Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Igen,ez nagy baj,hogy nem támad le, de nem ez okozza,hogy a középpálya lyukas. Ha meg igen, akkor az nagy baj,hogy az elmúlt 4 évben Messi letámadása okozta kp stabilitását.recrea írta:
Messi régebben visszatámadott, most meg nem, 10-en védekezünk 11 helyett...nagyon nem mindegy. Alázatosságban is visszatérhetne 2-3 évvel ezelőttre.
Abidal kifejezetten jó középső védő volt, szerintem a legjobb 3-ban volt és az az igaz posztja. Elegánsan, szabályosan játszott, elfejelte, leosztotta a labdákat, a helyezkedése pedig tökéletes, hasonlítsuk össze Pique vagy Masch hasonló képességével.Yaya(07-10) írta:Abidal nem volt valami jó középső védő, és különben is kényszerből játszott ott, nem azért mert jobb lenne Puyolnál vagy PIquénél.
"Puyolról már nem érdemes érdemben beszélni" xD komolytalan vagy...
volt már olyan, hogy te normális hangnemben vitatkoztál valakivel?Yaya(07-10) írta:komolytalan vagy...
(kösz a személyeskedést)Yaya(07-10) írta:Abidal nem volt valami jó középső védő, és különben is kényszerből játszott ott, nem azért mert jobb lenne Puyolnál vagy PIquénél.
"Puyolról már nem érdemes érdemben beszélni" xD komolytalan vagy...
Messi van annyira jó játékos, hogy ha nem kap labdákat, akkor jöjjön ki a darálóból és kérje el. Biztosan tudja, hogyan lehetne hatékonyabb, mivel teszi a legjobbat a csapatnak. Sokkal több kellene tőle, mert a lézengés, nem méltó egy 4* aranylabdáshoz. Legyen vezére a csapatnak, álljon a sereg élére, ha kell a félpályán kérje a labdát. ezt viszont 7,5 Km kocogással lehetetlen megvalósítani...az utóbbi meccseken nem volt benne tűz, minden áron győzni akarás. persze nem hibáztatom a vereségekért, csak egy ilyen kaliberű játékostól sokkal többet vár a szurkoló.
Szerintem is, egyetértek Veled, nem Messire van ez kihegyezve, de morálisan nem a legjobb szerintem sem.herlius írta:Szerintem teljesen félreérted a kritikákat ....csababarca írta:...
Szerintem teljesen félreérted a kritikákat és mintha személyes sértésnek éreznéd azokat. Senki nem okolja kizárólag Messi-t a csapat eredménytelenségéért, hiszen egy csapatsportban nem is lehetne ilyesmiről beszélni. Csupán olyan esetekre világítottak rá jópáran, ami sajnos nem egyedi és bár egy győztes meccs után senkinek nem tűnne fel, néhány pofon után mégiscsak szemet szúr ez is. Mint ahogy szemet szúr Xavi vagy Cesc pocsék formája, Alexis gólképtelensége, Valdes elmaradó barvúrjai, stb stb. Ez is csak egy adalék, Messit sem kell isteníteni és felmenteni csak azért, mert 3-4 gólokat hint a spanyol kiesőjelölteknek. A Milan és a Real ellen pont annyira volt tehetetlen, mint a többi játékosunk, viszont negyedannyit sem melózott a labdákért, mint a társai. Hogy ez a taktikai utasítás része vagy személyes elhatározása, az természetesen más lapra tartozik és valószínűleg sohasem fogjuk megtudni a választ.csababarca írta:bárcsak ez lenne a legnagyobb gondunk,hogy Messi sétálgat.ha ez lenne a legfőbb baj,nem nyelnénk be minden ellentámadásból gólt.
de tényleg, szidjuk azt, aki miatt nem teljes csőd a szezonunk,még szerintem találjuk be Iniestat is, úgy még szebb lesz.
Ez a baj, hogy hasonlóan állnak hozzá Barcelonában...Mindenki tudja mennyit köszönhetünk neki, de ha így folytatja, ő lesz a következő Ronaldinho...Lehet sok az a 4 aranylabda, egyszerűen tudja és érzi, hogy így is van olyan jó, hogy megoldja.vagy nem, a szezon két legfontosabb meccsén volt a legnagyobb flop.ezt be kell látni, de ne beszéljük azt bele, ha ő nem lenne, nem lennénk hasonlóan eredményesek, MÁS szisztémával, mert nem véletlen az se, hogy csak ő rúg szinte gól.elég megnézni odaát ki rúgja a gólokat.Nem akarja senki elküldeni, csak többek között neki is igen mélyen magába kell nézni.csababarca írta:bárcsak ez lenne a legnagyobb gondunk,hogy Messi sétálgat.ha ez lenne a legfőbb baj,nem nyelnénk be minden ellentámadásból gólt.
de tényleg, szidjuk azt, aki miatt nem teljes csőd a szezonunk,még szerintem találjuk be Iniestat is, úgy még szebb lesz.
