Fc Barcelona - A Hátország

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.08.27. 17:13:55

Deluigi írta:
2025.08.27. 16:16:58
https://www.reddit.com/r/Barca/comments ... _camp_nou/

Erdekes olvasnivalo...
Nem nagyon akarok belefolyni ebbe a témába.
Emellett Laporta óriási hibát követett el, amikor lenyilatkozta, hogy 2024 novemberében visszatér a csapat. 2023 júniusában kezdődött meg az elbontása.
Szerintem erre esély sem volt.
Valószínűleg ebben is közrejátszott amit múlt héten nyilatkozott Xavi O'Callaghan ágazati igazgató. Előre meghatározzák a várható költségvetést, ezzel nyertek 1-2 regisztrációt. Költségvetésben majd ősszel meglátjuk hogyan alakul a gazdasági jelentésben, profitot kell elérni idén, vagy teljesen jogosan jönnek majd a kritikák.

https://www.espn.com/soccer/story/_/id/ ... ga-f-start
Itt egy jó cikk a szakágakról, női fociról, a 7 milliós elnöki letétről, mert itt is sok a félreértés. A 7 milliós garanciára azért van szükség, mert ez a "nem regisztrálható keret" 7 millióval túllépte a meghatározottat.
Ebbe viszont beletartozik Flick minden stábtagja is (Sorgon kívül, ami nem kevés), a fizikai felkészítőkkel azért elég sokat nyertünk.
Szerk: https://as.com/futbol/primera/denuncian ... -laliga-n/
Miguel Galan aki múlt héten Javier Tebas ellen tett panaszt a CSD-nek most a La Liga FFP-je miatt tett feljelentést aminek az "erőfölénnyel való visszaélés" a tárgya , ami sérti az Uniós törvényeket.
Deluigi
Entrenador del Barça

2025.08.27. 16:16:58

Barcaman1993
Director del Fútbol

2025.08.27. 16:06:49

Andris írta:
2025.08.27. 12:44:28
Mindenesetre best case scenario engedélyezik, fullon lesz a JC, és kiesik 40ezer jegy és egyéb merch meg kajapia eladása, alsó hangon bukunk 6-8 millió eurót csak ezen az egy alkalmon is. Azért ez a rohadék Bartomeu meg Tebas mindig jól kibabrálnak velünk.
Nem akarok én itt senkit védeni, mert undorító, ami a stadion körül forog, de azért a jó öreg Bartomeut se felejtsük el. Most pontos számokat nem fogok tudni mondani, de 5 éven keresztül biztos téma volt, hogy a felújítást el kell végezni és többször is megszavaztatták a tagokkal a költségeket, majd nem történt semmi. A Real Madridnál érdekes módon amint beköszöntött a covid, már mentek is a munkagépek dolgozni, és jóformán az üres stadionos időszak alatt a munka lényegi részét letudták. Ezzel nem is estek el 1,5-2 évnyi normális bevételtől. Ezt mi is nyugodtan megtehettük volna, de nem tettük számomra teljesen érthetetlen módon. Ez a hercehurca most nem menne a stadion körül, ha akkor a józan paraszti eszüket használva belevágtak volna.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Andris
Adminisztrátor

2025.08.27. 14:03:45

FCBsteve írta:
2025.08.27. 13:24:50
A Limak kötbérezése kapcsán azt ne felejtsük el, hogy vannak (lehetnek) olyan tényezők is, amik a projekt csúszását okozzák (okozhatják), de nem feltétlenül a Limak hibája.

Pl engedélyek beszerzése (emlékeim szerint ebben volt csúszás az elején), terv módosítások, munka közben kiderülő tényezők hatásai, egyéb beszállítók kiválasztása és azok esetleges késedelmei, illetve, az időjárás (esőzések) okozta késedelemről is írtak.
Ezeket a felek egyeztetik és a határidők módosul(hat)nak...
Én egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy megfelelő szerződést kötöttünk a Limak megfelelő kötbérezéséhez.... :( De persze én az vagyok, aki Laportáékból semmi szakmailag kifogástalan dolgot nem néz ki, és ez lehet, hogy csak részben megalapozott.
Az ilyen szerződések általában szakterületet jól ismerő jogászok bevonásával történnek, és ha itt nem spóroltunk meg pártíz, százezer eurót, akkor olyannak kéne lennie, ami pontosan megadja, hogy milyen természetű csúszásokat lehet kötbérezni, és ki állapítja meg az adott csúszások természetét. Ezek általában sokszáz, ha nem ezer oldalas szerződések, és egy Limak meg Barca méretű entitás esetén egész jogászcsapatok dolgoznak ezeknek a validálásán, legalábbis normál esetben. Végülis euró milliárdos beruházásról van szó, és euró milliárdos éves bevételű entitásokról.

Az engedélyek beszerzéséről azóta kiderült, hogy a klub le se adta az engedélykéréshez szükséges dokumentációt még, mikor már előre azon spekuláltatták (vagy magától azon spekulált.......) a katalán médiát, hogy majd nem jön meg időben az engedély.

