Leo Messi

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Ha lenne rá lehetőség, visszahoznád?

Igen, még tudna adni a csapatnak
67
46%
Nem, tovább kell lépni
79
54%

Szavazatok száma: 146
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.10.29. 23:56:24

kristop írta:egyébként azt néztem, hogy szerintem marha jól játszott
sok jó csele és labdája volt, emellett ő szedte össze a labdákat, aztán ő fejezte be
szinte minden stimmelt a befejezéseken kívül, kár érte
Én is ezt néztem azon kívül, h idegeskedtem a befejezései miatt. :D
Meg Songgal többször játszottak össze, ez külön tetszett. :)
kristop
Entrenador del Barça

2013.10.29. 23:53:10

egyébként azt néztem, hogy szerintem marha jól játszott
sok jó csele és labdája volt, emellett ő szedte össze a labdákat, aztán ő fejezte be
szinte minden stimmelt a befejezéseken kívül, kár érte
no.1 sergi roberto fan, no.1 paco hater

2017 in: mina, davinson sanchez, semedo, verratti, deulofeu, dembele
2018 in: de ligt, arthur, alena, thiago
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.10.29. 23:50:50

Ha ma egész este játszanak akkor sem lőtt volna gólt. Ez egy ilyen meccs vt neki, reméljük ezzel le is tudta az ehhez hasonlókat a szezonra. :wink:
sjd
Llegenda del Barça

2013.10.27. 21:30:29

shutterisland írta: egyébként el tudnék képzelni egy olyat, hogy neymar balról befelé, alexis és messi pedig kötetlenben középen és a jobboson, egymást váltogatva.
Ha megnézed pl. a Milan elleni meccset, gyakorlatilag ez már meg is történt. :D

De egyébként azt hiszem az mindent elmond ennek a taktikának az eredményességéről, hogy Messinek rossz meccse volt, és még így is nyertünk. Ilyen mikor történt utoljára? :D
shutterisland
Director del Fútbol

2013.10.27. 20:28:06

marcelo miatt is fontos volt, a real egyik legnagyobb erőssége, ahogyan ő bekapcsolódik a bal szélen, nyilván ha egy lionel messi az embered, akkor nem tudsz annyit hozzátenni támadásban.

az ötlet jó volt, ugyanis carlo szerintem pont azért tette be a pepe-ramos-varane hármast középre, hogy messit megegyék, csak martino közben kipakolta a szélre, áthúzva ezzel az olasz számításait.
az már más kérdés, hogy messinek nem volt jó meccse (kihagyott helyzet, rossz döntések) viszont az alapötlet (főleg az első bekezdésem fényében) nem volt rossz.

egyébként el tudnék képzelni egy olyat, hogy neymar balról befelé, alexis és messi pedig kötetlenben középen és a jobboson, egymást váltogatva.
messinek is az a legjobb, ha szabadon mászkálhat, visszajár a középpályára, kimozog a szélre, stb, nem középcsatár, mint dzeko vagy falcao.
sjd
Llegenda del Barça

2013.10.27. 13:05:52

visca el barca írta:sztem meg tök hülyeség volt kitenni szélre. lényegében ezzel teljesen nullává vált a támadójátékunk.
Mondjuk az Osasuna és a Milan ellenihez képest? Vagy a korábbi Clasicokhoz képest, ahol Messi már lassan szabadrúgásból veszélyesebb volt, mint akcióból?

Komolyan nem értem a problémát, rúgtunk két gólt, ami az utóbbi 2 év ilyen meccseiből kiindulva egy teljesen átlagos termés (sőt!), összességében még nem is csak szerencsével, illetve mindezt relatíve enyhe fölényben (55%). Ja és ugye Cesc volt a középcsatár, ami szintén nem egy elhanyagolandó hátráltató tényező. Összességében ezt azért nem mondanám 0 támadójátéknak.
Végre azt láttam, ami idáig hiányzott, hogy megszabadultunk a Messi-függőségtől, nem abból áll a támadójátékunk, hogy ő középen rátekeredik a labdára és kész. És meglepő módon lett is egyből rajta kívül is játékosunk, aki képes gólt lőni. (A "kapura teljesen veszélytelen" Neymar, és a "csetlő-botló" Alexis.) Annak pedig kifejezetten örültem, hogy láttam futni is, bár gondolom ezzel az egész szezonra előre teljesítette a futómennyiségét, de sebaj.
Úgyhogy én egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy jobban jártunk volna azzal, ha bemegy őrlődni Ramos nyakára, Neymar és Sancheznek meg edzésen megmutatják a kaput, hogy legalább ott lássák, ha már meccsen nem.
Lionel85
Llegenda del Barça

