Marcus Rashford

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
Deluigi
Director del Fútbol

2026.01.20. 16:29:52

Forcabarca73 írta:
2026.01.20. 15:41:22
Számomra ez tényleg érthetetlen, hogy Decot és Flicket mivel győzte meg, hogy kifizessenek érte 30 millát? Én nagyon komolyan mondom, hogy Decot cserélném le…
Kifizettek mar? :O Nem tudtam.

Szezon vegeig amugy sem lehet megvenni.
Forcabarca73
Barça B

2026.01.20. 15:41:22

Számomra ez tényleg érthetetlen, hogy Decot és Flicket mivel győzte meg, hogy kifizessenek érte 30 millát? Én nagyon komolyan mondom, hogy Decot cserélném le…
Troym
Llegenda del Barça

2026.01.20. 14:22:05

Évekig hívtam 7 gólos támadónak Ferran, de utolsó 2 bajnoki szezonban 10, ill idénre már most 11 gólos, ezzel szemben Rashford kb 4 éve lőtt több, mint 7 gólt egy bajnoki szezonban.

Mondhatjuk, hogy Rashford nincs formában a kapu előtt, csak már 3 éve tart és a Villában sem volt eredményesebb. Szerintem ő egy szélsőként használható játékos, több gólt látnék bele Ferminbe 9esként, mint Rashfordba, de maga a téma sem értelmezhető, ott van Lewa.

Azért a Prága, Oviedo, Koppenhága ellen csak be lehet tenni a szezonban 9 bajnoki gólnál járó veteránunkat.
PR42
Jugador d'estrella

2026.01.20. 13:38:36

Mascherano14 írta:
2026.01.20. 12:48:51
Én is megnéznem középcsatarkent, ott nem jönne ki annyira, hogy nem jó letamadasban és összejátekban, legalábbis elég sokszor nem értik meg egymást a szélen. Viszont erős, gyors, es talán jól fejez be, Ferrannal jobban.
Azt hogy jobban fejez be mint Ferrant azt mire alapozod?
Mascherano14
Entrenador del Barça

2026.01.20. 12:48:51

Én is megnéznem középcsatarkent, ott nem jönne ki annyira, hogy nem jó letamadasban és összejátekban, legalábbis elég sokszor nem értik meg egymást a szélen. Viszont erős, gyors, es talán jól fejez be, Ferrannal jobban.
ocsike83
Capitá del Barça

2026.01.20. 08:55:15

bence0330 írta:
2026.01.19. 18:32:21
...be kell végre dobni oda Rashit szerintem legalább 30-45 percekre.
Ezt áthozom ide.
Ugye amikor kölcsönvettük azt mondták, milyen jó, mert 3 poszton is azonnal bevethető.
Ehelyett Yamal helyén szerintem még nem volt. Igaz ott megvagyunk, oda nem is kell.
Játszott Raphinha helyén és néha középen.
Nem igazán értem, hogy miért nem próbáljuk meg ŐT teljes értékű középcsatárként? Raphi-Rashford-Yamal szerintem brutál lenne.
Ha bejönne, 30 millióért lenne egy középcsatárunk.
Lewy és Ferran alkalmatlan erre a szintre. Az olyan meccseken, mint most hétvégén is, amikor ott elől kellene egy nagyon kicsi plussz, akkor (sem) lehet számítani rájuk.
Nyáron ordít a csapat egy masszív, brutális középcsatárért.
Més que un club :P
Deluigi
Director del Fútbol

2026.01.16. 11:57:04

En meg mindig idegen testnek latom a Barszaban. Iparkodik, igyekszik, de egyaltalan nem illik bele a mi jatekunkba. KB. mint Kessie, aki szinten kituno jatekos volt, de nem passzolt a jateka a mienkbe.

Golpasszai is a szogletekbol, szabadrugasokbol hiztak fel.

