Sergio Busquets

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Barcaman14
Director del Fútbol

2011.05.17. 15:38:00

Tocy írta:Hihetetlen, hogy még mindig erről megy a vita :D Touré nincs!!! és kész. Busquets egy tökéletes, odaillő darabka a gépezetben, óriási taktikai érzékkel, pont azt csinálja, úgy helyezkedik ,ahogy kell. Mint anno Pep. Ő a tökéletes ember NÁLUNK arra a posztra. Merem állítani, hogy máshol fele ilyen sikeres sem lenne...válogatottban ugyanez a szisztéma van. A színészkedéseitől én is falnak megyek, és nekem sem túl szimpatikus. De ettől még a kirakósunk darabja...
Ennyi a lényeg! :wink: Én még annyira nem kedveltem vkp-t mint Yayat, és valószínüleg nem is fogok. Viszont ő már sajnos nincs itt. Busquets nem virtuóz, de posztjából adódóan nem is kell annak lennie. Touré jobb játékos, ez egyértelmű, de Pepnél Busquets volt a nyerő, hogy miért, annak a pontos okát sosem fogjuk megtudni. Én is írtam hogy nem szimpatikus a viselkedése, de a játékára én nem tudok egy rossz szót sem mondani! A legjobb megfogalmazás tényleg az hogy Busi egy tökéletes, odaillő darabka a gépezetben...

Annak meg nyilvánvaló örülök hogy végül részt vesz a döntőben, még azzal együtt is hogy megérdemelte volna az eltiltást. Azért remélem Mascherano is szerephez jut, legalább csereként, mert megérdemli.
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
Iniesta_1986
Barça B

2011.05.17. 15:19:41

Boixos-nál a pont. Mindent leírt, amit magam is gondolok Sergiről.
Peppel való összehasonlítása pedig istenkáromlással ér fel. Pep a korszak egyik legértelmesebb, legintelligensebb középpályása volt - Laudrup után, a Barcát tekintve -, míg Sergi nem egy észkombájn. Ebben mondjuk, az apjára ütött :wink: . Carles papa sem volt egy agysebész, szegényem buta volt a focihoz, meg a posztjához is. két lábon járó életveszély volt a csávó. Amiket védés címén bemutatott, ááá, el sem tudom hinni, hogy egy évtizedet ügyködött nálunk...Sergi annyiban jár előtte, hogy egy kis labdaérzék, képesség is szorult belé, még ha észbelileg nem is múlta felül az apucit.

Mondom ezt úgy, hogy apucit is láttam futballozni. Máig emlékszem az 1991-es KEK-döntőn, a MU ellen bemutatott két "bravúrjára"...sikeresen megajándékozta az angolokat a kupagyőzelemmel...leventéket nevelt Hughes-nak. :wink:
Sanama
Llegenda del Barça

2011.05.17. 15:16:20

Boixos írta:félretéve az állítólagos majmozását és minden felesleges fetrengését amivel ugye a bírókat segíti ez a drága gyerek (meg a marca/as fotósait, ha olyan képet akarnak csinálni, amin röhögni lehet a barcelona egyik játékosán), de még én sem értem, h mi az, ami miatt ez a gyerek annyira nélkülözhetetlen lenne ebben a brigádban? van egy fél szezonban kb két jó meccse és mégis majdnem úgy meg van ünnepelve az uccsó pár hszben, mint messi. lehet, h eddig háttal ültem a tévének, de én ilyen frankó ütempasszokra a fű alatt egyáltalán nem emlékszem, kamu borulásokra és a fű alóli kinézegetésekre viszont annál inkább. mindegy, elbírja a csapat és olyan kumma nagy bajt meg úgysem csinál. lényeg, h öngólt ne rúgjon, a többit meg lesz.rom, ráadásul a fater is boldog. :D

lehet, h a poszt azonos, de azért pep és busi összehasonlítása elég merész. az edző az akkori korszak egyik legintelligensebb zsugása volt, legalábbis emlékeim szerint csak így emlegette mindenki. ezt mondjuk buszkeccről csak rendkívűl rózsaszínű szemüvegen keresztül nézve lehet elmondani. sztem az edző most is lefutballozná a gyereket, ha beöltözne.

de én is abbahagyom, hiszen valóban a "mi kutyánk kölyke", ha már annyit mondtátok :D .
bízom benne, h kinövi a hülyeségeit és ikon lesz belőle a barcában.
fiatal még, úgyhogy idő van rá.

(ja, a fater mellett lehet, h az sem mindegy pepnek, h a sok 140cm-es zsugás között van még egy magasabb gyerek, lehet, h ezért is nyomja...)
Az utolsó ilyen ütempassza amire emlékszem, az még az ATM(ha jol tudom) ellen volt tavaly, mikor Ibra gólt lőtt a meccs legelején.

Egyébként teljesen osztom a véleményedet. Fejlődött sokat,de még mindig alibi tagja a csapatnak.Természetesen van 1-2 jó meccse,de ennyi.
de Touré semmiképp sem az, egyszerűen nem értette meg a Barca játékát sosem....
A Barca játékának lényege, hogy a védőktől kerüljön előre a labda az irányító középpályásokhoz - és mindez ne ívelésekkel, meg vaktában előrevágott labdákkal történjen.
A kapocs a két sor között: a vkp, akinek állandó elmozgásokkal kell segítenie a labdakihozatalt. Akár úgy, hogy meg sem kapja a labdát, de folyamatosan mozognia kell. Ez az, amire sosem volt képes Touré - bár majdnem tökéletesen ellátta a védekező szerepkört, de a labdakihozatalhoz egyszerűen fogalma sem volt (amiért nem bántom őt, mert teljesen más egy Barca-génekkel rendelkező játékossal összehasonlítani ebben a témában).
:?: :?: :?: :shock: :shock: :shock:
Hogy micsoda? Toure nem tudta ezt megoldani? Te mit néztél éveken keresztül? :D
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Sanama 2011.05.17. 15:26:40-kor.
Boixos
Llegenda del Barça

2011.05.17. 14:57:14

félretéve az állítólagos majmozását és minden felesleges fetrengését amivel ugye a bírókat segíti ez a drága gyerek (meg a marca/as fotósait, ha olyan képet akarnak csinálni, amin röhögni lehet a barcelona egyik játékosán), de még én sem értem, h mi az, ami miatt ez a gyerek annyira nélkülözhetetlen lenne ebben a brigádban? van egy fél szezonban kb két jó meccse és mégis majdnem úgy meg van ünnepelve az uccsó pár hszben, mint messi. lehet, h eddig háttal ültem a tévének, de én ilyen frankó ütempasszokra a fű alatt egyáltalán nem emlékszem, kamu borulásokra és a fű alóli kinézegetésekre viszont annál inkább. mindegy, elbírja a csapat és olyan kumma nagy bajt meg úgysem csinál. lényeg, h öngólt ne rúgjon, a többit meg lesz.rom, ráadásul a fater is boldog. :D

lehet, h a poszt azonos, de azért pep és busi összehasonlítása elég merész. az edző az akkori korszak egyik legintelligensebb zsugása volt, legalábbis emlékeim szerint csak így emlegette mindenki. ezt mondjuk buszkeccről csak rendkívűl rózsaszínű szemüvegen keresztül nézve lehet elmondani. sztem az edző most is lefutballozná a gyereket, ha beöltözne.

de én is abbahagyom, hiszen valóban a "mi kutyánk kölyke", ha már annyit mondtátok :D .
bízom benne, h kinövi a hülyeségeit és ikon lesz belőle a barcában.
fiatal még, úgyhogy idő van rá.

