La Masia - Barça fiatalok

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
kristop
Entrenador del Barça

2012.12.08. 18:27:14

nem tudom megnézni, de sejtem melyik jelenetre gondolsz, és nagyon túlzás hogy kajak semmi extra nincs abban. messi kicsit az értékrendünket elrontotta, mert az nem normális, hogy rutinos bl-en nevelkedett védőket kerülgetnek a játékosok, nagyon nem. egy ember ott nem csak bábú, hanem ő tényleg egy tizenéve ezt a szakmát tanuló és valószínűleg átlagon felüli tehetségű játékos, ha odáig eljutott.

gerardnak azért ment, mert egyrészt friss volt, másrészt tényleg hatalmas tehetség a srác. az hogy valaki gyors az még kevés. ehhez kell labda kontroll, sebesség, és az hogy ilyen sebességen is megmaradjon a kontroll. az első kettő sok játékosnak megvan, a harmadik már csak elvétve. pedro pl elég jól megtanulta már egy helyben a labdára tekergést, a sebessége is elvitathatatlan, de amikor sprintben tolja a labdát, akkor általában már csak "beleérkezik" a védőkbe, annyira nem bír nagy sebességnél mit kezdeni vele.
shutterisland
Director del Fútbol

2012.12.07. 19:21:17

nzxtpo : én nem arra céloztam, hogy a deulofeu szerű játékosok nem képesek nagy labdákat adni, mert ez nincs így, csupán nem sűrűn próbálkoznak vele, és önzőbbek az átlagnál.

amúgy itt egy kis egyszerű jelenet, amiben kajak semmi extra nincs, mégis szinte egyedül messi vállal be egy ilyet, mint most deu.

http://www.dailymotion.com/video/xvnf4d ... MHcauT88Zw

10.38-tól...tényleg semmi különöset nem kellett csinálni, csak megindulni, eltologatni az emberek között, és ott volt a helyzet.
az más kérdés, hogy elszabta a befejezést, de maga a helyzetbe kerülés.

és annyi meg annyi ilyen van a meccseinken, mikor így végig lehetne szaladni. ezt hiányolom.
nzxtpo
Capitá del Barça

2012.12.07. 18:28:59

kristop írta:
sergi robertoról még anno megjósoltam, hogy hiába a JDS hype, szerintem ő hamarabb fog bekerülni a felnőtt csapathoz. na, ez a keretre nem lett igaz, mert dos santos már az első keret tagja, de játékpercre igen. most továbbmegyek, sergi roberto szerintem meg is fog ragadni az első csapatban, dos santosnak meg max a nyárig marad.
Gondolkodtam magamban tegnap amikor valaki Touré visszahívását írta valamelyik topikba, nem is akartam leírni, de most mégis megteszem.

Ha nem fejlődik nagyot, akkor remélem nem ragad meg nálunk ez a játékos, hiszen a középpálya a legfontosabb elem szerintem, és talán nem is kell magyaráznom, hogy bejátsza az egész pályát, összeköti a védelmet a támadósorral, minden feladatból kiveszi maximálisan a részét, és még sorolhatnám. Ha azt vesszük, hogy van egy ilyen alapunk, hogy Busquets-Song-Xavi-Cesc-Iniesta ez szerintem és még sokan másik szerint a világ legerősebb, legtechnikásabb középpályás sora, így már csak arra kellene ügyelnünk, hogy pótoljuk a tagjait. Xaviban még nem egy év van, max hátrébb fog helyezkedni, de nem egy év van benne, így Thiago-nak jóindulattal is van 2 év, hogy feljöjjön ezek közé a játékosok közé, Xavi után Ini jön a sorban, szerintem ha kor meggyengíti egy-két erényét, még akkor is képes a mostani xavi és a mostani önmaga közötti területre visszalépni, és onnan osztogatni a zsugákat, így benne ha minden jól megy még 5 világviszonylatban kiemelkedő év van legalább. Ez idő alatt kellene egy nagy tehetséget beilleszteni a felnőtt csapatba, és játszatni, de nem szabad semmit elhamarkodni, ne hogy elvesztegessünk egy korán felhozott tehetséget. Akár még arra is van időnk, hogy valaki akiben látjuk az ő pótlását, ne váltsa be az elvárásokat, és mást keressünk.
Én el tudok képzelni egy olyat, hogy ha Thiago fejlődik továbbra is, akkor ő átveheti Ini helyét, Ini hátrébb léphet, és akkor a fiatalok között keresgélésre több időt nyerhetünk.
És azt még nem is vettem számításba, hogy Xavi és Ini visszavonulása előtt még le fog tolni egy két visszafogottabb mérkőzésszámú szezont.
Az biztos, hogy a középpályára a játékosokat az akadémiáról kell felhozni, jelenleg nem sok játékost tudok elképzelni a mi középpályánkra, azok is mind spanyol válogatott játékosok.
Kép
"I learned all about life with a ball on my feet." - Ronaldinho
kristop
Entrenador del Barça

