Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Ez is bűzlik. Ha annyira a pénzen múlt itt is a dolog, és nem engedett, akkor miért menne bele egy tök idegen helyen a fele fizuba, ahol most kb a legtöbb pénz van? Ez se tűnik logikusnak.
Én fenntartom továbbra is, hogy az arab olajpénzek megjelenése szabadította el az átigazolási díjakat és a játékosfizetéseket, és ezek hosszabb távú romboló hatását már nem fogja kiheverni a foci. És van egy olyan faktor is, amit Perez említett egy interjúban, hogy bizony átalakulóban a közönség is. A fiatalok egyre kevésbé érdeklődnek a futball iránt (ennek ezer oka van, külön topic témája lehetne, most nem ragozom), körükben a médiafigyelmet csak túlhype-olt sztárokkal lehet fenntartani, ma már csak ezek révén jönnek a szponzori- és reklámbevételek.
Mondjuk Messi elmondta egy éve hogy mit akar, miért lepődünk meg ezen?Nyiri81 írta: ↑2021.08.07. 13:30:22A PSG-s hírek és Laporta sajtótájékoztatója alapján ha valaki tényleg még úgy gondolja hogy Messi maradni akart, akkor sajnos elég naív.
Szó sem volt erről. Még hogy sokkban vanHa 1 héten belül megvan a szerződés a PSG-vel (márpedig úgy tűnik), akkor mindent akar csak maradni nem.
Lásd fentebb, ha enged is a fizujából se tudtak volna aláírni vele, ez a tegnapi Laporta nyilatkozat után szerintem nyilvánvaló.
Messi nem a megszólalásairól volt eddig sem híres. Nagy valószínüséggel Laporta és Messi (és ahova menni fog Messi) hosszabb ideje tudták (nincs kizárva más verzió, de ez a legéletszerűbb).csababarca írta: ↑2021.08.07. 11:44:51Kifutott a szerződése, ergo ő végzett itt.
Csak azt nem értem, hogy Messi miért nem szólalt még meg.
Vagy őt is hülyére vette a klub,
Ne drámázzunk már ennyire.
Ezzel egyetértek, annyi kiegészítéssel hogy úgy tudom elég jó az angolja de szégyenli mert birminghami akcentussal beszél. Viszont a sejknél bepróbálkozhatna hogy a két komát vigye már oda még neki.visca el barca írta: ↑2021.08.07. 12:04:24A focitudasa mashol is meg lesz, viszont mentalisan meg fog zuhanni. Spanyolon kivul semmi mas nyelvet nem beszel, a csaladjat nem fogja a jol megszokott kornyezetbol kirangatni 1-2 evre, a baratai, laller, pikéék sem lesznek már.
Ezzel mélyen egyetértek. A Perzsa-öböl menti olajmonarchiák korlátlan és kontrollálatlan pénze szétverte az európai labdarúgást - ez egy több éve tartó folyamat, és most teljesedik ki szimbolikusan is azzal, hogy Neymar után Messi is a PSG-nél folytatja. A korlátlan (állami!) arab olajpénzek következményeképp elszabadult transzferdíjak és fizetések versenyét nem bírja a soció-rendszerben működő spanyol klubélet, a Barca ugyan (ostoba módon) megpróbálta állni a versenyt - ezzel gyakorlatilag csődbe manőverezte magát, a Covid csak begyorsította ezt a folyamatot. Miközben ott volt a (korábban) kiváló utánpótlásképzése, eurómilliárdokat költöttek stílusidegen játékosok szerződtetésére és bérére. Messi távozása szükségszerű vége ennek a folyamatnak, amit nem csak a Barca, hanem az egész spanyol labdarúgás is megszív, hisz C.Ronaldo korábbi távozása után most már nem maradt egy top kategóriás világsztár sem a La Liga mezőnyében. Ez további eurómilliárdokat okozó veszteséget jelent majd a csapatoknak a reklámbevételek csökkenése révén, a spanyol meccsek nézettsége a Serie A szintjére esik vissza, ami a szponzorokat nézettebb bajnokságok felé irányítja. Gyaníthatóan a PL jár a legjobban ezzel, függetlenül attól, hogy Messi most hol folytatja, ha jó focit akar nézni az ember, már csak az angol bajnokság maradAlcantara írta: ↑2021.08.07. 08:26:35Az arabok megjelenése a labdarúgás hanyatlását jelentette Európában. Sunyiba bevásárolta magát a végrehajtó bizottságba is, miközben a Superliga vita ment. Már évekkel ezelőtt elkezdték zülleszteni a pénzükkel, amikor Katar nyert VB rendezést, amit télen bonyolítanak, felrúgva minden tradíciót. Megvásárolták a szavazatokat, ez köztudott, mégis megtehetik. Előbb-utóbb szétszakadt volna a pénzügyi különbségek miatt az élmezőny, de a Covid okozta anyagi veszteség felgyorsította mindezt.