Amikor én mondok egy határidőt bármire, felelős vezetőként, de akár csak felelős dolgozóként is, az mindig olyan, hogy minden alkotóeleme tartalmaz egy tekintélyes ráhagyást. Hiszen ahogy említed, vannak előre nem látható tényezők, biztosan vannak módosuló igények, utólag hozzáadott dolgok, balszerencsés körülmények.
Nyilván ez sose lehetne egy worst case, de arányosan minden elkülöníthető komponens időigényére van egy ráhagyás, egy puffer. Maximum a kelleténél előbb készül el a dolog.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy Laportáéknak a nyilvánossággal egy tízéves futamidőt kellett volna megosztani, hanem hogy ha a szakmai csapataik meglátásai alapján a reális elkészülési idő egy fázisra mondjuk 1 év, akkor azt alsó hangon másfélként harangozzuk be.
Ez még politikailag is racionális lehet, mármint valamennyi extra ráhagyás, de hát az életrajza alapján Laporta politikusnak is középszerű, és akkor még hízelgő voltam. VAGY, ennyire azért mégsem buta az emberünk, viszont a ligának leadandó, meg a közgyűléssel elfogadandó költségvetés tervezetekhez a hamari nyitást kellett alátámasztani, és így két szék közül estek a pad alá - se a határidős arcvesztést nem sikerült kivédeni, se a pénzügyi tervezeteket megfelelő formában elfogadtatni.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
FCBsteve
Entrenador del Barça

2025.08.27. 13:24:50

Zoldbela írta:
2025.08.27. 13:11:22
A nagy ábrándozás közepette teljesen megfelejtkezünk az eredeti (2024. ősz) átadási határidőről!

A labda gömbölyű, ez a csúszás viszont nem!
A Limak kötbérezése kapcsán azt ne felejtsük el, hogy vannak (lehetnek) olyan tényezők is, amik a projekt csúszását okozzák (okozhatják), de nem feltétlenül a Limak hibája.

Pl engedélyek beszerzése (emlékeim szerint ebben volt csúszás az elején), terv módosítások, munka közben kiderülő tényezők hatásai, egyéb beszállítók kiválasztása és azok esetleges késedelmei, illetve, az időjárás (esőzések) okozta késedelemről is írtak.
Ezeket a felek egyeztetik és a határidők módosul(hat)nak...
Zoldbela
Jugador d'estrella

2025.08.27. 13:11:22

A nagy ábrándozás közepette teljesen megfelejtkezünk az eredeti (2024. ősz) átadási határidőről!

A labda gömbölyű, ez a csúszás viszont nem!
Andris
Adminisztrátor

2025.08.27. 12:44:28

Nyilván várjuk ki ennek is a végét, de azért a facebookon megjelent eurobarcás poszt alapján:
A liga szabályzata szerint elsőosztályú mérkőzéshez legalább 15ezres befogadóképességű stadion kell, ehhez képest a vezetőség a Johann Cruyff stadiont jelölte meg elsődleges opcióként. Ahol 6000 ember fér be.

Ergo megint azt várjuk, hogy miattunk tegyenek kivételt vagy módosítsanak ligaszabályzatot, aztán majd puffogunk hogy csúnya liga, ha esetleg nem engedik.

Nem is értem, ennek a szabálynak a függvényében a zártkapus Camp Nou egyáltalán hogy merült fel.

Mindenesetre best case scenario engedélyezik, fullon lesz a JC, és kiesik 40ezer jegy és egyéb merch meg kajapia eladása, alsó hangon bukunk 6-8 millió eurót csak ezen az egy alkalmon is. Azért ez a rohadék Bartomeu meg Tebas mindig jól kibabrálnak velünk.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.08.22. 12:45:38

https://www.mundodeportivo.com/futbol/f ... pasar.html
"Alapvetően gazdasági, de gyakorlati okokból is értelmetlen lenne két stadiont nyitva tartani, és például a Bajnokok Ligáját a Montjuïcon, a La Ligát pedig a Camp Nouban játszani ki tudja, mikor. Ahogy Sentelles mondta : „A Montjuïc iszonyatosan drága”, de sokkal drágább lenne kétszer annyi stadiont üzemeltetni.
Nem makacsságról vagy klubszeszélyről van szó, hanem inkább az Espai Barçával kapcsolatos egyik leglogikusabb döntésről. Most, hogy itt tartunk, és tudjuk, hogy ha Flick csapata a Camp Nouban játszik, az építkezés üteme 25%-kal lassabb lesz, talán a legésszerűbb dolog az lenne, ha egy teljes harmadik szezont játszanának a Montjuïcon, és a tagok többsége megértené az áldozatot. Cserébe egy év múlva sokkal teljesebb munkával és a stadion (és annak megközelítési pontjai) jó állapotával térhetnének haza. Az akadály a fair playhez szükséges átkozott VIP-ülésekért fizetett 100 millió euró?"
Chino
Llegenda del Barça

2025.08.22. 11:30:18

Andris írta:
2025.08.22. 08:48:08
Nem megalapozottak kellően az információim, de szerintem több okból is a Camp Nouba való visszatérés a cél, akár csökkentett létszám mellett is:
a.) valamivel biztos lehet jobb pénzt kérni a jegyekért, de ez nem jelentős
b.) igenis a meccsnapi bevételek a botiga megastoreban sokkal jelentősebbek, ez is jelent jópár százezer eurót szerintem meccsenként
c.) a VIP páholyok itt tuti jó pénzt hoznának, de ha x évre értékesítjük Y millióért, az amúgy szerintem nem jelent Y millió beszámítható bevételt erre az évre, csak az arányosan erre a szezonra eső részét számolhatjuk be legtöbb szinten, sőt lehet hogy amúgy is időszakos a kifizetése (ha egyáltalán kifizetik, mert láttunk már nem egy, nem két olyan ügyet, ahol Laportáék nagy bizniszét végül egyszerűen csak nem utalták át és kész)
d.) politikai arcvesztés mostmár eléggé a sok csúszás, ennek nyilván van egy árcédulája Laporta fejében...
e.) a Montjuicban 100 székre szerintem sokkal kevesebb bérletes esik, mint a részleges Camp Nouban esne, és bár ez fajlagosan olcsóbb mint a sima jegyek, de biztos, lekönyvelhető bevétel előre a szezon egészére

A Montjuicért nem tudom mennyit fizetünk, nem hiszem hogy túl sokat, kivéve ha nem a klub intézi saját hatáskörben a karbantartást és a rezsit.

A hírek persze össze-vissza jönnek, de kiindulva az eddigiekből, Februárig aligha lesz meccsünk otthon.

Ami a Limak szerződést illeti, én nyakamat teszem rá, hogy a kötbérezést nem megfelelően foglalták bele, vagy akár egyáltalán nem. VAgy valójában egy sokkal bővebb elkészülési határidő volt-van, csak a vezetőség hazudik már zsinórban huszadszor arról, hogy mikorra van "tervezve" a megnyitás.

Szerk: Cruyffista blogról, ott fotó is van:
Albert Batlle, Barcelona alpolgármestere ma a RAC1 rádióadónak nyilatkozott a klub Camp Nou-ba történő visszatérése kapcsán. Mint mondja, a csapat mérkőzései egyelőre nem térnek vissza azonnal a Camp Nou-ba, és a Montjuïc egy ideig még a csapat otthonaként kell szolgáljon.

„Valószínűleg még néhány hónapig használni kell majd” - mondta.

Batlle úgy vélte, hogy „elemi óvatosság”, hogy a Barça rendelkezzen egy „B tervvel”, és megállapodást kössön a városi BSM vállalattal annak érdekében, hogy februárig számolhasson a Montjuïc stadionnal, amikor is véget ér a Bajnokok Ligája alapszakasza.
A Bl-re szerintem abból a szempontból sem volt kivitelezhető, mert a bajnoki mérkőzesekkel ellentétben olyan követelmények is voltak, amik alapból a második szakaszra vannak ütemezve. Fedett páholy részek, egyéb közvetítési részek. Amikor ezt leközölték én szinte biztos voltam, hogy az nem jön össze, nem is igazán értem ezt az első körös idegenbeli engedményt miért akarták igényelni.

A jegyárak biztosan komolyan megemelkednek. Alapból a lelátó (székek, elhelyezés) olyan modern technológiával készült, amik csak a legmodernebb stadionokban vannak. Volt erről egy hosszabb cikk, már nem emlékszem pontosan. Plusz a pályára való rálátás és számos egyéb szolgáltatás van ami korábban nem volt elérhető/a Montjuicban nincs. Így még akkor is magasabb lenne a jegyár, ha ez nem a Camp Nou, hanem egy random másik pálya lenne. Ha a Johann Cruyffban rendeznék a meccseket, minden bizonnyal olcsóbbak lennének a jegyek, mint akár a jelenlegi helyen. (ha nagyobb kapacitással rendelkezne is) A Botigának meccsnapokon baromi magas a bevétele. Pontosan nem tudom, de én ahányszor voltam a meccs kezdete előtt 15-20 perccel még fullon volt és nem túl olcsók a cuccok. Csökkentett létszámnál persze más, de ez is egy magasabb bevételi forrás. A bérletért pedig szerintem komoly sápot lehúznak.
Sajnos a szerződésbe nincs belelátásunk, én is kíváncsi lennék miben állapodtak meg a Limakkal. Gondolom ott van a probléma, haverságból biztos nem hagyná el a vezetőség a kötbért, itt a jogászokkal kröltve valamit nagyon elbénázhattak.
Nem tudom milyen csúszással számoltak, mert ekkora projektek esetében mindig van. A Bernabeu is egy évvel később készült el a tervezettnél, pedig a Covid nem befolyásolta.
Mondjuk ők is nagyon sok mindent benéztek. Alapból felújításra szánt összeget rosszul számolták, aztán jöttek a plusz hitelek, arról nem beszélve, hogy a hangszigetelésre nem gondoltak, úgyhogy most nagyon komoly pénzek folynak el, aminek a befektetők sem örülnek, úgyhogy valószínűleg új munkálatok kellenek majd. Mondjuk 150 plusz millió körül így is hoz.

