Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Én se látom benne "a klasszist" de valami iszonyat összejön neki eddig a szezon. A távoli lövései, se azok a védhetetlen gólok, mégis megtalálják a kaput, gólokkal se áll rosszul. Így végigvinné a szezont, akkor egyértelműen esélyes lenne, de még nagyon sok van hátra. A csapatból inkább neki adnám, mint Lamine-nak.ElBartimaeus írta: ↑2025.03.12. 16:54:07Az mondjuk elég komoly stat, le a kalappal!FcBarcelona1 írta: ↑2025.03.12. 08:36:45Ő lett ezzel a legtöbb BL gólt szerző brazil egy BL idényen belül, 11 góllal.
Kaka, Rivaldo, Neymar, Jardel, Firmino (mind 10)
5-öst megelőzve.
Jó lenne, ha így folytatná.
Bence, a letámadást szinte mindig a támadók kezdik és irányítják (szemben a hátrébb rendezett védekezéseknél, ahol minden hátulról indul), ezek triggerpontokra működnek, amiket sokszor a legelső ember döntése hoz meg. Ez alap, hogy ilyenkor beszélsz a társakhoz és nem karmesterkedés. Mármint nyilván az, de nem extra.
Nekem valahogy fura lenne, ha ő kapná, jó statokat hoz, hajt, be is akadnak végre a lövései, de kövezzetek meg, mégse érzem egy kiemelkedő játékosnak. Nem kiemelkedően technikás, abszolút nem húz sok váratlant, csak gyors és két tüdeje van. Bár fontos meccseken mindig hozza a tőle elvártat (ami amúgy nagy szó), nem rémlik, hogy ő húzta volna a csapatot bármelyiken is, csak megtalálták a társak a támadások végénél. Itt is, lőtt két gólt, de az oroszlánrészét más csinálta. Pl ezen a meccsen (összefoglaló alapján) Yamal sokkal többet tett hozzá. Pedri sokkal többet tesz hozzá a csapat játékához.
És nem azt mondom, hogy nem érdemelné meg, de nekem fura lenne. Kicsit Shevchenko feelingje van.
Egész Európában ő alakította ki a legtöbb helyzetet. Wirtzek előtt van benne. Távolról sem csak megtalálják a srácok centerként aztán kész.ElBartimaeus írta: ↑2025.03.12. 16:54:07Az mondjuk elég komoly stat, le a kalappal!FcBarcelona1 írta: ↑2025.03.12. 08:36:45Ő lett ezzel a legtöbb BL gólt szerző brazil egy BL idényen belül, 11 góllal.
5-öst megelőzve.
Nekem valahogy fura lenne, ha ő kapná, jó statokat hoz, hajt, be is akadnak végre a lövései, de kövezzetek meg, mégse érzem egy kiemelkedő játékosnak. Nem kiemelkedően technikás, abszolút nem húz sok váratlant, csak gyors és két tüdeje van. Bár fontos meccseken mindig hozza a tőle elvártat (ami amúgy nagy szó), nem rémlik, hogy ő húzta volna a csapatot bármelyiken is, csak megtalálták a társak a támadások végénél. Itt is, lőtt két gólt, de az oroszlánrészét más csinálta. Pl ezen a meccsen (összefoglaló alapján) Yamal sokkal többet tett hozzá. Pedri sokkal többet tesz hozzá a csapat játékához.
És nem azt mondom, hogy nem érdemelné meg, de nekem fura lenne. Kicsit Shevchenko feelingje van.
Az mondjuk elég komoly stat, le a kalappal!FcBarcelona1 írta: ↑2025.03.12. 08:36:45Ő lett ezzel a legtöbb BL gólt szerző brazil egy BL idényen belül, 11 góllal.
5-öst megelőzve.
Valóban, egy Aranylabdához nem elég az egyéni teljesítmény. Tegyük fel a Real megnyeri a Bl-t, mi kiesünk az elődöntőben még akkor is Viniciusnak vagy Mbappénak ítélnék a bogyót, Raphinha meg kapna egy év játékosa díjat engesztelésül. Függetlrenül, hogy ki lesz a spanyol bajnok és ki a második. De ha nem jutunk be az elődöntőbe, akkor valószínűleg esélye sem lesz.bence0330 írta: ↑2025.03.12. 09:48:15Nem is az, hogy mennyit, hanem hogy a tavalyi tavaszi BL idény óta az összes komolyabb ellenfél ellen gólpont, és majdnem mindegyiken gól. Napoli, PSG, PSG, BM, Dortmund, Benfica, Atalanta, jellemzően első és/vagy döntő gólok, közben a BL-ből kilépve a két klasszikón is brillírozott, meg az Atleti ellen, egyedül az Atleti elleni bajnoki meccsen nincs gólpontja a nagyobb ellenfelek ellen.
