Andrés Iniesta

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
dnske
Barça B

2009.03.08. 13:22:36

A focival kapcsolatban nekem régóta az a véleményem, hogy vannak a "sztárok" és azok a játékosok akik a maguk posztján az edző által megkívánt feladatokat a legmagasabb szinten tudják teljesíteni.

"Sztárokat" a média csinál, jó esetben a legmagasabb szinten teljesítő játékosokból, néha gyengébbekből nem ritkán pillanatnyi forma alapján:) Az, hogy a média kiből csinál sztárt az sok dolgon múlik, de szerintem az alábbi tényezők igen fontosak:
* Mentalitás (kell sztár allűr, balhé)
* Trükkös, Látványos kell, hogy legyen (Ezt a legtöbben öncélú cselezgetéssel érik el)
* Menedzsment, PR
* Általában kell, hogy sok gólt lőjön (Csatár, szabadrúgás lövő előnyben)
* Rekord fizetés / átigazolási összeg
* Kiemelkedő formában / szerencsésen végigjátszott szezon vagy torna...

Az alábbi tulajdonságok sajnos nem segítenek sztárrá válni:
* Kiegyensúlyozott nyugodt személyiség.
* Az egyéni érdekek csapatérdek alá helyezése, az edzői utasítások maradéktalan betartása
* Ha valaki nem mindenáron gólt akar rúgni, hanem csak rúgatni
* Klubhűség

Iniről el lehet mondani, a legjobbak között van. És az első listából szerintem "csak" az utolsó igaz rá az Eb vel meg a Barcával.

A másodikból "sajnos" mind :)

Ufff: DNSke
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2009.03.08. 13:13:24

Nem nyerni akartam, hanem Ininél minden tekintetben jobb 5-6 futballista nevét olvasni. Ezt nem kaptam meg.
Attól hogy elképesztő módon alábecsülik Iniestát nemzetközi szinten, attól még képességek terén sokkal jobb mint De Rossi, meg Gerrard. Fabregasra sem cserélném el.
Rivaldo-A Legnagyobb.
Aprieto

2009.03.08. 13:08:15

Nem.

Nekem ez nem stílusom, ami neked és nem is lesz soha. Ezért nem is mondok senki mást és semmi mást.

"Nyertél".
Varatrix
Director del Fútbol

2009.03.08. 13:07:47

Totti középcsatár!
Vagy én tényleg ilyen hülye vagyok?
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2009.03.08. 13:05:49

Kakát elismerem. De a többiek?
Most rajtam a sor: :lol:
Totti valamikor nagy játékos volt. Most is az, ám már nem az igazi. Gerrard? Technikai képzettség terán agyonvágja őt Ini. Ha valaha rúgtál labdába, tudod miről beszélek. De Rossi? Ugyan...azt hittem komolyan beszélgetünk. Mióta egy poszt?
Úgyhogy húzz elő újabb neveket-"úgy kisújjból"-mert ez nem jött be.
Rivaldo-A Legnagyobb.
Varatrix
Director del Fútbol

2009.03.08. 13:01:02

Totti hogy jött ki? :lol:

Amúgy meg a felsorolt nevek elég nagy játékosok tény!
De nekik csak a múltbéli teljesítményük tudatába mondhatjuk, hogy jobbak.
Iniesta egyértelműen jobb formában van, mint az alul írott focisták!
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
Aprieto

2009.03.08. 12:55:03

Aprieto írta:... Messi azért agyba-főbe veri minden téren és még vannak a világ élfutballjában olyanok akik szintén jobbak nála :) ...
Rivaldo11 írta:Azért, szeretnék hallani pár nevet-mondjuk középpályást-, aki annyira "agyba főbe veri" Init. Elképesztő ütemérzéke van, gyors, fordulékony, a technikai képzettsége hihetetlen. Ha a lövőereje nagyobb lenne-és gólerősebbnek mutatkozna-, nem tudnék nála jobbat említeni.
:lol:
Te mire reagáltál? Mondom Messi agyba-főbe veri. Jön a kontrád, hogy na akkor soroljam azokat akik agyba-főbe verik... :roll:

Nem mondtam semmi olyat, hogy Iniestánál egy sor jobb középpályás van! Arról szól a fáma -abból indultunk ki-, hogy Ő lehet a nagy vetélytársa év végén Messinek az Aranylaszti szavazáson... (igaz még ez is nagyon messze van, akármi történhet)...

De csak hogy húzzam az agyadat, mondok neked olyan kp-kat akiket jobbnak tartok nála: Kaká, Totti, De Rossi, Gerrard, Fabregas, Xavi.... Úgy kisujjból.

