 18:13:39

Egyébként Planas debütáns volt, valószínű ezért is dícsérte meg Tito, amellett, hogy valóban nem mozgott rosszul a srác.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
miihii
KHAL

2012.11.30. 18:06:43

shutterisland írta:
3. és kit érdekel a kor ? vagy meg van szabva a limit, hogy 20 év a beszálló a la masiából ? ennek aztán végképp nem kellene kizáró oknak lennie, ha azért nem hozza fel, mert vannak előtte a sorban, hát legyen, mert van 4 támadó aki jobb nála + cucu.
de deulofeu mindig 2 évvel a korosztálya előtt jár, lásd utánpótlás csapatok, szóval nem ezen kéne múljon.
de legyen úgy, 19 évesen (tehát jövőre) kerüljön fel, 20 évesen már legyen alapember, akkor nem fogok szólni semmit. :)
Én leginkább csak ehhez akarok hozzászólni, mert a fő érv, h húú, fel kell hozni, mert mekkora király. Nem biztos, h az lenne a hasznosabb. Tényleg Bojan a legjobb példa. FB-n is mondtátok, h ha nem lesz felhozva, akkor ugyanúgy elszúrhatjuk, mint Bojant. De sztem ez inkább ellenérv, mint h mellette szólna ;) Ugyanis Bojant is bedobtuk a mélyvízbe, mert akkora király volt a tartcsiban. Aztán voltak jó periódusai, de összességében nem tudta megugrani a szintet. Talán korán vetettük be és egy idő után a padra került, aztán elég szépen ott is ragadt. Aztán ugye percek nélkül nem tudott bizonyítani, amikor meg megkapta a lehetőséget, szintén kevés volt. Talán ha még kivártunk volna vele máshogy alakul. Esetleg erősíteni, h ne nyomják el és további rutint rárakni a B-ben...
Aztán most itt van Deu, aki megint hatalmas ígéret, de fejlődnie kell (hiszek a nálunk ezerszer nagyobb szakértőinknek). Azzal szted mennyit fejlődik, ha felhozzuk és beáll a sor végére? Kap kb annyi játékidőt, mint most, amikor szoktatásként, plusz motivációként időnként feljöhet a nagyokhoz és gyakorlatilag egyik nézője lenne a szezonnak. Mert sokan vannak előtte, jogosan, tehát epizodista lenne. Oké, h a nagyokkal edzve is fejlődhet a társak által, de sztem sokkal többet számít maga a játék. Amit a B-ben megkap és közben fejlődhet. Amire biztos határozottan odafigyelnek a klubnál is, mivel tényleg hatalmas ígéret és nem véletlenül lett(? lesz?) meghosszabbítva a szerződése '17-ig.

Tehát elmondhatod ezeket huszonötször (biztos fogod, mint Tello esetében a zsolozsma :D ) , de attól még egyáltalán nem biztos, h a kiemelt szimpátiád igazat is mondat. Azaz van,a mikor a kevesebb több. Inkább jöjjön fel később (még ha ez neked nagyon fájni is fog addig), de készebb játékosként, így több eséllyel ahhoz, h tényleg megvesse a lábát is ki tudja hozni azt a potenciált, ami van benne.
Kizárni ugyan nem lehet, h beválhatna akár hamarosan is, ha felkerülne most, de egyrészt ennek ellentmond, h a klub nyilván kicsit jobban képben van vele és a jelenlegi szintjével, nem véletlenül várnak még vele, másrészt ha mégsem, akkor viszont ez derékba törheti a karrierjét (Bojan).

Szal sztem bízz meg a szakértőink hozzáértésében, letettek már annyit az asztalra és legyél türelmesebb Deu ügyben. Lassan járj, tovább érsz ;)

Szerk.:

A személyes szimpátiád meg erősen ferdíti az ítélőképességedet. Tello-t nem bírod, ezért folyamat savazod és mintha imát mormolnál, minden 5. meccsen elfogadható, minden 5. meccsen elfogadható... Deu-t meg bírod, ezért jön a következő vesszőparipa, csak a túlspila irányban.
És addig mondogatod ezeket, amíg nem is veszed észre, h Tello nem is minden 5. meccsen tesz le vmit, meg azt, h Deu-n még ott a tojáshéj és a türelmes felépítése eredményesebb lehet. (Ini sem rossz példa erre, pedig róla már Pep juniorban megmondta, h mekkora lesz: "Xavi engem szorít ki, ez a srác meg majd Xavit." Aztán mire érett be és most mit ad nekünk?)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára miihii 2012.11.30. 18:16:29-kor.
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Barcaman1993
Director del Fútbol