2013.10.27. 10:59:59

Barcaman1993 írta:Messi most játszott először jobbszélsőt az első perctől fogva ebben a szezonban. Nem hiszem, hogy túl nagy konzekvenciát kell ebből levonni.
Túl sokat nem, csak annyit, amennyit elmondtam, hogy ezzel távolabb került a kaputól.
Kép
Kép
Kép
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.10.27. 10:13:37

Lionel85 írta:Nem látom benne azt a tüzet, ami régen jellemezte. Inkább mezőnyben alkot hasznos munkát, nem ő róla szól a csapat, ami valamilyen szempontból jó, hiszen 11 emberből áll a csapat és nem csak Messiből. Viszont az intenzitásából vesztett, nem érzem, hogy harapna, a gólzsák kicsit megrekedt, de bízom benne, hogy bele fog még lendülni idén. Nagy meglepetésre ismét régi posztján szerepel, ez is lehet az oka, hogy nem kerül annyit helyzetbe. Viszont ha Messi a jobbszélső, akkor illene csatárt betenni középre, mert Cesc nem az. Most sem volt momentuma, régebben volt oda egy Eto'ónk, most nincs befejező csatárunk. Nem tudom mit akar Martino Messivel kezdeni, lehet átmeneti állapot, még talán ő is keresi Messinek a legjobb helyet, amit Pep már egyszer megtalált.
Messi most játszott először jobbszélsőt az első perctől fogva ebben a szezonban. Nem hiszem, hogy túl nagy konzekvenciát kell ebből levonni.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Lionel85
Llegenda del Barça

2013.10.27. 10:03:51

Nem látom benne azt a tüzet, ami régen jellemezte. Inkább mezőnyben alkot hasznos munkát, nem ő róla szól a csapat, ami valamilyen szempontból jó, hiszen 11 emberből áll a csapat és nem csak Messiből. Viszont az intenzitásából vesztett, nem érzem, hogy harapna, a gólzsák kicsit megrekedt, de bízom benne, hogy bele fog még lendülni idén. Nagy meglepetésre ismét régi posztján szerepel, ez is lehet az oka, hogy nem kerül annyit helyzetbe. Viszont ha Messi a jobbszélső, akkor illene csatárt betenni középre, mert Cesc nem az. Most sem volt momentuma, régebben volt oda egy Eto'ónk, most nincs befejező csatárunk. Nem tudom mit akar Martino Messivel kezdeni, lehet átmeneti állapot, még talán ő is keresi Messinek a legjobb helyet, amit Pep már egyszer megtalált.
Kép
Kép
Kép
BertaB
Barça B

2013.10.27. 08:43:37

bali 15 írta:Komolyan mondom öröm volt nézni ahogy szenved :twisted:

Mielőtt valaki nekem ugrana, ez nem rossz akarat :D . Csupán örülök, hogy küzdött, hajtott.
Meccs előtt másról se hallottam mint Ronaldo VS. Messi , Messi Vs. Ronaldo....örültem, hogy Alexis és Neymar kerültek inkább a reflektorfénybe.

Mit mondott neki Tata, hogy megy az ember után ? :D a Milan ellen is láttam, tegnap meg főleg magához képest rengeteget hajtott...
bali 15
Director del Fútbol

2013.10.27. 08:04:04

Komolyan mondom öröm volt nézni ahogy szenved :twisted:

Mielőtt valaki nekem ugrana, ez nem rossz akarat :D . Csupán örülök, hogy küzdött, hajtott.
Meccs előtt másról se hallottam mint Ronaldo VS. Messi , Messi Vs. Ronaldo....örültem, hogy Alexis és Neymar kerültek inkább a reflektorfénybe.
davi10
Llegenda del Barça

2013.10.26. 23:57:23

Én is örülök neki, hogy megint a szélen játszott. A 08-09-es szezonban nagyon nagyokat játszottak Danival, és így, hogy van a túloldalt egy hozzá hasonló kreatív játékos az egyiküket biztos meg lehet majd játszani. Persze gondolom majd a bajnokság további részében marad a kötetlen pozíciója, de a nagyobb csapatok ellen ez egy komolyabb fegyver lehet!
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Maxi
Entrenador del Barça