És megint többszörösen aláhúzom -mert biztos hogy belém köt néhány szelektív felfogású emberke-, hogy szeretem a játékát, egyszerűen nem tudom egy szintre hozni ezekkel az emberekkel például, mert nem húzóembere a csapatnak, keveset játszott/játszik, nincs bérelt helye a csapatban, mint Xavinak például és ez baj. Meglátásom szerint.
Nem is fog épp a kevés játszott meccs miatt / állandó rotálása miatt a cím közelébe sem érni.
Remélem hogy változni fog a helyzet és kibérel magának Xavi mellett egy helyet a középpályán.. és nem Keita meg Hleb játszik ott, ahol neki kellene...
písz :)
kanty
Llegenda del Barça

2009.03.08. 11:35:51

Iniesta nagyon jol jatszott a bilbao ellen(is).a csapatnak szuksege van ra, kepes varatlan megoldasokra: 1 ritmusvaltas 1 csel 1 melysegi inditas :D
mrmonster
Entrenador del Barça

2009.03.08. 11:29:27

Hatalmas jelenete volt az a meccsnek, amikor Ini jött fel a középpályán, a védelemben egy kis lyuk volt középen, Henry beindult a résre fénysebességgel, kapott egy álomlabdát Ini-től, mellément ugyan, de ott volt a tiszta ziccer. Nálam ez a támadás jelképezte azt, hogy miért kell Ini a középpályára és miért Henry a bal oldali csatár posztra.
Előre a TITOlusokért!
TZS
Capitá del Barça

2009.03.08. 11:14:31

Varatrix írta:
barca99 írta:Persze akik nem látnak túl a számokok ("feleslegesen keverget" és társai) azok úgysem látják benne az igazi zsenit.
Pedig teljesen egyértelmű, hogy ő és Messi az aki a lendületet, és az ötletet viszik a játékba. Meg persze a gyorsaságuk sem semmi.
Ezért egyértelmű, hogy hatalmas játékos Iniesta! És az a szerénység, alázat ami nála van....
Kép
„’Ini’ mindig csinál valami olyat, amivel elkápráztatja mind a közönséget, mind minket.
Egyszerűen ő a legjobb játékos a világon!” - Eto'o
Varatrix
Director del Fútbol

2009.03.08. 11:10:38

barca99 írta:Persze akik nem látnak túl a számokok ("feleslegesen keverget" és társai) azok úgysem látják benne az igazi zsenit.
Pedig teljesen egyértelmű, hogy ő és Messi az aki a lendületet, és az ötletet viszik a játékba. Meg persze a gyorsaságuk sem semmi.
barca99
Llegenda del Barça

2009.03.08. 11:08:05

Pedig én úgy látom kifejezetten fejlődött a lövéseket tekintve. Én legalábbis úgy emlékszem 2-3 éve el sem bírta normálisan lőni a labdát, a legtöbb lapos volt, és iszonyat gyenge. Idén viszont jobbal, ballal meg bírja lőni, bár a pontossák tényleg nem az erőssége. Még.

Mellesleg jól jellemzi az idei teljesítményét (és Ini alulértékeltségét), hogy volt már három kapufája is, és nem egyszer vesznek el tőle gólpasszt, hogy a tiszta zicceet is kihagyják a befejező emberek.

Persze akik nem látnak túl a számokok ("feleslegesen keverget" és társai) azok úgysem látják benne az igazi zsenit.
recrea
Llegenda del Barça

2009.03.08. 09:27:02

Mikaos írta:Simán lehetne akármilyen díjas. A recepthez egy fontos hozzávaló hiányzik: GÓÓÓL.
Ha évente produkálna 10 gólt, akkor világ legjobb középpályása (természetesen ha megtartja a szokásos egyéb teljesítményét).
Abszolút egyetértek. Sztem azért nem lő gólt, mert gyenge a lövőtechnikája(bár nekem lenne ilyen gyenge). Nem is vállalkozik, ha meg igen, akkor rosszul rúgja. Egyébként egy zseni, imádom!!
Andris
Adminisztrátor

2009.03.08. 00:52:06

Momentán szerintem a világ legjobb formában játszó játékosa. Messi sincs ott most. Az év eddig nagyon szoros, kettejük közt. Nem is tudok senkit európában, aki ennyi jót teljesített eddig idén, mint bármelyikük.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Sanama
Llegenda del Barça

2009.03.08. 00:50:34

„Ha van egy olyan játékosod, mint Iniesta, sokkal nyugodtabban ülhetsz a kispadon és szemlélheted az eseményeket. Egyszerűen fantasztikus játékos, és semmi pénzért nem válnék meg tőle!”
"Pep Guardiola"

Hát igen. Egyszerűen zseniális.
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2009.03.08. 00:33:13