A munkálatokat, amúgy lehet követni élőben kívülről-belülről (https://one.fcbarcelona.com/en/videos/68190-live-1), bár igazából nem is a külső része, illetve az aréna a lényeges a megnyitás szempontjából, hanem inkább a belső terek, az viszont nem nagyon látható akár az újságokban akár máshol. Bár a sajtót és egyéb külsősöket nem is hiszem, hogy beengednének. Nemrég közzétettek néhány fotót folyosókról és helységekről, én mást nem láttam, ami mondjuk érthető.

Aki kíváncsi az egy hat epizódos interaktív videósorozat keretében meg tudja nézni hogyan alakult az építkezés intervallumokra osztva:

https://one.fcbarcelona.com/en/videos/c ... y-camp-nou

Amúgy én mindenkinek ajánlom a BarcaOne-t. Teljesen ingyenes, élőben lehet követni pl. az Atletíc meccseit (azt hiszem egyéb szakosztályét is, a Femeniét szinte biztos) tökéletes minőségben és más elő adásokat. Visszanézhetőek a meccsek, az utolsó 10 szezon mindegyike a hozzá kapcsaolódó rövid összefoglalóval.Fent van számtalan kisfilm (a legutóbbi egy Yamalról szóló dokufilm), illetve a klubbal kapcsolatos rengeteg aktuális, illetve korábbi/történelmi info plusz egyéb szolgáltatások. Ezekért pedig fizetni sem kell.

Nem tudom ez kinek a kezdeményezése volt és ki kivitelezte, de hatalmas piros pont érte, maradéktalanul kiszolgálja mindenben a szurkolókat.
Forca Barca!!!!
Troym
Llegenda del Barça

2025.08.22. 10:17:50

gránit írta:
2025.08.22. 01:39:36
Troym írta:
2025.08.21. 08:38:28
Engem is pontosan ez zavar. Mindig bedobnak valami hurráoptimista "hírt", beígérnek valami nagy durranást pár napon belül, aztán eltelik a pár nap, és semmi. Miközben nem tudjuk, hogy hogyan is állunk.
Látod, működik.

Jön az aktuális csodavárás (Haaland, visszatér Messi, 2* Nico, kitalálom előre jövőre Alvarez a név) és ez a realitásokat nélkülöző pletyka olyan szinten megnyugtatja a kedélyeket, hogy a többség tisztára elégedett holott a stadion mostanra másfél év csúszásban van, 5 év után idén sem érik el a pénzügyi stabilitást, minden nyáron augusztusban még vészkiárusítást tartanak, egyre másra kapjuk a büntetéseket, leépítik a többi szakosztályt.
Nézném a másik serpenyőben a jó dolgokat, de nem gondolom a vezetőség érdemének, hogy emelett jórészt a saját akadémiára támaszkodva a sportszakmai eredmények jók, az edző kinevezését lehet maximum az érdemüknek tekinteni.
Andris
Adminisztrátor

2025.08.22. 08:48:08

Nem megalapozottak kellően az információim, de szerintem több okból is a Camp Nouba való visszatérés a cél, akár csökkentett létszám mellett is:
a.) valamivel biztos lehet jobb pénzt kérni a jegyekért, de ez nem jelentős
b.) igenis a meccsnapi bevételek a botiga megastoreban sokkal jelentősebbek, ez is jelent jópár százezer eurót szerintem meccsenként
c.) a VIP páholyok itt tuti jó pénzt hoznának, de ha x évre értékesítjük Y millióért, az amúgy szerintem nem jelent Y millió beszámítható bevételt erre az évre, csak az arányosan erre a szezonra eső részét számolhatjuk be legtöbb szinten, sőt lehet hogy amúgy is időszakos a kifizetése (ha egyáltalán kifizetik, mert láttunk már nem egy, nem két olyan ügyet, ahol Laportáék nagy bizniszét végül egyszerűen csak nem utalták át és kész)
d.) politikai arcvesztés mostmár eléggé a sok csúszás, ennek nyilván van egy árcédulája Laporta fejében...
e.) a Montjuicban 100 székre szerintem sokkal kevesebb bérletes esik, mint a részleges Camp Nouban esne, és bár ez fajlagosan olcsóbb mint a sima jegyek, de biztos, lekönyvelhető bevétel előre a szezon egészére

A Montjuicért nem tudom mennyit fizetünk, nem hiszem hogy túl sokat, kivéve ha nem a klub intézi saját hatáskörben a karbantartást és a rezsit.

A hírek persze össze-vissza jönnek, de kiindulva az eddigiekből, Februárig aligha lesz meccsünk otthon.

Ami a Limak szerződést illeti, én nyakamat teszem rá, hogy a kötbérezést nem megfelelően foglalták bele, vagy akár egyáltalán nem. VAgy valójában egy sokkal bővebb elkészülési határidő volt-van, csak a vezetőség hazudik már zsinórban huszadszor arról, hogy mikorra van "tervezve" a megnyitás.

Szerk: Cruyffista blogról, ott fotó is van:
Albert Batlle, Barcelona alpolgármestere ma a RAC1 rádióadónak nyilatkozott a klub Camp Nou-ba történő visszatérése kapcsán. Mint mondja, a csapat mérkőzései egyelőre nem térnek vissza azonnal a Camp Nou-ba, és a Montjuïc egy ideig még a csapat otthonaként kell szolgáljon.

„Valószínűleg még néhány hónapig használni kell majd” - mondta.

Batlle úgy vélte, hogy „elemi óvatosság”, hogy a Barça rendelkezzen egy „B tervvel”, és megállapodást kössön a városi BSM vállalattal annak érdekében, hogy februárig számolhasson a Montjuïc stadionnal, amikor is véget ér a Bajnokok Ligája alapszakasza.

„Jó és bölcs dolog elkezdeni alternatívákban gondolkodni, többek között azért is, mert nem kell sietni, szerencsére Barcelonában van más opció is, mégpedig az Olimpiai Stadion” - emlékeztetett.

Batlle emellett megjegyezte, hogy a klub eleddig nem nyújtotta be a munkálatok befejezését igazoló tanúsítványt, és rámutatott, hogy a mai napig nem mutatták be azokat a feltételeket sem, amelyek szükségesek lennének az első megnyitási engedély kérvényezéséhez. Ezzel kapcsolatban az alpolgármester arra kért mindenkit, hogy ne siessenek.

„Ne gyakoroljunk nyomást a határidők miatt, az első és legfontosabb dolog most, hogy a megnyitás feltételei teljesüljenek, ami a lehető legnagyobb biztonság elérésével kell, hogy megtörténjen” - hangsúlyozta.

Az önkormányzati képviselő 1988-ra utalt vissza, amikor felidézte a felújított Olimpiai Stadion megnyitása körüli problémákat, amelyet akkor beázások árnyékoltak be, négy évvel az 1992-es olimpiai játékok előtt.

Jelenleg tehát a labda a Barcelona térfelén pattog, mely - mint ma korábban már írtam - a hírek szerint megállapodott az Olimpiai Stadion februárig történő használatáról, bár Joan Laporta néhány héttel ezelőtt még teljesen elvetette ennek a lehetőségét.

A kép egyébként nemrég készült a stadionnál, ahol a heves esőzések miatt komolyan elázott a stadion belseje a befelé hömpölygő víz miatt.
https://www.facebook.com/photo?fbid=110 ... 9070019796
- József Attila
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.08.22. 01:47:25

gránit írta:
Mondjuk ezt nem egészen értem. Nem 8 meccs lesz az alapszakaszban?
Ebből 4 lesz hazai. :)
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
gránit
Director del Fútbol

Troym írta:
Minden témában a ködösítés, mellébeszélés, baráti újságírókkal a tüzek csitítása legyen az valami szponzori szerződés, stadionépítés, üzletrész eladás.
Engem is pontosan ez zavar. Mindig bedobnak valami hurráoptimista "hírt", beígérnek valami nagy durranást pár napon belül, aztán eltelik a pár nap, és semmi. Miközben nem tudjuk, hogy hogyan is állunk.

Most is, "a Barcelona a héten megkaphatja a befejezési tanúsítványt!", aztán a valóság az, hogy "bár konkrét határidőt továbbra sem mond senki", "Nagyon úgy tűnik, hogy még tovább csúszik a Camp Nouba való visszatérés".

Nemsokára viszont színt kell vallaniuk, mert a BL kikényszeríti belőlük. "A klubnak legkésőbb augusztus 28-ig, tehát jövő csütörtökig jeleznie kell az Európai Labdarúgó-szövetségnek, hogy hol játsszák le a 4 alapszakasz meccset, és fontos: a ligaszakasz közben nem lehet stadiont váltani"

Mondjuk ezt nem egészen értem. Nem 8 meccs lesz az alapszakaszban? Mindenesetre most kénytelenek lesznek bevallani, hogy hol nem tartanak.

Az nagyon gáz, hogy még ott sem tartunk, hogy 27 ezer fő számára megnyissunk.

Hogy miért akarnak 27 ezer főre stadiont nyitni? Szerintem lélektanilag is fontos a vezetőség számára, hogy mutassa, hogy valahol azért már tartunk, valamit már fel tudnak mutatni. Viszont kitolás lenne több tízezer szurkolóval, mert az olimpiai stadionba ennél azért több ember fér be. Anyagilag nem tudom, melyik érné meg, a Camp Nou-ba nyilván drágábbak lennének a jegyek, és nem kellene az olimpiai stadion bérletét fizetni. De ha még meg is érné pénzügyileg, nem tartom jó ötletnek 20-30 ezer szurkoló hátbaszúrását.

Ami viszont a pályán történik, az egyelőre örömteni, a Koundé-val készült interjú különösen. Nagyszerű, hogy annyi év után ismét reális esélyünk van BL-t nyerni, és újra lehet már ilyen magassságokról beszélni.
Rumig
Entrenador del Barça

2025.08.21. 23:49:52

Troym írta:
2025.08.21. 11:18:37

Szerintem az ajándékbolt ugyanúgy nem lesz nyitva, azok az épületek sehogy nem állnak, ...
Az ajándékbolt egész idő alatt nyitva van, 2 szinten, ahogy a múzeum is. Csak hát ezek a Camp Nou-nál vannak, így a csak a meccsre érkező szurkolók nem találkoznak velük a Montjuic-n. De kétlem, hogy ez olyan nagy különbséget okoz a bevételekben.
Barcaman1993 írta:
2025.08.21. 09:01:54
Én azt nem értem, hogy 27.000 fővel minek akarunk kinyitni? A Montjuicra kimegy 40.000 ember, az akárhogy nézem nagyobb bevételnek tűnik, közben a stadion meg készülhetne. 62.000 fővel már látnám értelmét a kinyitásnak.
Ezen én is gondolkoztam már. Szerintem egyetlen egy oka van: a VIP-páholyok.
El tudom képzelni, hogy a meccsnapi bevétel 27 ezres kapacitással kevesebb lesz/lenne, mint a Montjuic-n maradással. Viszont gondolom a VIP-páholyok 100 milliója csak működő, nyitott stadionnal fognak beleszámítani az FFP-be. És ha a végén nem számítják bele, az óriási blama, hisz akkor teljesen felesleges volt előre kiárusítani 30 évre. (Voltak olyan hírek, hogy a 100 millióval együtt se kerülünk 1:1-be, azt nem is tudom hova tenni)

Sőt, nekem logikusnak tűnik, hogy a két cégnek még kompenzációt is kell majd fizetnünk, elvégre tudtommal a következő 30 év összes meccsére adtuk el az értékesítési jogot, nem a következő 30 év - x meccsre.

Persze esetleg majd ezt is le lehet verni a Limakon, mintahogy szerintem lesz is itt hosszú pereskedés, de ebben igazat adok Laportának, hogy ennek nem most van itt az ideje, mert különben sose lesz stadionunk.
2006. május 17., 2009. május 27.,
2011. május 28., 2015. június 6.
Andris
Adminisztrátor

2025.08.21. 16:23:03

Andris írta:
2025.08.13. 12:28:21
Ma is felkerült egy nagy adag új kép arról, hogy milyen szép már a fű meg a székek. :D Ha jól számolom, ez a nyolcadik ilyen kampányszerű dolog ami végigfut a katalán fősodorban, és a klub hivatalos csatornán is.
Mit gondoltok, ez hány hónapnyi újabb csúszást jelent (amiért valaki más lesz a hibás)?
Vagy most valami más gondról tereljük a figyelmet, pl hogy Rashford fixen nem, Joan Garcia pedig csak machinálással vagy még úgy sem lesz szezonkezdésre regisztrálva?

Perzse lehet hogy tényleg minden szuper és 4 hét múlva már ott játszunk majd, Garciával és Rashforddal a kezdőben, azért ilyen szép pirosak a székek. Erre is fizetek azért hússzoros pénzt. :D
Bár még semmi nem biztos, de egy hét kellett úgy fest, hogy kiderüljön. :) :)
Ha jól látom, Februárig Montjuic most a legvalószínűbb, vagyis legalábbis a minimum. Én már persze ezt se hiszem el, bár 6 hónap sok idő.

No persze még Rashford és Garcia kiregisztrálását is megélhetjük, mert gondolom Laportáék aligha hagyják majd elveszni a saját pénzüket... inkább eladják majd Fermint vagy Casadót aprópénzért, legalábbis a legújabb pletyka asszem erről szólt, gondolom tapogatóznak a közvéleményt illetően. Pedig szerintem az ő pénzük kéne elégjen, ha nem sikerül további játékoseladás nélkül megoldani, mert ők gazdálkodnak felelőtlenül, nem a játékosaink.
- József Attila
Chino
Llegenda del Barça

2025.08.21. 11:40:13

Troym írta:
Chino írta:
2025.08.21. 10:33:42
Alapból van különbség jegyárakban a Lluís Companys és a (főleg az új) Nou Camp között. Ráadásul a bérleti díj (és talán részesedés is) is lemegy a bevételből és akkor még ott van az ajándékbolt stb.
Arról nem is beszélve, hogy ha csak a 45 ezres fázisban nyitnák meg, ami barátok közt is tavasszal lehetne már a Bl ugrana.
A közvetítési díj pontosan nem tudom, hogy van. Lehet, hogy annak a bevétele sem a 100 %- a klubhoz van kötve.

Minden összevetve komoly különbség biztos nincs egyik irányba se és azért nem mindegy, hogy jó idő után végre otthon játszhatna a csapat.
Szerintem az ajándékbolt ugyanúgy nem lesz nyitva, azok az épületek sehogy nem állnak, a jegyárakat meg a rendezvényt szervező, azaz az egyesület határozza meg mindkét helyszínen, a Monjuic esetén egy jutalékot kap a tulajdonos (Önkormányzat)
A közvetítési szerződések meg tudtommal az egyesületek, szövetségek és TV társaságok között vannak.
Egy Stones koncerten sem szólnak bele sem jegyárba, sem abba hova közvetítik és hogyan, csak pénzt kérnek.
BL esetén talán regisztrálni kell a stadion csoportkörre és egyenes kiesésre, én ott csoportkörre az olimpiai stadiont jelölném, ha így van.
Én úgy tudom van bérleti díj, a jegyárat meg függetrlen, hogy ki határozza meg, a frissen kinyitott, modernebb lelátós Nou Campba nem tudom elképzelni, hogy ugyanannyi lenne.
A csoportkörre B-variációnak van az Olimpiai stadion, de ez függ attól hogy idegenben vagy otthon kezdünk, erről is írnak, mint függő tényező, illetve meg kell várni mit mondanak az UEFA ellenőrök (ha jól tudom hétfőn érkeznek ellenőrizni) de a csoportmeccsek valószínűleg még nem az új stadionban lesznek.
Forca Barca!!!!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.08.21. 11:25:27

Troym írta:
Szerintem az ajándékbolt ugyanúgy nem lesz nyitva, azok az épületek sehogy nem állnak, a jegyárakat meg a rendezvényt szervező, azaz az egyesület határozza meg mindkét helyszínen, a Monjuic esetén egy jutalékot kap a tulajdonos (Önkormányzat)
A közvetítési szerződések meg tudtommal az egyesületek, szövetségek és TV társaságok között vannak.
Egy Stones koncerten sem szólnak bele sem jegyárba, sem abba hova közvetítik és hogyan, csak pénzt kérnek.
BL esetén talán regisztrálni kell a stadion csoportkörre és egyenes kiesésre, én ott csoportkörre az olimpiai stadiont jelölném, ha így van.
Szerintem két oka van a nyitásnak:

1: Nem ismerjük (én nem ismerem?) a bérlés költségeit a Montjuicban, lehet, hogy azt levonva simán jön annyi bevétel.
2: Akár közben is bővülhet, persze ezt sem tudjuk, mikor.

+1 Abban sem vagyok biztos, hogy így az utolsó pillanatban mennyire egyszerű a bérlés.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Llegenda del Barça

Chino írta:
Alapból van különbség jegyárakban a Lluís Companys és a (főleg az új) Nou Camp között. Ráadásul a bérleti díj (és talán részesedés is) is lemegy a bevételből és akkor még ott van az ajándékbolt stb.
Arról nem is beszélve, hogy ha csak a 45 ezres fázisban nyitnák meg, ami barátok közt is tavasszal lehetne már a Bl ugrana.
A közvetítési díj pontosan nem tudom, hogy van. Lehet, hogy annak a bevétele sem a 100 %- a klubhoz van kötve.

Minden összevetve komoly különbség biztos nincs egyik irányba se és azért nem mindegy, hogy jó idő után végre otthon játszhatna a csapat.
Chino
Llegenda del Barça

Barcaman1993 írta:
Troym írta:
itt tart a stadion:
At this point, hosting the Valencia match at the Camp Nou requires a miracle.
Barcelona have started negotiations to host the Valencia match at Girona's stadium.

Minden témában a ködösítés, mellébeszélés, baráti újságírókkal a tüzek csitítása legyen az valami szponzori szerződés, stadionépítés, üzletrész eladás.

Másik oldalon meg megy a hergelés a saját játékosok ellen, ha merészelnek ellent mondani és nem lelépni fütyürészve 10 milliókat hátrahagyva. Már elkezdték a baráti média emberei Casadot kikezdeni, hogy úgyse lép pályára és nem akar távozni.
Én azt nem értem, hogy 27.000 fővel minek akarunk kinyitni? A Montjuicra kimegy 40.000 ember, az akárhogy nézem nagyobb bevételnek tűnik, közben a stadion meg készülhetne. 62.000 fővel már látnám értelmét a kinyitásnak.

Forca Barca!!!!
Barcaman1993
Director del Fútbol

Troym írta:
itt tart a stadion:
Barcelona have started negotiations to host the Valencia match at Girona's stadium.

Másik oldalon meg megy a hergelés a saját játékosok ellen, ha merészelnek ellent mondani és nem lelépni fütyürészve 10 milliókat hátrahagyva. Már elkezdték a baráti média emberei Casadot kikezdeni, hogy úgyse lép pályára és nem akar távozni.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Troym
Llegenda del Barça

gránit írta:
2025.08.21. 08:22:51
Troym írta:
2025.08.20. 16:26:36
Múlt héten még 1-2 napra voltunk attól, hogy legalább a könyvvizsgáló jóváhagyja a vip páholy eladása boltot, amivel meglenne állítólag az 5 éve hajtott 1-1 pénzügyi mutató
Ezzel a kamuval is hogy átverték a szurkolókat.