2013.10.26. 23:04:21

visca el barca írta:
dévid villa írta:Örültem hogy szélen játszott mert:
1. kevesebb védő jut rá, több területe van
2. a 2008-2009-es szezonban is szélen játszott, és szvsz sokkal hasznosabb volt a csapat számára
hát nem tudom. sztem meg akkor hasznos ha a kapu előtt játszik, középen és fossa magából a gólokat :D mert a focit még mindig gólra játsszák.
ilyen meccsken EZ kell.végre szimpatikusan játszott és KÜZDÖTT.
Forca Barca
visca el barca
Presidente del Barça

2013.10.26. 23:01:01

dévid villa írta:Örültem hogy szélen játszott mert:
2. a 2008-2009-es szezonban is szélen játszott, és szvsz sokkal hasznosabb volt a csapat számára
hát nem tudom. sztem meg akkor hasznos ha a kapu előtt játszik, középen és fossa magából a gólokat :D mert a focit még mindig gólra játsszák.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
dévid villa
Jugador d'estrella

2013.10.26. 22:49:51

Örültem hogy szélen játszott mert:
Mihu
Director del Fútbol

2013.10.26. 22:44:15

visca el barca írta:sztem meg tök hülyeség volt kitenni szélre. lényegében ezzel teljesen nullává vált a támadójátékunk. védekezni meg középen is tudott volna, nem kell ahhoz szélen játszatni.
remélem gyorsan elfelejti tata ezt a baromságot, mert ennek a fabregas kell középre taktikával azt éri el, hogy az egyetlen gólveszélyes játékosunkat is elviszi a kapu elől.
Ezért kell középre egy Alexis, aki mozgékonyabb, mint a birodalmi lépegető sebességével rendelkező Fabregas, aki úgy fordul, hogy azt még Lipták is megirigyelhetné...Amikor úgy álltunk fel, hogy Messi jobb szélen, középen a mozgékony Eto'o, bal szélen pedig a no comment Ronaldinho, akkor az hát....finoman szólva is jól működött. Meg kell próbálni. Ha nem megy akkor vissza kell állni a Neymar-Messi-Alexisre.
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2013.10.26. 21:36:29

sztem meg tök hülyeség volt kitenni szélre. lényegében ezzel teljesen nullává vált a támadójátékunk. védekezni meg középen is tudott volna, nem kell ahhoz szélen játszatni.
remélem gyorsan elfelejti tata ezt a baromságot, mert ennek a fabregas kell középre taktikával azt éri el, hogy az egyetlen gólveszélyes játékosunkat is elviszi a kapu elől.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
pitta19
Jugador d'estrella

2013.10.26. 21:25:59

Szerintem nincs még 100%-os állapotban erőnlétileg, nem lepne meg, ha kedden Vigoban nem kezdene. Egy helyzetére emlékszem Isten igazából, lőtt már onnan gólt, most kimaradt. Szerintem is jó ötlet volt kitenni a jobb oldalra, de érezhetően kevesebbet volt játékban, mint Neymar a másik oldalon. Azért adott végén egy majdnem gólpasszt Alvesnek, akinek egyből el kellett volna lőnie, de ez most nem ide tartozik.
Összességében ma nem emelkedett ki a csapatból sem pozitív, sem negatív irányba, véleményem szerint hozott egy átlagot.
corol
Entrenador del Barça

2013.10.26. 20:59:40

corol írta:Mivel Messi alapvetően ballábas, van logika ebben. Könnyen el tud indulni befelé, egy-két emberen átmegy, majd a 16-os előtti területre érve minden irányból rárontanak, mert ebből a távolságból már életveszélyes. Na ekkor mehet jobbra, balra a passz a beinduló embereknek. A baj az, hogy ezt a mozgást már nagyon kiismerték és egyre jobb hatásfokkal levédekezik, vagy úgy, hogy már az első cselnél odatartanak neki, vagy ha sikerülnek az első cselek, lezárják a passz sávokat.
Messi az utóbbi időben, a korábbi időszakhoz képest feltűnően sok labdát elveszít, elad - szerintem éppen ezek miatt.
Na ma ez működött, bár ezt csütörtökön írtam. Szerintem nincs rendben továbbra sem, amikor kijöttek a második félidőre akkor is mintha hányingere lett volna. Csöpögött róla a víz, ami szintén nem jellemzője. Azért megtette amit kellett, sajna éppen az Ő eladott egyik passzából (mert szokatlan módon ma is több volt) kaptuk a gólt.
Varga
Capitá del Barça

