Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Fhúúú, na ettől a falra mászom.Emberileg Messi nem sok olyat tett, amitől piedesztálra kell emelni. Iszonyat jó focista, ennyi. Nem fogok neki oltárt emelni azért, mert évi 20 millió euróval megelégszik, mivel lehet, hogy kapna x millióval többet máshol, de szakmai siker kárpótolja ezért (játszana Qatarban, gondolom fog is, de az ottani 120 gólját ki értékelné, ázsiai BL-t nyerni meg még mindig nem egy nagy presztízs). Röhögnöm kell, ha arról van szó, hogy nem vágyik többre 20 milliónál. Évente.Kíváncsi vagyok ezen a fórumon hányan keresnek egész életükben 20 millát, vagy hogy hányan keresünk összesen egész életünkben 20 millát. És baromira nem arról van szó, hogy ne éljen gazdagságban vagy akármi, csak az ember ugyanolyan ember, mint a másik, van az a szint ami szükségleteket maximálisan kielégíti, ezen szerintem már az évi 10 millió is túl van, de mindegy. Teljesen normális dolognak tartom, hogy azon a szinten túl már valaki a presztízst tartja előbbre valónak, és teljesen abnormálisnak, amikor valaki Eto'ozik egyet és elmegy a Mahacskalába. Sőt az ilyet én lenézem.tothnandor1 írta: 4. Messi emberi értékei megkérdőjelezhetetlenek mert ha akart volna több pénzt keresni már jóval korábban az elit csapatok vándor madarává vált volna.
Ami a legfontosabb, hogy az első gólunkat ő lője! 08/09-ben is ő lőtte, tavaly is, pottyant is a tripla mindkétszer. Ez nem lehet véletlen!visca el barca írta:ha minden igaz, az elmúlt négy idényben, mindegyik nyitó meccsen vállalt két gólt. reméljük ma folytatja a hagyományt
Pontosan!palesz77 írta:Én is szeretem Messit, nem is szólok bele sokszor a hozsannázásba, megérdemli igazából, de azért na.. Hosszú évek óta a világ legjobban kereső focistájáról beszélünk, ne csináljunk már úgy, mintha neki ez anyagi áldozatokkal járna, hogy itt játszik. CR egyszer kapott az utóbbi időben jobb szerződést, erre Messiét pár hónapon belül rögtön megemelték, pedig akkor még csak annyira jól se játszott - 13/14. Persze lehet a PSG 23 milliót adna neki nettóba, de itt is bőven jó dolga van, nem mondanám ezt részéről áldozatnak, hogy be kell érnie 20 millióval évente..tothnandor1 írta: 4. Messi emberi értékei megkérdőjelezhetetlenek mert ha akart volna több pénzt keresni már jóval korábban az elit csapatok vándor madarává vált volna.
Én is szeretem Messit, nem is szólok bele sokszor a hozsannázásba, megérdemli igazából, de azért na.. Hosszú évek óta a világ legjobban kereső focistájáról beszélünk, ne csináljunk már úgy, mintha neki ez anyagi áldozatokkal járna, hogy itt játszik. CR egyszer kapott az utóbbi időben jobb szerződést, erre Messiét pár hónapon belül rögtön megemelték, pedig akkor még csak annyira jól se játszott - 13/14. Persze lehet a PSG 23 milliót adna neki nettóba, de itt is bőven jó dolga van, nem mondanám ezt részéről áldozatnak, hogy be kell érnie 20 millióval évente..tothnandor1 írta: 4. Messi emberi értékei megkérdőjelezhetetlenek mert ha akart volna több pénzt keresni már jóval korábban az elit csapatok vándor madarává vált volna.
A stadion is csak akkor ér valamit, ha ki van használva, a meccseken megtöltik a szurkolók. Hogy így legyen, ahhoz pedig jó játék kell, harcban lenni a cimekért, és olyan sztárok, mint Messi.kanty írta:S ha egy olyan játékosról van szó, aki 28 éves koráig 4 BL győzelem és egy rakás kupa megszerzésének volt a legfontosabb láncszeme? (Oké az első BL győzelem alkalmával nem ő volt a csapat legfontosabb láncszeme, de azért már akkor meghatározó volt.)Bob_Marley írta: Egy stadion meg többet ér mint bármelyik futballista. Egy épület az ingóság, s az értéke tovább megvan mint egy focistának. Mibe fektetsz inkább pénzt egy ingatlanba vagy egy emberbe, aki játszik 35 éves koráig?
S ha egy olyan játékosról van szó, aki 28 éves koráig 4 BL győzelem és egy rakás kupa megszerzésének volt a legfontosabb láncszeme? (Oké az első BL győzelem alkalmával nem ő volt a csapat legfontosabb láncszeme, de azért már akkor meghatározó volt.)Bob_Marley írta: Egy stadion meg többet ér mint bármelyik futballista. Egy épület az ingóság, s az értéke tovább megvan mint egy focistának. Mibe fektetsz inkább pénzt egy ingatlanba vagy egy emberbe, aki játszik 35 éves koráig?
Én tényleg végig elhittem. A triplában is bíztam januárban. Meg a szuperkupa megfordításában is hittem.Bob_Marley írta:Ez azért elég meredek.ZBarca írta:Messinek volt egy magához képest gyengébb 4-5 hónapja, ami után ilyen 200-250 milliók röpködtek. Én megértem azt, akinek nem Leo a szíve csücske és el akarta volna adni. 250 millió tényleg jó pénz, ez szóljon azok mentségére, akik eladták volna. Én viszont mindig is hülyeségnek tartottam Leo elküldését, mert mindvégig tudtam, hogy a következő szezonban vissza fog térni az igazi Messi.Nem is értem, hogy most miből robbant ki ez a vita. De mindegy is, Messi szerencsére még nagyon sokáig fog örömöt okozni a Barca rajongóknak.
Főleg hogy pl LG felvetette, hogy tavaly sem úgy indult hogy minden bivaly.
![]()
Lehet, hogy kicsit egoista lett, no nem baj.LG írta:Azért na.Én viszont mindig is hülyeségnek tartottam Leo elküldését, mert mindvégig tudtam, hogy a következő szezonban vissza fog térni az igazi Messi.Ha még azt mondod, hogy bíztál benne, elfogadom, de ezt így kijelenteni azért kicsit nagyképűre sikeredett.
Úgy fogalmaznék, hogy nagyobb ráció.LG írta:Bob! Akkor lenne ráció abban amit mondassz, ha szorult anyagi helyzetben lenne a klub. Akkor tényleg meg kéne fontolni egy 250 milliós ajánlatot.
Ezek azok a tényezők, amikhez megfelelő szakemberek szükségesek, hogy felmérjék az anyagi károkat.De jelenlegi helyzetünkben, amikor leigazolhat bárkit, akit szeretnénk, sikeresek vagyunk, a klub népszerűbb mint valaha (és ezekben Messinek is komoly szerepe van) balgaság lenne. És még anyagilag is lehet bukás lenne hosszabb távon, nem fogynának a Messi mezek, sok szurkoló elfordulna a csapattól, csökkene a nézettség, stb...
Azért írtam, hogy nem tudom hova tenni, mert tudjuk mi lett vele. Nyilván könnyű okosnak lenni utólag, de az ő esete is bizonyítja szerintem, hogy olyan játékos nincsen, aki adott esetben nem lehetne értékesíteni, mert hamar értékét vesztheti. Nem azt írom, hogy Messi hasonló sorsa jut.A Ronaldinhos példát meg nem tudom, miért nem tudod hova tenni. Hátán vitte a csapatot a pályán, emellett hatalmas marketing értéke volt, nagyon sok szurkolót hozott a klubnak. Fénykorában eladni minden szempontból bukás lett volna.
Azért na.Én viszont mindig is hülyeségnek tartottam Leo elküldését, mert mindvégig tudtam, hogy a következő szezonban vissza fog térni az igazi Messi.
Tudom, hogy nem kötekedésből írtad, ezért is raktam mosolygós fejet, csak nevekben meg nem gondolkozok.Mindegyikre ott lenne az aduász, hogy de Messi ennyi meg ennyi gólt rúg.kanty írta: Az összeg önmagában nem ér semmit, ha nem tudod azt úgy felhasználni, hogy a csapat előrébb jusson.
Amúgy igenis nevekben kell gondolkodni, mert a csapat azért még mindig játékosokból áll.
A példára:
megépíted a stadiont, de elmegy a legértékesebb játékosod, ebből következik(het), hogy az eredmények nem jönnek, akkor is pozitív az egész akció?
Amúgy meg értékben szerintem egy Messi többet ér, mint egy új stadion, de ez már tényleg nagyon szubjektív.
Amúgy nem kötekedésből írtam ezeket, csak próbálom megérteni az érveidet.
A profi futball egyre inkább hajaz akár az amerikai major modellekre is. Meglehet nézni a PL csapatait, de lehetne hozni más országok csapatait is. Részvények a tőzsdén, óriási költségvetések, marketing kiépítés, kemény PR tevékenységek stb.Messias2 írta:De ez nem egy cég, itt nem csak üzleti szempontokat kell figyelembe venni. Amúgy ahogy már leírtam, ez nem ilyen egyszerű, mert Messinek oriási marketing értéke van. Tehát pénzügyileg sem olyan egyértelmű a dolog. Szerencsére az európai foci nem olyan, mint az amerikai major ligák (bár azokat is kedvelem). Itt még az érzelmeknek is nagy szerepe van.