2012.12.07. 17:10:50

nálam csak planas lóg ki a fiatalok közül. teljesen középszerű a [auto_cenzúra]. szélsőhátvédnek se nem elég gyors, se nem helyezkedik jól, és nem is olyan magabiztosan intelligens, mint mondjuk abidal. végigjárta a barca iskolát és biztos jól érti a játékunkat, de ha semmiben sem vagy kiemelkedő, akkor nálunk nem nagyon fogsz megragadni. de még azt mondom, hogy az első osztályban sem. az meg, hogy a barca b-ben a 17 éves grimaldo kiszorította a balhátvéd posztról sok mindent elmond róla.

sergi robertoról még anno megjósoltam, hogy hiába a JDS hype, szerintem ő hamarabb fog bekerülni a felnőtt csapathoz. na, ez a keretre nem lett igaz, mert dos santos már az első keret tagja, de játékpercre igen. most továbbmegyek, sergi roberto szerintem meg is fog ragadni az első csapatban, dos santosnak meg max a nyárig marad.
mess2009
Director del Fútbol

2012.12.07. 10:38:04

azért annak örülök, hogy nem csak én "kínlódok" a vissza passzokkal!! régebben gyakorta kioktattak, hogy ez a Barca stílus, nem értem a taktikánkat stb....... tény hogy meg kellett szoknom, vagy talán bele kellett törődnöm, de mára van elfogadható magyarázatom: ennek a játékrendszernek is - ára van! ha azt akarod , hogy nálad legyen a labda Úgymond"100 szor is meggondolod", hogy bele kezdj egy kockázatos cselbe, elfutásba! namármost: az hogy ki hányszor és milyen hatékonysággal tud előre menni, ez egy igazi értékmérő!! nem tudhatjuk, hogy milyen (taktikai) utasítások élnek a játékosokkal kapcsolatban, de azt jól láthatjuk, hogy ki az aki mer és tud: Messi, Iniesta aki mer de kevésbé tud: Sanchez és a kis Del, aki amolyan közép utas: Tello, Pedro, (némi jóindulattal)Villa, Cuenca, vagy ha elől van Fabre, őket úgy értem, próbálkoznak de nem eleget, hatékonyak de nem eléggé. most persze csak a támadókról beszéltem, de igaz ez a közepére és a két szélső hátvédre is.még csak annyit, hogy nagyon jól látható a passzjáték labdatartási céllal, és éppen az is amikor ez sem olyan sima ügy mint pl. a Benfica ellen a teljes letámadás és szoros emberfogás mellett.
nzxtpo
Capitá del Barça

2012.12.07. 10:16:37

shutterisland írta:
azt is tudni kell, hogy a legtöbb esetben a cselkirályok nem nagy passzerek.
kivétel mindig van (iniesta,messi) viszont ott van robben,ronaldo,neymar,stb...akik a posztjukon világelitnek tekinthetőek.
Elfogultabb vagy, mint én de nagyjából egyetértek, kivétel ezzel amit kiragadtam. Robbennek csak kevés meccsét láttam, így nem szeretnék róla nyilatkozni, viszont CR és Neymar akkora zsugákat szokott osztani, hogy csak ámulnak a nézők, de nagy cselgép volt Ronaldinho is, és még a mai napig be szokták linkelni milyen forintos passzokat oszt Brazilíában.
Paleszre visszatérve, Sergi Roberto teljesítménye az első félidőben egy nulla volt, a második félidőben meg feljavult a csapat, és ezért lehet azt mondani, hogy ő is, de mégegyszer mondom, ezt nem magának, hanem a csapatnak köszönheti.
Az első félidőben egyik szélsőnk nem csinálta meg a cseleket, direkt imádkoztam, hogy Tello te szerencsétlen, húzd már meg amellett a csiga mellett, aztán az 55. perc fele megcsinálta végre... 5 méteren 6-ot vert védőjére, megjött az önbizalma és még 2-3szor úgy megette, hogy öröm volt azt nézni, de előtte 55 percig miért nem lehetett megcsinálni, ha ilyen könnyen ment utána?
Kép
shutterisland
Director del Fútbol

2012.12.07. 00:07:05

jó olvasni a második bekezdésed, valahogy így gondolom én is.
amiben fejlődnie kell, hogy kicsit többet passzoljon, és a védekezés azért fontos.
viszont ezek tanulható dolgok, illetőleg a rutin is hoz sokat, így ezek miatt nem féltem.

viszont amik az erényei, azok pedig sokkal inkább a nem tanulható, hanem veleszületett képességek közé tartoznak, én ezt szeretem a legjobban benne.

azt is tudni kell, hogy a legtöbb esetben a cselkirályok nem nagy passzerek.
kivétel mindig van (iniesta,messi) viszont ott van robben,ronaldo,neymar,stb...akik a posztjukon világelitnek tekinthetőek.

a barcának sem kell feltétlen 11 passzoló játékos, kell 2-3, aki felvállalja az 1v1-eket (vagy akár 1v2-t) és képes is megnyerni, hogy megteremthessük a mezőnyfölényt, helyzetet, ha csak a passzal nem megy.
ilyen játékos ki van a keretben messin kívül ? talán iniesta, meg ugye tello az a fazon még.
alexis,pedro vagy villa fényévente veri meg az emberét face to face úgy, hogy azzal előnyhöz jutunk.

persze tudom, hogy aki nem labdabiztos, az a barca filozófiával szemben áll, viszont minél színesebb a csapat, annál jobb.