2012.11.30. 18:01:05

shutterisland írta:arról nem is beszélve, hogy pár meccset leszámítva tello vagy átlagosnál gyengébb, vagy kifejezetten flop volt.
Azért ezt nem mondanám. Emlékszem arról beszélgettünk anno, hogy Tello nem okoz csalódást. Aztán jött a Klasszikus, de ebbe ne menjünk bele. Azóta pedig ugyanaz megy, ami a Klasszikus előtt, sőt sztem még jobban is játszik. Nálam játékban egyértelműen ver mindenkit.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
shutterisland
Director del Fútbol

2012.11.30. 17:47:04

Tello már 1. meccsen megmutatta, hogy tudja, Deulofeu nem nagyon.
tello 1500 perc körül kapott már a nagyoknál, deulofeu 90-et sem szerintem a kis cafatokból összedobva, szóval ezt hagyjuk még.
arról nem is beszélve, hogy pár meccset leszámítva tello vagy átlagosnál gyengébb, vagy kifejezetten flop volt.
Ilyen dinamikát viszont ebben a csapatban eddig csak Messitől láttam.
+1
Sanama
Llegenda del Barça

2012.11.30. 17:30:24

shutterisland írta:sanama, te megint miről beszélsz ?

1. nem vádoltam semmivel, csak ha nyomott volna 6-7 pontos vertikális alibi passzt a 20 perce alatt, és semmi többet, akkor azzal nem hiszem, hogy lett volna gond, így, hogy próbálkozott, és nem jött össze neki, fejlődnie kell.
bezzeg planas (aki szerintem labdába is alig ért) meg lett dícsérve, hogy lehet rá számítani, stb.
erről beszéltem.

2. ki mondta, hogy ájuljon el tőle tito ? nem hiszem, hogy tellotól,cuencától,bartrától vagy jds-től el lenne ájulva.

3. és kit érdekel a kor ? vagy meg van szabva a limit, hogy 20 év a beszálló a la masiából ? ennek aztán végképp nem kellene kizáró oknak lennie, ha azért nem hozza fel, mert vannak előtte a sorban, hát legyen, mert van 4 támadó aki jobb nála + cucu.
de deulofeu mindig 2 évvel a korosztálya előtt jár, lásd utánpótlás csapatok, szóval nem ezen kéne múljon.
de legyen úgy, 19 évesen (tehát jövőre) kerüljön fel, 20 évesen már legyen alapember, akkor nem fogok szólni semmit. :)

4. "Ha meg nagyon hiányzik, akkor ott a FIFA"
az ilyen flegma szövegeket hanyagold már.

5. leírod telloról, hogy be tud kerülni a védelem mögé, hogy abból nem csak egy szöglet, amire számíthatnunk, és hogy ő orvosolja a barca bal oldalát...mintha deulofeu pont nem abban lenne jó, hogy meg tudja verni az emberét,gyors,tud váratlant húzni meg ilyenek.
1. magyarul sérelmezed, hogy mást megdicsért, őt bezzeg nem.
2. Nem mondtam, hogy azt mondod,hogy legyen tőle elájulva. Épp azt mondtam,hogy még akkor is "le kéne hordani" egy "taknyos gyereket"(18évesen még bőven az Iniestáék mellett), ha nagyobb tehetség lenne, mint Messi. Ezzel földön tartani...
3. Mondtam én,hogy 20év alatt tilos? Annyit mondtam, hogy vess egy pillantást azokra a fiatalokra, akik felkerültek a B-ből, és láthatnád, hogy miről beszéltem.
4. Mást nem tudok mondani, mert reálisan nézve még 2évig nem fogod őt rendszeresen játszani a nagyoknál
5. Tello már 1. meccsen megmutatta, hogy tudja, Deulofeu nem nagyon.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2012.11.30. 17:21:24

Andris írta: Az aggasztó valóban az, hogy már ennyi idősen nulla komoly megmérettetés után sztár alűrjei vannak ahelyett, hogy mikor lehetőséget kap a lelkét kihajtaná bizonyítási vágytól fűtve.
Most nem azért, de 1 kezünkön meg tudjuk számolni, hogy a gyerek hányszor játszott a felnőtt csapatban, de az összes játékperce sztem még nem érte el a 90 percet. Kezdünk úgy véleményt nyilvánítani róla, hogy alig látjuk. Az viszont nyugodtan kijelenthető, hogy egy csiszolatlan gyémánt van a birtokunkban. Csak rajtunk múlik, hogy mit hozunk ki a srácból. Ilyen dinamikát viszont ebben a csapatban eddig csak Messitől láttam.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
shutterisland
Director del Fútbol

2012.11.30. 17:21:21

sanama, te megint miről beszélsz ?

1. nem vádoltam semmivel, csak ha nyomott volna 6-7 pontos vertikális alibi passzt a 20 perce alatt, és semmi többet, akkor azzal nem hiszem, hogy lett volna gond, így, hogy próbálkozott, és nem jött össze neki, fejlődnie kell.
bezzeg planas (aki szerintem labdába is alig ért) meg lett dícsérve, hogy lehet rá számítani, stb.
erről beszéltem.

2. ki mondta, hogy ájuljon el tőle tito ? nem hiszem, hogy tellotól,cuencától,bartrától vagy jds-től el lenne ájulva.

4. "Ha meg nagyon hiányzik, akkor ott a FIFA"
az ilyen flegma szövegeket hanyagold már.

5. leírod telloról, hogy be tud kerülni a védelem mögé, hogy abból nem csak egy szöglet, amire számíthatnunk, és hogy ő orvosolja a barca bal oldalát...mintha deulofeu pont nem abban lenne jó, hogy meg tudja verni az emberét,gyors,tud váratlant húzni meg ilyenek.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára shutterisland 2012.11.30. 17:22:28-kor.
Andris
Adminisztrátor

2012.11.30. 17:14:47

Na picit álljon meg a menet szerintem.

Régebben volt már szó róla, hogy évek óta tudja a srác magáról h mekkora tehetség, és nagyképű, önző, flegma.

Nyilvánvalóan nem fogja agyondícsérni senki otthon ezek mellett, sőt, nemárt ha az önbizalmát kicsit csorbítják és alázatosabbá teszik.

Nekem pl nagyon nem szimpi ahogy játszik, bár védekezni még megtanulhat, de nem szokott, ami viszont nagyon nem stimmel az az, hogy az elvesztett labdái után egyáltalán nem támad vissza, nem jön hátrébb, nem segít.
Az önzőség csak hab a tortán, de az sokkal inkább kinőhető.

Az aggasztó valóban az, hogy már ennyi idősen nulla komoly megmérettetés után sztár alűrjei vannak ahelyett, hogy mikor lehetőséget kap a lelkét kihajtaná bizonyítási vágytól fűtve.

Az csak személyes lényegtelen véleményem, hogy amúgy is elég tenyérbemászó képe és arcai vannak, nem egy szimpi gyerek. Mindig C jut róla eszembe.

És ha már fiatalok, alig várom hogy Cuenca és Muniesa visszatérjenek :) Előbbit már a játéka, utóbbit a hatalmas kíváncsiság miatt egyelőre.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Sanama
Llegenda del Barça

2012.11.30. 16:49:05

shutterisland írta:annak örülök, hogy a b-ben játszik, sőt, húzóember, és ez persze jót is tesz neki, láthatjuk, hogy fejlődik.
hogy türelmetlennek tűnök, azt aláírom, de én szeretem, mikor egy fiatalt (aki jelesül a korosztálya egyik legnagyobb tálentuma...) előhúznak a cilinderből, és megvan az izgalma, hogy hogy teljesít.
nyilván nem az kell, hogy mondjuk alexis helyett ő legyen a kezdő, de sokkal jobban örülnék, ha tello lenne a b-ben, és ő a helyén.
megvannak a rossz példák, mint ahogy mindig fel vannak hozva bojanék is, de például ott van csak a közelmúltból oxlade-chamberlain,el shaarawy vagy varane, akik nem okoznak csalódást.

a lényeg, hogy én nagyon szurkolok neki, és a (közel)jövő barcájában jó lenne látni. :)
Az sztem vitathatatlan, hogy Deulofeunak még fejlődnie kell (és Te is leírtad). Viszont ezt sztem egyikünk sem tudja pontosan, hogy mit jelent. Egyáltalán nem biztos, hogy az, hogy játsszon kevésbé kreatívabban.
nekem egyértelműnek tűnik, hogy pont ez a baj.
Azzal nincs baj hogy akarod látni, de a türelmetlenséggel már inkább. Illetve azzal, hogy ha nem kap dicséretet az edzőtől, akkor már kb hazaárulással vádolod meg szerencsétlen Tito-t. Igen túloztam, de annyira komolyan veszed ezt az egészet, hogy hihetetlen. Jó hogy nincs elájulva egy tinitől Tito. Most azt kéne mondania,hogy fú fiam, király vagy, aztán szálljon el magától? Még akkor is ezt kell mondania Titonak ,ha valóban olyan tehetség lenne a kölyök, mint Messi.
A másik meg, hány éves is ez a srác? 18?
Egy olyan játékost mondj a Pep éra kezdete óta, aki 18évesen felkerült a nagyokhoz, és ott tartósan meg is tudott maradni.
Busquets 20volt, Pedro 21, Tello is 20 körül ráadásul még ő fent sincs...
Monotya is 21, ráadásul félig meddig kényszerhelyzet az övé
Muniesa is 20évesen kapott szerződést, pedig már hány éve mondják, hogy mekkora tehetség?!