En nem vennem meg.
Troym
Llegenda del Barça

2026.01.16. 11:50:25

Ezért írtam már nyáron is, hogy cseretámadónak nem Nico / Diaz / Rashford amiben gondolkodni kéne, hanem

1. valami fiatal feltörekvő játékos, amilyen pl Roony is
vagy
2. valami veterán, aki lehetett volna mondjuk Perisic, aki a holland ligában a szezonban 15 meccsen 2g, 7a a BLben 6 meccsen 1g, 2a. Ő is tud játszani 90 perceket is, de gondolom már az se gondja, ha csak csere, Flick is dolgozott már vele.

Akkor mindenki győzködött, hogy balszélső kell és Raphinha majd középen még jobb lesz, de az a felállás működik továbbra is, ahol Raphinha a bal oldali támadó Baldéval.
Továbbra is azt gondolom, hogy cserepadra nem tudunk tartani minden posztra 25-30 közötti minőségi, karrierje csúcsán lévő játékost.
Nem dőlök kardomba, ha Rashford marad, biztos lő is még pár gólt, ad néhány gólpasszt, de én nem tartanám meg, csak tartós formajavulás esetén.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2026.01.16. 09:48:36

Alcantara írta:
2026.01.16. 09:40:37
Troym írta:
2026.01.16. 09:19:08
Mostanra kijelenthető, hogy gödörbe került, utolsó 10 meccsén 0 gól 1 gólpassz és játékban is rengeteg rossz döntés, nagyon kevés hozzáadott érték a csapatjátékhoz.
Én Roonyt kezdeném néha betenni baloldalra, mint Raphinha 10-15 perces cseréje és ha Rashfordnál nem állna be valami jelentős javulás, akkor zokszó nélkül visszaküldeném a MU-nak.

Az első részével egyetértek, mostanában valóban gyenge teljesítményt nyújt. Amikor Raphinha sérült volt, teljesen jó volt
minden meccsen, úgy látszódott, hogy beilleszkedett a Flick féle játékba is. Lehet rosszul ítélem meg, de szerintem ez a bizonytalanság körülötte (leigazoljuk vagy nem), valamint Raphinha visszatérése után a cserejátékos szint, lehet nem tett jót neki. Klubvezetés helyében én semmiképpen nem venném meg, de egy újabb kölcsönadásba belemennék, mert tud komoly szintet hozni.
100%-ban egyetértek, szerintem is az történt, hogy egyszerűen nem tesz jót neki, ha nem kezdő. Nem is véletlen, hiszen nagyon-nagyon komoly önbizalomhiánnyal küzd. Én szerettem az Ole féle Unitedet, néztem majd minden komolyabb meccsüket, 3-4-5 éve még amikor ment a kapu felé, nem az látszott rajta, hogy "tejóistenmivanhakihagyom", nem állt meg gondolkodni, nem totyogta el a végét. Nálunk sem jött ki abból a gödörből, amibe került sajnos. Nyilván amikor tuti kezdő egymás után, és van lehetősége biznyítani (meg hibázni sem annyira gond), kisebb a nyomás, jobban kijön a benne lévő minőség még így is. Ő szerintem sem cserének való játékos, nem csak nekünk nem lenne jó (ár-érték és csóróságunk szerint), hanem neki sem. Kölcsön persze tényleg más lenne.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Alcantara
Director del Fútbol

2026.01.16. 09:40:37

Troym írta:
Mostanra kijelenthető, hogy gödörbe került, utolsó 10 meccsén 0 gól 1 gólpassz és játékban is rengeteg rossz döntés, nagyon kevés hozzáadott érték a csapatjátékhoz.
Én Roonyt kezdeném néha betenni baloldalra, mint Raphinha 10-15 perces cseréje és ha Rashfordnál nem állna be valami jelentős javulás, akkor zokszó nélkül visszaküldeném a MU-nak.

Az első részével egyetértek, mostanában valóban gyenge teljesítményt nyújt. Amikor Raphinha sérült volt, teljesen jó volt
minden meccsen, úgy látszódott, hogy beilleszkedett a Flick féle játékba is. Lehet rosszul ítélem meg, de szerintem ez a bizonytalanság körülötte (leigazoljuk vagy nem), valamint Raphinha visszatérése után a cserejátékos szint, lehet nem tett jót neki. Klubvezetés helyében én semmiképpen nem venném meg, de egy újabb kölcsönadásba belemennék, mert tud komoly szintet hozni. Szerintem a megvásárlásával belekényelmesedne a tuti szerződésbe. El tudom képzelni azt a verziót is, hogy Lewa helyére fogják leigazolni, ha nem lesz jobb opció. Raphinhát nemcsak ő, hanem senki a világon nem tudná jelenleg kiszorítani a csapatból. Mindenesetre hektikus a játéka, talány nekem ez a játékos.
Troym
Llegenda del Barça

Chino
Az Év Fórumozója 2025

2026.01.15. 16:34:02

FcBarcelona1 írta:
2026.01.14. 19:53:43
Én Nico Williamst vártam, kételkedtem mennyire válik be Rashford. Én a decemberi szavazáson Rashfordot választottam a legjobb igazolásnak.
Amikor Yamal, majd Raphinha sérült volt hozott 6 gólt, 11 gólpasszt, és azon vitatkozunk mennyire érte meg a "magas" 14 milliós fizetésével, kölcsönével, 30-as opcióval (mikor pl. Wirtz volt 125)

Továbbra is tartom, hogy egy szélső volt a prioritás (nem Rashford lett volna az első, sőt második, harmadik jelöltem sem), nem tudom nélküle mennyivel lenne kevesebb pontunk a bajnokságban/BL-ben.
A héten az MD szerint tárgyaltak, hogyan lehetne csökkenteni a 30 milliós árát, esetleg egy évre újra kölcsönvennék.

Persze, ha a City szeretné eltékozolni Savinhot, aki a Gironában klasszis szezont hozott, és 21 éves, őt választanám hasonló áron. Ha Virgili lehoz 1-2 jó szezont, őt is visszavárnám. Vagy ha találunk egy szélső-csatár poszton játszani tudó játékost, hasonló áron, akkor az is jobb lehetőség.
Ha nincs jobb lehetőség, Rashford 30-ért nem rossz, a fizetését lehetne lejjebb alkudni.
Én azt tartom, hogy szerencsések vagyunk,hogy nem tudtuk annyiért elhozni Nicot. Nem tudom hogyan lehetett volna megoldani, hogy elég időt kapjon. A kezdőben a Raphinha-Pedri-Yamal trió (joggal) érinthetetlen, rotációba pedig nem tudom, hogyan lehetett volna beilleszteni. De az idei teljesítménye, ami inkább aggasztó. Olyan ez a Bilbao amilyen, de pont ezért kellene kitűnnie, hátára venni a csapatot. És az előző szezonjai sem voltak túl veretesek. Lehetett mondani, hogy még fiatal volt, de most már a 4 (5.) teljes felnőtt szezonjában illene komolyabbat villantania. A Flick-féle rendszerbe, amiben azért melóznia is kellene szintén nem tudom mennyire illene, egy Nico-Yamal duó a két szélen nem tudom mennyire lenne életképes. A fizetéséről ne is beszéljünk, jelenleg 20 millió fölött keres, még ha lejjebb is ad, kétlem, hogy nagyságrendekkel. Rashford bére ebben a szezonban, a MU kontraktusából adódan 14 millió, ha leigazolnánk, egy új szerződéssel ez szintekkel alacsonyabb.

Egy ilyen, 60 millió+ vételárat pedig ha valahogy kicsengetünk, nem tudom hová vitte volna a klubot vagy egyáltalán tudna-e játszani. Ahogy írtad, a szélső prioritás volt (Deco és Flick szerint is), nyáron szintén az lesz. Ha nekimegyünk egy évnek úgy, hogy nincs második számú opció, még kényszer sem (FT, Olmo szerintem minden csak nem megoldás) egy olyan játékos mögé, aki véleményem szerint a legfontosabb, össze is csomagolhatjuk a szezonunkat. Egy olyan minőségű szélsőt, mint Rashford, aki még durva számokat is tud hozni 30 millió alatt nagyon kétlem, hogy hozható. Egy fiatal, aki tehetséges és olcsó, annak pedig szüksége van a kellő játékpercre, amit nem fog megkapni (pl. Virgili, aki pont ezért ment el, eléggé besértődve). Roonyban is nagy a potenciál, ahányszor kellő percet kap szinte mindig bizonyít, kellő játékperccel (eddig) lehet, hogy kiderülne, hogy egy nagyon komoly játékost igazoltunk.
Egy Rashford, aki tűri a padot, de bármikor bátran beállítható, akár kezdhet is, mert nem fog visszaesni a játékunk, mint egy Torresszel pedig kétséges találni.
Persze jó lenne egy Savinho, de több szempontból is lehetetlen.
Ha tudunk fizetni annyit, egy ilyen szintű játékosért, mint a brazil és közben marad pénz egy belső védőre, illetve egy centerre, akkor hajrá, de tudjuk, hogy ez nem megy.
Forca Barca!!!!
Peter
Director del Fútbol

2026.01.14. 20:24:50

Az idény féltávhoz érve kijelenthetem, hogy többet vártam tőle.
Na nem az előélete miatt, hanem inkább attól, hogy gördülékenyebben és hatékonyabban illeszkedik a Flick féle focihoz, amihez szerintem "papíron" megfelelnek, passzolnak a srác adottságai.

Képességek tekintetében, amit eddig megmutatott önmagából nálam jelenleg közel sincs egyensúly a vételárával és fizetésével. Ilyen ráfordításokkal nem hiszem, hogy ne lehetne hasznosabb, hatékonyabb, tehát mindenképpen jobb alternatívát találni.

Úgy gondolom, illene többet ebből kihozni, mint ami eddig kijött.
Mindenesetre tavaszra mindenkinek jót tenne, ha az eddigieknél élesebb Rashford késsel lehetne működni.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2026.01.14. 19:53:43

Én Nico Williamst vártam, kételkedtem mennyire válik be Rashford. Én a decemberi szavazáson Rashfordot választottam a legjobb igazolásnak.
Amikor Yamal, majd Raphinha sérült volt hozott 6 gólt, 11 gólpasszt, és azon vitatkozunk mennyire érte meg a "magas" 14 milliós fizetésével, kölcsönével, 30-as opcióval (mikor pl. Wirtz volt 125)

Továbbra is tartom, hogy egy szélső volt a prioritás (nem Rashford lett volna az első, sőt második, harmadik jelöltem sem), nem tudom nélküle mennyivel lenne kevesebb pontunk a bajnokságban/BL-ben.
A héten az MD szerint tárgyaltak, hogyan lehetne csökkenteni a 30 milliós árát, esetleg egy évre újra kölcsönvennék.

Persze, ha a City szeretné eltékozolni Savinhot, aki a Gironában klasszis szezont hozott, és 21 éves, őt választanám hasonló áron. Ha Virgili lehoz 1-2 jó szezont, őt is visszavárnám. Vagy ha találunk egy szélső-csatár poszton játszani tudó játékost, hasonló áron, akkor az is jobb lehetőség.
Ha nincs jobb lehetőség, Rashford 30-ért nem rossz, a fizetését lehetne lejjebb alkudni.
davi10
Llegenda del Barça

2026.01.14. 19:42:22

Abde nagyon menni akart, nem szeretett volna padozni.

Rashford eddig elég felemás, volt egy jó periódusa, meg úgyahogy hozogatja a gólpontokat, de feltűnően sokszor hoz rossz döntést, és kicsit nekem még mindig "idegen test", mintha annyira még mindig nem értenék meg egymást a többiekkel. Nem tudom mennyit adna le a fizujából, én azért nézegetnék más opciót is.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Troym
Llegenda del Barça

2026.01.14. 19:12:51

Nekem az anno 2 millióért igazolt, gombokat kereső Abde is tökéletesen megfelelne csere balszélsőnek, akit szintén alacsonyabb osztályban találtunk és a Betisben is 11 meccsen 3g, 3a a mérlege.