örülök, hogy azért szem előtt van, és kezdik berakosgatni a csapatba kisebb téttel bíró meccseken.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2012.12.06. 22:47:11

Sergi Robertoról írnék pár sort - előre szólok, hogy csak a negatívumait ragadtam ki tegnapról, bár sok pozitívum szerintem nem volt a játékában. Hát gyerekek, hogy ő mit keres a pályán.. Victor Sanchezre emlékeztet. Kifejezetten nem örülök ha a pályán van. Inkább Jonathan akkor már, ő legalább tud nagy zsugákat adni, és irányítani mélységből valamennyire. De tegnap - különösen az első félidőben - majdnem a falat fejeltem S. Roberto játékától.. Akár hányszor már épp hoztuk volna ki a labdát, és valaki odapasszolta hozzá ő rögtön vissza a középső védőnek, és kezdhettük az elejéről a kihozatalt, ami amúgy is elég nehézkesen ment tegnap. Direkt figyeltem már a végére, és majdnem elsírtam magam. Volt olyan szitu, hogy szegény Song 3 ember között pont jól elhozta, odapasszolja neki, ő nem megfordul, hogy az előtte álló, kb üres Tellonak kitolja, nem. Vissza Adrianonak első érintésből. Elhiszem, hogy fontos hogy pontosan passzoljon, de azért ez elég durva, hogy nem mer kb előrefelé adni egy lasztit se. Nagyon kevés a srác ide.. Nem értem miért erőltetjük. Valaki megmagyarázhatná amúgy, én vevő vagyok a jó érvekre...

Gerard D. meg tegnap megint üde színfolt volt. Meg merte csinálni a cseleket, amik rendre sikerültek is. Én azon kevesek közé tartozom, akik nem igazán kritizálják.. Tegnap is majdnem olyan gólt rúgott, hogy csak lestem. úgy ment át 4 védőn, mint kés a vajon kb.. Valóban kicsit önző volt, de az esetek 80%-ában Villa lesen volt, más csatár meg nem volt fenn Messi sérülése okán. Egy kicsit talán tényleg van arca, de én jelenleg úgy vagyok vele, hogy inkább legyen nagyképű, és vigyen színt a támadójátékunkba, minthogy tök szerény, és egy újabb olyan szélső legyen, aki nem mer cselezni.. Védekezni meg szokott, nem Pedro szinten ez tény, de azért ő is utána megy az ellennek ha kell. Direkt néztem.. Én várom mi lesz vele, ha kicsit érik jó kis playa lehet.
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2012.12.05. 16:56:05

http://www.youtube.com/watch?v=lvbHRjQ_ ... ture=g-all
Xavi Pleguezuelo már megint. :shock: Pár hete szabadrúgásgólt lőtt, ha jól emlékszem. (Amúgy Pep szülőfaluja csapatának lőtte a mostanit. :lol: )
El Haddadinak is volt már gólja a top 5-nek, kicsit Tello nekem így elsőre, remélem, azért több van benne.
Ez az Amate gyerek de kis jófej. :D
Lee gólja előtt mit csinált a kilences számú kölyök?! :shock:
És Pelaz... Hihetetlen. Már itt is a barçás játék megy (köszönjük, Cruyff!). :)

Planas 2004-ben:
http://www.youtube.com/watch?v=pKgTU3LGOAs
Erxy
Entrenador del Barça

2012.12.01. 19:55:48

Hátrányból fordított a B csapat, s nyert 2-1-re idegenben a Lugo ellen.
Mindkét gólt az új szerzemény Sergio Araujo szerezte.
Ez volt a kezdő: Masip, Patric, Lomban, Planas, Grimaldo, Gustavo, Lobato, Espinosa, Rafinha, Luis Alberto, Deulofeu.
Kép
gergo9
Director del Fútbol

2012.12.01. 17:12:08

Barcaman1993 írta:
Hát megbocsáss, de én nem értek ezzel egyet. Sem előtte, sem utána nem láttam olyan erős csatársort, mint a Messi-Eto'o, Henry 3-as volt. Messit nem kell magyaráznom, Eto'o szinte minden alkalommal gólratörően játszott, amikor lehetett, Henry szintén. ÉS ott a cselezés nem volt meg tiltva a csatárjainknak. Messi arra vitte el amerre akarta, ahogy Henry is. Eto'o pedig folyamatosan helyet cserélt a 2 szélsővel és az elmozgásokkal zavarták a védelmet. Na ebből a mai csapatból senki sem csinál ilyet. Messi még úgy, ahogy, de a Pedro-Villa-Alexis 3-as olyan betonszélső lett, hogy a szélsőjátékunk abban kimerül, hogy jönnek visszafele az alibipasszok, a cselt szinte egyikőjük sem próbálja meg. Ezért örülök Tello és most Deulofeu játékának, mert visszaidézik azt a focit, amit még ennél is jobban szerettem.
1.
A jelenlegi játékrendszerről volt szó.
2009-tavaszán láthattuk először ezt Eto'o brutálisan vissza is esett tavaszra. Mármint az őszihez képest. Henry-nak volt pár jó meccse de szélesőtámadóként ő sem tudta megváltani a világot. 1db meccse volt igazán méltó saját magához az a madridi 2-6.