Teljesen egyetértek Veled. Korábban itt a fórumon is olvastam, hogy néhányan azzal érveltek, miszerint Messi eredményességéhez hozzájárul, ha nem vesz részt a többiekhez hasonló intenzitással a "zongora cipelés"-ben. Ok amíg így van/volt, bár a többiek általában végig robotolják a meccseket (Alexis, Pedro, Iniesta, Xavi, Alba, Alves stb.) és ez elvárható lenne azért Tőle is,de az utóbbi időszakban már a harcosság is hiányzik belőle. Egy ilyen - jelentős mértékben az Ő játékára épülő - csapatban ez megengedhetetlen, ráadásul éppen Tőle lenne várható necces helyzetekben a megoldás. Az az igazság, hogy anno Ronaldinho-nál is tapasztaltam ilyet, mintha elfelejtett volna focizni, alibizni kezdett, de ez talán később úgy 28-29 éves korában volt. Valami történt Messi körül az biztos, mert hónapok óta homlokegyenest ellenkező mentalitással játszik azzal a Messivel, akit robbanékonysága, kiszámíthatatlan virtuozitása, játszani-és győzni akarása miatt csodáltunk.herlius írta:Ez a sétálgatás már nem újkeletű dolog a részéről. Emlékszem annak idején az Inter ellen is úgy kaptuk az egyik gólt a San Siro-ban, hogy eladta a labdát és "elfelejtett" visszatámadni a labdás emberre, csak mutogatva sétálgatott visszafelé. Való igaz, hogy nagyon sok meccsen megfigyelhető ez a passzivitása és nehéz megmondani, hogy ez a csapat taktikájának a része (azaz ő csak a támadásokban kell részt vegyen) vagy önként vállalta a kényelmesebb melót. Az tény, hogy a góltermése és a megoldásai eddig bőven elfedték ezt a hibáját, viszont ezeken a húzósabb meccseken már feltűnően nagy hátrány egy melósabb ember hiánya a letámadásoknál. Egy Milan vagy Real már képes lehet ezt a féligmeddig emberelőnyt kihasználni. Természetesen most sem kellene csak az ő nyakába varrni a kiesést, de ez is egy fontos szelete lehet a csapat mélyrepülésének.
A baj az, hogy ez már tavaly is így volt.Csak az a mi és egyben az ő szerencséje is, hogy van akkora zseni, hogy ezeket ne "vegyük" észre, mert lő mellette egy raklap gólt és ad x gólpasszt.Bár én egyre nehezebben viselem el ezt, és akkor arról nem is beszélek, hogy marha nagy szerencséje van, hogy a csapat magja(Iniesta, Pedro, egy jó Xavi, Alves stb stb...)ennyire alázatos és alárendeli magát.Nem vagyok vele megelégedve és biztos vagyok benne, hogy a stáb se, csak mit mondjanak neki?!corol írta:Itt néhány szakember ügyes összevágott videókat szokott készíteni egy egy játékos mérkőzés alatti mozgásáról, tevékenységéről. Na érdekes lenne az utóbbi Barca meccsek esetében Messi-ről egy ilyen összeállítás.
Nem bántva a kis zsenit, de tegnap nyugodt körülmények között végignéztem a Milan meccset, Messi mozgására koncentrálva. Hát mit mondjak?
Nagyon feltűnő volt, hogy labdavesztés után mindenki rohangált körülötte és üldözte a madridi játékosokat, Ő pedig látványosan sétálgatott. Vagy a középpálya hozta fel a labdát, Messi ahelyett hogy beindult volna és magának vagy másnak helyet csinálna, visszalépett, elkérte a labdát, majd visszapasszolta 5 métert és sétált tovább.
Számtalan ilyen mozzanat van az utóbbi meccseken, amiket korábban elnéztünk neki, mert termelte a helyzeteket és lőtte a gólokat. De valami megváltozott.
Bocs elírtam, természetesen Milan játékosokat, de a Real meccs kapcsán ugyanaz volt a helyzet, mindenki próbálta visszaszerezni a labdát, csak éppen Messi nem.MQuC írta:A Milanban madridi játékosok jástszottak?![]()
Nem fogom huszadszorra is szájbarágósan elmagyarázni mit írtam. Így baromi nehéz bármit is érdemben elmondani.S.Agüero írta:Varane? Ne vicceljünk már, h övé az aranylabda.
Amúgy meg mi az, hogy rossz kedve van? Jó kifogás. Egyszerűen megfogták és ennyi. Ha olyan rossz a kedve, akkor ültessék le a padra.