2023.06.09. 11:23:34
Sport szerint Gündogan a BL döntő után 3 èvre aláír a Barcahoz. Hát kiindulási alapnak nagyon kellene, ahogy szerintem Inigo is, "ingyen". Azután lehet tovább gondolkodni az eladások függvényében.
Saul óriási kèrdès. Egy meccsen láttam, ahol kiemelkedően játszott, akkor volt kapufája, gólja, meccs embere lett. A lejátszott meccsein is elèg jó statokat kapott, de magas állítólag a fizetèse, ès nem tudni mièrt èpült le ennyire. Az Atleti egyèbkènt lóg Griezmann árával papíron július 1. az átigazolása hivatalosan.
Szerintem jelen pillanatban a 40%-os keretre fordíthatóság jogos, elvileg regisztrálhatjuk a hosszabbításokat a távozók miatt (Pique, Bellerin, Depay, Alba, Busquets), kèrdès mennyi van mèg szabadon, (Balde hosszabbítása, Gündogan, Inigo befèr e?) ès mennyit kellene mèg eladni az egy az egyhez. Persze azt is megèrtem, hogy az èrkezők regisztrálása akkor is korlátozva lesz, ezèrt írtam a hátország topicban, 650 a bèrtömeg, ezt csökkenteni kell, különben vesztesèges lesz a következő szezon is, erre írtam pèldakènt a vègleges 550-et saccra.
Tebasról csak negatívumot tudnèk mondani, de már írtam. Egy kis diktátor, aki utólagosan módosítgat a szabályokon, ami nincs írásos formában.
Egy futballban tevékenykedő gazdasági szervezetet akadályoztat a bevètelszerzèsben, pontosan egy világjárvány után.
Messi ha jött volna, mert nem lett volna Tebas ès a buta szabályai, mondjuk 25 milliós bruttó fizetèsre jutott volna 100+ milliós bevètel egy alternatív univerzumban, vagy el se kellett volna mennie.
Szóval az ostoba szabályaival nem elősegíti, hanem megnehezíti a klubok helyzetèt, rontva a Liga színvonalát. Ugyanez vonatkozik minden csapatra, Valencia majdnem kiesett, Sevilla elvesztette a vèdelmèt, Atletico nem tudott igazolni stb.
Mondjuk a jövő elzálogosítása helyett (a közvetítèsi jogdíjak eladása) is lett volna jobb megoldás, ami mèg így is jobb volt, mint saját "gyermeke", a CVC üzlet.
A csődtől vèdi pl. a Barcát? Ha rajta múlt volna a BL helyeket nem èrjük el, ès visssacsúszhatnánk akár közèpcsapattá, gazdaságilag is. Közben a Manchester Unitedèrt az utolsó ajánlat tudomásom szerint 5 milliárd ès az 1 milliárdos tartozásának kiegyenlítèse. A Barca ha belesüllyedne a közèpszerűsègbe, mennyi lenne a klub èrtèke, ès ha más út nem marad, mint az eladás, ki vásárolná fel, 1,3 milliárodos adósággal? Szerencsère a klubnak vannak tulajdonosai, akik kineveztek a klub èlère egy elnököt, akiről hamarabb elhiszem, hogy a klub èrdekèben tevèkenykedik, (mèg ha biztosan ő is jól jár), mint egy nyíltan Reál Madrid szurkoló, aki a múltban is támadta a Barcát, ès gazdasági bűncselekmèny miatt folyik ellene eljárás, nem kell linkelnem, hiszen itt is volt hír a Panama papírok kapcsán.