Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Gondolkodtam magamban tegnap amikor valaki Touré visszahívását írta valamelyik topikba, nem is akartam leírni, de most mégis megteszem.kristop írta:
sergi robertoról még anno megjósoltam, hogy hiába a JDS hype, szerintem ő hamarabb fog bekerülni a felnőtt csapathoz. na, ez a keretre nem lett igaz, mert dos santos már az első keret tagja, de játékpercre igen. most továbbmegyek, sergi roberto szerintem meg is fog ragadni az első csapatban, dos santosnak meg max a nyárig marad.
Elfogultabb vagy, mint én de nagyjából egyetértek, kivétel ezzel amit kiragadtam. Robbennek csak kevés meccsét láttam, így nem szeretnék róla nyilatkozni, viszont CR és Neymar akkora zsugákat szokott osztani, hogy csak ámulnak a nézők, de nagy cselgép volt Ronaldinho is, és még a mai napig be szokták linkelni milyen forintos passzokat oszt Brazilíában.shutterisland írta:
azt is tudni kell, hogy a legtöbb esetben a cselkirályok nem nagy passzerek.
kivétel mindig van (iniesta,messi) viszont ott van robben,ronaldo,neymar,stb...akik a posztjukon világelitnek tekinthetőek.
1.Barcaman1993 írta:
Hát megbocsáss, de én nem értek ezzel egyet. Sem előtte, sem utána nem láttam olyan erős csatársort, mint a Messi-Eto'o, Henry 3-as volt. Messit nem kell magyaráznom, Eto'o szinte minden alkalommal gólratörően játszott, amikor lehetett, Henry szintén. ÉS ott a cselezés nem volt meg tiltva a csatárjainknak. Messi arra vitte el amerre akarta, ahogy Henry is. Eto'o pedig folyamatosan helyet cserélt a 2 szélsővel és az elmozgásokkal zavarták a védelmet. Na ebből a mai csapatból senki sem csinál ilyet. Messi még úgy, ahogy, de a Pedro-Villa-Alexis 3-as olyan betonszélső lett, hogy a szélsőjátékunk abban kimerül, hogy jönnek visszafele az alibipasszok, a cselt szinte egyikőjük sem próbálja meg. Ezért örülök Tello és most Deulofeu játékának, mert visszaidézik azt a focit, amit még ennél is jobban szerettem.
De ugyebar nem a felnott csapatrol van szo, hanem arrol ahogy jatszik a srac, es azt tobb eve figyelhetjuk hetente. Felteszem te tenyleg megtudod szamolni egy kezeden hogy hanyszor lattad, ahogy meg sokan masok itt. Nekem meggyozodesem h a legaktivabb vitazoknal joval tobbet lattam ot jatszani, de nem ez a lenyeg, hanem az, hogy aki nem latja a sracban a komoly problemak jeleit legalabb ugyanolyan erosen, mint a tehetseget, az tuti nem latta ot jattszani csak ezeken az otperceken.Barcaman1993 írta:Most nem azért, de 1 kezünkön meg tudjuk számolni, hogy a gyerek hányszor játszott a felnőtt csapatban, de az összes játékperce sztem még nem érte el a 90 percet. Kezdünk úgy véleményt nyilvánítani róla, hogy alig látjuk. Az viszont nyugodtan kijelenthető, hogy egy csiszolatlan gyémánt van a birtokunkban. Csak rajtunk múlik, hogy mit hozunk ki a srácból. Ilyen dinamikát viszont ebben a csapatban eddig csak Messitől láttam.Andris írta: Az aggasztó valóban az, hogy már ennyi idősen nulla komoly megmérettetés után sztár alűrjei vannak ahelyett, hogy mikor lehetőséget kap a lelkét kihajtaná bizonyítási vágytól fűtve.
Látom nem igazán vagy tisztába a dolgokkal, de ha megnézed a korábbi kommenteket, kiderülhet, hogy Deluofeu szélső, nem pedig középső játékos, éppen ezért hasonlítgatták össze Telloval.mess2009 írta:talán egy dolog elsikkadt itt egy kissé: Tito csapatot épít! neki fontosabb poszt a két szél (most!!) mert ott vannak a nagy bukták! (Villa, Sanchez) középen éppenhogy nyüsgés van, oda Deluofeu -egyszerűen nem sürgős!!
Most hátulról kezdem, miután az előbb a szádba adtam...shutterisland írta:az első bekezdésedben megint olyanokat is adsz a számba ( :DDDD ) amit nem mondtam, nem írtam le 200 postban, például tellora is csak az egydimenziós jelzőt szoktam általánosságban használni, ami szerintem igaz is.
persze van mikor haszontalan, vagy együgyű...
de.
lehet, hogy tényleg volt vagy 50 posztom telloról, mióta játszik, de az is biztos, hogy mindig (szerintem az átlagnál többször is)kiemeltem (főleg fb ugye most a lényeg, ide alig írok) hogy jó volt, kellett, behoznám félidőben, ezt várom tőled, bla-bla.
nekem nem vele van a bajom, hanem a játékával.
az utolsó bekezdésedre még reagálva pedig nem arról van szó, hogy nem szeretjük az ilyen játékosokat, csak tudat alatt sok ember félelmét váltja ki, hogy úristen, sokat cselez, sok labdát veszít, most mi lesz, ha leigazoljuk/felhozzuk.
szerintem te is tudod, hogy neymarral kapcsolatban is hasonlóak az ellenérvek, mint deunál...mind személyiség, mind játékstílus ügyileg.