2. Pont ezt taglaltam mekkora hlyeség az hogy megvannak tiltva az 1v1ek a csatárjainknak. Dehogy vannak. A nagy problémájuk hogy vissza fele is kell legalább annyit melózni mint előre ha nem többet. Ez mentálisan, fizikálisan gyilkos hosszútávon.
És sajnos az a nagy helyzet hogy legalább olyan fontos a csapat szempontjából a piszkos meló mint a támadófeladatok.
Deulofeuban már most sem látom hogy ezt képes megoldani és komolyabb változások szerintem nem lesznek még van egy Messink tehát nem igazán látok neki itt nagy jövőt.
Andris
Adminisztrátor

2012.12.01. 14:39:39

Barcaman1993 írta:
Andris írta: Az aggasztó valóban az, hogy már ennyi idősen nulla komoly megmérettetés után sztár alűrjei vannak ahelyett, hogy mikor lehetőséget kap a lelkét kihajtaná bizonyítási vágytól fűtve.
Most nem azért, de 1 kezünkön meg tudjuk számolni, hogy a gyerek hányszor játszott a felnőtt csapatban, de az összes játékperce sztem még nem érte el a 90 percet. Kezdünk úgy véleményt nyilvánítani róla, hogy alig látjuk. Az viszont nyugodtan kijelenthető, hogy egy csiszolatlan gyémánt van a birtokunkban. Csak rajtunk múlik, hogy mit hozunk ki a srácból. Ilyen dinamikát viszont ebben a csapatban eddig csak Messitől láttam.
De ugyebar nem a felnott csapatrol van szo, hanem arrol ahogy jatszik a srac, es azt tobb eve figyelhetjuk hetente. Felteszem te tenyleg megtudod szamolni egy kezeden hogy hanyszor lattad, ahogy meg sokan masok itt. Nekem meggyozodesem h a legaktivabb vitazoknal joval tobbet lattam ot jatszani, de nem ez a lenyeg, hanem az, hogy aki nem latja a sracban a komoly problemak jeleit legalabb ugyanolyan erosen, mint a tehetseget, az tuti nem latta ot jattszani csak ezeken az otperceken.
Persze annyiban csak a felnott csapatban mutatottak szamitanak, hogy mennyire hajt mikor lehetoseget kap, de eleg csak telloval, montoyaval vag cuencaval osszehasonlitani, nekik mar helyuk van a keretben megis jobban odarakjak magukat mikor megkapjak az idot, pedig joval tobbet is kapnak. Ahhoz nemkell 20 meccs hogy megmond h adott 15 percben valaki odareszi magat vagy sem.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
nzxtpo
Capitá del Barça

2012.12.01. 10:32:30

mess2009 írta:talán egy dolog elsikkadt itt egy kissé: Tito csapatot épít! neki fontosabb poszt a két szél (most!!) mert ott vannak a nagy bukták! (Villa, Sanchez) középen éppenhogy nyüsgés van, oda Deluofeu -egyszerűen nem sürgős!!
Látom nem igazán vagy tisztába a dolgokkal, de ha megnézed a korábbi kommenteket, kiderülhet, hogy Deluofeu szélső, nem pedig középső játékos, éppen ezért hasonlítgatták össze Telloval.
Kép
mess2009
Director del Fútbol

2012.12.01. 09:10:57

talán egy dolog elsikkadt itt egy kissé: Tito csapatot épít! neki fontosabb poszt a két szél (most!!) mert ott vannak a nagy bukták! (Villa, Sanchez) középen éppenhogy nyüsgés van, oda Deluofeu -egyszerűen nem sürgős!! - azt csak a vak nem látja hogy a két "nagyon kellene" ember Tello és Cuenca! az hogy hogyan teljesítenek eléggé ki lett vesézve, egyelőre ki kell várnunk és Tito törekvése nekem szimpatikus.
miihii
KHAL

2012.11.30. 21:29:09

shutterisland írta:az első bekezdésedben megint olyanokat is adsz a számba ( :DDDD ) amit nem mondtam, nem írtam le 200 postban, például tellora is csak az egydimenziós jelzőt szoktam általánosságban használni, ami szerintem igaz is.
persze van mikor haszontalan, vagy együgyű...

de.

lehet, hogy tényleg volt vagy 50 posztom telloról, mióta játszik, de az is biztos, hogy mindig (szerintem az átlagnál többször is)kiemeltem (főleg fb ugye most a lényeg, ide alig írok) hogy jó volt, kellett, behoznám félidőben, ezt várom tőled, bla-bla.
nekem nem vele van a bajom, hanem a játékával.

az utolsó bekezdésedre még reagálva pedig nem arról van szó, hogy nem szeretjük az ilyen játékosokat, csak tudat alatt sok ember félelmét váltja ki, hogy úristen, sokat cselez, sok labdát veszít, most mi lesz, ha leigazoljuk/felhozzuk.

