Messa írta: ↑2023.01.10. 11:56:57
Andris írta: ↑2023.01.09. 22:25:53
Ezekre az ingyenes félmegoldásokra én nem volnék kíváncsi, amúgy meg szélső védőkre és szélső támadókra volna szükségünk. Meg tartalék csatárra. Csak ezek után jön a középpályás, de szerintem idáig lehetetlen lesz eljutnunk. Marad Busi és remélem Nico, mint 4. vagy 5. ember.
Nem értek egyet, a jobbhátvéd mellett egyértelműen Busi posztja a prioritás, és szerencsére Laporta is látja ezt, legalábbis minden nyilatkozatában utal rá, hogy gőzerővel keresik a megoldást a pálya közepére. A legmagasabb szinten, a BL ki-ki meccseken ő már nem elég, megeszik fizikálisan, sokszor bebizonyosodott sajnos. Hogy kivel tudjuk pótolni, az viszont nagy kérdés.
Szerintem félreértjük egymást, bár én leírtam, hogy Busira 4./5. emberként számítanék a jelentős fizetéscsökkentés mellett is.
Hogy Laporta mit nyilatkozik, az nálam semmit nem nyom a lattban, régesrég ellehetetlenítette már azt, hogy komolyan vehessem amiket mond.
Azt figyelem amit Xavi mond, meg főleg amit tesz. Meg persze van saját elképzelésem is.
Szóval a félreértés: nálam megvan Busi utánpótlása, Frenkie személyében. Szinte elképzelhetetlennek tartom, hogy olyna középpályást tudjunk igazolni, akivel megváltozna az a véleményem, miszerint a Gavi-Pedri-FdJ nálunk a követktező 5-8 év alap középpályája, legalábbis jelen állás szerint erre építenék.
Akkor meg csak az jöhet szóba, hogy a Busi helyett igazolt középpályást egy 4./5. számú tartaléknak igazoljuk. Erre meg én a klub jelen helyzetében nem pazarolnék se fizetést, se igazolási díjat, se energiát. Ahogy írtam: hacsak nem történik gyökeres fordulat, és már minden valódi hiányposztra igazolás után is marad pénz, akkor én megpróbálnám Busit marasztalni említett feltételek mellett, és Nico meg további utánpótlásból érkezők mellett a padon tartanám.
Peter írta: ↑2023.01.10. 14:35:01
A középpálya teherbíró képessége és annak a minősége nagyon fontos tényező. Ezt láthattuk az Atleti ellen is, nem volt kellő válaszunk amikor átvették az irányítást.
Valamennyi jelenlegi középpályásunk más más erényekkel rendelkezik, de komolyabb ellenfél ellen, nagyobb nyomás alatt egyikük sem képes 90 perces komplett mérkőzésre. Vagy fizikálisan vagy mentálisan vagy mindkettőben elfogy Pedri és Gavi is. Ez így Busival kiegészülve egy komolyabb igénybevételű éles meccsen egyáltalán nem stabil megoldás.
Egyedül Frenkie - de ő is csak akkor, ha "nagyon egyben" van - lehetne képes a mai középpályán ilyen terhelést elbírni, de jól jönne mellé egy komolyabb segítség.
Peter, azért nem értek egyet, mert Pedri és Gavi nagyon fiatalok, és se az idei nyári felkészülés, se a vb menetrend nem segített nekik. Szerintem ezeket figyelmen kívül hagyod, simán lehet rájuk építeni. A hangsúly az építésen van. Nyilván ők törpék, de attól még bírhatják fizikailag és fejben is a 90 percet, ahogy Xavi és Iniesta is bírták. Semmi akadályát nem látom, hogy a legmagasabb szinten helyt álljanak a jövőben, teljes meccseken. Nyilván van olyan opció bármelyiküknél (de Frenkinél, és bármilyen új igazolásnál is), hogy végül nem tudnak fejlődni és nem bírják fizikailag, vagy fejben. De jelenleg semmi okot nem látok arra, hogy ezt feltételezzem. Akkor meg minek költekezni? Még ha lenne miből, akkor sem hiszem, hogy kéne. Így meg végképp nem.
Jelenleg ott tartunk, hogy egy rendkívül fizikális rangadót kellett lejátszani tegnap előtt (az Atleti talán egész európában a legkeményebb ellenfél ilyen szempontból), és a négy középpályásunkból nem a tini törpéket, és nem a nyugger Busit, hanem egyedül Frenkiet kellett lehozni még a 60. előtt, annyira alulteljesített. A többiek se remekeltek, de ... Ez csak egy pillanatnyi látlelet, az egyetlen következtetés, amit le kéne vonni belőle: a játékosok állapota és képességei a legkevésbé sem konstansok, már rövid távon sem, hosszútávon meg még kevésbé. Ha igazolásokról, a klub jövőjéről beszélünk, akkor a játékosok fejlődési potenciáljában kell gondolkodni, nem a pillanatnyi állapotukban.
És persze mégegyszer: azt se lehet figyelmen kívül hagyni, hogy más posztokra olyan játékosunk sincsen, aki 10 percig meg tudná oldani elfogadható szinten. Meg azt se, hogy nincs pénzünk azonnali megoldásokat vásárolni (még ha el is hinnénk, hogy most másképp lesz, mint az elmúlt 20 évben, és nem csak 10ből 3 játékos fog beválni).
Összegezve, szerintem Pedri, Gavi, Frenkie olyan hármas, akiket minenek előtt nyomatni kell a következő 1-2 évben, vakulásig, mert bennük van a potenciál, hogy a világ legjobb kp-je legyenek.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila