Messa írta: ↑2025.06.24. 08:39:27
Chino írta: ↑2025.06.23. 17:09:28
A fizetése pedig ha jól tudom így bruttó 14 millió körül lenne, ami szerintem ordas nagy hiba lenne. Ha ekkora álma ide jönni, akkor fogadjon el kb. 8 milliót, olyan sokat azért nem tett még le az asztalra, klubszinten pláne.
Bruttó 12 millióban egyeztek meg elvileg, az nettó 7-8. Jelenleg a Bilbaoban keres bruttó 10-et, szóval ez ahhoz képest csak egy minimális előrelépés neki anyagilag. Voltak pletykák, hogy Premier League csapatok bruttó 20 körül is hajlandóak lennének fizetni, de meg sem hallgatta őket.
A Bayern viszont továbbra is kitartóan figyeli, várják hogy kútba essen a Barcás lehetősége. Én is hasonlóan gondolom, mint Troym, ha 2 héten belül nincs előrelépés, könnyen lehet hogy a németek lesznek a befutók.
Ezt a bruttó 12 milliót is nagyon soknak tartom egy olyan játékosnak, akiben inkább a potenciált fizetjük meg, mintsem az eddig nyújtott kiemelkedő teljesítményt. A válogatottban tényleg jól játszik, de egyéb szinten még nem bizonyított. Ha csak a bilbaoi karrierjét tekintenénk nem hiszem, hogy sokan várnák ennyire Főleg, hogy milyen helyzetben vagyunk a bérkeretet tekintve. Annak tekintetében méginkább, hogy, ha annyira ide akar jönni, nem a fizetéssel kell megfogni.
Sok minden benne van a pakliban. Nem jön ki belőle az a teljesítmény, amit jósolnak neki, ez az egyelőre hipotetikus szerkezet Raphinhával középen nem lesz olyan hatékony, mint azt gondoljuk vagy éppen őt is elkapják a sérülések nálunk, amire jó pár példát láttunk.
Elég komoly kockázatnak tűnik így. A szerződése nincs kőbe vésve, ha hozza, amiben bízunk lehet módosítani és emelni a bérén.
Ha minden igaz júniusban semmiképp nem lesz meg a transzfer, mivel a következő pénzügyi évre akarja elkönyvelni a klub, ami júliusban kezdődik.
A baszkok elvileg hosszabbítani akarnak vele megemelt fizuval és a kivásárlási ár helyett ötéves szerződéssel. Bár szerintem így, hogy közellenség és áruló lett Bilbaoban nem hiszem, hogy annyira maradni szeretne. Ráadásul az Atleticnek sokkal komolyabb érdeke lenne, hogy a Bayernbe igazoljon, megkapnák egyben a pénzt, nem ellenük játszana. És a két klub közötti jelenlegi, finoman szólva sem baráti viszonyról ne is beszéljünk. Részletfizetésbe vagy hasonló konstrukcióba, amit Laportáék szeretnének elég kétséges, hogy belemennek.
Ez a Roony Bardghji-ügy elég esélyesnek tűnik. Habár komoly kérői vannak, a Porto repült rá nagyon, illetve a Pl-ből is több klub is kereste (ha jól emlékszem a Villa és a Palace) ő mindenképp ide akar jönni. 2 millióért nagyon nem lőhetünk mellé, főleg, hogy eddig minden vásárlásból az Atleticbe az utóbbi 4-5 évben pozitívan jöttünk ki anyagilag. Bár az az igazság, hogy még a fiataloknál is olyan konkurenciája van, akiket nem egyszerű padra rakni. Virgili, Dani Rodriguez, de akár ide vehető Toni Fernandez is. Utóbbival kapcsolatban nekem a posztja fáj a legjobban. Ha más pozícióra lenne olyan játékosunk, aki ennyire tehetséges és ekkora potenciál van benne joggal lehetne bízni, hogy idővel stabil kezdő és húzóember lesz. Bőven benne van, hogy Olmot és Fermint 1-2 év múlva kiszorítaná, de Raphinha akár beválik akár kevésbé 10-esként/ss-ként biztos, hogy stabil kezdő marad, neki pedig az az igazi posztja.