Szóval még nyugodtan várjál 2évet azzal, hogy itt Deulofeu felkerüljön, mert semmi értelme nincs felvinni addig, véleményem szerint. Ha meg nagyod hiányzik, akkor ott a FIFA :wink: , de attól függetlenül, hogy elég sok fiatal kap lehetőséget, ez nem az Arsenal.

ui: Telloról 2 mondat
Pep éra óta ő az egyetlen(na jó már Alba is) aki úgy tud a védelem mögé kerülni a bal oldalon, hogy abból nem egy szöglet amire maximum számíthatunk. Nem azt mondom, hogy hatalmas játékos,de orvosolni tudja a jelenlegi Barca egyik nagy baját a bal szélen, ráadásul tud laposan "beadni".
shutterisland
Director del Fútbol

2012.11.30. 16:12:50

annak örülök, hogy a b-ben játszik, sőt, húzóember, és ez persze jót is tesz neki, láthatjuk, hogy fejlődik.
hogy türelmetlennek tűnök, azt aláírom, de én szeretem, mikor egy fiatalt (aki jelesül a korosztálya egyik legnagyobb tálentuma...) előhúznak a cilinderből, és megvan az izgalma, hogy hogy teljesít.
nyilván nem az kell, hogy mondjuk alexis helyett ő legyen a kezdő, de sokkal jobban örülnék, ha tello lenne a b-ben, és ő a helyén.
megvannak a rossz példák, mint ahogy mindig fel vannak hozva bojanék is, de például ott van csak a közelmúltból oxlade-chamberlain,el shaarawy vagy varane, akik nem okoznak csalódást.

a lényeg, hogy én nagyon szurkolok neki, és a (közel)jövő barcájában jó lenne látni. :)
Az sztem vitathatatlan, hogy Deulofeunak még fejlődnie kell (és Te is leírtad). Viszont ezt sztem egyikünk sem tudja pontosan, hogy mit jelent. Egyáltalán nem biztos, hogy az, hogy játsszon kevésbé kreatívabban.
nekem egyértelműnek tűnik, hogy pont ez a baj.
sjd
Llegenda del Barça

2012.11.30. 11:06:56

[quote="shutterisland"][/quote]

Sztem itt két dolgot mosol össze.
Viszont az meg egy teljesen más dolog, hogy vannak előtte a sorban.
Messi, Bojan egy olyan időszakban került a csapatba, amikor a sorozatos sérülések, rossz formák miatt erre szükség volt. Most ez nincs így.
Ráadásul játéklehetőségnek ott van a másodosztály, tehát még csak nem is arról beszélünk, hogy ha nem játszik az első csapatban, akkor valahol a megye II-ben bohóckodik.
Pl. Bartra, Montoya, Tello tavaly ilyenkor még sehol nem voltak, és most mégis az első csapat tagjai (vagy Tello esetében rendszeres játéklehetőséget kap ott).
Szóval sztem nekünk sem kéne türelmetlennek lenni, ha majd év végén mondjuk elmegy Tello, akkor simán lehet, hogy Deulofeu az első csapat tagja lesz.
mess2009
Director del Fútbol

2012.11.30. 09:18:35

shutterisland írta:én egyetértenék capon-al is, és mikaos-al is, csak egy dolgot nem értek.

tényleg nem fóbia, meg minden, mert ha a most említendő játékos rúg egy gólt, vagy jól játszik, én annak is örülök, mert a mi kutyánk kölyke, és a mi szeretett csapatunk sikereihez tesz hozzá...

na de...

ha egy egydimenziós tello, aki minden 10 meccsből 2x játszik jól, 3x értékelhetően, a többi 5-ön meg teljesen súlytalan,nettó emberhátrány, vagy flop...és tényleg 90%-ban csak abból áll a játéka, hogy megtolja a védő mellett, és vagy elveszíti, vagy (sok esetben tök random) középreszabja....ennyi bizalmat kap, akkor miért baj az, ha azt sajnálom, hogy helyette nem az a deulofeu van, akiben sokkal nagyobb potenciál van, és sokkal több zsenikre hajazó mozdulata, meglátása van, és a repertoárja is nagyobb ?

értem én, hogy telloból van, mikor hasznot lehet húzni, meg egy tök jó tipikus vonalszélső, de szerintem ennyi játéklehetőséggel deulofeu is tudna legalább annyira élni, mint tello, benne is benne van az a faktor, hogy megtöri a tili-tolit egy váratlan csellel, és ugye nem megfeledkezve arról, hogy deulofeunál valóban a rutin hiányzik a legjobban, amit így lehet megszerezni.

én tökre úgy vagyok vele már, hogy imádnám, ha a barcában meghatározó játékos lehetne (de már azt is, ha csak egy átlagos, de első kerethez tartozó felnőtt játékos) viszont ha itt ki lennének ölve belőle a legnagyobb erősségei, és le lenne szabályozva, akkor ha elmegy egy valenciához vagy leverkusenhez majd, és ott klasszissá válik a saját maga stílusában, akkor sem leszek szomorú.
azt is el tudom fogadni, ha a barcelonába nem kell egy olyan játékos, aki túl virtuóz, és nem a tipikus passzer.
(annak ellenére, hogy elfogadom, nem tudom 100%-ig megérteni, de ez már taktikai kérdés.)
kicsit fából vaskarika lett ez így nem gondolod?!....ha Tello olyan egydimenziós akkor mit kezdjek Pedro gyakori dimenzió nélküli?!! szélső játékával? amikor NYILVÁNVALÓAN lenne területe és labdát is kap az előretöréshez, - mondjuk tízből nyolszor visszapasszol, sokszor szinte az ellenfél védelmének játszva....igenis magam (is) azt látom, hogy taktikai okokból direkt fogják vissza az egyéni kezdeményezéseket!!! persze ez nem valami ördögtől való , netán ostoba ötlet, hanem a "stílus" a taktika oltára!!.. jön egy fiatal, vagy egy szuverén tehetség, bemutatkozik : hozza a saját (addigi) stílusát, vehemenciáját, bátorságát, bizonyítási vágyát....stb, ezt láttuk sorban: Ibra, Villa, Sanchez, Tello, Cuenca ..... de még Fabregasra is illik bizonyos fokig azután jön a stimuláció és a visszaesés amiből vagy totális csőd lesz, vagy kibírja az illető és belesímul a Barca-játékrendbe, egy kevésbé egyéni de az adott szituációhoz szükséges játékkal. még csak annyit: sokan másképpen látjuk, ez nem is baj, a dolog nyilván összetett, de egy dolog kevésbé lett hangsúlyozva, mégpedig az edző, a mester szerepe!!! az hogy mondjuk három négy tehetségből ki milyen létrán mászik, bizony most éppen Tito- tól függ!!
shutterisland
Director del Fútbol

2012.11.30. 00:10:25

én egyetértenék capon-al is, és mikaos-al is, csak egy dolgot nem értek.

tényleg nem fóbia, meg minden, mert ha a most említendő játékos rúg egy gólt, vagy jól játszik, én annak is örülök, mert a mi kutyánk kölyke, és a mi szeretett csapatunk sikereihez tesz hozzá...

na de...

ha egy egydimenziós tello, aki minden 10 meccsből 2x játszik jól, 3x értékelhetően, a többi 5-ön meg teljesen súlytalan,nettó emberhátrány, vagy flop...és tényleg 90%-ban csak abból áll a játéka, hogy megtolja a védő mellett, és vagy elveszíti, vagy (sok esetben tök random) középreszabja....ennyi bizalmat kap, akkor miért baj az, ha azt sajnálom, hogy helyette nem az a deulofeu van, akiben sokkal nagyobb potenciál van, és sokkal több zsenikre hajazó mozdulata, meglátása van, és a repertoárja is nagyobb ?

értem én, hogy telloból van, mikor hasznot lehet húzni, meg egy tök jó tipikus vonalszélső, de szerintem ennyi játéklehetőséggel deulofeu is tudna legalább annyira élni, mint tello, benne is benne van az a faktor, hogy megtöri a tili-tolit egy váratlan csellel, és ugye nem megfeledkezve arról, hogy deulofeunál valóban a rutin hiányzik a legjobban, amit így lehet megszerezni.

én tökre úgy vagyok vele már, hogy imádnám, ha a barcában meghatározó játékos lehetne (de már azt is, ha csak egy átlagos, de első kerethez tartozó felnőtt játékos) viszont ha itt ki lennének ölve belőle a legnagyobb erősségei, és le lenne szabályozva, akkor ha elmegy egy valenciához vagy leverkusenhez majd, és ott klasszissá válik a saját maga stílusában, akkor sem leszek szomorú.
azt is el tudom fogadni, ha a barcelonába nem kell egy olyan játékos, aki túl virtuóz, és nem a tipikus passzer.
(annak ellenére, hogy elfogadom, nem tudom 100%-ig megérteni, de ez már taktikai kérdés.)
Barcaman1993
Director del Fútbol

2012.11.29. 18:21:47

gergo9 írta:Ez felemésztette leginkább mentálisan anno Henry-t,Eto'o-t,Villa-t, Pedro-t, Sanchez-t. Nincs más út meg kell szoknia Sanchez sem lesz mindig ilyen gyenge.
Pedro-nak sem volt rövid az elején vitte még a lendület utána 1,5 év homály most meg abszolút látszik rajta a fejlődés.
Hát megbocsáss, de én nem értek ezzel egyet. Sem előtte, sem utána nem láttam olyan erős csatársort, mint a Messi-Eto'o, Henry 3-as volt. Messit nem kell magyaráznom, Eto'o szinte minden alkalommal gólratörően játszott, amikor lehetett, Henry szintén. ÉS ott a cselezés nem volt meg tiltva a csatárjainknak. Messi arra vitte el amerre akarta, ahogy Henry is. Eto'o pedig folyamatosan helyet cserélt a 2 szélsővel és az elmozgásokkal zavarták a védelmet. Na ebből a mai csapatból senki sem csinál ilyet. Messi még úgy, ahogy, de a Pedro-Villa-Alexis 3-as olyan betonszélső lett, hogy a szélsőjátékunk abban kimerül, hogy jönnek visszafele az alibipasszok, a cselt szinte egyikőjük sem próbálja meg. Ezért örülök Tello és most Deulofeu játékának, mert visszaidézik azt a focit, amit még ennél is jobban szerettem.
Mikaos
Director del Fútbol

2012.11.29. 17:30:58

Ami a Barca utánpótlás-nevelési stratégiáját illeti, a kritikákat érdemes nem-érzelmi úton megközelíteni.
Vegyük például a nyers igazságot:
temérdek példa van arra, amikor a Barca türelmes utánpótlás-nevelése aranyat ért. A jelenlegi csapatból (Messi-t és az el-/visszaigazoltakat kivéve) a legtöbb ember 19-23 éves korában kapott helyet az első csapatban, ahol természetesen hozzá kell számolni 1-2 év "tanulási időszakot" - ami azt jelenti, hogy ezen első 2 évben 10-15 meccset játszottak csak.
Ezzel azt akarom mondani, hogy a Barca-ban az a "trend", hogy a játékost 20 éves kora alatt nem szabadítják rá az első csapatra, hanem igyekeznek lépcsőről-lépcsőre haladni. Ennek tökéletes példái az "idősebbek" (Puyol, Xavi, Iniesta, Valdes), illetve a "fiatalabbak" is (Busquets, Pedro).
Hasonló az elv a jelenlegi fiatalokkal is: Thiago, Bartra, Montoya, Cuenca, Tello. 18-19 éves korban tesztelik őket kupameccseken, barátságosokon, 20-21 éves korukban megkapják a lehetőségeket az első csapatban / vagy annak határán, 1-2 évig "tesztelik őket", és ez az időszak bőven elegendő annak megítélésére, hogy egy játékos befér-e a csapatba véglegesen, vagy sem.

Deulofeu 18 éves. Most a kísérleti fázisban van, még van legalább 1, de inkább 2 éve, hogy az első csapat közelébe keveredjen.
Még egyszer mondom, a jelenlegi csapatból egyedül Messi esetében tett kivételt a Barca az utánpótlás-nevelési stratégiájában.
Ezzel együtt (vagy ennek ellenére?!) természetesen egyetértek azokkal, akik Deulofeu-ban látnak bőven potenciált. Nekem leginkább az tetszik a játékában, hogy van fantáziája, meglátja azokat a helyzeteket, amiket más játékosok csak sokkal idősebben (vagy soha sem). Nem kell félni, hogy el fog hagyni minket: ha van egy kis csepp esze, akkor türelmesen végigjárja a létrát. Ha nincs esze, akkor meg úgyis mindegy.

Amúgy meg lehet nézni, mi lett azokkal, akiket vagy túl hamar dobtak a mélyvízbe (a klub ritka hibái, pl. Bojan), vagy nem várták ki a sorukat (játékosok türelmetlensége, pl. Gio).
gergo9
Director del Fútbol

2012.11.29. 17:13:39

A "bekorlátozást" is alapvető hülységnek tartom. A játékrendszernek vannak korlátai amit egyszerűen be kell tartani a két szélső támadónak a védekező feladatai pont olyan fontosak mint a támadófeladatai.
Egyszerűen nincs lélegzetvételnyi idejük sem ha nincs nálunk a labda akkor futni kell utána ugye a 3 vagy hány mp szabály :D , ha meg nálunk van a betömött 16osnál kell folyamatosan keresni a területeket.
Ez felemésztette leginkább mentálisan anno Henry-t,Eto'o-t,Villa-t, Pedro-t, Sanchez-t. Nincs más út meg kell szoknia Sanchez sem lesz mindig ilyen gyenge.
Pedro-nak sem volt rövid az elején vitte még a lendület utána 1,5 év homály most meg abszolút látszik rajta a fejlődés.
Capon
Llegenda del Barça

2012.11.29. 17:05:17

[quote="shutterisland"][/quote]

Ne értsd félre a stílust baráti hangnemben olvasd.
Mi az isten nyilát akarsz még? Jelenleg éppen hány fiatal játékos beépítése folyik a csapatba??? Csak kezd el felsorolni (magadba) azoknak a fiataloknak a nevét akik az első csapatban szerepet kapnak. A fél csapat ilyen játékosokból áll.
Minden évben van valaki aki miatt elégedetlenkedni lehet, hogy miért nem építik már be a csapatba, isten adta tehetség, ösztönös zseni, nagy ígéret, óriási tehetség stb. Minden évben van valaki aki ki van kiáltva ennek. Aztán HA nem sikerül helyet találni neki a nagy csapatba akkor jön az, hogy eltékozoltuk, jaj csak el ne menjen. Egyszerűen arról van szó, hogy nem lehet minden évben egy csapatnyi fiatalt beépíteni. Jóformán új csapatot lehetne indítani a ligában, hogy minden tehetséges fiatal játékosunk lehetőséghez jusson rutint szerezzen.

Én egyet értek Tito mondandójával, hogy az édes kevés ha valakinek egy meccsen van két jó átalakítása.
Ha sikerül majd bekerülnie az első csapat keretébe és meg is tud idővel ragadni ott az nagyszerű lesz. Ha nem, akkor elmegy és majd eltűnik mint a többi óriási nagy tehetség vagy Fabregas, Piqué, Alba sorsára jut és ha látnak benne fantáziát akkor visszahozzuk. Nem nagyon lehet másképp csinálni, ennél jobban csinálni ez.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
lui1698
Llegenda del Barça

2012.11.29. 16:23:33

Nem azért, hogy bárkinek is a kis kedvencét megsértsem, de szerintem a Tito és az edzői csapat picit jobban látja, hogy mit kéne mutatni egy játékosnak aki a Barca-ban akar valamit csinálni.
Anno itt volt Gai. Ő is "következő Messi" volt, vagy Gio. Mikor el lettek engedve fúú mi volt. Meg kell nézni mire jutottak azóta.
Szőke herceg, ha valóban akkora ász akkor előbb utóbb úgy is utat tör majd magának az első csapatba, de alázat és munka nélkül az, hogy ösztönösen tud sarkalós passzt adni picsa kevés.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
shutterisland
Director del Fútbol

2012.11.29. 16:11:33

elég megnézni tito nyilatkozatát, planast (aki semmit nem csinált) dícsérte, meg helye van a barcánál, deulofeunál meg a szokásos, fejlődnie kell, bla-bla.
és azért, mert több labdát veszített a virtuózításnak, és gólra törő játéknak köszönhetően.
ha csak tette volna vissza a kispasszokat a 16-osról, biztos, hogy azt mondta volna, hogy jól játszott.

ha van dolog, amit kb utálok a barcában, az az, hogy az ilyen játékosokat (és ezt említették 3-al alattam is) lekorlátozzák.
pedig éppen, hogy ilyen játékosoknak vagyunk híján, akik bátrak, gyorsak, jól cseleznek, 1v1-ben (vagy akár 1v4-ben) is képesek párharcot nyerni.
passzer és melós van elég...no mindegy.

visszatérve még konkrétan dufura, semmi más nem kellene neki még mindig, csak rutin, és az ezzel járó kicsit érettebb játék. (jó döntések,stb.)
persze egy ösztönös zseninél (mert ő az, elég megnézni, amit a barca b-ben és az utánpótlás tornákon művelt) pont ez a legnagyobb fegyver.