szerintem te is tudod, hogy neymarral kapcsolatban is hasonlóak az ellenérvek, mint deunál...mind személyiség, mind játékstílus ügyileg.
és senki nem a tehetségüket, wonderkid mivoltukat kérdőjelezi meg.
csak azt felejtik vagy felejtjük el, hogy azok a játékosok, akikben genetikailag meg van írva, hogy a világ legjobbai lesznek majd egykoron, azok meg fogják oldani, és hozni fogják magukat valahogy.
a sorsuk bekövetkezik. :twisted:

na de tényleg hagyjuk, vannak olyan emberek (főleg, akik a csoportunkban is benne vannak) akikkel személyesebb a kapcsolatunk, mint a sima fórumerekkel, és veletek végképp nem fogok összeveszni ezen.

lehet, hogy túlragoztam, sőt biztos, az egésznek egy mondat a mondanivalója : elnézném tello helyett már most is, de ha jövőre feljön, azt is aláírom.
Most hátulról kezdem, miután az előbb a szádba adtam... :mrgreen:

Ez részemről nem veszekedés és sztem tőled sem, pusztán egy-két dolgot egészen más perspektívából megközelítve ütköztetjük a véleményünket, nincs ezzel semmi baj ;)

Valóban, alapvetően Deu és Neymar megítélése közel vannak egymáshoz. Félő, h kicsit elszaladhat velük a paci adott esetben, amire ráutaló jelek vannak, tehát nem alapot nélkülöző a dolog. Ami nem is jelenti azt, h így lesz, csak h talán egy átlag srácnál jobban bennük van a kehe... És ez intő jel, h óvatosabban kell velük bánni. Ez a nyilatkozatokban (Tito nem polírozza csillogóra, hanem a földön akarja tartani) , fokozatosabb beépítésben jelenhetnek meg, amivel kéz a kézben a minél nagyobb elvárások, szerepvállalás, terhelés és sztárrá válás feldolgozását is könnyebbé tehetik, amivel mindenki csak nyerhet.

Viszont te konkrétan azt írtad, h azért nem akarjuk Deu-t , mert "félünk a kreativitásától" és úgy be vagyunk gyöpösödve a tiki-takába, h ha egy cselt megcsinál valaki, akkor az szerintünk rossz dolog. A fenti dolgok és eközött azért egy kisebb ég és egy nagyobb föld a különbség ;)
Önmagában az is finoman megkérdőjelezhető, h ez a "meg van kötve a srácok lába" dolog, a korlátozás honnét jön és mikor pofozott le valakit Tito, h fölvállalt egy cselt. De h ezt most már a szurkolókra is rávetíted, azért az tényleg erős. Mintha mi nem szeretnénk a látványos jogát és a váratlan húzásokat, ezért sem akarjuk a védencedet. DEHOGY! Mindenki örülne neki sztem, ha megváltaná a világot, csak azért ahhoz még ölég keveset rakott le az asztalra, h máris a nagyok között legyen. Erről értekezünk egy ideje, h a türelem talán jobban meghozhatja gyümölcsét, míg a korai bevetés akár gallyra is vághatja az egész pályáját. Annak tükrében meg pláne, h mindenki állítja, tudja, h sokat kell még fejlődnie. Éppen ezért kell türelmesen bánni vele, amíg beérik annyira, amennyi már elég lehet ahhoz, h komolyan lehessen számolni vele az A keretben. Aztán h ennek mikor jön el az ideje és milyen ütemben történik, legyen a szakemberek dolga, akik láthatóan igen kiválóan végzik a dolgukat. És nem érzem úgy, h nagyon feszengeni kellene emiatt, h fúúú, mééé nem hozzák már föl, el fogják szúrni az egészet...

Neki is türelmesen kell dolgoznia tovább (, amit talán tényleg segít az, h ott a közelmúlt sok fiatalja példaként számára, valamint az, h már most adagolgatják azért lassacskán) , de nektek, kicsit talán túlhevült rajongóinak is türelemmel kell lennie és bízni a klub és a La Masia dolgozóiban.
Még van a srácban 20 év foci kb, 1-2 még igazán belefér, h a hátralevő még parádésabb lehessen, nem? ;)

Tello ügyben meg még annyi, h nyakamat rá, h 50-nél többször pengetted őt (másokkal kapcsolatban is) és azért elég kimerítő részletességgel mondtad el nap, mint nap a monológot róla. Sztem nagyjából a fórum fele már kívülről fújta az indulód :D

De 100 szónak is egy a vége, a közös megegyezés:

Legyen olyan jó a csávó, h mielőbb felkerüljön a nagyokhoz és hozzon a vitrinbe vagy 5 aranylabdát majd :D
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
shutterisland
Director del Fútbol

2012.11.30. 20:32:41

az első bekezdésedben megint olyanokat is adsz a számba ( :DDDD ) amit nem mondtam, nem írtam le 200 postban, például tellora is csak az egydimenziós jelzőt szoktam általánosságban használni, ami szerintem igaz is.
persze van mikor haszontalan, vagy együgyű...

de.

lehet, hogy tényleg volt vagy 50 posztom telloról, mióta játszik, de az is biztos, hogy mindig (szerintem az átlagnál többször is)kiemeltem (főleg fb ugye most a lényeg, ide alig írok) hogy jó volt, kellett, behoznám félidőben, ezt várom tőled, bla-bla.
nekem nem vele van a bajom, hanem a játékával.

