A régmúlt Barca csillagai

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.

Ki minden idők legjobb barcás jobbhátvédje?

A szavazás 2021.12.08. 17:07:23-kor befejeződött.

Dani Alves
19
95%
Albert Ferrer
1
5%
Más, kifejtem kommentben.
0
0 szavazat

Szavazatok száma: 20
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.02.15. 21:39:58

Nagyon fáj, amikro olyan emberek vonulnak vissza, akik gyerekorom legnagyobb sztárjai voltak, akik megszeretették velem ezt az egész sportot. :( Fénykorában hatalmas játékos volt, és az első komoly sérülése után is még nagyon jó volt, bár tény, h olyan mint előtte már sosem volt. Később újabb sérülések, egészségügyi problémák húzták le, sajnálom, h a karriere vége már olyan volt amilyen.
Ettől függetlenül a 90-s évek vége, és a 2000-s évek elejének meghatározó figurája volt, és minden idők egyik legnagyobb futballcsillaga. Jó pihenést, és sikereket az életében kívánok neki, számomra az egyik legnagyobb marad mindig!
MessiFan
Llegenda del Barça

2011.02.15. 17:21:12

Jó pihenést neki.
Sajnálom, hogy nem láthattam fénykorában.
Deus
Boixos Nois

2011.02.15. 17:07:14

KépKép
Bányász
Rendfenntartó - moderátor

2011.02.15. 14:11:09

d írta:Az sokat elmond róla, hogy....
És ami még szintén sokat elmond róla az az,h játszott az Barcában,Realban,Interben és a Milanban is mégsincs róla egy rossz szava senkinek sem.Ez azért szerintem igazán ritka.

Kedvem szottyant előkaparni a PSX-et és tolni egyet a jó öreg Ronaldo V-Footballal.. :)
Kép
"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."

"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
daffy
Madridista

2011.02.15. 13:49:31

Mihu írta:Hát ez nálad lehet hogy így van, meg én is mint írtam, számomra csak egy Ronaldo létezik, a másikat úgy hívják hogy Cristiano Ronaldo, nem pedig Ronaldo, de sokan visszakérdeznek hogy Cristiano vagy a brazil? Meg ha beírod a google keresőjébe hogy Ronaldo, vagy a youtube-ra ugyan ezt, akkor sajnos többségében Cristiano Ronaldo-val kapcsolatos képek és videók jönnek ki. :? :?
sajnálatos. például ezért nem szimpatizálok a spanyol szövetségnek azon döntésével,hogy mezt nem lehet visszavonultatni. talán akkor ezt is meg lehetne oldani. minden esetre cé-ben lehetett volna annyi tisztelet,hogy egy "c" betűt elé biggyeszt
Mihu
Director del Fútbol

2011.02.15. 13:40:54

daffy írta:
Mihu írta:Én azt sajnálom, hogy ha egy ilyen nagy legendáról beszélünk, akkor magyarázkodnunk kell, hogy az igazi, a brazil, a dagi Ronaldo. Pedig a másolat soha nem fog olyan elismerést kivívni a futballvilágban, mint a Fenomén. Mondhatni nem lehet őket egy szinten emlegetni.
a pályán és azon kívül is a ronaldo név a fenomént jelenti. én ha tehetném,cé nevét módosítatnám a mezen. fenomén csak egy volt,ronaldo lehet még pár
Hát ez nálad lehet hogy így van, meg én is mint írtam, számomra csak egy Ronaldo létezik, a másikat úgy hívják hogy Cristiano Ronaldo, nem pedig Ronaldo, de sokan visszakérdeznek hogy Cristiano vagy a brazil? Meg ha beírod a google keresőjébe hogy Ronaldo, vagy a youtube-ra ugyan ezt, akkor sajnos többségében Cristiano Ronaldo-val kapcsolatos képek és videók jönnek ki. :? :?
d
Entrenador del Barça

2011.02.15. 13:31:19

Az sokat elmond róla, hogy háromszoros VB döntős és kétszeres győztes, kétszeres Copa America győztes, aranycipős, kétszeres aranylabdás, többszörös gólkirály, UEFA, KEK, bajnoki címem, kupák győztese, többszörösen gólrekorder, gyakorlatilag mindent megnyert, amit csak lehetett a Bajnokok Ligáján kívül, az elmúlt 20 (?) év egyik (?) legkiemelkedőbb játékosa, és mégis azt mondjuk róla, hogy mi lett volna, ha...?...