Ez azért elég meredek.ZBarca írta:Messinek volt egy magához képest gyengébb 4-5 hónapja, ami után ilyen 200-250 milliók röpködtek. Én megértem azt, akinek nem Leo a szíve csücske és el akarta volna adni. 250 millió tényleg jó pénz, ez szóljon azok mentségére, akik eladták volna. Én viszont mindig is hülyeségnek tartottam Leo elküldését, mert mindvégig tudtam, hogy a következő szezonban vissza fog térni az igazi Messi.Nem is értem, hogy most miből robbant ki ez a vita. De mindegy is, Messi szerencsére még nagyon sokáig fog örömöt okozni a Barca rajongóknak.
Az összeg önmagában nem ér semmit, ha nem tudod azt úgy felhasználni, hogy a csapat előrébb jusson.Bob_Marley írta: Ez provokáció.Felesleges erre válaszolnom, nem nevekben kell gondolkozni. Pótolni csapatszinten lehetne.
Mondok egy fiktív példát, de teszem azt eladjuk 250-ért és abból a pénzből csinálunk új stadiont, már egy olyan dolog ami egyértelmű, hogy hosszútávon azt kell mondjam, hogy a klubnak pozitív.
Még mielőtt valaki kiforgatná, nem azt mondom hogy adjuk el Messit, hogy tudjunk új stadiont építeni. Szó sincs eladásról én azt mondom, hogy ha pl jön egy ajánlat, ami hasonló összegeket tartalmaz akkor bizony elgondolkodni ellehet és véleményem szerint kell is, mert akkora összeg hogy félresöpörni nem lehet. Tényleg csak azt tudom mondani újra meg újra, hogy érzékeltessem hogy 250 millió (azért ezt hozom fel, mert ez került anno szóba) a klub költségvetésének majdnem a fele ez egy ekkora cégnél, csapatnál, vállalatnál óriási összeg.
Saját nevelés mivolta miatt másabb a helyzet mint 3R esetében ezt azért illik leszögezni.
De ez nem egy cég, itt nem csak üzleti szempontokat kell figyelembe venni. Amúgy ahogy már leírtam, ez nem ilyen egyszerű, mert Messinek oriási marketing értéke van. Tehát pénzügyileg sem olyan egyértelmű a dolog. Szerencsére az európai foci nem olyan, mint az amerikai major ligák (bár azokat is kedvelem). Itt még az érzelmeknek is nagy szerepe van.Bob_Marley írta: Mondok egy fiktív példát, de teszem azt eladjuk 250-ért és abból a pénzből csinálunk új stadiont, már egy olyan dolog ami egyértelmű, hogy hosszútávon azt kell mondjam, hogy a klubnak pozitív.
Még mielőtt valaki kiforgatná, nem azt mondom hogy adjuk el Messit, hogy tudjunk új stadiont építeni. Szó sincs eladásról én azt mondom, hogy ha pl jön egy ajánlat, ami hasonló összegeket tartalmaz akkor bizony elgondolkodni ellehet és véleményem szerint kell is, mert akkora összeg hogy félresöpörni nem lehet. Tényleg csak azt tudom mondani újra meg újra, hogy érzékeltessem hogy 250 millió (azért ezt hozom fel, mert ez került anno szóba) a klub költségvetésének majdnem a fele ez egy ekkora cégnél, csapatnál, vállalatnál óriási összeg.
Saját nevelés mivolta miatt másabb a helyzet mint 3R esetében ezt azért illik leszögezni.
Ez provokáció.kanty írta:Bob!
250-ért eladnád és kit, kiket vennél a pénzből? Mert, gondolom igazolásra költenéd az összeget.
Nem vettem magamra, a megállapítással nem értettem egyet, mert nem 5 sósperec volt a tét és úgy emlékszem sokan azt mondták, hogy ennyiért ellehet adni. Ha már vezetés, akkor Nunez eladta volna.csababarca írta:
Egyrészt, másrészt pl személy szerint nem bíznék két forintot se a jelenlegi vezetőségre, nem hogy 100+ millió ojrót.
Mégegyszer, engem csak az zavart, hogy egy rosszabb(??), amikor a csapat is maga alatt volt és majd mindenki alulteljesített, megjelentek a nagy megmondók, hogy lehet el kéne adni. Lehet nem te mondtad Bob, nem kell mindent magadra venni, kinek nem inge...
Nekem ettől több kéne, hogy az eladásáról lamentáljak mint egy ilyen piciny szakasz. Az hogy az öltözőben milyen konfliktusai voltam megint lényegtelen, attól mert Gizi takarító néni benyomta a helyi Joshi Baratban, hogy ölre megy LE-vel még nem esek hanyatt. A Martinos rész kicsit egyértelműbb, a pali kettőt nem mert szólni neki, ez látszott.