Emellett továbbra is eszement meló.
Tegnap mutattak néhány közelit róla letámadáskor mikrofonnal, labda nélkül, megállás nélkül hangosan karmesterkedik ilyenkor elöl, űz/hajt mindenkit karszalag nélkül is, akkor is, ha 80. perc és 3 gól a különbség.
Aranylasztihoz minimum döntő kell, és mellé minimum a bajnoki cím, lehetőség szerint egy hazai dupla, szerintem még a BL döntőben bukva is jó esélye lenne. Egyszerűen idén mindenben élen jár, amiért aranylasztit osztogatnak, gólpontokban Salah mögött kicsivel, aki kiszállt, legtöbb kialakított helyzet, nagy meccseken a közelében nem jár senki kb, emellett vezér is. Tényleg csak az eredmény kell neki, az meg szerintem nem rajta fog múlni, a BL-ben szerencse kérdése is kicsit. Minden egyes meccset viszont nem dönthet el, lesz olyan, mikor beragad, nem lehet a végtelenségig csinálni ezt, Yamal legalább néha fellép mellé, ilyenkor de baromira kéne már Lewy is ezeken.
A top3 szerintem garantált neki, ha nem sérül le, nem nagyon előzheti más, csak egy BL győztes. Mbappé (Griezmann), Dembélé, Kane, más nem nagyon jut eszembe, nagyjából ezek a csapatok nyerhetik meg, és ők a húzóemberek/nagy gólvágók, esetleg az Inter, náluk viszont nincs igazán kiemelkedő alak.
Én is most láttam egy hírben. Salah-al volt összehasonlítva, de neki vannak büntetőből lőtt góljai.
Na ez viszont nagy hiba. Ha fejre kell tenni a labdát, remek, de nem tudta levetkőzni itt a nyomást valamiért ezen a téren. Mindenhol szép számmal lőtt belőlük gólokat, az utolsó pár meccsén kettőt is a válogatottban, előtte a korábbi klubjában is szép számmal, itt meg egyet sem. Szerintem ez már iszonyat görcsölés nála, csont nélkül venném el tőle a közelebbieket. Ferrán, Lewy, Pedrire mindenképp rábíznám, jobbról meg talán Yamalra, de ezt nem tudom.
Mostanában kihagyott olyan helyzeteket, amilyeneket ősszel belőtt (ősszel meg belőtt olyanokat, amilyeneket tavaly, tavalyelőtt kevésbé). De tegnap, amikor nagyon kellett, belőtte, nem izgulta el, nem ügyetlenkedte el. A mind akciógólhoz még annyit, hogy nem tudom, lesz-e idő, amikor a 11-eseket is ő lövi majd, vagy az túl nagy drukkal járna. Viszont a szabadrúgások már most is az ő reszortja.
És milyen körülmények közt lőtt gólok...
Nem tökéletesen épp, de belejött. Csak hát balról ez nem téma, ezt meg az ütempasszait, betekert labdáit balról sajna elvesszük tőle. Nem mondom, hogy nincs jó helyen, Yamallal kettejük közt ez a jó felosztás, csak hogy ezekben a specifikus dolgokban természetszerűen gyengébb jóval onnan, nem is lehet másképp ballábasként, pláne az ő rúgótechnikájával. Yamal sérülése környékén pár meccs alatt 2 gólt lőtt jobbról érkezve 20 méterről, egyiket full egyedül csinálta meg megának. Megy az neki, jobbról lőne már elég sokat szerintem, de ballábasként balról nem fog átlövésgólokat lőni, az még Messinek is nagyon komoly feladat, aki nyilván más szint teljesen.
És ehhez azért tegyük hozzá, hogy játékban is mennyit ad a csapatnak. Plusz lehet, hogy a BL-ben is Lewy vezeti a góllövőlistát, de az igazi teljesítmény szerintem Raphinháé. 8 meccsen 82. perces akciógól átlagot hozni az brutális, és ami még durvábbá teszi, hogy ebből hatot a Bayern-, BVB - Benfica triónak lőtt. (a 4 assistot meg sem említem).bence0330 írta: ↑2025.02.07. 22:58:1838 gólpontnál jár február elején, egyedül Salah van előtte, akinek 44 van, de 8 tizit rúgott. Azok nélkül Rapha vezeti a top5 liga kanadai tábláját.
Tizikkel
Salah 44
Rapha 38
Kane 36
Marmoush 34
Lewy 33
Tizik nélkül:
Rapha 37
Salah 36
Haaland 33
Marmoush 29
Lewy 29