az utolsó bekezdésedre még reagálva pedig nem arról van szó, hogy nem szeretjük az ilyen játékosokat, csak tudat alatt sok ember félelmét váltja ki, hogy úristen, sokat cselez, sok labdát veszít, most mi lesz, ha leigazoljuk/felhozzuk.

szerintem te is tudod, hogy neymarral kapcsolatban is hasonlóak az ellenérvek, mint deunál...mind személyiség, mind játékstílus ügyileg.
és senki nem a tehetségüket, wonderkid mivoltukat kérdőjelezi meg.
csak azt felejtik vagy felejtjük el, hogy azok a játékosok, akikben genetikailag meg van írva, hogy a világ legjobbai lesznek majd egykoron, azok meg fogják oldani, és hozni fogják magukat valahogy.
a sorsuk bekövetkezik. :twisted:

na de tényleg hagyjuk, vannak olyan emberek (főleg, akik a csoportunkban is benne vannak) akikkel személyesebb a kapcsolatunk, mint a sima fórumerekkel, és veletek végképp nem fogok összeveszni ezen.

lehet, hogy túlragoztam, sőt biztos, az egésznek egy mondat a mondanivalója : elnézném tello helyett már most is, de ha jövőre feljön, azt is aláírom.
miihii
KHAL

2012.11.30. 20:06:49

shutterisland írta:mert lesarkítjátok.
én sehol nem írtam, hogy tello annyira gyenge, és deulofeu annyira fantasztikus, és hogy olyan borzasztó nagy különbség lenne.
Mióta megjelent a színen Tello, cirka 200 postod ment el erre a sehol sem húzod le Tello-t, h milyen gyenge. Mint ahogy most sem épp az váltotta ki a beszélgetést, h Deu mekkora zseni és a nagyoknál lenne a helye. Meg nem tűnik olyan borzasztó nagy különbségnek, h az egyik egysíkú, együgyű, haszontalan és csak minden 5. meccsen ér egy fabatkát, a másik meg már most akkora csuda, h meg kéne versenyeztetni a nagyokkal és bejátszaná magát.

Mondjuk ha az van sarkítva, amit leírok úgy, ahogy te mondtad el csilliószor, akkor ki kezdte? :P

A kis pluszról:

Asszem elég sokan írtak a témában és abból nekem meg az jön le, h inkább az elhamarkodottságtól tartanak többen és ehhez esetleg hozzájárulhat még a személyisége is. Azaz, ha felkerül és nem kapja meg a lehetőséget, hajlamos LEHET játszani az eszét, ami megint csak kárára lenne a csapatnak és neki. Illetve ha még te is azt gondolod, h kicsit arcoskodóbb fajta a csávó, akkor miért is gáz az, ha más is tart ettől a jelenségtől kicsit? ;)

Ezt a megtiltott cseles dolgot meg korlátozott, gúzsba kötött lábú focisták dolgot meg sikerült megint csak addig ismételgetni, amíg közhiedelem lett? :D És mint ilyen, egyből mindenki így is gondolja? Nyilván :roll:
Itt senki sem szereti a kreatív játékot, játékosokat, Dinho-t is alig vártuk már, h menjen végre a francba a hülye jogájával és inkább nézegetnénk a kapuk nélküli üres passzolgatást... Ezt azért már csak nem gondolod komolyan, ugye? :P
TT
Capitá del Barça

2012.11.30. 20:01:03

kár lenne bedobni olyasvalakit a mély vízbe, aki még csak karúszóval lubickol. nyernénk vele valószínűleg egy olyan kiégett játékost, akit ide oda adnánk kölcsön, annak reményében, hogy megközelítse az eddig mutatott játékát. sok(k) lenne neki szerintem, bőven jó a B-ben még 2 évig, az nem az nb2, ott is fog fejlődni. az meg hab a tortán ha fel-felugrik pár nagy meccsre. csak ne legyen nagyobb arca, én is nagyon csípem.
shutterisland
Director del Fútbol

2012.11.30. 19:49:12

mert lesarkítjátok.
én sehol nem írtam, hogy tello annyira gyenge, és deulofeu annyira fantasztikus, és hogy olyan borzasztó nagy különbség lenne.
én csak azt mondom, hogy tellonál jobbnak, színesebbnek és nagyobb zseninek tartom, és a jövőre nézve is több lakozik benne.

tello érdemeit abból nem vitatom el, hogy vannak pillanatok, mikor jól jön a játszatása, mikor tényleg be kell dobni, pont én írtam be a csoportunkba, hogy félidőben hoznám befele valamelyik kp helyett a mostani, levante elleni meccsünkön.
sőt, mikor villa helyett ő jött be a szuperkupán, akkor is úgy voltam vele, hogy na, mindent vagy semmit, jó döntés titotól.

deunál meg nyilván az erényeit hangsúlyozom, hiszen mellette érvelek, illetve kevesebb hangszorót kapnak a pozitív dolgai szerintem amúgy is.
ennek ellenére tisztában vagyok a negatívumaival is, de mint leírtam, szerintem azoknak a nagy része csak rutin kérdése.

