bence0330 írta: ↑2023.11.29. 08:53:07
Szerencsére itt is azt a klasszis szintet tudja hozni, ráadásul több poszton, mint amit a Cityben csinált, mielőtt súrlódott Guardiolával. Félelmetes a fazon. Nem minden egyes meccsen, de azért a legtöbbön igen. Felix sem volt épp rossz fogás, de őt nem tudom, mennyire marasztalnám. Hát Cancelo esetében nem sokat gondolkodnék, ha lenne rá lehetőségünk.
Nem is tudom, hány játékos lehet a világon, aki 3-4 poszton is nagyon jó-klasszis vonalon mozog. Pepnek azért nagy mákja van, hogy eleve brutális a keretük tele klasszissal, és a világ 3 legjobb jobb bekkje közül 2 nála volt, így megtehette, amit nálunk Ibrával kb.
Elvileg 20 millióért hozhattuk volna végleg (akartuk is) és volt is rá pénz, de az FFP-be csak úgy fért be, ha kölcsönbe jön.
Baromi jó, hogy gólerős és nem csak az a szélen felfutok játékos, hanem kombinatív játékra is alkalmas. Nyilván vannak védekezésbeli hiányosságai, mint kb. minden modern szélső bekkeknek, de emlékezzünk Alves hogy látta el a "hátvéd" szerepét, mégis min top 2-3 volt a posztján. Azért vicc, hogy a brazil óta nem volt, nemhogy klasszis, de egy stabil játékosunk sem arra a posztra. Talán Semedora lehetett mondani, hogy OK, de ő sem a legélesebb kés a fiókban.
Ráadásul ilyen gólerős játékos nem nagyon van a posztján (még ha néha kicsit feljebb játszik is), mind klubcsapat, mind válogatott szinten.
Az, hogy a Bayern nem vette meg szerintem irreleváns, ha jól emlékszem 65 milliós opciójuk volt rá és hiába nincsenek komoly pénzügyi gondjaik, az komoly pénz volt, főleg hogy a bajorok híresek arról, hogy nagy összegegeket nem szoktak kiadni egy-egy játékosért. Ritka az ilyen De Ligt-Kane transzfer.
Felixet szerintem kizárt, hogy hozni tudjuk, még ha normális (értsd. 40, 40 alatt) összeget ki is tudnánk alkudni, max. egy újabb év kölcsön jöhetne szóba, de a másik portugált mindenképpen tartani kell. Akkor is, ha nagyon sűrűn nem lesznek ilyen meccsei, de még a közepes játékkal is mindenkinél magasan jobb megoldás.
Valaki amúgy nem tudja mennyi a fizuja? Nem ilyen-olyan oldalakról, mert azok minimálisan sem megbízhatóak, de "hivatalosan-félhivatalosan" nem volt erről info?