Cserébe viszont a szélsőhátvéd és 9-es kérdést kéne nem filléres megoldásokkal intézni.
Chino
Az Év Fórumozója 2025

2026.01.14. 14:26:03

bence0330 írta:
2026.01.14. 12:28:24
Chino írta:
2026.01.14. 11:53:54
30 millióért pedig egy ilyen minőségű játékost szinte lehetetlen igazolni. A középszerek is 50 milliónál kezdődnek. Ha csak 25 gólpontot hozna már az is bőven siker, de valószínűleg több lesz annál is.
Az eddigiek alapján szerintem nem kérdés, hogy megérné elhozni nyáron, főleg egy 7-9 milliós szerződéssel (legtöbbet ennyiről hallani).
Na ezzel a résszel nem értek egyet. Rashford egy jó, evidens megoldás (szerintem nem tökéletesen odaillő profil, de kb rendben van ez is), meg is ér 30 milliót, ha valakinek vanennyije. Talán többet is. De nekünk, cserének?

Roony minimum egy jó középszer, 2 millió volt, vagy mennyi. Pedri, Araujo 5+ valamennyik. Nem mondom, hogy egyszerű, jól kell működnie a scoutrendszernek, de azért elég jó játékosokat is lehet hozni 5-10 millióért, ha okosak vagyunk. 30+magas fizu szerintem is kicsit kemény cserének, pedig talán tudod, hogy kifejezetten kedvelem Rashfordot, szóval szimpátia alapjám részemről maradhatna.
Szerintem egy kb. 2000 perces játékosért, aki egyből bevethető nem egy 18-20 éves, akinek minimum egy, de inkább több szezon kell, hogy érdemben részt vegyen a rotációban vagy sérülés esetén egy az egyben ne essen vele vissza szintekkel a csapat megér ennyit. Lehet Roonykat igazolni, rengeteg játékost veszünk is az utánpótlásba vagy úgy mint most a svédet vagy Torrét, de 100-ból egy Pedri van, Araujo is lehúzott egy évet az utánpótlásban, ráadásul neki olyan konkurenciája volt mikor feljött mint egy folyton sérült, lejtmenetben lévő Umtiti, Lenglet, 35 éves Piqué meg egy EG, akitől rettegtünk ha pályán volt. Persze be lehet húzni egy Fermint, vagy megtáltosodott EG-t vagy esetle3g egy Destet, de erre egyrészt építeni sem lehet, másrészt hatalmas a kockázat. Előbbiről is senki nem gondolta, hogy ilyen játékos lesz belőle, Garciából méginkább. Ráadásul az Atleticben sincs olyan arra a posztra, akire azt mondanám, akkora tehetség, hogy simán első csapatos lehet jövőre. Ráadásul, ha akad egy-két ilyen más csapat is tuti rárepül. Fiataloknál pláne. Ott volt Güler és Bergvall, akikkel már megvolt szóban az egyezség, aztán jött a Real és a Spurs, durván ráígért dupla fizetésért, aztán néztünk mint ponty a szatyorban.
Talán Etta-Eyong lehet, aki komolyan reménykeltő, de ő se szélsőnek, viszont simán járhatunk úgy, mint a fenti kettővel.
Rashford viszont egy olyan megoldás, aki biztosan megszerezhető, tudjuk az árát és minőségben magas szintet képvisel. 30 milliónál olcsóbban ilyen játékost komolyan kétlem, hogy találnánk, akit ráadásul le is tudnánk igazolni. Aki pedig üti a teljesítményét az minimum a duplája és kétséges, hogy tűrné-e a padot, mert az nem kérdés, hogy a brazillal indul a kezdő (a bérről nem is beszélve). Nem hiszem, hogy lehetne Doku, Barcola stb. szinten gondolkodni
Akkor már inkább egy Aubameyang-Cancelo-féle transzferre van nagyobb esély, de ez is vagy összejön vagy nem.

De ugyanez igaz például jelenleg a középhátvédekre. Már Schlotterbeckért is mennek a csapatok, Guehit most lopja a City a Pooltól pedig már megegyeztek, az ingyenesekkel próbálnak hosszabbítani vagy már meg is tették (pl. Upamecano).
Forca Barca!!!!
Khyzz
Barça B

2026.01.14. 13:15:39

Én is megtartanám ha elfogadja ezt a szerepkört. Nekem tetszett amit ősszel művelt, rengeteg gólpontot hozott ami szerintem támadónál igenis fontos, a szögleteket ő rúgja a legjobban (sok gól is jött belőle) és látszik, hogy küzd, hajt. Nyilván letámadásban nem egy Raphi de ebben javulhat még. 30milla meg bőven nagyon jó ár egy ilyen játékosért. Egyedül akkor engedném el ha Virgilt visszahoznánk és kapna érdemben lehetőséget, néha ránézek és jól tolja a srác.

A MU-ból meg lehet kiutálták, de mostanában mindenki menekül onnan és többen fel is szabadultak távozva onnan, az nagyon toxikus légkör lett.
bence0330

2026.01.14. 12:28:24

Chino írta:
30 millióért pedig egy ilyen minőségű játékost szinte lehetetlen igazolni. A középszerek is 50 milliónál kezdődnek. Ha csak 25 gólpontot hozna már az is bőven siker, de valószínűleg több lesz annál is.
Az eddigiek alapján szerintem nem kérdés, hogy megérné elhozni nyáron, főleg egy 7-9 milliós szerződéssel (legtöbbet ennyiről hallani).
Na ezzel a résszel nem értek egyet. Rashford egy jó, evidens megoldás (szerintem nem tökéletesen odaillő profil, de kb rendben van ez is), meg is ér 30 milliót, ha valakinek vanennyije. Talán többet is. De nekünk, cserének?

Roony minimum egy jó középszer, 2 millió volt, vagy mennyi. Pedri, Araujo 5+ valamennyik. Nem mondom, hogy egyszerű, jól kell működnie a scoutrendszernek, de azért elég jó játékosokat is lehet hozni 5-10 millióért, ha okosak vagyunk. 30+magas fizu szerintem is kicsit kemény cserének, pedig talán tudod, hogy kifejezetten kedvelem Rashfordot, szóval szimpátia alapjám részemről maradhatna.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Chino
Az Év Fórumozója 2025

sansz írta:
2026.01.14. 10:47:14
Cseri írta:
2026.01.14. 06:05:23

Szerintem is maradnia kellene, én mindkét mutatóban, gólban és asszisztban is kétszámjegyűt vártam tőle a szezonban. Ezt kb. teljesítette már most, úgy,hogy messze nem kezdő,de kapja a perceket. Kölcsönben van, megtehetné,hogy vakargatja itt,élvezi a várost meg a klímát. Nem tudom,hogy milyen kiegészítő támadó hozna ilyen számokat az első félévében Barcelonában.
Csak ugye ez ilyen elfogultság, már, hogy ilyet kiemelünk, hogy nem csak a fülét vakargatja...
Valójában pont ez az a játékos, aki nem tehette volna meg. A MU-ból kiutálták, kb a Barca volt neki az egyetlen esélye, hogy értelmes helyen bizonyítson. Most van esélye visszatérni Angliába akár máshova, de mindenképpen nagy csapatba.

A számok pedig önmagukban csak számok. Nem tudhatod, hogy egy Nico helyette mit tolt volna, lehet a középcsatárok lőttek volna kétszer ennyi gólt. Rashford nagyon statikus. És ha megnézed a bajnokságban pont akkor még a statot se hozza, amikor kiegészítő támadóként használjuk: az utóbbi 6 meccsén egy vérszegény gólpasszt adott, közben a játék meg romlott vele.
Ez szerintem nem kiemelés csak egy megjegyzés, hogy látszik rajta az akarás, eltökéltség, hogy tényleg mindent belead.
Más klubba is mehetett volna, voltak kérők, de akár maradhatott volna a MU-ban toronymagas fizetésért. Egy szélső mindenképp kell Raphinha mögé/mellé és ennyiért ilyen minőségű játékost, akinek ráadásul egy szava sincs, ha csere vagy éppen nem játszik nem hiszem, hogy találnánk. Nem tudom egy Nico ezt hogyan viselné, mert az biztos, hogy Raphinhával klasszisokkal előrébb vagyunk, mint Williamsszel lennénk, ahogy az is, hogy a bajnokságban, de még a BL-ben sem tartanánk itt, ha őt nem szereztük volna meg. A brazil kidőlésével nélküle nem egy-két pontot veszítettünk volna.
És nem lehet figyelmen kívül hagyni a számait. Egy támadónál, legyen az bármelyik poszton, elsődlegesen az minősíti. Többnyire csereként a szezon felénél egyedül Yamal rendelkezik több gólponttal, de ő is csak kettővel.
Olyan ez a Bilbao amilyen, de ez részben Niconak is köszönhető, aki nem sok pluszt ad a csapatnak egy Yamallal és Williamsszel a két szélen pedig nem lenne túl egészséges a védekezés őt a padra vágni pedig nem tudom hogyan lehetne.