egy kis +

ha meg vagyok vádolva, hogy elfogult vagyok, vagy kettős mércém van, akkor azért annyit én is felhoznék, hogy szerintem deulofeu megítélésében (amely esetben negatívabb, vagy taszítóbb viselkedésforma) bőven-bőven közrejátszik sok embernél a személyisége, hogy nem a szerény, visszafogott típus, illetve az, hogy az agyakba beleégetett barcás tili-toli, és a csakapasszéslabdabirtoklás felfogással (amit amúgy én is imádok természetesen) valamilyen szinten ellenkező játékstílusa, melytől sok ember egyszerűen fél, mert jajj, labdát veszít, meg nem szabad cselezni, csak messinek vagy ininek, a passzerek kellenek.

neymarnál is ez a helyzet van egyébként, mint deunál.
aki nem akarja, az nagyrészt azért nem, mert olyan személyiség, amilyen, és virtuóz, ösztönös, cselezős játékstílusa van.
nem a képességekkel és az istenadta tehetséggel van ott sem a gond.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára shutterisland 2012.11.30. 20:02:26-kor.
miihii
KHAL

2012.11.30. 19:33:38

shutterisland írta:

mihi :

1. pedig rohadtul nem nagy szám tello, és tényleg van pár jó meccse, de ha nem jön be a lefutom és beadom egysíkú szarsága, akkor kb. meg is főtt a kávé, rengeteg ilyen volt.
meg mikor a labdákat nem bírta átvenni.
szerintem a futball elemeinek 70%-ban kb. jobb játékos deulofeu egyénileg, mondjuk úgy, hogy a további 30% fontosabb tito szempontjából.

2. lehet meglep, de tello nekem (mint embertípus) szimpatikusabb, deulofeu tényleg nagyképűbbnek tűnik, míg tello a csendesebb típus, nem kérdés, hogy melyik áll az ember szívéhez közelebb.
viszont mindezek ELLENÉRE látnám szívesen deulofeut helyette, és pont azért, mert az ő játéka az, ami nekem mind a barcából, mind a mai fociból úgy en bloc kezd hiánycikk lenni.
a dinamika, a váratlan, a cselek, az ösztönösség, stb.

na mindegy, lezárom részemről, mert ennek amúgy sincs semmi értelme.
Én sem mondtam, h vmi hatalmas durranás lenne Tello, de annyira nem is borzasztó, mint amennyire nem győzöd hangsúlyozni. Én sem követelem a kezdőbe, de azt elismerem amit hozzátesz a játékhoz. És ha ez abban merül ki, h meghúzza és beadja elég sokszor pontosan/hasznosan/... vagy gólt lő, addig nem fogom flop-ozni meg stb.

Am meg pont ilyenekről beszélek, h azt alaposan megjegyezted, h mikor nem tudta átvenni a labdákat, de Deu-nál nem írkáltad be sehova, h elvesztett labda után nem megy, amikor megcsinálta azt a szólót keresztbe, nem hagyta Villának ellőni, hanem inkább eltolta előle is ,így lett a védőké...

Szóval leginkább a következetlenség miatt írtam. Az egyiknél minden apróság miatt még jobban lehúzod, a másiknál meg a gerendát sem akarod észrevenni. Így meg nem érzem annyira korrektnek a dolgot.

És én meg ezt értettem a pozitív-negatív befolyásoltságú dolog mellett nem az emberi dolgok miatt, mivel nem arról írtál ;) Csak tényleg Tello-t minden apróságért előveszel, és most már egy hete csak Deu-ról megy a "vita" és persze ebben is kiélheted Tello hajlamodat, uh két legyet egy csapásra :D

És ne érts félre, én is szeretném, ha Deu egy újabb aranylabdásunk lenne majd, mielőbb. Viszont nullkilométeres a srác és előtte még az élet, nem feltétlenül lenne hasznos számára az, amit kántálsz egész héten. Persze ez a te dolgod, csak amikor már érezteted, h mennyire hülye Tito, h nem nyalja fényesre, meg már rég fel kellett volna hozni, meg persze Tello-t mínusznullázod mellette, sztem kicsit sok ez így egyszerre, meg ilyen töményen már.

Mert tényleg lassan ott tartunk, h mindenki vak félhülye a klubnál, mert szted már fent lenne a helye, Tello-nak meg a BLASZ IV-ben.

Meg még annyit, h a káromkodásokra figyelj oda légyszíves!
Lionel85
Llegenda del Barça

2012.11.30. 19:18:13

sjd írta:Én Tello kapcsán sem értem a pozitív kommenteket, látszik a srácon, hogy messze van attól, hogy valaha is meghatározó játékosa legyen a csapatnak. Arra jó, hogy a 4. meg 5. gólt megrúgja, de nehezen tudok visszaemlékezni olyanra, amikor döntő fontosságú volt a játéka (Osasuna 3-2 talán). És azt hiszem a Real elleni meccse azért tüske sokakban (köztük bennem is, bár én már akkor fogtam a fejem, amikor megláttam a kezdőben), mert akkor bizonyította be igazán, hogy pl. egy Sancheznek nem alternatívája nagyon.
Tello még fejlődőképes, nem kész játékos. Jelenleg a 4-5. gól megrúgására elég, ő legalább rúg, mint az általad említett Alexis, akinek amúgy nem lehet alternatívája Tello, hiszen Alexis sem alapember a csapatban. Könnyű helyettesíteni a chileit. Tellóval meg az idő van, a jelenleginél már csak jobb lehet. Sajátossága a gyorsasága, illetve az erős passzai. Ez sokszor jókor jöhetnek. Főleg csereként, amikor már fáradnak a csapatok, egy ilyen lendületes játékos mindig jól jön.
Kép
Kép
Kép
Sanama
Llegenda del Barça