(ja, a fater mellett lehet, h az sem mindegy pepnek, h a sok 140cm-es zsugás között van még egy magasabb gyerek, lehet, h ezért is nyomja...)
PUYOL-XAVI-INIESTA
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.05.17. 13:19:14

LG írta: Ahogy mondtam, Busquetset is jó játékosnak tartom, nagyon sokat fejlődött, de sokkal nyugodtabb lennék, ha az argentin kezdene a kp-n 27-én.
Benne vagyok, akkor 28.a maradhat Businak? Deal? :D

Am viccet félretéve, azzal se lenne sok gondom,mert Masch nagyon meggyőző volt szintén, szóval, főleg egy angol csapat ellen, nem hiszem,h nel enne hasznos akár az ő kezdő tagsága is. De Busit se félteném.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Mikaos
Director del Fútbol

2011.05.17. 12:42:24

LG írta:1. Azért ez úgy butaság, ahogy van, te is tudod.
2. Ez is butaság. A triplázás évében is a fontosabb meccseken Touré játszott, is kiválóan beleillett a csapat játékába. A következő szezonban már nem, az Inter ellen meg is lett az eredménye.
3. Busquets ahogy írtam lejjebb, jó játékos, de mind Tourét, mind most Mascheranot jobbnak tartom nála.
1. Igyekeztem legalább akkora túlzást (butaságot) írni, mint ti :)
2. Értem, tehát egy emberen múlt az a meccs.
3. Ezt adom a csapatok 99%-ára....de nem a Barcában. Mascherano mondjuk vitaalap lehet, de Touré semmiképp sem az, egyszerűen nem értette meg a Barca játékát sosem.
Mihu írta:Én továbbra sem tudom hogy mit láttok Busquets-ben
Ez baj ;)
A Barca játékának lényege, hogy a védőktől kerüljön előre a labda az irányító középpályásokhoz - és mindez ne ívelésekkel, meg vaktában előrevágott labdákkal történjen.
A kapocs a két sor között: a vkp, akinek állandó elmozgásokkal kell segítenie a labdakihozatalt. Akár úgy, hogy meg sem kapja a labdát, de folyamatosan mozognia kell. Ez az, amire sosem volt képes Touré - bár majdnem tökéletesen ellátta a védekező szerepkört, de a labdakihozatalhoz egyszerűen fogalma sem volt (amiért nem bántom őt, mert teljesen más egy Barca-génekkel rendelkező játékossal összehasonlítani ebben a témában).

Mondom, meg kell nézni a Cruyff-féle Barcát, és ott Pep játékát...ugyanez a sztori: Pepnél sokkal jobb vkp-k voltak abban az időben is, akik szuper módon oldották meg a védekezési feladatokat, de Pep volt az, aki az akkori Barcában a tökéletes 11-ik ember volt. Most Busquets az.

Mascherano viszont óriási vétel volt, nagyjából 2 hónap leforgása alatt rákapott az ízére a dolgoknak (ami Tourénak évekig nem sikerült), de még mindig van egy kis elmaradása Busquets-hez képest.
Ugyanakkor Masch egy teljesen más jelleget is tud adni a Barcának, például az "aktívan védekező" ellenfelek ellen, akik nagyon veszélyes kontrákat vezetnek.
d
Entrenador del Barça

2011.05.17. 12:37:05

Busquets nem passzol úgy, mint Xavi, de amikor Mascheranohoz kerül a labda szabályosan félek, pedig szerencsére igencsak alibi passzokat nyomat, de még így is kész gólveszély az ember ha letámad az ellenfél. Busquets azért sokkal okosabban és pontosabban tudja az előrejátékot, kétségtelen, hogy tavasszal ő sem volt a csúcson, de amikor ő van a pályán, akkor nincs az az érzésem, mint az argentinnal, hogy kettészakadt a csapat a védelem és a középpálya között.
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.05.17. 12:32:55

Mihu írta:Én továbbra sem tudom hogy mit láttok Busquets-ben. Én nem vettem még észre azt a fantasztikus passzjátékát ami annyira illene ebbe a Barca-ba. A 4 El Clasico-n egyetlen egy értékelhető labdája nem volt. Sőt, direkt figyeltem az egyik meccsen, egyszer sem vállalkozott. Odatették neki, ő meg vagy egyből visszapasszolta ahonnan kapta, vagy átvette, fordult egyet és odapasszolta a hozzá legközelebb álló üres embernek, és ez általában valamelyik hátvéd volt. 5 métert nem ment arrébb a labdával.