Fantasztikus volt a pali, ha nincs a sérülékenysége egyszerűen tökéletes játékos lett volna. Gyors, hatékony, látványos!

Nem tudunk róla olyasmit írni, amit ne írtak volna le már ezerszer, és mégis írnunk kell róla, mert ő egészen biztosan egyike azoknak a nagyon keveseknek, akikről unokáinknak is mesélni fogunk!
daffy
Madridista

2011.02.15. 13:22:24

Mihu írta:Én azt sajnálom, hogy ha egy ilyen nagy legendáról beszélünk, akkor magyarázkodnunk kell, hogy az igazi, a brazil, a dagi Ronaldo. Pedig a másolat soha nem fog olyan elismerést kivívni a futballvilágban, mint a Fenomén. Mondhatni nem lehet őket egy szinten emlegetni.
a pályán és azon kívül is a ronaldo név a fenomént jelenti. én ha tehetném,cé nevét módosítatnám a mezen. fenomén csak egy volt,ronaldo lehet még pár
Mihu
Director del Fútbol

2011.02.15. 12:59:13

Én azt sajnálom, hogy ha egy ilyen nagy legendáról beszélünk, akkor magyarázkodnunk kell, hogy az igazi, a brazil, a dagi Ronaldo. Pedig a másolat soha nem fog olyan elismerést kivívni a futballvilágban, mint a Fenomén. Mondhatni nem lehet őket egy szinten emlegetni.
Boixos
Llegenda del Barça

2011.02.15. 11:40:24

az egyetlen ronaldo.
a maga idejében a világ legjobbja volt.
nekem a barcás felejthetetlen megmozdulásai mellett az tetszett a legjobban, amikor már enyhén túlsúlyosan játszott a mu ellen a madridban és az "álmok színházában" úgy rúgott röhögve egy hármast az angoloknak, h az egyik kezét folyamatosan a seggébe dugva tartotta és kizárólag hátrafelé futott. kb ekkora különbség volt közte és a többi agyatlan zsugás között, akik egyébként folyamatosan faragták, mert csak ennyire tellett tőlük...

nagyon sajnálom, h így alakult a pályafutása, de remélem, az egészsége rendbe jön és boldog, teljes életet fog tudni élni a futballon kívül is. mindenképpen szurkolok neki!
PUYOL-XAVI-INIESTA
Dabas
Jugador del Barça

2011.02.14. 21:54:53

Lionel85 írta:Nekem az első könyvem róla "Az igazi Ronaldo" volt. Nagyon meghatott, többször is elolvastam, de most visszavonulása okán megint elfogom.

Kép

Órási legenda volt! Köszönünk minden pillanatot Ronaldo! Te Fenomén!

Egy háttérkép Barçás mezben:

http://www.desktoprating.com/wallpapers ... 00x600.jpg
és én is elfogom olvasni megint:D
PCsabi
aka Game90

2011.02.14. 21:54:31

A tökéletes középcsatár megtestesítője, egyik kedvenc játékosom volt. Sajnos a Barcában nem láttam játszani, a 98-as VB-től követtem a pályafutását. Rengeteg egyéni díj + a számok is magukért beszélnek: 515 meccs, 352 gól. És ahogy nézem a statisztikáit, csak 6 szezont tudott végigjátszani nagyobb sérülések nélkül. Ha nem hátráltatták volna ennyire a sérülések, akkor lehet, hogy több Aranylabdát is nyert volna.
Bányász írta:Óriási szerencsénk van,h láthattuk Barca mezben minden idők 3 legjobb játékosát.Az lett volna a legnagyobb csoda ha Barca mezben is focizhattak volna együtt ők hárman.Ronaldo-Rivaldo-Ronaldinho.
Te jó ég, mi lett volna akkor, joga bonito a javából 8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára PCsabi 2011.02.14. 21:55:30-kor.
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Lionel85
Llegenda del Barça

2011.02.14. 21:25:36

Nekem az első könyvem róla "Az igazi Ronaldo" volt. Nagyon meghatott, többször is elolvastam, de most visszavonulása okán megint elfogom.