Egyrészt, másrészt pl személy szerint nem bíznék két forintot se a jelenlegi vezetőségre, nem hogy 100+ millió ojrót.LG írta: Ebben a dologban viszont Initommal értek egyet. 250 millió hatalmas pénz, de a közelmúltban láthattuk, hogy voltak csapatok, akiknek szinte korlátlan anyagi lehetőségeig voltak, mégsem tudtak BL győztes csapatot összerakni, pl. City, PSG. De a Real és Chelsea is oriási összegeket kötltött el az elmúlt évtizedben, és csak 1-1 BL győzelmet tudnak felmutatni, amíg mi 4-et.
A jelenlegi Barca többre megy egy csúcsformában lévő Messivel, mint 250 millió euróval.
Ugyanezt mondtam volna a fénykorában lévő Ronaldinhoról.
Ok Bob, de én szurkoló vagyok és nem tudom ennyire racionálisan nézni ezt a dolgot. Mint ahogyan az emlìtett 3 R- nél sem tudtam. Nekem mindegyik szìvfájdalom volt, hogy elment.Bob_Marley írta: Máshogy látjuk, az én szememben csak egy fontos hogy a klubnak jobb legyen ez Messivel vagy KisPalkóval vagy nélkülük totál lényegtelen. Egy olyan összegnél, ami a költségvetés fele csak azért mert Messi én nem dobnék vissza egy ajánlatot, miért? Mert a csapatnak jobb lehet (a marketing részre meg írtam, hogy kockázatelemző és közgazdász tanulmányok is kellenének erről ) .A világ nélküle se dőlne össze, a 3 R példát nem hiába hoztam.
Elment Ronaldo, lőn egyből bajnokok lettünk (nyilván nem azt mondom, hogy ő volt a fék, hanem arra példa, hogy nélküle is ment)
Rivaldo után nagyon nehéz volt és Antic hozta össze legalább az Uefa kupát, de Rivaldo utolsó éveiben se nagyon volt más cél mint a BL talán meglehet. 2003-ban meg már nagy változások voltak és sikerek.
Ronaldinho után meg jöttek a legnagyobb sikerek és pl 3 bajnoki cím zsinórban.
Egyet soha nem szabad elfelejteni, hogy Messi nem a Barcelona felett áll és pótolhatatlan ember nincsen. Ez nem hálátlan dolog, egyszerűen csak tudni kell a szerepeket. Messi játszik 35+ koráig a Barcelona meg remélhetőleg lesz 100 év múlva is. Az meg hogy a valaha volt legjobb egy szubjektív dolog, nálam pl Maradona szintjét egyelőre (és megkockáztatom hogy soha) nem éri el s lőn pl Maradona is volt nálunk (még ha nem is az igazi csúcsformájában) és nem halt meg a klub nélküle. A klub a legeslegfontosabb, s a játék is több emberből áll nem Messiből, Rivaldoból vagy bárki másból és ha teszem azt 250 milliót ajánlanak Messiért és nekünk ez jó, akkor én pl eladnám, mert itt nem érzelmekről kell beszélni hanem hogy mi jó a klubnak és ilyen összegnél pl az üzleti része komoly tényező.
Ebben a dologban viszont Initommal értek egyet. 250 millió hatalmas pénz, de a közelmúltban láthattuk, hogy voltak csapatok, akiknek szinte korlátlan anyagi lehetőségeig voltak, mégsem tudtak BL győztes csapatot összerakni, pl. City, PSG. De a Real és Chelsea is oriási összegeket kötltött el az elmúlt évtizedben, és csak 1-1 BL győzelmet tudnak felmutatni, amíg mi 4-et.Egyet soha nem szabad elfelejteni, hogy Messi nem a Barcelona felett áll és pótolhatatlan ember nincsen. Ez nem hálátlan dolog, egyszerűen csak tudni kell a szerepeket. Messi játszik 35+ koráig a Barcelona meg remélhetőleg lesz 100 év múlva is. Az meg hogy a valaha volt legjobb egy szubjektív dolog, nálam pl Maradona szintjét egyelőre (és megkockáztatom hogy soha) nem éri el s lőn pl Maradona is volt nálunk (még ha nem is az igazi csúcsformájában) és nem halt meg a klub nélküle. A klub a legeslegfontosabb, s a játék is több emberből áll nem Messiből, Rivaldoból vagy bárki másból és ha teszem azt 250 milliót ajánlanak Messiért és nekünk ez jó, akkor én pl eladnám, mert itt nem érzelmekről kell beszélni hanem hogy mi jó a klubnak és ilyen összegnél pl az üzleti része komoly tényező.