2023.08.03. 19:23:38
Én a mai napig nem látom, hogy lehetett volna ebből jobban kijönni (most nyilván onnantól kezdve, hogy Laportáék itt vannak, hagyjuk, hogy mennyiért vettük). Itt volt egy sokat sérült, alig eladható ember orbitális fizuért, lejáró szerződéssel. Xavi kérésére - szerntem egyértelműen jobb belátásuk ellenére, Laporta a lelátóra küldte volna, aztán el a sunyiba - mégis megkeresték hosszabbítási ajánlattal, mert Xavi fontosnak ítétle meg a projektjében. Tárgyalgattak egy darabig, Dembélé egyértelműen nem Barca-szívű - ezt most nem felróni akarom neki, csak szerintem egy ilyen esetben releváns dolog, jól érezte itt magát Xavival, de szerintem annyira nem érdekelte, hol van. Menni is akart, de rájöttek, hogy az egyetlen klub, ami elvinné az ő játékával az a PSG, és akkor nekik épp nem kellett támadó. Visszajött, majdnem felére hozták le a fizuját, és felteszem 3-4-5 évet akartak hosszabbítani - mivel mindig ez a cél - de ők nem akarták. Én valahogy így látom. Innentől kezdve meg kb mindegy. Lehetett volna 6000 milliárd is a kivásárlási ára, ha menni akart volna, akkor is hasonló összegért ment volna el. Talán eleve ez volt az ő feltételük, hogy oké, fél fizu, de akkor ha menni akarok jövőre, az legyen könnyű, és járjak én is jól. Mi meg választhattunk, hogy lejáró fizuval engedjük el, és semmit nem kapunk érte + elmegy egy támadónk, aki az addigi legjobb félévét produkálta pont, vagy még 1-2 évet itt marad, és ha 5 millióért kel el, még akkor is jobban járunk, mint most. És így született egy ilyen ezüst középút. Nyilván erőszakkal is itt tarthattuk volna most (legalábbis a kivásárlási záradék lejártával), de örülök, hogy ebben Pep filozófiáját követjük, aki nem akar maradni, menjen.
Mondtam már én rosszat a vezetőségre, Xavira pláne, de erre nem nagyon tudok mit, figyelembe véve, mit kaptak a nyakukba vele Laportáék, és milyen alkupozink volt. Kb 0, és nem miattuk. Lenglet-t sem lenne nagy szám eladni, ha nem 10 milliós nettót keresne, hanem 4-5-öt. Itt is a hagyaték miatt szívnak.
És Dembélét egyetlen létező európai klub vinné el. Senkinek nem magas az ára, akiért nincs verseny. Nem is értem ezt az 50 misit a PSG részéről, bár nekik ez gondolom van annyira apró, hogy megérje a rizikót.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy