csababarca írta: ↑2025.08.29. 06:48:13
Szerintem ennyiért hülyeség lenne nem elengedni (ha menni akar, de ha nem akkor is el kell adni ezért az összegért), mert ez brutális összeg érte. Azért csak egy csereemberről beszélünk, és kikért adtak utoljára ennyi pénzt, Neymart nem számítva?
Szóval ezért az összegért bizony el kell adni, főleg ebben a helyzetben, nem pótolhatatlan játékosról beszélünk, mondjuk eleve ennyiért kb a Pedri, Yamal pároson kívül bárkit eladnék a keretből.
De lehet csak én gondolom így.
Én is így gondolom, annak ellenére, hogy én nagyon kedvelem. A 100 milliós hír a Chiringuito TV-ben szerepelt, szóval nem túl hiteles. Szerintem max 70 körül adnának érte, de az is korrekt ár.
Már írtam róla, ez egyszeri "teljes" bevétel, (+saját nevelés, teljes profit)amíg a vásárlásnál ennyiért igazolni 5 éves szerződéssel ennek ötöde a költségvetésben, kiadásban. Ezért 1/1 alatt (volt még 30 körüli egyéb eladás és továbbértékesítési %) 100 milliós bevételből 1/1 alatt több játékos vásárlása is beleférne.
De ez csak elméleti szinten, mert a Sport szerint ez sem lenne elég az 1/1-hez, úgy pedig már más. Jelenleg az eladások 20%-a mehetne az FFP-be, igaz azzal pl. egy Vanderson beférne, és ha jövőre (vagy télen) lenne még az 1/1, gondolom jól állnánk 3 év viszonylatában, mert mind pozitív mérlegű.
Ferminre pontosítva a helyzetet, én kedvelem, nagyon jó játékos, de egy poszton bevethető, tkp-s, esetleg árnyékcsatár. Ezért védekezésben szerintem kevés, amit a csapat játékához hozzátesz a góljain kívül, ami viszont kiemelkedő. Nekem túlságosan ingadozó a játéka, egyszer nagyon jó teljesítményt nyújt, egyszer láthatatlan, mint a Levante elleni meccsen, ahol félidőben Flick le is cserélte.
Fermin szerintem maradni fog, de sokan várják a Barcatól az eladásokat, így elméleti síkon elgondolkodtató, hogy lehetne erősíteni a kereten, még ha én általában saját nevelés párti is vagyok.
Regisztrációk kapcsán: számomra továbbra is értelmezhetetlen a La Liga FFP-je. Ezen a héten távozott Pena, Romeu + Virgili 3,5-ért. Ez sem elég Tek, GM, vagy Roony regisztrációjára.
A hírek szerint a vezetőség garanciát vállal, amivel regisztráltálni tudják őket, amelynek összege a MARCA szerint 5 millió