A fizetését pedig ne keverjük már ide. A jelenlegi, MU-val kötött szerződése miatt ilyen magas ebben az évben, velünk teljesen új kontraktusa lenne, újratárgyalt fizetéssel, ami nagyságrendekkel alacsonyabb.
Csere balszélső nélkül nekimenni a szezonnak pedig öngyilkosság. Nem véletlenül kezelte Flick és Deco egyaránt prioritásként a posztot nyáron. Raphinha tavaly végig egészséges volt, de egyértelmű volt, hogy erre hosszútávon nem lehet építeni, be is bizonyosodott.
Forca Barca!!!!
Andris
Adminisztrátor

2026.01.14. 11:17:39

Cseri írta:
bence0330 írta:
2026.01.12. 22:45:49

Szerintem amúgy simán megérne ennyi pénzt, szóval ebben nem értünk egyet, de nekünk, jelen körülmények közt nem. Ha sok pénzünk lenne, marasztalnám, mert ő viszont már az a szint, aki jó akkor is, ha 1-2 hónapot helyettesítenie kell a kezdő emberünket, de így nem.
Szerintem is maradnia kellene, én mindkét mutatóban, gólban és asszisztban is kétszámjegyűt vártam tőle a szezonban. Ezt kb. teljesítette már most, úgy,hogy messze nem kezdő,de kapja a perceket. Kölcsönben van, megtehetné,hogy vakargatja itt,élvezi a várost meg a klímát. Nem tudom,hogy milyen kiegészítő támadó hozna ilyen számokat az első félévében Barcelonában.
A baj az, hogy nekem semmit nem adnak a számok. Nemtom, te lehet hogy szereted nézegetni őket, meg kétségtelenül fontos hogy valaki szerezzen gólokat, de nekem ez kevés. :P

Tőlem játszhat ott Eric Garcia is, és hozhat tizede ilyen számokat, ha cserébe nem csak minden harmadik lejátszott meccsén hasznos, és nem csak minden 10. döntése konvertálódik jó/csapat számára hasznos megoldássá. Mert ez utóbbiak sajnos egyértelműen jellemzőek Rashfordra.
Cserébe egyelőre, másfél évnyi Flick foci alapján, egyáltalán nem az lesz a kritikus pont, hogy 100 vagy 115 gólt rúgunk egy bajnoki szezonban.

Csereként és kölcsönjátékosként is azt mondom, hogy elfogadható a teljesítménye számomra, de újabb pénzeket nem fizetnék ugyanezért a teljesítményért. Szerintem lehet találni olcsóbb, kisebb fizetésű, és hasznosabb támadókat a piacon. Vagy akár más posztra, és támadókat meg meríteni az utánpótlásból.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
sansz
Entrenador del Barça

2026.01.14. 10:47:14

Cseri írta:

Csak ugye ez ilyen elfogultság, már, hogy ilyet kiemelünk, hogy nem csak a fülét vakargatja...
Valójában pont ez az a játékos, aki nem tehette volna meg. A MU-ból kiutálták, kb a Barca volt neki az egyetlen esélye, hogy értelmes helyen bizonyítson. Most van esélye visszatérni Angliába akár máshova, de mindenképpen nagy csapatba.