Úgyhogy én annyira nem vagyok elájulva a játékától. Sem összjátékban nem látok tőle semmi extrát, védekezésben pedig Masch meg Touré messze jobbak mint pálci.
Ennyi. Touré elvesztésén már rég túltettem magam, de Mascherano itt van még, és remek játékosnak tartom. Szerencsére, őt Pep is kedveli, tavasszal elég sokat játszott, nem is akárhogy.
Ahogy mondtam, Busquetset is jó játékosnak tartom, nagyon sokat fejlődött, de sokkal nyugodtabb lennék, ha az argentin kezdene a kp-n 27-én.
Mihu
Director del Fútbol

2011.05.17. 11:40:50

Én továbbra sem tudom hogy mit láttok Busquets-ben. Én nem vettem még észre azt a fantasztikus passzjátékát ami annyira illene ebbe a Barca-ba. A 4 El Clasico-n egyetlen egy értékelhető labdája nem volt. Sőt, direkt figyeltem az egyik meccsen, egyszer sem vállalkozott. Odatették neki, ő meg vagy egyből visszapasszolta ahonnan kapta, vagy átvette, fordult egyet és odapasszolta a hozzá legközelebb álló üres embernek, és ez általában valamelyik hátvéd volt. 5 métert nem ment arrébb a labdával.

Úgyhogy én annyira nem vagyok elájulva a játékától. Sem összjátékban nem látok tőle semmi extrát, védekezésben pedig Masch meg Touré messze jobbak mint pálci.
d
Entrenador del Barça

2011.05.17. 10:33:03

Én Mascharanot sem érzem, hogy jobb lenne Busquetsnél. Igen, jó formákat mutatott idén az argentin, néha betonkemény labdaszerző volt, a védelemben is megállta a helyét, de közel nem tud annyira részt venni az összjátékban, mint Busquets és az világosan látszódott eddigi meccseken is, hogy nagyon nem mindegy a támadások szempontjából sem, hogy a hátsó alakzat mennyire stabil, illetve mennyire gyorsan és pontosan tudja megjátszani előre fele a labdákat. Mascherano remek kis csere, de Sergiot ha nincs hullámvölgyben bármikor elébe helyezem. Touré elé is. Azzal együtt, hogy ki nem állhatom, és ünnepelni fogok, ha egyszer eltűnik a csapatból, bár félek ő már innen fog kiöregedni, de hátha később benő a feje lágya. Céronaldo is kezdett megemberesedni a madridi évek alatt. Nekünk is van reményünk.
Tocy
Director del Fútbol

2011.05.17. 10:22:06

Hihetetlen, hogy még mindig erről megy a vita :D Touré nincs!!! és kész. Busquets egy tökéletes, odaillő darabka a gépezetben, óriási taktikai érzékkel, pont azt csinálja, úgy helyezkedik ,ahogy kell. Mint anno Pep. Ő a tökéletes ember NÁLUNK arra a posztra. Merem állítani, hogy máshol fele ilyen sikeres sem lenne...válogatottban ugyanez a szisztéma van. A színészkedéseitől én is falnak megyek, és nekem sem túl szimpatikus. De ettől még a kirakósunk darabja...
B. Tamás
Hí­rhozó-cikkíró
Kapcsolat:

2011.05.17. 10:19:20

A következő szezonban már nem, az Inter ellen meg is lett az eredménye.
Nah, ez hogyan jött ki? Busquets miatt veszítettük el azt a meccset? Nem Piqué öt méterről fölé lőtt labdája, a be nem fújt tizenegyes, a megadott lesgól, vagy Messi elvesztett labdája miatt, amiből gól lett [ezt is szabálytalanság előzte meg egyébként], hanem Touré hiánya miatt.
Busquets ahogy írtam lejjebb, jó játékos, de mind Tourét, mind most Mascheranot jobbnak tartom nála.
Ebbe a Barcelonába Busquets illik a legjobban, ez tény. Touré gyakran indított, szenzációs labdákat adott, és masszívan védekezett, de Busquets szerepköre teljesen más. Lekészíti Xavinak, Iniestána, Messinek [madridi gól], és ők megoldják. Touré ezt nem "tudta" volna megcsinálni szerintem, mert erre a lecsökkentett verziójú szerepkörre nem lett volna hajlandó, ez nem az ő játéka. E kapcsán pedig megjegyezném, hogy ha kell, akkor azért Busquets sem egy favágó, emlékezzünk csak az Atlético Madrid elleni, hazai találkozóra, amikor Ibrahimovicsnak adott egy elég szép gólpasszt.

Mascherano meg szerintem még a vkp-n nem bizonyított annyit, hogy azt mondhassuk, jobb mint Busquets. Az Arsenal elleni meccsen pazarul támadott vissza, remekül szerelt és sokat dolgozott, ám ez csak egy meccs. Legalábbis többre nem emlékszem, amikor vkp-n volt, mert jöttek a sérülések és védelembe visszament.
.
samy85
Capitá del Barça

2011.05.17. 09:06:25

ozsimiki írta:Utóbbi hszekkel teljesen egyetértek!

Toure-t lehetne már hagyni, én is csíptem, sőt szerintem mindenki szerette, de Busquets se teljesít gyengébben, és elég gyorsan, nagyon sokat fejlődött,és nyert stabilitást is egyben.

Ha Alvesnek az első éve után is (hozzáteszem,h már Sevillában is lehetett látni,h színékszedés,és pályára nem feltétlen illő jelenetek szempontjából nem szűz tagot veszünk) ugyanúgy tudtunk,tudtatok tapsolni a jó megoldásai után, akkor Sergio esetében sem szabad csak a színészkedéseire koncentrálni, és szinte elfelejteni,hogy az egyik alap emberünkről van szó.

Nálam még mindig sokkal megbotránkoztatóbb, ha valaki szánt szándékkal úgy megy oda,hogy akár egy pályafutást is kettétörhet (szó szerint), mint az, ha valaki az xedik ellene elkövetett szabálytalanságot feltúrbozza, esetleg eljátssza. Még1x, én sem tapsolom meg ezt, de érthetőbb mint előbbi.
Miki, ezzel egyetértek teljesen...
pep elmondta hogy miért Busi, Yaya helyett... saját nevelés.... láttuk mire képes, hiszen a 2008-as szezond a segunda ÍDivisonban játszotta végig, majd pár hónap múlva Bajnokok ligájában,s annak a döntőjében kellett bizonyítania.... hozzáteszem maximálisan sikeresen tette mindezt... ez azért nem semmi... ezenkívül Pep kiemelte azt hogy a Sergio játéka tulképpen alapjaiban ugyanaz, mint a Xavi-Iniesta 2-é, csak védekező feladatkört lát el...( nyilván az "öregek" jobbak irányitás cimszó alatt) vagyis a rövidpasszos egyérintős, visszatámadós foci, a vérében van...na ja La Masía... :D
Kép
Nincs nappalom, de kárpótol ezeregy éjszaka!
"Foglalkoztat a jövőm, mivel hátralévő napjaimat ott szeretném eltölteni."
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.05.17. 09:05:49

Mikaos írta:same old story, same old cry... : Touré :lol:

1. Azon csak nevetni lehet, hogy a pénzt emlegetik Busquets kapcsán, miközben Touré egy zsák pénzért hagyta itt a Barcát :D
Na, ez a kettős mérce!

2. Teljesítmény: azért elég régóta észre lehet venni (vagy ha nem, akkor most szólok: ), hogy ebben a Barcában nem működik a klasszikus vkp szerep (Touré). Pep a "hibás" ezért, de a hatkupás szezon, és a folyamatos jó szereplés után valahogy meg tudom bocsátani neki ezt a váltást. Touré kevés volt ide, ehhez a szerephez...ide más kell.
Őszintén javaslom a Cruyff-féle Barcát, és pont az akkori Pep játékát: érdemes tanulmányozni, mennyit segít egy ilyen jellegű vkp ebben a rendszerben, amely gyakorlatilag nem is vkp-ként funkcionál. Busquets is ilyen.

3. Apuka: tudjuk, Del Bosque is emiatt válogatta be a fiút.
LOL,lol,lol.

4. Színészkedés: Alves mellett nem árt, ha van még 1 ilyen ember. Értékes sárga lapokat és piros lapokat köszönhetünk neki. És azok a sárga és piros lapok az esetek nagy százalékában jogosak, csak Busquets "segít" a játékvezetőnek.
1. Azért ez úgy butaság, ahogy van, te is tudod. Touré elsősorban nem azért ment el innen, mert több pénzt akart keresni, hanem mert több játéklehetőséget akart kapni. Ráadásul, h aztán a Man. City-t választotta, ahhoz sztem a pénzen kívül a bátyjának is köze van.
2. Ez is butaság. A triplázás évében is a fontosabb meccseken Touré játszott, is kiválóan beleillett a csapat játékába. A következő szezonban már nem, az Inter ellen meg is lett az eredménye.
3. Busquets ahogy írtam lejjebb, jó játékos, de mind Tourét, mind most Mascheranot jobbnak tartom nála. A spanyol válogatottba jogosan került be, akkor nem volt nála jobb alternatíva. De azért egy csúcsformában lévő Marcos Senna mellett nem hiszem, h kezdő lett volna.
4. Én jobban örülnék, ha nem segítene a játékvezetőknek, ahogy Alves sem. Ez a két tag, az aki nálam a csapaton belül az utolsó két helyen van a szimpátia listámon. Ez a két ember, aki legkevésbé összeegyezhető a klub filozófiájával. Ezek miatt találhat meg bennünket bárki jogosan.

Amúgy még annyi, ha megnézzük, h idén ki mit nyújtott vkp. poszton, azt kell mondjam, Mascherano jobban játszik, mint Busquets, remélem a BL döntőn is az argentin kezd a poszton.
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2011.05.17. 08:22:07

Mikaos írta:same old story, same old cry... : Touré :lol:

1. Azon csak nevetni lehet, hogy a pénzt emlegetik Busquets kapcsán, miközben Touré egy zsák pénzért hagyta itt a Barcát :D
Na, ez a kettős mérce!
Meg egy zsák játékpercért, emlékezzünk csak mennyit játszott. Neki nem első volt a pénz. No de tényleg hagyjuk, megtörtént, ez van.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
barca2010
Jugador d'estrella

2011.05.17. 08:15:38

Zárjuk már le ezt a témát! Busutil teljesen beleillik ebbe a gépezetbe, én is sajnáltam Yayát, de 2 világklasszis vkp. nem kell ide. Egyik sem jobb a másiknál, Pepnél az döntött, hogy spanyol. Ez egy nagy család! Ami nem szimpi a tréner úrral kapcsolatban, az egy dolog, hogy mindenhol azt nyilatkozta, hogy meg kell tisztelni minden csapatot, erre hétvégén kiküldte a fakót. Nincs is ezzel gond, csak, akkor egy nappal előtte nem kell ilyeneket mondani! Ettől még bírom a tagot!
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva, de ha nyertek, a nevetek ÖRÖKRE fent marad.” Josep Guardiola (2009)

"A spanyol futball jelenlegi problémája az, hogy mindenki azt gondolja, hogy olyan játékosai vannak, mint a Barcának. A Barca játékosaiban olyan technikai tudás van, amely a világ egyetlen másik csapatában sincs. Ezért nem próbálkozhatsz úgy játszani, ahogy ők, ez lehetetlenség." - Fabio Capello

BARCA FOREVER!!!
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.05.17. 01:28:41

Utóbbi hszekkel teljesen egyetértek!