nagyon félek, hogy el fogjuk veszíteni (mert nem fog évekig a másodosztályban dekkolni ilyen tehetséggel, és ez bizonyos aspektusból teljesen érthető...) és más csapatban lesz topjátékos.

remélem, jövőre már építik befele, viszont akkor ne jöjjön neymar.
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2012.11.29. 15:55:02

Gyakorlatilag reflektálni sem lehet a felvetésedre, mert nagyszerűen megválaszoltad utána egyből. :P

Tito egyelőre megpróbálja kezelni, de ez is kétoldalú dolog. Ha ő el akar éjulni magától, mint pl Balotelli, akkor azt egy edző sem tudja meggátolni. Balotellivel pedig még a "No.1" :o is próbálkozott.
Kép
Piquenbauer
Jugador d'estrella

2012.11.29. 13:13:21

Deulofeu szerintem Isten áldotta tehetség, látszik rajta, hogy bámulatosan bánik a labdával, remekül cselez, CSAK! sokszor úgy tűnik, hogy tőle csak örökölni lehet a labdát.

Egyébként lehet csak nekem tűnik úgy, de mintha kicsit flegma és nagyképű is lenne. Oké, aláírom, hogy a korosztálya legjobb játékosa, csak ha a nagy csapat sztárjai tudnak alázatosak lenni, tőle is egy kicsit többet várnék. Egyébként a mentális gondjai szerintem nála ebből adódhatnak, hogy tudja, hogy ő per pill a korosztálya és a Barca B legnagyobb neve... Bár aggódni nem hiszem, hogy kéne, Tito direkt óvja a sajtó felhajtástól, emellett pedig a sajtóban is csitítja a nyilatkozataival. Meg hát Puyol vagy Xavi is a földön tudnák tartani...

Igazából csak rajta múlik az, hogy milyen jövője lehet a csapatnál. Ha türelmes lesz, és tud várni, akkor a jövő embere lehet, azonban ha nem lesz az (mármint türelmes), akkor Bojan vagy Giovanni dos Santos sorsára juthat...
recrea
Llegenda del Barça

2012.11.29. 10:32:39

Engem a labdavesztés - ha valaki csatárként teszi a támadó harmadban és építő akarat előzi meg - cseppet sem zavar, bár úgy tűnik nekem, h ez nem megengedett nálunk. Oké, a labdatartás fontos dolog, de hogy ezért ne merje valaki megcsinálni, amit tud és/vagy szeretne. Számos példa van erre sajna: Zlatan, Thiago, Ini, Pedro, Tello, Alexis.

Ebből a srácból kár lenne kinevelni azt a kreativitást, ezt a tulajdonságot, szeretem, ha egy játékos azonnal a kaput támadja. Mindenki Messihez méri, de azt ne felejtsük el, h abba a Barcába könnyebb volt bekerülni, talán nem is volt jobbszélsőnk, a maiba a védelmet kivéve szinte lehetetlen bekerülni, neki ezzel is meg kell küzdenie.

Egyébként nem hinném, h ne tudna pár gólt verni az első osztályban vagy jól játszani alkalmanként, de egyelőre felesleges bevetni, csak neki is legyen türelme ahhoz, h kivárja a sorát.

Ott volt Gael Etock is, nagyon szerettem, rengeteg gólt lőtt, mondom Eto'o után végre egy center, erre ma már a Sporting második csapatába sem nagyon fér be.
shutterisland
Director del Fútbol

2012.11.29. 07:04:59

na végre bedobták deulofeut :)
sajnos látszott rajta, hogy bizonyítani akar, és emiatt talán 1-2x túlzásba esett, de nekem nagyon tetszik, hogy nem volt besz.rva, támadta a kaput, és voltak elképzelései (mint például amikor ráívelte) és egy-egy szép mozdulata, mint például amikor sarokkal letett egy kényszerítőt, vagy amikor 3-4 embert is elvert, csak villával nem értették meg egymást. :)
nyilván nem a passzjátéka az erőssége, de az alibi passzokat meg 1-2 zsugát ő is meg tud csinálni majd.
semmi másra nincs szüksége ahhoz, hogy nagyon jó játékos legyen, csak játéklehetőségre,rutinra,és egy picit talán fegyelmezettebb játékra.
mondjuk az is igaz, hogy épp ezutóbbinak a hiánya egyben a legnagyobb erőssége is lehet, ha ő is az a kaliber lesz, aki képes lendületet vinni a tili-toliba.

nem ez alapján a meccs alapján, de nagyon bírom. :)
Válasz küldése