2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Vagy talán csak azt árulja el, hogy ellentétben Busquets-szel, Albával és társaival, neki van önkritikája, és ő is tudja hogy nem Barca-szint. A Bayern ellen is akkor sz*patta halálra egy 19 éves Alphonso Davies(aki amúgy nekünk nem kellett, szimplán azért, mert kanadai...
Nem hinném, hogy a Wolves-ban annyival többet kapna, mintha itt hosszabbítana szerződést.Nem vagyok elájulva Semedotól, de a wolverhampton nem azt jelenti, hogy rossz játékos,hanem,hogy pénzéhes. Ettől nem rossz ember és nem rossz játékos, de jobb is szabadulni tőle most, hogy kapunk is érte valamit, akkor is, ha csak egy SRünk van.
Nem vagyok elájulva Semedotól, de a wolverhampton nem azt jelenti, hogy rossz játékos,hanem,hogy pénzéhes. Ettől nem rossz ember és nem rossz játékos, de jobb is szabadulni tőle most, hogy kapunk is érte valamit, akkor is, ha csak egy SRünk van.Feast4 írta: ↑2020.09.21. 17:55:58Ezzel két bajom van. Az, hogy Semendo megy a Wolverhamptonba. Mi pedig belelátjuk a kezdő játékost. Ő pedig megy egy Wolverhampton szintű csapatba. Nem a Bayernbe, vagy a Citybe, a Wolverhamptonba. Sok mindent elárul mi a szint a csapatban.![]()
A másik amit mondtál. SR így kezdő játékos lett.![]()
Hihetetlen ami itt zajlik.![]()
Ezzel két bajom van. Az, hogy Semendo megy a Wolverhamptonba. Mi pedig belelátjuk a kezdő játékost. Ő pedig megy egy Wolverhampton szintű csapatba. Nem a Bayernbe, vagy a Citybe, a Wolverhamptonba. Sok mindent elárul mi a szint a csapatban.
Ez egyértelmű, ezen nem fogunk összeveszni. Nem kell aggódni, nem fogjuk eladni Puig-ot, maximum kölcsönbe megy és végigjátszik egy egész szezont.Arthur8 írta: ↑2020.09.21. 14:48:48De amúgy nem is ezeket a játékosokat sajnálom a legjobban , hanem a Thiago szintű tehetséget vagy most a Puig szintű tehetséget. Ezeket a játékosokat szerintem bármi áron meg kéne tartani és megpróbálni beépíteni. Nem is szabadna, hogy kérdés legyen, hogy elmegy. Meg kéne teremteni neki a helyet.
Hadd menjenek. Azóta se hallok nagy sztárokat, akikről lemaradtunk, nert nálunk nem kapott esélyt.
Alapos lista ....gránit írta: ↑2020.09.21. 13:41:23A másik, amin elkezdtem gondolkodni, hogy kik voltak azok a Barca igazolások, (abból az 50-ből kb) az elmúlt 10-12 évben, akik hosszútávon (min. 3-4 éven keresztül) hozzáadtak a Barcához és akik helyett, ha La Masia fiatalok játszottak volna, akkor a Barca rosszabb csapat lett volna. Én 4 (vagy 5) ilyen játékost találtam: Ter Stegen, Dani Alves, Neymar és Suarez (és talán Villa).
"Talán" Villa...? Ezt hogy érted? Nem nyerünk BL-t 2011-ben, ha ő nincs a csapatban, és ezt egy la masiás nem tudta volna pótolni. Mascheranótól Seydou Keitáig nagyon sok nevet kihagytál, ráadásul a korábbi BL-győztes csapataink is (1992, 2006) többségében összevásárolt csapatok voltak. Azt se felejtsük el, hogy sok la masiás durciból lép le, mert nem kap rögtön lehetőséget, vannak, akik 16 éves korukban lelépnek Angliába, mert ők már akkor profi szerződést akarnak, és képtelenek kivárni a sorukat. Nem a klub tehet arról, hogy vannak la masiások, akik nem hajlandók azt a szerepet vállalni, mint egy Adriano vagy egy Mathieu, akik szintén fontos kiegészítő elemei voltak a csapatnak, és elfogadták, hogy ők ezt a szerepet töltik be, sok la masiással ellentétben.Arthur8 írta: ↑2020.09.21. 12:12:33
A másik, amin elkezdtem gondolkodni, hogy kik voltak azok a Barca igazolások, (abból az 50-ből kb) az elmúlt 10-12 évben, akik hosszútávon (min. 3-4 éven keresztül) hozzáadtak a Barcához és akik helyett, ha La Masia fiatalok játszottak volna, akkor a Barca rosszabb csapat lett volna. Én 4 (vagy 5) ilyen játékost találtam: Ter Stegen, Dani Alves, Neymar és Suarez (és talán Villa).