Toure-t lehetne már hagyni, én is csíptem, sőt szerintem mindenki szerette, de Busquets se teljesít gyengébben, és elég gyorsan, nagyon sokat fejlődött,és nyert stabilitást is egyben.

Ha Alvesnek az első éve után is (hozzáteszem,h már Sevillában is lehetett látni,h színékszedés,és pályára nem feltétlen illő jelenetek szempontjából nem szűz tagot veszünk) ugyanúgy tudtunk,tudtatok tapsolni a jó megoldásai után, akkor Sergio esetében sem szabad csak a színészkedéseire koncentrálni, és szinte elfelejteni,hogy az egyik alap emberünkről van szó.

Nálam még mindig sokkal megbotránkoztatóbb, ha valaki szánt szándékkal úgy megy oda,hogy akár egy pályafutást is kettétörhet (szó szerint), mint az, ha valaki az xedik ellene elkövetett szabálytalanságot feltúrbozza, esetleg eljátssza. Még1x, én sem tapsolom meg ezt, de érthetőbb mint előbbi.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Mikaos
Director del Fútbol

2011.05.17. 00:17:36

same old story, same old cry... : Touré :lol:

Na, ez a kettős mérce!

2. Teljesítmény: azért elég régóta észre lehet venni (vagy ha nem, akkor most szólok: ), hogy ebben a Barcában nem működik a klasszikus vkp szerep (Touré). Pep a "hibás" ezért, de a hatkupás szezon, és a folyamatos jó szereplés után valahogy meg tudom bocsátani neki ezt a váltást. Touré kevés volt ide, ehhez a szerephez...ide más kell.
Őszintén javaslom a Cruyff-féle Barcát, és pont az akkori Pep játékát: érdemes tanulmányozni, mennyit segít egy ilyen jellegű vkp ebben a rendszerben, amely gyakorlatilag nem is vkp-ként funkcionál. Busquets is ilyen.

3. Apuka: tudjuk, Del Bosque is emiatt válogatta be a fiút.
LOL,lol,lol.

4. Színészkedés: Alves mellett nem árt, ha van még 1 ilyen ember. Értékes sárga lapokat és piros lapokat köszönhetünk neki. És azok a sárga és piros lapok az esetek nagy százalékában jogosak, csak Busquets "segít" a játékvezetőnek.
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2011.05.16. 23:28:05

Még 1x leszögezem: Véleményem szerint JOGOSAN, igen TELJESEN JOGOSAN élvezi a bizalmat. A srác egyszerűen olyan, mint egy kirakós hiányzó darabja. Én csípem a stílusát is, kiélezett helyzetben meghúzott testcseleit, bőröket, finom, fű alatti, ritmusos passzokat...a színészkedése unalmas néha, de nehogy már egy Bl döntő előtt akarjátok "nevelési szándékkal" büntetni...
Ami pedig az öreg Busquets, és Pep kapcsolatát illeti, lehet, hogy haverok maradtak ( bár az id. Busquetsnél gyengébb kapusa nem volt szeretett csapatunknak, ha megnéztek találomra két régi összefoglalót, egyikben tuti lesz hatalmas Busquets hiba), de akkor a papa valami csoda folytán az öreg Del Bosquéval is kumma jóban lehet.
merthogy Busi kihagyhatatlan a világ legjobb válogatottjából.
Igen, JOGOSAN kihagyhatatlan.
Rivaldo-A Legnagyobb.
Pavel
Entrenador del Barça

2011.05.16. 23:04:29

Visszaolvasva pár hozzászólást csodálkozom, hogy Barca fórumon vagyok.
Majdnem mindenki Busin feni a kést. Senkit nem akarok megbántani és nem Busit akarom védeni.
De, ha Busi és Turé között kell választani akkor én is Busit választottam volna. Két dolog miatt.
1.) A mi kutyánk kölyke.
2.) Felszabadul egy EU-n kívüli hely.
Ja, és sikerült bejátszania magát a spanyol válogatottba. (azt is apu intézte el)
Nekem sem tetszik, hogy fetreng, mint egy fürdős k**va, de nem örültem volna, hogy eltiltják, mert így nagyobb a variációk száma.
Subinho
Director del Fútbol