A számok pedig önmagukban csak számok. Nem tudhatod, hogy egy Nico helyette mit tolt volna, lehet a középcsatárok lőttek volna kétszer ennyi gólt. Rashford nagyon statikus. És ha megnézed a bajnokságban pont akkor még a statot se hozza, amikor kiegészítő támadóként használjuk: az utóbbi 6 meccsén egy vérszegény gólpasszt adott, közben a játék meg romlott vele.
Cseri
Entrenador del Barça

bence0330 írta:

Szerintem amúgy simán megérne ennyi pénzt, szóval ebben nem értünk egyet, de nekünk, jelen körülmények közt nem. Ha sok pénzünk lenne, marasztalnám, mert ő viszont már az a szint, aki jó akkor is, ha 1-2 hónapot helyettesítenie kell a kezdő emberünket, de így nem.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
sansz
Entrenador del Barça

2026.01.13. 23:33:34

bence0330 írta:

Szerintem amúgy simán megérne ennyi pénzt, szóval ebben nem értünk egyet, de nekünk, jelen körülmények közt nem.
Hát nem tudom, én nagyon nem vagyok kibékülve vele. Jól eladta magát a statisztikával és szimpatikusan hajtott, látszott, hogy akar bizonyítani.
De a játéka semmit nem romlott, csak a szerencséje fogyott el, vagy körülötte játszanak máshogy. Mindenesetre konstans rosszabb vele a játék, mint nélküle. Baldé egynesen haszontalan lesz mellette, amint nincs ott, Baldé megint jó. Cselezős játékosnak mondják, alig van igazi csele, bután megtolja a labdát, de rendes 1v1-ben, vagy amikor csak át kéne venni a labdát, akkor Lewy-szintű antitehetség.

A Real ellen is kabaré volt, a felazult Real védelem ellen, kaphatott akármilyen labdát, rendre elbénázta. Nincs a játékában se ész, se kreativitás, se magabiztosság. Becseréljük még egy csatárnak, ha nagyon kell, erre oké, de luxus erre itt tartani.

Viszont az is igaz, hogy felelőtlenül sem szabad elküldözgetni embereket.. Nálam Lewy toronymagasan menne, de Ferran és ő is inkább kifelé. De akkor ott tartunk, hogy kéne vagy 2-3 minőségi támadó.
bence0330

Sajnos most teljesen egyetértünk, legalábbis a mi szempontunkból. A világ egyik, és a mi csapatunk legjobb játékosa mögé, úgy, hogy közben 3-4 lyukat kell befoltozni, ez sok. Inkább költsük CB-re és centerre, ha Lewy nem marad cserének.

Sajnálom a két Maliból származó fiatal szélső tehetségünket, az egyik áprilisig sérült le, a másik, aki echte balszélső, és igazi tehetségnek mondják, meg egy évre keresztszalaggal, szóval ő a kövi szezon végéig kb szóba sem kerülhet.

Gondolom az egyetlen, akiben onnan reménykedni lehet, az a kis Kluivert, Shane, ő is balszélső. A nagytesója nagyon jó a Bournemouthban, hátha a kis tesó is jó lesz, eddig szépen alakul, ahogy nézem a számait, meg szépen járja végig a holland korosztályos válogatottakat is. Chino biztos tud többet, én csak számokat meg highlightsokat nézegetek, az meg azért messze nem elég infó. 18 már, nem is egy csecsemő, őt nyárig valahogy meg kéne talán nézni, mielőtt Rashford leigazolásán, vagy egy másik kisebb transzferen gondolkodunk.

Vagy kell keresni egy új Roonyt. Hozzáteszem, ha Cancelót megszereznénk végleg év végén, ő simán be tudna szállni pár meccsre elég magas szinten balszélsőként, ha mondjuk hoznánk egy új 2-3 milliós játékost, aki nem válna be annyira. Akkor a portugál sokoldalúságát kb teljesen kimaxolnánk, és akkor is sok perce lenne, ha sehol nem lenne kezdő.
Válasz küldése