és senki nem a tehetségüket, wonderkid mivoltukat kérdőjelezi meg.
csak azt felejtik vagy felejtjük el, hogy azok a játékosok, akikben genetikailag meg van írva, hogy a világ legjobbai lesznek majd egykoron, azok meg fogják oldani, és hozni fogják magukat valahogy.
a sorsuk bekövetkezik.![]()
na de tényleg hagyjuk, vannak olyan emberek (főleg, akik a csoportunkban is benne vannak) akikkel személyesebb a kapcsolatunk, mint a sima fórumerekkel, és veletek végképp nem fogok összeveszni ezen.
lehet, hogy túlragoztam, sőt biztos, az egésznek egy mondat a mondanivalója : elnézném tello helyett már most is, de ha jövőre feljön, azt is aláírom.
Mióta megjelent a színen Tello, cirka 200 postod ment el erre a sehol sem húzod le Tello-t, h milyen gyenge. Mint ahogy most sem épp az váltotta ki a beszélgetést, h Deu mekkora zseni és a nagyoknál lenne a helye. Meg nem tűnik olyan borzasztó nagy különbségnek, h az egyik egysíkú, együgyű, haszontalan és csak minden 5. meccsen ér egy fabatkát, a másik meg már most akkora csuda, h meg kéne versenyeztetni a nagyokkal és bejátszaná magát.shutterisland írta:mert lesarkítjátok.
én sehol nem írtam, hogy tello annyira gyenge, és deulofeu annyira fantasztikus, és hogy olyan borzasztó nagy különbség lenne.
Én sem mondtam, h vmi hatalmas durranás lenne Tello, de annyira nem is borzasztó, mint amennyire nem győzöd hangsúlyozni. Én sem követelem a kezdőbe, de azt elismerem amit hozzátesz a játékhoz. És ha ez abban merül ki, h meghúzza és beadja elég sokszor pontosan/hasznosan/... vagy gólt lő, addig nem fogom flop-ozni meg stb.shutterisland írta:
mihi :
1. pedig rohadtul nem nagy szám tello, és tényleg van pár jó meccse, de ha nem jön be a lefutom és beadom egysíkú szarsága, akkor kb. meg is főtt a kávé, rengeteg ilyen volt.
meg mikor a labdákat nem bírta átvenni.
szerintem a futball elemeinek 70%-ban kb. jobb játékos deulofeu egyénileg, mondjuk úgy, hogy a további 30% fontosabb tito szempontjából.
2. lehet meglep, de tello nekem (mint embertípus) szimpatikusabb, deulofeu tényleg nagyképűbbnek tűnik, míg tello a csendesebb típus, nem kérdés, hogy melyik áll az ember szívéhez közelebb.
viszont mindezek ELLENÉRE látnám szívesen deulofeut helyette, és pont azért, mert az ő játéka az, ami nekem mind a barcából, mind a mai fociból úgy en bloc kezd hiánycikk lenni.
a dinamika, a váratlan, a cselek, az ösztönösség, stb.
na mindegy, lezárom részemről, mert ennek amúgy sincs semmi értelme.
Tello még fejlődőképes, nem kész játékos. Jelenleg a 4-5. gól megrúgására elég, ő legalább rúg, mint az általad említett Alexis, akinek amúgy nem lehet alternatívája Tello, hiszen Alexis sem alapember a csapatban. Könnyű helyettesíteni a chileit. Tellóval meg az idő van, a jelenleginél már csak jobb lehet. Sajátossága a gyorsasága, illetve az erős passzai. Ez sokszor jókor jöhetnek. Főleg csereként, amikor már fáradnak a csapatok, egy ilyen lendületes játékos mindig jól jön.sjd írta:Én Tello kapcsán sem értem a pozitív kommenteket, látszik a srácon, hogy messze van attól, hogy valaha is meghatározó játékosa legyen a csapatnak. Arra jó, hogy a 4. meg 5. gólt megrúgja, de nehezen tudok visszaemlékezni olyanra, amikor döntő fontosságú volt a játéka (Osasuna 3-2 talán). És azt hiszem a Real elleni meccse azért tüske sokakban (köztük bennem is, bár én már akkor fogtam a fejem, amikor megláttam a kezdőben), mert akkor bizonyította be igazán, hogy pl. egy Sancheznek nem alternatívája nagyon.
Nem fogok személyeskedni, de mikor le van írva valami, és te félreérted, aztán még mindig neked áll feljebb, az már viccesannak aztán kumma sok értelme van.
Szerintem nem sokan mondták, hogy ő kiemelkedő játékosa lesz a csapatnak valaha is. Viszont szenvedések esetén gyakran jól jön az, amit ő tud.Én Tello kapcsán sem értem a pozitív kommenteket