2011.05.16. 22:32:42

korábban én sem igazán kedveltem busit, de megkedveltem (kivéve a színészkedései)! felejtsük már el tourét!!! itt van helyette masch és szerintem jól játszik!!! azt az egyet szeretném csak, hogy a BL döntőben NE masch legyen a középhátvéd!!! ha hiány lesz a poszton, akkor inkább busi, mert ő jól megoldja hátul, masch meg sokkal keményebb, amire a kp-n lesz szükség!!! én alapból lehet, hogy javierrel kezdenék és ha szükséges, akkor busi később bejöhet... valahogy a MU ellen javiert jobb választásnak tartanám..
d
Entrenador del Barça

2011.05.16. 22:12:50

Az mondjuk rohadtun unfair Busquetssel szemben, hogy Touré miatt van rajta elverve a por. Pláne mert Tourét, bármilyen jó is volt, de alaposan feljavította ez a 2 év a fórumokon, pedig neki is voltak igen rossz meccsei, időszakai.
Én rühellem Busquetset, de néha már émelygek, hogy már évek óta képtelenek vagyunk túllépni azon, hogy Yaya elment és megy a picsogás. Pláne mert annyival nem rosszabb Busquets.
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2011.05.16. 22:05:14

MichaaBee és LG leírt mindent. Ott a pont. Maximálisan egyet értek veletek. Ahány játékos, annyi féle hozzáállás. Valaki a pénzért játszik, valaki a közönségért, a csapatért. Láttátok Iniestát, Xavit vagy Puyolt egyszer is pénzért sírni? Persze ők ennek a sportnak korszakos alakjai, Sergio pedig mindig az az ember lesz, aki miatt a talán legjobb éveit focizó, világklasszis Tourénak mennie kellett. Ez pedig lehet rányomja majd a karrierjére a bélyeget. De ezt a bélyeget idővel el lehet homályosítani, el lehet feledtetni, de nem úgy, ahogy ő csinálja. Ezzel csak a hiszti, botrányok, színészkedések első számú főhősévé válhat, a Barca krisztinája. Indokolatlanul kapta a játékperceket Keitával egyetemben. Emlékezzetek csak az inter ellen, milyen átjáróház volt a kp., nulla stabilitás volt, ez a meccs volt pedig, ami Tourénál betette az ajtót. Aki ismer, úgyis tudja, hogy óriási kedvencem az elefántcsontparti játékos, így nekem is egy nagy tüske marad Sergio. Lehet nem lenne akkora ez a tüske, ha nem hisztizett volna egyből a fizetés emelésért, ahogy LG is írta és a színészkedést is módjával csinálná. Ő egy ilyen játékos, valaki szereti valaki nem, de nem kötelező a csapat minden játékosát isteníteni. Van minden szurkolónak egy sorrend a szívében. Ezt a sorrendet pedig a játékosok állítják fel.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Lionel85
Llegenda del Barça

2011.05.16. 21:37:54

d írta:Busquets viszont a mi kutyánk kölyke, barcelonai, katalán, neki példaképpé kellene válnia.
A mi kutyánkat is illik megnevelni. Nincsenek csak azért kiváltságai, mert a papa itt játszott, meg katalán és saját nevelés. Be kell állnia a sorba és normálisan futballozni. Ha színészkedni akar, miért nem ment színésznek? Sok futballista tévesztett már pályát, de hogy ide is elért ez, nagyon furcsa és elszomorító!
Kép
Kép
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2011.05.16. 21:33:31

d írta:Busquets viszont a mi kutyánk kölyke, barcelonai, katalán, neki példaképpé kellene válnia.
arra várhatsz.... jelenleg nehezen tudom elképzelni h valaha is ikon lesz..

sőt, ha nem pep lenne az edzo, talán kezdo sem lehetne...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Válasz küldése