Kép

Órási legenda volt! Köszönünk minden pillanatot Ronaldo! Te Fenomén!

Egy háttérkép Barçás mezben:

http://www.desktoprating.com/wallpapers ... 00x600.jpg
Kép
Kép
Kép
LM10
Director del Fútbol

2011.02.14. 19:12:20

Bányász írta:A Ronaldo és az aranylabda csillagai című könyv volt kb az első amit olvastam. :) Teljesen oda voltam érte kiskoromban.Részben neki és a sok hollandnak köszönhetően kedveltem meg a Barcát.

Óriási szerencsénk van,h láthattuk Barca mezben minden idők 3 legjobb játékosát.Az lett volna a legnagyobb csoda ha Barca mezben is focizhattak volna együtt ők hárman.Ronaldo-Rivaldo-Ronaldinho.

Az idő mindent megszépít egyébként sztem.Szóval majd ha visszanézünk Messi pályafutására akkor fogjuk tudni igazán értékelni őt.Lehetséges,h majd idővel rá is olyan nosztalgiával fogunk tekinteni mint Bergkampra vagy Zidanéra és úgy fogjuk emlegetni mint aki olyanokat csinált amit senki más.

Sztem Ronaldinhot(és mást is) akkor tudtunk igazán értékelni miután már nem volt.Tudtuk,h mennyire jó de most,h már nincs most értékeljük igazán azokat a dolgokat amiket adott nekünk.Sztem Messivel is lehet ugyan ez.
Ugyan ezt írtam pár hsz-el lejjebb.

Bocs vagy nem tudom. :) Nem olvastam el minden hszt,mint látható nem is reakció volt csak egy vélemény.Ezek szerint ugyan úgy gondoljuk. :wink:
B.
Bányász
Rendfenntartó - moderátor

2011.02.14. 19:05:02

A Ronaldo és az aranylabda csillagai című könyv volt kb az első amit olvastam. :) Teljesen oda voltam érte kiskoromban.Részben neki és a sok hollandnak köszönhetően kedveltem meg a Barcát.

Óriási szerencsénk van,h láthattuk Barca mezben minden idők 3 legjobb játékosát.Az lett volna a legnagyobb csoda ha Barca mezben is focizhattak volna együtt ők hárman.Ronaldo-Rivaldo-Ronaldinho.

Az idő mindent megszépít egyébként sztem.Szóval majd ha visszanézünk Messi pályafutására akkor fogjuk tudni igazán értékelni őt.Lehetséges,h majd idővel rá is olyan nosztalgiával fogunk tekinteni mint Bergkampra vagy Zidanéra és úgy fogjuk emlegetni mint aki olyanokat csinált amit senki más.

Sztem Ronaldinhot(és mást is) akkor tudtunk igazán értékelni miután már nem volt.Tudtuk,h mennyire jó de most,h már nincs most értékeljük igazán azokat a dolgokat amiket adott nekünk.Sztem Messivel is lehet ugyan ez.
Kép
"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."

"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.02.14. 18:42:54

Egy kis emlékezésként
part1
part2

Jó látni Amort, Stoichkovot,Figot és a többieket is
Kép
Kép
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2011.02.14. 18:37:58

S.Agüero írta:
Ők csináltak olyan dolgokat amikre azt mondtam, h "ilyen nincs".
Hát én Messire is mondtam már párszor. :P :D
Sajnos én azokat a játékosokat nem láttam focizni csak videókon. :?
Kicsit lehet, h off, de leírom, ha nem idevaló akkor törlik a modik. :wink:
Messi játékára én sose mondtam,h "ilyen nincs". Messi semmi olyant nem csinál amit én ne láttam volna korábban, a cselei is viszonylag egyszerűek, de roppant hatékonyak. Én úgy gondolom, h az ő játékának a fő erénye a gyorsaság, néha labdával is gyorsabb, mint az őt üldöző labda nélkül.

Nekem ők a legnagyobbak:
http://www.youtube.com/watch?v=NghJ5Ea2 ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=AA-BDMC_p3w
http://www.youtube.com/watch?v=sfeVsRf0dK0
http://www.youtube.com/watch?v=9QU7U5UKzL4

Ez tényleg csak pár...
:wink:
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
detabarca
Capitá del Barça

2011.02.14. 18:33:24

Utálok ilyen híreket olvasni! Már most rosszul vagyok attól a naptól, amikor egy ilyen cikket fogok olvasni Rivaldoról....
Ronaldo kiérdemelte a Fenomeno nevet, csatár poszton nem tudok elképzelni nála nagyobb spílert. A mai 20-30 év közötti foci rajongók 90%-a sztem hasonlóan vélekedik.
Azért sztem látjuk még őt jótékonysági meccseken. :wink:
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!

"A sportok királya a labdarúgás, a Barcelona meg a labdarúgás királya!"
(Johan Cruyff)
Barcaman14
Director del Fútbol

2011.02.14. 18:32:02

Szomorú pillanatok ezek, de egyszer be kell fejezni. :cry: Ronaldo egy igazi legenda. Sajnálom hogy ennyire sérülékeny volt. Ugyan nekem sosem tartozott a kedvenceim közé, de őt nem lehet nem elismerni. Szerencsésnek érzem magam hogy láthattam őt játszani, de azt sajnálom hogy a Barcás szezonját nem láthtattam. Sok sikert a továbbiakban neki, és remélem hogy minimum az egyik fia örökölte a géneket! :)
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
LM10
Director del Fútbol

2011.02.14. 18:31:36

S.Agüero írta:
Na igen, itt a lényeg. Én a 2004-2005-ös idénytől kezdtem el követni a Barcát, illetve a labdarúgást, szóval esélyem sem volt hétről hétre látni a csúcsformában lévő Rivaldo,Zidane,Ronaldo egyikét. Igaz ekkor még mind játszottak, de az már gyenge volt, amit ilyenkor teljesítettek.
Szerintem mindenkinek azok ragadnak meg pótolhatatlannak, akiket először kedveltünk meg( nekem pl: Ronaldinho,Deco,Puyol,Xavi,Messi,Iniesta,Lampard,Kaka,C.Ronaldo,stb.)
MatyiG
Adminisztrátor

2011.02.14. 18:27:42

kanty
Llegenda del Barça

2011.02.14. 18:25:38

S.Agüero írta:Itt van nekünk Messi, Xavi, Iniesta, CR. :P :D
Minden tiszteletem az általad említett játékosoké, elképesztő amit tudnak. DE sajnos tényleg hiányzik egy Ronaldo, Ronaldinho, Zidane, Berkamp és sorolhatnám, nekem ők voltak az igazi művészek. Ők csináltak olyan dolgokat amikre azt mondtam, h "ilyen nincs".
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
LM10
Director del Fútbol

2011.02.14. 18:21:45

Szerintem csak akkor válhat egy focista olyan szintűvé, hogy Zidane,Ronaldo szinten legyen, ha már visszavonult. Mert akkor is Istenek voltak, de most Legendák. És ha visszavonul majd Messi,Xavi,Iniesta,Cristiano, akkor meg őket fogjuk hiányolni.
MatyiG
Adminisztrátor

2011.02.14. 18:17:00

Itt van nekünk Messi, Xavi, Iniesta, CR. :P :D
daffy
Madridista

2011.02.14. 18:14:45

kanty írta:
messideco írta:http://www.nemzetisport.hu/minden_mas_f ... t-2064595/

Ronadlo, az egyetlen, a brazil visszavonult :( Itt egy remek összeállítás a karrierjéről.
Gracias,Ronaldo!
Jó kis cikk.
Számomra is ő a tökéletes középcsatár. Játéka könnyed és egyben zseniális volt. Mennyire hiányzik a mai mezőnyből is egy Ronaldo szintű játékos. :?
amennyire egy rivaldo,dinho,rc,zidane :?
Válasz küldése