2012.03.22. 08:48:32
Jordi Alba leigazolásának én is örülök, végtére is, ő is a mi fiunk, a mi nevelt játékosunk.
Albában az a jó, hogy a támadásokba remekül be tud kapcsolódni, s mellette a védekező feladatokat is remekül ellátja. Gyakorlatilag egy Alves 2, "a pályát felszántom minden mérkőzésen" játékost kapunk majd a bal oldalra.
Thiago Silvára pedig szerintem nagy szükségünk van. Az ő érkezésével Piqué játéka is javulna, s jó pár évre meg lenne oldva a védelem tengelye. Az egyetlen hátrány az érkezésével az lenne, hogy az első csapathoz felkerülő fiataljaink háttérbe szorulnának, gondolok itt Bartrara vagy Munieara. Bár igaz ami igaz, egy szezon hosszú, sok lehet a sérülés (csakúgy mint idén), s így ők is juthatnának elég játéklehetőséghez. Például a kupában. Egyébként sztem Thiago Silva érkezésével Fontás sorsa végleg megpecsételődne a csapatnál. Guardiola eddig sem játszatta sokat amikor egészséges volt, inkább rakta be Mascheranot a védelem tengelyébe, mint őt.
A nyáron sztem biztosan távozni fog Keita, (ahogy fent említettem Fontás is, ha jön Silva), és Afellay is. Adriano jövője pedig sztem attól függ a csapatnál, hogy Abidal visszatérhet-e még a pályára. Amennyiben igen, abban az esetben sztem Alba lenne az első számú hátvédünk, míg Abidal pedig a második. Adriano pedig távozhatna.