Azért, szeretnék hallani pár nevet-mondjuk középpályást-, aki annyira "agyba főbe veri" Init. Elképesztő ütemérzéke van, gyors, fordulékony, a technikai képzettsége hihetetlen. Ha a lövőereje nagyobb lenne-és gólerősebbnek mutatkozna-, nem tudnék nála jobbat említeni.
Rivaldo-A Legnagyobb.
baas11
Entrenador del Barça

2009.03.08. 00:33:07

Mikaos írta:Simán lehetne akármilyen díjas. A recepthez egy fontos hozzávaló hiányzik: GÓÓÓL.
Ha évente produkálna 10 gólt, akkor világ legjobb középpályása (természetesen ha megtartja a szokásos egyéb teljesítményét).
Hát igen sajnos ha van vmi gyengéje akkor az ez....
"a nagyobbnak mindig igaza van, még akkor is ha téved..." Lefty ; Fedőneve: Donnie Brasco
Mikaos
Director del Fútbol

2009.03.08. 00:29:48

Simán lehetne akármilyen díjas. A recepthez egy fontos hozzávaló hiányzik: GÓÓÓL.
Aprieto

2009.03.08. 00:24:51

titán írta:Az ezévi aranylasztira Ini lesz a legynagyobb riválisa Messinek..
Mit lehet erre írni? :)
Hajnal Tamás is nagy vetélytársa lehet...

Amellett hogy Iniesta nagyon szimpatikus srác az én szememben is, nem kéne ilyet kijelenteni :) Messi azért agyba-főbe veri minden téren és még vannak a világ élfutballjában olyanok akik szintén jobbak nála :)

Én azt érzem vele kapcsolatban, hogy ugyanúgy, mint Xavinak, neki is fix helyet kellene biztosítani a középpályán, AKKOR tudná úgy kinőni magát mint Xavi például. Így, hogy rotálja Busquets-cel, Keitával meg nem tudom kivel... így ez elég karcsú... nem lesz 20 teljes egészében lejátszott meccse a szezonban. Csak mondtam egy számot...
Sanama
Llegenda del Barça

2009.03.08. 00:24:27

Rivaldo11 írta:Lassan tényleg itt lenne az ideje, hogy az illetékesek felismerjék végre, amit mi már régóta tudunk: ez az Iniesta nevű srác a világ egyik legjobb játékosa.
Hát bizony. És követendő példa az emberiség terén is.
Ő az akire azt mondom,hogy 15aranylabda után is ugyanilyen érdekes frizurával és szerénységgel menne le edzeni és mindig beleadni 110%-t.
Egyszerűen lenyűgöző látni a játékát,és nagyon remélem,hogy még sokáig élvezhetem itt a Barcelona csapatán belül.

Fantasztikus játékos,nem lehet rá mást mondani :). És visszafogott,szolid,szerény,céltudatos.
Szerintem a legjobb jelzők amiket egy mai focistára el lehet mondani a teknikai mutatóin től.. :)
baas11
Entrenador del Barça

2009.03.08. 00:23:58

Nagy szükségünk van rá...vele,hihetetlen gyorsan át játsszuk a középpályát gyorsabb a támadás és a csatárok is hamarabb kapnak lasztit... ,míg Toure,Sergio inkább közelharc Xavi passzokkal operál addig Iniesta az egyedüli aki labdástól átszambázik a középpályán...nagyon király! :)
"a nagyobbnak mindig igaza van, még akkor is ha téved..." Lefty ; Fedőneve: Donnie Brasco
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2009.03.08. 00:20:27

Lassan tényleg itt lenne az ideje, hogy az illetékesek felismerjék végre, amit mi már régóta tudunk: ez az Iniesta nevű srác a világ egyik legjobb játékosa.
Rivaldo-A Legnagyobb.
titán
Barça B

2009.03.08. 00:15:29

Az ezévi aranylasztira Ini lesz a legynagyobb riválisa Messinek..
xavi4ever
Barça C

2009.03.01. 15:27:25

jaja..nagyon hiányzik már a csapatból... :cry: :cry:
Xavier Hernández Creus, Andrés Iniesta Lujan and Bastian Schweinsteiger FOREVER!!!!
Iker Casillas is the best goalkeeper!!!
A forma1-ben hajrá:Felipe Massa, Kimi Raikkönen, Sebastian Vettel, Fernando Alonso!!
House
Entrenador del Barça

2009.03.01. 12:44:44

LG írta:Valóban hiányzik a ő kreativitása a középályáról, de én azt mondom, inkább most hiányozzon, mert később még jobban kell majd.
bizony, ha a fentiek nagyon akarják, hogy lesérüljön Ini (nem értek velük egyet.. :D ), akkor inkább most, mint később,bár, Ini-re szükség lesz később is, most is. :?
Történelem - 2008-2009
¡Gracias, Pep!
Kép
Válasz küldése