teljesen egyetértek veled,de sajnos azért nem mennek Griezmannék el,mert 70-90 milliót senki nem ad értük és Barto-nak mekkora szégyen lenne 20-50 között túladni rajtuk.Arthur8 írta: ↑2020.09.21. 12:12:33Úgy gondolom, hogy amíg nem fordul vissza a klub a saját nevelések irányába és arra útra, hogy elsődlegesen a La Masiara támaszkodjon és amennyiben nincs megfelelő minőség ott, csak akkor igazoljon neveket, addig szerintem sportszakmai szinten csak züllés lesz. Egyértelmű, hogy ezt legelőször, (ha szerencsénk van) az új elnökség fogja elkezdeni.
Nincs pénzünk és mégis folyamatosan igazolni akarunk és hatalmas fizukat adni. Azt gondoltam, hogy végre az, hogy elfogyott a pénz be fogja azt indítani, hogy oké, akkor építsünk be több la masiás játékost. Olcsóbb, tudja a játékot, mert ebben nőtt fel és semmilyen kockázat nem lenne már benne. Nagyobbat égnénk mint az utóbbi években? Nem hinném. Ha Messi itt marad és kiegészül fiatalabb játékosokkal, a csapat minimum a La Liga 3. hely úgyis meglenne a BL meg így sem úgysem lesz meg. Én nem tudom elképzelni, hogy Puiggal , Alenával rosszabb lenne a Barca, mint Pjaniccal vagy Busquetsel. A szurkolók is sokkal elnézőbbek lennének,ha a beígért újjáépülés elkezdődne és mondjuk csak harmadikok lennénk a fiatalokkal, mintha ezekkel a játékosokkal másodikok és felmosnák a padlót velünk a BL-ben.( plusz baromi sok pénzt meg is spórolnánk) Viszont legalább ezzel kiderülne, hogy ki igazán, jó és ki nem top szint. Mert lehet itt tolni, hogy Puig nem győzi meg az edzőt, meg nem elég jó meg a sok hülyeséget, de hogy győzze meg, amikor kapott 10-15 meccset a felnőttben. A 20 éves Iniesta ugyanennyi játékkal nem hozott volna le jobb teljesítményt , mint Puig. Ezzel szemben megvették André Gomest meg még egy rakat másik középszert, akik itt bohóckodhattak évekig és kapták az újabb és újabb esélyt. Ez méltatlan totálisan a La Masiával szemben. Akkor inkább a La Masiás játszhasson itt 3-4 évet és derüljön ki, hogy nem elég jó. (ilyen volt Tello, Cuenca, Bojan, Bartra stbstb)
A másik, amin elkezdtem gondolkodni, hogy kik voltak azok a Barca igazolások, (abból az 50-ből kb) az elmúlt 10-12 évben, akik hosszútávon (min. 3-4 éven keresztül) hozzáadtak a Barcához és akik helyett, ha La Masia fiatalok játszottak volna, akkor a Barca rosszabb csapat lett volna. Én 4 (vagy 5) ilyen játékost találtam: Ter Stegen, Dani Alves, Neymar és Suarez (és talán Villa). Ezek a játékosok, akik legalább 3-4 éven keresztül hozzáadtak a Barcához és akiknek a szintjét semmilyen körülmények között nem lehetett volna hozni saját nevelésekkel. (Talán majd De Jong ilyen lesz.)