Én személy szerint hányok mindettől, de lehet valakinek ez tetszik, nézőpont kérdése.
Igen, erre hajlok én is.NovaProspekt írta: ↑2021.08.07. 11:48:06én nem szeretnék rosszhiszemű lenni, de sztem Laportával már rég lebeszélték, h ez van, itt nincs most pénz a hosszabbításhoz. aztán jött az ötlet, h a klub kommunikálja ezt a gonosz La Liga sztorit, és ezzel a klub is kimosdatja magát, és Messi sem lesz az áruló, az ő öröksége sem sérül.
Beleül a tutibaNovaProspekt írta: ↑2021.08.07. 11:31:53amúgy ha Messi Neymarral, Mbappéval az oldalán megnyeri a Lígönt, akkor most már ott fognak az ellendrukkerek tartani, h bizonyított végre máshol is?![]()
ugyanezt gondolom. aztán rákentük az egészet Tebasékra a nyilvánosság előtt.csababarca írta: ↑2021.08.07. 11:35:51de ez természetes, hogy valaki le fogja igazolni.NovaProspekt írta: ↑2021.08.07. 11:31:53rohadtul bűzleni fog ez a sztori, ha tényleg pár napon belül leigazolja a P$zsé Messit.
egy psg-nek nem telik semmibe, farzsebből kifizetik.
angol csapatok is meg tudnák venni, indulnak a bajnokságok jövőhéten, nyilván ezt lezongorázzák már hamar.
szerintem Messi tudta, hogy nem fog maradni, a klub is tisztában volt ezzel, csak etették a népet.
akkor nem hozták volna ide ezeket az új arcokat, ha akkora a baj, gondolom 4en egy 15 milliót zsebre tesznek ők is alsóhangon.
de ez természetes, hogy valaki le fogja igazolni.NovaProspekt írta: ↑2021.08.07. 11:31:53rohadtul bűzleni fog ez a sztori, ha tényleg pár napon belül leigazolja a P$zsé Messit.
A markában tartja ez a szemét klub az UEFA-t. Az sem véletlen, h éppen ők maradtak ki az elejétől fogva a Szuperligás balhéból.
Azt a minimum 20 milliós nettót akkor is állnia kell valakinek.davi10 írta: ↑2021.08.07. 11:21:18Olyan forgatókönyv amúgy nem jutott eszébe egyik felnek se, hogy 1 évre aláír valami random csapathoz, aztán visszajön? Buffon is ezt csinálta.
Amúgy eléggé a PSG tűnik befutónak, keddre kibérelte a klub az Eiffel tornyot, legutóbb ezt Neymar bemutatásakor csinálták. 2+1 év, 40 millió nettót írnak.
Azt meg se merem kérdezni, hogy ők miből tudják regisztrálni, amikor náluk is üres volt a stadion egész évben, francia bajnokságot meg szerintem a kutya se néz.
Csabikám nincs ebben semmi gyanús. Mindvégig etették a népet a fizetéscsökkentésről. Egy fillért sem engedett a pénzéből, abba ment bele, hogy 5 év alatt kapja meg a két évnyi pénzét. 3 évig meg Barca nagykövetként papírozták volna le az eltolt fizetését, ami kb. semmit nem jelent. A P$G ajánlata nem tegnap érkezett hozzájuk, mindvégig B terv volt (vagy inkább A).MQuCsabi írta: ↑2021.08.07. 06:39:59Valami nagyon gyanús ebben. Bartomeu 5 évig züllesztette a csapatot, de mindvégig be tudta regisztrálni a csapatot, akkor belefért Messi fizetése?
Ha meg akartak volna állapodni, akkor sikerülnie kellett volna. Így az Aguero transzfert sem értem.
Én két dolgot látok:
Vagy lefutott volt a távozása csak el akarták venni az élét és a Ligára kenni az egészet.
Vagy valahogy mégis megoldják a végén és Laporta mennybe megy.
Este en is ezen gondolkodtam amugy. Barto alatt is romma kereste mindenki magat, megse volt soha, semmifele regisztracios bohockodas.MQuCsabi írta: ↑2021.08.07. 06:39:59Valami nagyon gyanús ebben. Bartomeu 5 évig züllesztette a csapatot, de mindvégig be tudta regisztrálni a csapatot, akkor belefért Messi fizetése?
Ha meg akartak volna állapodni, akkor sikerülnie kellett volna. Így az Aguero transzfert sem értem.
Én két dolgot látok:
Vagy lefutott volt a távozása csak el akarták venni az élét és a Ligára kenni az egészet.
Vagy valahogy mégis megoldják a végén és Laporta mennybe megy.
Ha elfogadná a PSG- ajánlatát, az nagy szemétség lenne a részéről, mert az azt jelentené, hogy a feléért is elmegy hozzájuk, mint amin velünk alkudoztak.