2012.11.30. 19:16:17

annak aztán kumma sok értelme van.
Nem fogok személyeskedni, de mikor le van írva valami, és te félreérted, aztán még mindig neked áll feljebb, az már vicces :-)
A többire inkább nem reagálok, mert még azt is kihozod, hogy Messit is veri a srác :D
Én Tello kapcsán sem értem a pozitív kommenteket
Szerintem nem sokan mondták, hogy ő kiemelkedő játékosa lesz a csapatnak valaha is. Viszont szenvedések esetén gyakran jól jön az, amit ő tud.
Illetve addig sok rosszat nem fogsz tőlem hallani Tellórol, ameddig Messit leszámítva a támadóink eléggé gyengék, most tekintsünk el Villa hétközi 2 góljától.
Sanchez kapura sem tud fordulni, előre nem tud haladni, semmivel sem jobb, mint pl. Tello. De ez már más kérdés.
Tartom magamat ahhoz, hogy Tello egy kiegészítő eleme lehet a csapatnak, az rajta múlik, hogy ezzel melegészik-e és marad, vagy megy tovább.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Sanama 2012.11.30. 19:20:54-kor.
shutterisland
Director del Fútbol

2012.11.30. 19:07:01

[quote]

mihi :

1. pedig rohadtul nem nagy szám tello, és tényleg van pár jó meccse, de ha nem jön be a lefutom és beadom egysíkú szarsága, akkor kb. meg is főtt a kávé, rengeteg ilyen volt.
meg mikor a labdákat nem bírta átvenni.
szerintem a futball elemeinek 70%-ban kb. jobb játékos deulofeu egyénileg, mondjuk úgy, hogy a további 30% fontosabb tito szempontjából.

2. lehet meglep, de tello nekem (mint embertípus) szimpatikusabb, deulofeu tényleg nagyképűbbnek tűnik, míg tello a csendesebb típus, nem kérdés, hogy melyik áll az ember szívéhez közelebb.
viszont mindezek ELLENÉRE látnám szívesen deulofeut helyette, és pont azért, mert az ő játéka az, ami nekem mind a barcából, mind a mai fociból úgy en bloc kezd hiánycikk lenni.
a dinamika, a váratlan, a cselek, az ösztönösség, stb.

na mindegy, lezárom részemről, mert ennek amúgy sincs semmi értelme.

ezeket meg csak úgy nézni, néhány kedvenc momentumom tőle.

http://www.youtube.com/watch?v=YtIgw5fpeyk
http://www.youtube.com/watch?v=jSRwwOWL1Ps
http://www.youtube.com/watch?v=uOUXlsNgrh4
http://www.youtube.com/watch?v=hsXlY4dHojM
http://www.youtube.com/watch?v=ln_dXiCbIDg
http://www.youtube.com/watch?v=Rgp8DufV0Pg (a góljai)
http://www.youtube.com/watch?v=Mke7C9DOi5Q ( a végén az is gól szögletből)
http://www.youtube.com/watch?v=ORpREKfw57c
sjd
Llegenda del Barça

2012.11.30. 18:58:02

Én Tello kapcsán sem értem a pozitív kommenteket, látszik a srácon, hogy messze van attól, hogy valaha is meghatározó játékosa legyen a csapatnak. Arra jó, hogy a 4. meg 5. gólt megrúgja, de nehezen tudok visszaemlékezni olyanra, amikor döntő fontosságú volt a játéka (Osasuna 3-2 talán). És azt hiszem a Real elleni meccse azért tüske sokakban (köztük bennem is, bár én már akkor fogtam a fejem, amikor megláttam a kezdőben), mert akkor bizonyította be igazán, hogy pl. egy Sancheznek nem alternatívája nagyon.
Lionel85
Llegenda del Barça

2012.11.30. 18:51:27

Higgadtan kell kezelni ezt a Deulofeu-ügyet. Sokan akarják már látni és természetes is, hiszen egy szupertehetségről van szó, ám meg kell érteni azt is, hogy nem szabad a fejébe szállnia a dicsőségnek és sajnos mint köztudott az előélete, erre hajlamos is. Ezt szerencsére Tito is nagyon jól tudja, ezért nem halmozza el dicséretekkel. Meg egyébként sincs még nagyon mire, hiszen nem sokat tett le az asztalra, csak felvillanásai voltak. Idén mindenféleképpen a B csapattal kell gatyába rázódnia, aztán jövő nyáron megnézni, hol tart. Utána el lehet gondolkodni, hogy jöjjön a nagyokhoz, vagy még maradjon a tarcsiban.
Kép
Kép
Kép
Válasz küldése