Alcantara írta:Nem kicsit túl van tolva az elnök elleni támadás ezen a fórumon.
Nem igazán értem, hogy mit lehet még védeni ezen a vezetőségen...
Alcantara írta:Gazdaságilag a klub stabil, kiváló szponzori szerződéseket kötött, terjeszkedik a Barca a tengerentúlon,egy elnököt ez minősít elsősorban.
Ezek fontos szempontok, de a csapatról kialakított kép mindennél fontosabb. Ha brand nem pozitív kisugárzású, akkor azt követi a gazdasági visszaesés és a terjeszkedés sebességének csökkenése (ez messze nem csak a csapat teljesítményével van összhangban).
Nekem például sokkal többet ért az Unicef felirat a mezen (és az ezzel kapcsolatos hitvallás), mint olyan kétes szponzorok reklámozása, mint a Qatar Foundation vagy a Rakuten. Ha tényleg olyan jó szponzori szerződéseket tudtak volna tető alá hozni, akkor kerülhetett volna bármilyen elektronikus/autó stb márka a mezre, de semmi pénzért sem kétes szervezeteket pénzelő/közvetve bálnahúst forgalmazó márka.
Jó hírnevet nem lehet pénzért vásárolni, még a mai világban sem.
Ahogy korábban írtam, számomra az FC Barcelona, mint brand, a tavalyi évtől már igen erősen kezd vállalhatatlan lenni.
Szeretném megélni, hogy újra "több, mint egy klub" legyünk és ha megkérdezik, hogy miért a Barca a kedvenc csapatom, akkor a történelmünkön, Messin, Iniestán és Mascheranon kívül más indokot is fel tudjak hozni...
Alcantara írta:Az, meg hogy elherdáljuk a saját nevelést, külön vicc. Thiagon (aki a Xavi-Fabregas kombó miatt váltott) kívül senki nem mutatott fel semmit más csapatokban.
Ezzel megint csak nem értek egyet.
Pl:
Marc Bartra (8,00 Mill. €)
Martín Montoya (ingyen engedtük el!!!)
Sandro Ramírez (ingyen engedtük el!!!)
De a saját nevelések elherdálásába nem gondolom, hogy csak a topcsapatokban meghatározó játékosokat kellene figyelembe venni. Az én meglátásom szerint ide tartozik az is, hogy sorozatosan ár alatt engedjük el fiataljainkat.