Arthur8 írta: ↑2020.09.21. 12:12:33
A másik, amin elkezdtem gondolkodni, hogy kik voltak azok a Barca igazolások, (abból az 50-ből kb) az elmúlt 10-12 évben, akik hosszútávon (min. 3-4 éven keresztül) hozzáadtak a Barcához és akik helyett, ha La Masia fiatalok játszottak volna, akkor a Barca rosszabb csapat lett volna. Én 4 (vagy 5) ilyen játékost találtam: Ter Stegen, Dani Alves, Neymar és Suarez (és talán Villa).
"Talán" Villa...? Ezt hogy érted? Nem nyerünk BL-t 2011-ben, ha ő nincs a csapatban, és ezt egy la masiás nem tudta volna pótolni. Mascheranótól Seydou Keitáig nagyon sok nevet kihagytál, ráadásul a korábbi BL-győztes csapataink is (1992, 2006) többségében összevásárolt csapatok voltak. Azt se felejtsük el, hogy sok la masiás durciból lép le, mert nem kap rögtön lehetőséget, vannak, akik 16 éves korukban lelépnek Angliába, mert ők már akkor profi szerződést akarnak, és képtelenek kivárni a sorukat. Nem a klub tehet arról, hogy vannak la masiások, akik nem hajlandók azt a szerepet vállalni, mint egy Adriano vagy egy Mathieu, akik szintén fontos kiegészítő elemei voltak a csapatnak, és elfogadták, hogy ők ezt a szerepet töltik be, sok la masiással ellentétben.
Én értem, hogy most nagy a düh a külső igazolásokkal szemben, de nem a külső igazolással van a gond, hanem azzal, akiket leigazoltak. Azt se felejtsük el, hogy a Barcelona a világ legnagyobb bevételű klubja volt az elmúlt években (valószínűleg most is az lesz), egymilliárd eurós bevételt generálva. Ez egy eszméletlen szám. Mi mindig drágábban fogunk külső játékost kapni, mert a másik klub tudja, hogy sok pénz áll a csapat rendelkezésére. Módszeresen lehúznak minket, sajnos. Itt az a gond, hogy nem a megfelelő játékosokra esett a választás, és nem váltak be a külső igazolások. Ettől még igazolásokra mindig szükség lesz, ha erősek akarunk maradni, és nem akarunk a Bilbao mintájára egy (baszk helyett) katalán belterjes klubbá válni.
Pénz a járvány (és a magas fizetések) miatt nincs. Járvány nélkül most is kb 150-200 millió euró állt volna az igazolások rendelkezésére, már egymilliárd euró felett járnának a klub bevételei. Ez a járvány nagyon betett, nem csak nekünk, mindenkinek. A Valencia a csőd szélén áll, pedig ők nem költenek ilyen pénzeket igazolásokra. Ez a válság mindenkit sújt.
Kell a La Masia, csak ne essünk a ló túloldalára. Amikor szidjuk a vezetőséget, hogy miért elfogultak Robertóval, Piqué-vel, Busquets-cel, Albával, ne feledjük, hogy ugyanennek a mentalitásnak a felturbózott, még elfogultabb vonalát képviselik. Itt kb három külső igazolásnak kellett volna most érkeznie.