Népszerűség szempontjából nagyon hatékony, hogy mindig bedobnak valami kapaszkodót a szurkolóknak, valami reményt, hitegetést, de én inkább annak örülnék, ha a vezetőség őszintén kommunikálna, és tudnánk, hogy hogy tartunk, bármilyen témában. Biztos népszerűbb az, hogy minden héten bedobják, hogy most ebben vagy abban pár napra vagyunk a céltól, de én inkább azt szeretném tudni, hogy valóban hogy állunk, például a stadionátadásban.
itt tart a stadion:

gránit
Director del Fútbol

2025.08.21. 08:22:51

Troym írta:
2025.08.20. 16:26:36
Múlt héten még 1-2 napra voltunk attól, hogy legalább a könyvvizsgáló jóváhagyja a vip páholy eladása boltot, amivel meglenne állítólag az 5 éve hajtott 1-1 pénzügyi mutató
Ezzel a kamuval is hogy átverték a szurkolókat.

Népszerűség szempontjából nagyon hatékony, hogy mindig bedobnak valami kapaszkodót a szurkolóknak, valami reményt, hitegetést, de én inkább annak örülnék, ha a vezetőség őszintén kommunikálna, és tudnánk, hogy hogy tartunk, bármilyen témában. Biztos népszerűbb az, hogy minden héten bedobják, hogy most ebben vagy abban pár napra vagyunk a céltól, de én inkább azt szeretném tudni, hogy valóban hogy állunk, például a stadionátadásban.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.08.20. 16:16:29

https://www.sport.es/es/noticias/barca/ ... -120782482

Szerintem ez azt bizonyítja, hogy más is él tulajdonrészek eladásával az FFP helyzet javítása céljából, és valószínűleg erős a kettős mérce.
A Cadena Ser értesülései szerint a pénz még nem lett kifizetve a Valenciának
Ugye a Barcanak már megérkezett 50+ millió.
Kérdés a Valencia is 5%-ot használhat ebből fel?
Peter
Director del Fútbol

2025.08.18. 10:55:18

FcBarcelona1 írta:
2025.08.18. 10:45:31
Szerintem etikailag is felróható a munkáltatónak, ha a saját szabályain változtat egy (vagy több)csapat hátrányára, különösen ha visszamenő érvénnyel teszi azt. Szerintem nem elítélhető, ha a klub a saját érdekeit védve szembemegy ezekkel a döntésekkel, akár peres úton.
Ez így van, minden normális észjárás alapján, igen.
A klubnak ugyanannyira kötelessége is megvédeni magát, mint amennyire be kell tartania a szabályt.

Az szakmai hiba a Liga a részéről, ha indulatból, megfelelő megalapozottság vagy körültekintés nélkül csípőből úgy akar kiskaput zárni, ahogy azt nem lehetne. Ezt azonnal támadnia kell bárkinek, legyen az Barca vagy Osasuna.

A visszamenőleges fogalom rejthet aknákat, mert pl. a könyvelés ellenőrzése 5-6 évre visszamenőlegesen bármikor lehet. Ugyanakkor az ellenőrzéseknek is lehetnek ellenőrzései.

Tehát, ha 5 éve volt valami simli, ami egyszer (valahogy) átment, de ma megbukik, mert akkor valaki hibázott egy ellenőrzésen, az még lehet normális, persze ennek a kommunikációjával már megnyílik az alkalom a trükközéshez.

Amennyiben bukik vagy csak mondjuk tévedésből elnéző valamiért egy ellenőrző csoport, akkor általában végigmennek azok ügyein ismételten.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.08.18. 10:45:31

Peter írta:
2025.08.18. 10:22:21
Amennyiben egy kiskapu bezárása magasabb rendű jogszabályba ütközik, akkor azt úgy abban a formájában nem tudják bezárni a szabályalkotó értelemszerűen másként próbálkozik tovább.

Sima rabló-pandúr játék és nem a Barca ellehetetlenítése a cél.
De bezárták, vagy megsértették. Ebből vannak a pereskedések, (vagy nincsenek, mint a gazdasági titkok kiszivárogtatása)
Itt a félreértés. Én sosem írtam, hogy a Barca ellehetetlenítése a cél. Nem is értettem azokkal egyet, akik erről írnak. (Lépjünk ki a ligából stb.)

Arról igen, ha teljesen jogszerűtlen amit művelnek, arra való tekintettel, hogy jogszabályban rendelkeztek a fenntarthatósági szabályaikról, amik szembe mennek magasabb rendű törvényekkel. Ezekben az esetekben általában a bíróság, vagy a CSD a Barca javára ítélt.

Szerintem etikailag is felróható a munkáltatónak, ha a saját szabályain változtat egy (vagy több)csapat hátrányára, különösen ha visszamenő érvénnyel teszi azt. Szerintem nem elítélhető, ha a klub a saját érdekeit védve szembemegy ezekkel a döntésekkel, akár peres úton.
Válasz küldése