És akkor átgondoltam, hogy az igazán top top csapattá alakuló Barca esetében hány olyan fiatal játékos volt, akikben bíztak (eladták előlük a kiégett vagy nem ide illő sztárokat, hogy helyett csináljanak nekik) és hosszútávon gyakorlatilag nagyon minimális kiadással top játékosokká váltak és a Barca meghatározó alakjaivá : Xavi, Iniesta, Busquets, Alba, Pique, Messi, Pedro , (korábban Puyol és Valdes). És most az újak közül itt van Fati, akiben sokminden benne lehet még és akit talán nem passzolnak el.(És itt lehetne Puig és ki tudja még hány másik játékos) És itt volt ugye Thiago, aki világklasszissá vált máshol, ahogy egyből sejteni lehetett.
A fentebb említett négy (vagy öt) játékoson túl volt(ak) még olyan igazolás(ok), aki(k) legalább megütötték a Barca szintet mint pl Rakitic , viszont nem gondolom, hogy pl. egy Thiago nem hozta volna ugyanazt vagy még jobb szintet, mint ő (annak ellenére, hogy szerettem Rakiticet és segítette a Barcát).
Ebből is az látszik, hogy, aki itt nevelkedett vagy fiatalon került ide , abból sokkal jobb százalékban hosszútávon meghatározó játékosai tudtak lenni a Barcának sokkal kevesebb ráfordítással és nincs bennük olyan szinten a zsákbamacska, mint pl. egy Coutinhoban, Dembelében, Griezmannban stb. Ezek a játékosok mind baromi jók, viszont ki tudja mennyi idő kell nekik míg beépülnek, ha egyáltalán beépülnek, míg amikor beáll Fati és Puig vagy más korábbi La Masiás fiatal, annyit láthatunk , hogy az első pillanattól kezdve tudja mit kell játszani, mikor kell gyorsítani, lassítani a játékot és hogy működik az egész rendszer stb. Nálam Coutinho és Griezmann és bármilyen nagy név előbb menne, mint Riqui. A Barca történetének legjobb fociját akkor játszotta a csapat, amikor La Masiára támaszkodtak és kiegészítették pár olyan névvel, aki feltétlen szükséges volt. Lehet mondani, hogy de rosszabb már a La Masia , de ezt sosem tudjuk meg, mert , amikor lehetne fiatalokat játszatni, akkor is idehozunk egy Pjanicot és még egy rakat más játékost, hogy ne legyen helye a fiatalnak. A Barcának a La Masia kiegészülve pár nagy játékossal volt az igazi ereje és az amitől más volt, mint minden top csapat. Ez a mostani Barca a korábbi Real Madrid.
Egyetértek, hogy mindkét szél problémás, de Semedo esetében nem csak a pénzről szól a dolog, hanem arról, ha az a másik lehetőség, hogy jövőre beint és megy ingyen, akkor inkább most adjuk el.drobika írta: ↑2020.09.21. 11:04:27Oké, hogy nem kell fizetni tovább Semedo-t és kapunk érte pénzt, de továbbra sem látom a jobbhátvédünketsansz írta: ↑2020.09.21. 10:53:23Viszont azt a fizetést jövőre sem tudja/akarja megadni a Barca,amit kérne, cserébe ingyen elmehetne. Ha tényleg így van, akkor adják el most, aztán sok sikert neki az angol pöcegödörben, ha ennyire a pénz a fontos.drobika írta: ↑2020.09.21. 09:56:41Biztos, hogy nekünk a jobbhátvéd a legnagyobb problémánk? Nincs emögött inkább az, hogy érte kapunk érte esetelg 30 millát, mint ahogyan az hírlik?! Aztán az a pénz úgy kell, mint egy falat kenyér?! És mindegy is, hogy helyette sincs senki, majd SR ott fog vigyorogni! Ismét! Ugyanoda vissza, mlnt korábban Alves elmenetele után.
Szerintem ha lehet Semedo-t eladják és ennyi. Marad majd a kényszermegoldás.Igaz a balt sem nagyon... Úgy néz ki továbbra is Alba ez elsőszámú jelölt, márpedig oda is kellene valami vetélytárs. A két szélünkön is sajnos van elég proléma. A közepén meg pláne. Az egész védelem gyenge. Nyilvánvaló, hogy mindenkit most nem lehet lecserélni, éppen ezért ,,csak a pénz,, nem szabadna hogy az elsőrendű prioritás legyen. Elvégre csapatépítés folyik. Szavak szintjén.