2013.10.26. 20:54:42

Keményen melózott ma. Küzdött hajtott minden labdáért, és elfogadta az epizód szerepet. :) Nagyon tetszett a mai Leo, még ha a ziccerét ki is hagyta. Amúgy jó húzás volt Tatától, hogy kivette a darálóból, vissza is vonok mindent amit rá mondtam. Középen letámadja 5 ember, úgy zárják a területet, hogy lehetetlen volt bevinni. Ma meg kiment a szélre, így Neymarnak volt területe és alkalma is veszélyt teremteni, lényegében ezzel nyertük az első félidőt. =D>
Kép
shutterisland
Director del Fútbol

2013.10.26. 20:51:31

csababarca első mondata a kulcs.
ma egy elem volt a gépezetben, egy láncszem.
egyébként nem ment neki jól, a ziccerén kívül is rossz döntései voltak általánosságban (bár az tanári volt, ahogy alvesnek lekészítette a végén) de bármennyire is hülyén hangzik, fontos elem volt a győzelemben az, hogy ma nem rá játszott a csapat.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.10.26. 20:40:50

Úgy érzem ma fel lett áldozva a csapat oltárán, ami nem baj.
Azért lett kidobva szélre, hogy ne középre tömörüljön a játék, ugye ha Messi bent van,akkor ott az egy négyzetméterre jutó fehérmezesek száma nagyon magas szokott lenni...
De most bevált, mondjuk nincs formában, a ziccerét tavaly csukott szemmel belőtte volna,stb...

De a lényeg,hogy most aztán senki sem szólhat semmit,futott,védekezett,ütközött,küzdött,le a kalappal,hogy bevállalta ezt a szerepet,látszólag szó nélkül! (és ahogy tud örülni egy csapattárs góljának,elképesztő)
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.10.26. 20:20:38

Gól nem volt. Gólpassz sem. De VÉDEKEZETT.

Most recovered balls for Barcelona vs Real Madrid: Pique 12 - Mascherano 8 - Busquets 8 - MESSI 7.
Initom
Entrenador del Barça

2013.10.26. 12:34:23

Én számomra TABU Messi távozása. El sem tudom képzelni,s nem is akarom. Nem lenne az a pénz amiért elengedném,legyen az akár 6 milliárd euró. Ő a világ legjobbja itt a helye,annyi de annyi fantasztikus élményt adott amit soha nem felejtek el ....és még mennyit adhat.
Fel sem tudom igazán fogni ,hogy hogy jut eszébe pár embernek Leo eladása..abszurd az egész.
Vennénk Reusokat meg Agüerot de egyik se pucolhatja ki még a cipőjét se :D Nem Miksiné akarok lenni,de ez az igazság :D Puyol,Xavi és Iniesta mellett ebben a csapatban ő a 4. akit semmi pénzért nem adnék el !

Legalább képletesen maradjon már meg a "klubbhűség" mint olyan...legalább mi őrizzük meg egy kicsit,hiszen a mai fociból kiveszőben van ez a nemes tulajdonság,és csak a régi motorosokban van meg,akik már kikopóban vannak. Nyílván Messi sem maradna ,ha azt mondanánk,hogy 10 misit kapsz csak egy évben...Csak azt akarom mondani,így is a pénz körül forog minden,az egész foci üzlet lett,legyenek már kivételek vagyis jó lenne azt hinni hogy vannak...

Az meg a másik,hogy fantazmagória az egész ,mert Messi 10 szer elmondta,hogy maradni akar és majd a pályafutása végén meg vissza Argentínába. :)
Tehát a semmiről beszélünk :mrgreen:
Abi & Tito
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.10.26. 12:01:49

Gareth Tello írta:Összegezve a dolgokat, el lehet mondani, hogy 50%, hogy Messi távozik. Vagy igen, vagy nem.
Komolyan, elképesztően nevetséges ez a Messi távozása téma... Bár azért arra kíváncsi lennék, ha Messiért kipengették volna azt a 250-et, akkor a szerződéshosszabbításnál miért nem emelték meg a kivásárlási árát? Vagy még nem hosszabbítottak vele és kicsit előrerohantam? :D
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Válasz küldése